Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
freya1
Scris: Sunday, May 23, 2021 7:24 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Maria, sa-ti fie de bine, foarte bine iti sta coeur

Mihaela, diareea la bebei e cand sunt multe scaune si lichide, se absorb in scutec ca pipi
Pt diversificare ar trebui sa vorbesti cu pediatrul, sunt mai multe scheme, in general se incepe cu radacinoase, de ex morcov fiert, si se asteapta 3 zile inainte de a introduce un aliment nou (dar, cum ziceam, sunt mai multe pareri)
MariaS
Scris: Sunday, May 23, 2021 8:29 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Ellena20
Scris: Sunday, May 23, 2021 9:39 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Maria, iti sta foarte bine. coeur
Si bine zice Vicky, chiar ca stilul mamicilor Lol asa m-am tuns si eu.

Iar in legatura cu link-ul ce ni l-ai trimis, deci asta e explicatia pentru care baietii nostri sunt asa mamosi.
Astazi trebuie sa consemnez ceva: dupa 3 luni si jumatate de trezit la 6-7, astazi al meu baiat a dormit pana la 9, asta inseamna ca si eu am dormit mai mult yes

freya1
Scris: Sunday, May 23, 2021 9:55 AM
Nivel

Wow, Ellena, cum ati reusit ? Felicitari!
Ce tare articolul, Maria !
Pt mamicile de baieti recomand si cartea Crescandu-l pe Cain, despre viata emotionala a baieteilor, eu stiam de ea si mi-am luat-o inca de cand eram insarcinata
Cat despre tunsoare, eu asa sunt tunsa de obicei, trebuie sa gasesc altceva Lol
Ellena20
Scris: Sunday, May 23, 2021 10:06 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
freya, de la 5 l-am luat in pat cu mine. La 7 am crezut ca se trezeste, incepuse sa planga putin, se tot misca asa ca m-am ridicat si am mers sa ma spal pe ochi si sa ma uit la ceas, cand m-am intors, el dormea. Cand l-am vazut, imediat m-am bagat in pat inapoi langa el nu cumva sa pierd ocazia Lol
Si desi m-am culcat la ora 3, ma simt foarte odihnita!

Multumim de recomandare, o sa caut si eu cartea
Roser
Scris: Sunday, May 23, 2021 1:54 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Maria, chiar ieri am citit si eu articolul, habar nu aveam de chestia asta dar vreau sa ma informez mai mult asa ca mersi freya pt recomandare, luna viitoare cand o sa fiu in Romania o sa cumpar cartea.

Am reusit si eu sa imi fac suvitele, am gasit o fata care a venit la mine acasa si mi le-a facut. De tuns m-am razgandit in ultimul moment, demult nu am mai avut parul asa lung si sanatos si mi-a parut rau sa il tund. Mai astept pana incepe sa cada Lol

Maria, tare bine iti sta si imi place enorm culoarea ta de par Love

Azi noapte atat am dormit de m-am plictisit.
Am adormit pe la 23:30, la 3 m-am trezit sa merg la baie, Hugo dormea bustean dar l-am trezit sa manance. In 8 minute a golit amandoi sanii asa adormit. Am dormit in continuare pana la 7:30 cand s-a trezit, a avut chef de joaca (cu lanterna de la telefon pe pereti, se prapadeste de ras), l-am schimbat, i-am dat titi si a mai dormit de la 8:15 pana la 11. Eu pe la 10 eram deja satula de somn dar am stat langa el, ca are senzori, de ma ridic incepe sa maraie.

Si acum iar doarme la titi. Dar deja ii cam stiu programul, pe la 14h se activeaza si pana la 23h cand e ora lui de culcare sta aproape tot timpul treaz cu cateva reprize de somn de 15-30 min.
Nu stiu ce sa mai fac cu el ca se plictiseste repede, de jucarii nu e prea interesat. Ii place la povesti, sa fac pe clovnul, sa il plimb dar e super obositor ca vrea tot timpul atentie daca nu, urla of course :)
MariaS
Scris: Sunday, May 23, 2021 2:22 PM
Nivel

Daca va zic ce program are mândra mea, o sa îmi ziceti ca sunt naspa si vorbesc aiurea.
De 4 zile bate recorduri peste recorduri, a plecat de la 6h fara pauza si astazi a ajuns la 9h cu 2 reprize de titi in timp ce dormea, la un moment dat ma uitam la ea ?i ma întrebam oare cat mai poate sa doarma.
Somnul de noapte la ea începe dupa ora 12 noaptea si dupa ce baga o repriza de 20 min minim de urlete ( din senin evident).
Per total îs fericita cu ea asa cum îi,oricât de mult m-as stradui sa o pun la somnul de noapte la ora 9, refuza categoric sa doarma mai mult de 30 min ?i pe urma râde pâna la 12 fara când începe sa urle Lol
maria2013
Scris: Sunday, May 23, 2021 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
freya1 wrote:
Maria, sa-ti fie de bine, foarte bine iti sta coeur

