Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Zee wrote:
Ce apa termala folosesti?
Avene, dar po?i folosi cred ca si alte marci , pâna la urma ii tot o apa termala dar îmbuteliata de altcineva. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Mihaelaalin wrote:La urgente sm fost la spital de copii la Pediatrie, si temperatura numai rectal o iau mereu
Draga mea, febra la copilasi e ceva normal, ba chiar e semn ca sistemul lor imunitar lupta. Asta e arma lor impotriva infectiilor. In primii ani de viata, copiii fac multe viroze (care din fericire sunt mai mult spectaculoase decat periculoase). Va tot avea febra si trebuie sa incerci sa te obisnuiesti cu ideea, ca altfel vei muri de inima prematur. Lasa soacra, ca nu e copilul ei. Panica sa si-o tina pentru ea. Tu incearca sa nu mai intri in panica si sa nu-i mai preiei starile.
La o febra sub 38.5 in general recomandarea e sa nu se intervina cu antitermic, exceptand situatiile cand copilul are frisoane sau este molesit. Daca starea sa generala este buna, se urmareste sa fie hidratat, odihnit si se verifica periodic evolutia temperaturii.
Pe timpul noptii, febra creste. Si la adulti, si la copii. Nu e un motiv de panica. Administreaza antitermicul corect, cantitatea potrivita pentru greutatea copilului, nu mai mult sau mai putin. Daca febra nu scade de tot, nu e nicio problema, ideea e sa scada astfel incat sa-i fie confortabil sa doarma si sa nu aiba frisoane.
De mers la urgente se merge atunci cand copilul face convulsii, cand febra este foarte mare si nu scade la antitermic iar starea copilului foarte proasta si asociata cu alte simptome (spre exemplu varsaturi, diaree, care duc la deshidratare, pentru ca atunci trebuie hidratat prin perfuzie si identificata cauza) sau cand febra dureaza peste 3 zile. In rest, suni la medicul pediatru si vezi ce-ti recomanda sa faci.
Partea buna e ca pe masura ce cresc, li se imbunatateste si sistemul imunitar, iar dupa primii ani de viata, febra va fi un eveniment ocazional. Te imbratisez! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| laura513 wrote:
Draga mea, febra la copilasi e ceva normal, ba chiar e semn ca sistemul lor imunitar lupta. Asta e arma lor impotriva infectiilor. In primii ani de viata, copiii fac multe viroze (care din fericire sunt mai mult spectaculoase decat periculoase). Va tot avea febra si trebuie sa incerci sa te obisnuiesti cu ideea, ca altfel vei muri de inima prematur. Lasa soacra, ca nu e copilul ei. Panica sa si-o tina pentru ea. Tu incearca sa nu mai intri in panica si sa nu-i mai preiei starile.
La o febra sub 38.5 in general recomandarea e sa nu se intervina cu antitermic, exceptand situatiile cand copilul are frisoane sau este molesit. Daca starea sa generala este buna, se urmareste sa fie hidratat, odihnit si se verifica periodic evolutia temperaturii.
Pe timpul noptii, febra creste. Si la adulti, si la copii. Nu e un motiv de panica. Administreaza antitermicul corect, cantitatea potrivita pentru greutatea copilului, nu mai mult sau mai putin. Daca febra nu scade de tot, nu e nicio problema, ideea e sa scada astfel incat sa-i fie confortabil sa doarma si sa nu aiba frisoane.
De mers la urgente se merge atunci cand copilul face convulsii, cand febra este foarte mare si nu scade la antitermic iar starea copilului foarte proasta si asociata cu alte simptome (spre exemplu varsaturi, diaree, care duc la deshidratare, pentru ca atunci trebuie hidratat prin perfuzie si identificata cauza) sau cand febra dureaza peste 3 zile. In rest, suni la medicul pediatru si vezi ce-ti recomanda sa faci.
Partea buna e ca pe masura ce cresc, li se imbunatateste si sistemul imunitar, iar dupa primii ani de viata, febra va fi un eveniment ocazional. Te imbratisez!