Mihaela, diareea la bebei e cand sunt multe scaune si lichide, se absorb in scutec ca pipi
Pt diversificare ar trebui sa vorbesti cu pediatrul, sunt mai multe scheme, in general se incepe cu radacinoase, de ex morcov fiert, si se asteapta 3 zile inainte de a introduce un aliment nou (dar, cum ziceam, sunt mai multe pareri)

Eu nu am respectat regula de trei zile. Am introdus zilnic un aliment nou, pentru ca nu ne stim cu alergii alimentare in neam. In principiu, am urmat planul de diversificare de pe Flaveur, adaptat pe ici, pe colo. Daca vreti, o sa va pozez ce am pregatit în prima luna, ca am notat într-un caiet, sa am si la bebe doi. Bine am facut, ca acum nu ma vad luand-o de la capat cu documentarea. Între timp, am si iesit din muuuulte grupuri de diversificare, ca prea erau fixiste mamicile acelea, dar mai ales adminele si moderatoarele
Zee
Scris: Sunday, May 23, 2021 6:37 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Eu am cartea in format pdf daca o puteti citi asa. Este pe scribd.
Vickyb
Scris: Sunday, May 23, 2021 10:53 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Sper sa am vreme de citit, merci de recomandare Freya.
Eu mi-am mai comandat o carte deci musai sa imi fac timp.
Noi din pacate tot mai sensibili si agitati noaptea, sper sa revenim la vechiurile obiceiuri.

Saptamana usoara si linistita fetelor!
Zee
Scris: Monday, May 24, 2021 7:36 AM
Nivel

Buna dimineata mamici, pana imi raspunde pediatrul, oare ati mai intalnit situatii de genul asta?
A fost prima noapte in care a dormit Ianis de la 22 la 6 (a mancat un pic si a mai dormit pana acuma), dar nu a urinat toata noaptea. Acum dupa ce s-a trezit a facut normal, nu parea sa aiba un disconfort, nu are miros diferit, culoare sau ceva. Am citit multe de la 6 Hilar infectie, deshidratare (astea printre cele mai usoare), dar am citit si ca ar fi normal, daca peste zi schimba 6 scutece. Nu ma culc pe o ureche si discut cu pediatra, la 12 e la cabinet, ma gandeam daca ati mai auzit /intampinat asa ceva. Ma gandesc ca pentru cei alaptati e diferit,dar poate, poate.
MariaS
Scris: Monday, May 24, 2021 8:54 AM
Nivel

Zee ei când dorm nu prea î?i fac nevoile, abia cand sunt in curs de trezire, a mea de ex nu face in timpul somnului, iar când îi aproape se trezire incepe sa se foiasca, sa flatuleze, atunci ?tiu ca îi aproape treaza.
Deci nu îi motiv de îngrijorare, pâna la urma trebuie te gânde?ti, tu ai face pipi in somn fara controlul tau? Nu,te treze?ti îi dai drumul la pipi.
Zee
Scris: Monday, May 24, 2021 9:20 AM
Nivel

MariaS wrote:
Zee ei când dorm nu prea î?i fac nevoile, abia cand sunt in curs de trezire, a mea de ex nu face in timpul somnului, iar când îi aproape se trezire incepe sa se foiasca, sa flatuleze, atunci ?tiu ca îi aproape treaza.
Deci nu îi motiv de îngrijorare, pâna la urma trebuie te gânde?ti, tu ai face pipi in somn fara controlul tau? Nu,te treze?ti îi dai drumul la pipi.

Multumesc. Nu stiu, eram obisnuita ca dimineata "exploda" pampi , dar da, se trezea mai des si se foia. Am vorbit intre timp si cu pediatra, mi-a zis sa stau linistita. A fost brusca schimbarea pemtru mineras Eu am un pitic pe creier cu deshidratarea si cred ca mi-a fugit acolo direct gandul. Multumesc tarepupici
Zee
Scris: Monday, May 24, 2021 9:22 AM
Nivel

Inca o intrebareras
Mi-a zis o prietena ca sunt ceva plasturi anti-tantari si ea a lipit pe patut. Stiti ceva despre ei, oare isi fac vre-un efect? Am plase la geamuri si pana acum nu am avut probleme, dar totusi...
freya1
Scris: Monday, May 24, 2021 9:41 AM
Nivel

Zee, nici al meu cand doarme asa adanc nu face pipi, si eu m-am ingrijorat la inceput
Dar wow, a dormit ceva !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.