Asa am sa fac cand o sa mai faca ferbra,am da incerc sa ii pun prima data sosete in picioare cat mai dezbracat si sa urmaresc temperatura mereu.este primul copil mult astepta si dorit si nu as vrea sa vad ca are ceva mai bine sa am eu decat el,soacra e cu gândirea dupa timpul ei si cred ca ai din cauza de panaica care mi-o transmite reactionez asa sa incerc sa ii scard temperatura..si cu imbractul acum pe bebe eu il las in manica scurta si pantaloni luni si ea spune sa ii dua mâneca lunga ca ii e frig si in casa sunt 25 de grade fara dat drumu la centrala.va multumesc mult pt sfaturile primite |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Mihaela, nu imi place in general sa ma bag in familia nimanui, dar nu mi se pare ca soacra ta te ajuta cu ceva, din contra, te panicheaza mai mult. De exemplu soacra mea e o femeie de milioane, dar se panicheaza din orice, am refuzat ajutorul ei de multe ori, tocmai pentru ca ma facea mai paranoica. Poate ar fi bine sa ai o discutie cu ea sau cu sotul tau legat de asta. Legat de febra, sunt sigura ca data viitoare o sa gestionezi altfel situatia. Toate ne stresam cand vedem ca ceva nu e bine, dar de multe ori in agitatia noastra facem poate alegeri nu tocmai corecte. Sanatate multa |
|
| Va las si eu o poza cu baiatul asta al meu frumos si cuminte
https://ibb.co/8NWSPCL |
|
| Zee wrote:Mihaela, nu imi place in general sa ma bag in familia nimanui, dar nu mi se pare ca soacra ta te ajuta cu ceva, din contra, te panicheaza mai mult. De exemplu soacra mea e o femeie de milioane, dar se panicheaza din orice, am refuzat ajutorul ei de multe ori, tocmai pentru ca ma facea mai paranoica. Poate ar fi bine sa ai o discutie cu ea sau cu sotul tau legat de asta. Legat de febra, sunt sigura ca data viitoare o sa gestionezi altfel situatia. Toate ne stresam cand vedem ca ceva nu e bine, dar de multe ori in agitatia noastra facem poate alegeri nu tocmai corecte. Sanatate multa
Sotul e mai calm ca mine si nu se panicheaza asa de repede dar sti cum e “baiatul lu mama”ca de ea a crestut doi copii si stie intro seara tot asa a avut febra 39,3 cand dormea am pus mana pe el si frigea,atunci iam pis sosete cu apa si iam dat 2mil de nurofen si ia scazut mai repede dar acum nu scadea de loc si imi era frica sa nu creasca si mai mult ca atunci mam speriat..eu accept sfaturi de la oricine si daca consider ca imi sunt de folos ascult daca nu nu.daca imi dai nu sfat sau iti spui parerea nu inseama ca te bagi,este parerea ta,tocmai de aceea vam intrebat si am sfatui?i sa imi spi?ei voi cum gestiona?i situa?ia |
|
| Foarte frumos si ochii aia mari si negri Bebe meu are ochii alba?tri |
|
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Adina Mariana wrote: Eu cred ca este bine.Azi am vazut ca si-a schimbat poza de profil de pe fb..deci este bine doar timp cred ca nu are.Nici eu nu mai am timp de nimic,toata ziua treaba si fug dupa Luca.Mi se pare o perioada super grea de la 1 an jumate incolo.Au aparut si tantrumurile...greu greu,nimic nu ii convine. Eu ma intrebam ce mai face Andre daca a fost la eco cu sanii si Simmo daca este bine.Fetelor daca vedeti dati de stire
Buna Adina. Da, am fost la inca un eco. Am facut biopsie, si test genetic pentru cancer. Testul genetic e negativ , iar la biopsie mi-a iesit asta. Va atasez, ca eu nu ma pricep la explicat. Medicul zicea ca e de bine, in situatia data. Se putea mai rau. Recomandarea lui a fost operatie neaparat. Mi-a recomandat el un chirurg la care sa merg. Acum astept sa ajung acolo, sa vedem ce si cum in continuare.
AndreV attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Andre inteleg ca e phyllodes, deci de bine, o scoti si scapi de grija
Zee, ce baietel adorabil |
|
| Frumusel foc baiatul tau Zee |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Ce flacau mare si frumos, Zee! Nu prea are par baiatul tau si din ce am mai vazut, baieteii de pe aici nu prea au asa mult par. Asa ca ma adresez mamicilor de fete ori si mamicilor de baietei cu parul mare Cum uscati cat mai repede posibil parul bebelusilor? Al meu nu mai are deloc rabdare sa ii sterg parul cu prosopul pana se usuca (dureaza vreo 5 minute). Incepe plansul, incep nervii si mi-e tot mai greu sa ii usuc complet parul. Noi de cand ne-am nascut, tot par mare avem, nu a cazut deloc
Andre, ma bucur de vestile bune. Mai asteptam update-uri de la tine. Ellena20 attached the following image(s):
|
|
| Ooo, dar voi stati bine cu parul. Al meu are cateva goluri, in spate e roscat cu parul de la nastere si in fata acuma ii creste
Multumesc fetelor, stau si eu si ma minunez ce copii frumosi avem |
|
| freya1 wrote:Andre inteleg ca e phyllodes, deci de bine, o scoti si scapi de grija Zee, ce baietel adorabil
Multumesc! |
|
| Ellena20 wrote:Ce flacau mare si frumos, Zee! Nu prea are par baiatul tau si din ce am mai vazut, baieteii de pe aici nu prea au asa mult par. Asa ca ma adresez mamicilor de fete ori si mamicilor de baietei cu parul mare Cum uscati cat mai repede posibil parul bebelusilor? Al meu nu mai are deloc rabdare sa ii sterg parul cu prosopul pana se usuca (dureaza vreo 5 minute). Incepe plansul, incep nervii si mi-e tot mai greu sa ii usuc complet parul. Noi de cand ne-am nascut, tot par mare avem, nu a cazut deloc Andre, ma bucur de vestile bune. Mai asteptam update-uri de la tine.
Multumesc. Mai revin.
|
|
| Nici noi nu stam grozava capitolul podoaba capilara,la ceafa avem cortina iar în rest câteva firicele, dar este timp sa se faca des.
Va las câteva poze din weekend, urmariti reactia ei si reflexia din geam
https://ibb.co/0XVc3QQ https://ibb.co/4Stbn9N https://ibb.co/51tV9GC
Andre, multa sanatate si ma bucur ca e?ti ok! |
|
|