Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Mihaelaalin wrote: Nu leam dat repede vineri spre sambata seara mia facut temperatura 37 nu mai stiu cu cat iam dat 2 ml de nurofen ia trecut dimineata la 8 iar avea febra iam pus un supozitor cu paracetamol ia scazut iar la 4 acum dupa masa a facut 38 si ceva si iam dat 1mil Algin,si la 8 seara iam bagat jumatate de novocalmin ca nu scadea deloc temperatura.am fost cu el la urgente,este o viroza in aer paote lua si de la noi mi-au dat Algin sa ii dau mia prescris paracetamol si niste picaturi,in caz ca nu ii scade febra a spus sa ma duc din nou sa ma interneze,dar ii multumesc lui Dumnezeu a vrut sa ii scada are acum 36,8..va multimesc pt raspunsuri mereu ma lini?titi cand va cer un sfat
Scuze ca intervin dar este ok sa administrezi novocalmin la un bebe atat de mic? Eu tot timpul cand avea pana in 38 grade o dezbracam la pampers si scadea. Sau daca avea peste 38 gr ii puneam sosete cu otet indoite cu apa. Doar cand depasea 38.5 am intervenit cu antitermic, prima oara am pus supozitor dupa care am alternat la 4 sau 6 ore nurofen cu panadol. De 2 ori a avut peste 39 si am facut impachetari plus supozitor. Mi se pare prea putin la bebe al tau ca sa intervii cu atatea. Ti-a recomandat medicul sa dai ceva la temp de 37,5-38? |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Vai, freya... eu doar de cateva ori i-am vazut gatul pana acum Nici nu ma lasa sa il sterg. O fi si de la falci, ca al meu e un mic grasan.
|
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Mihaelaalin wrote: Nu leam dat repede vineri spre sambata seara mia facut temperatura 37 nu mai stiu cu cat iam dat 2 ml de nurofen ia trecut dimineata la 8 iar avea febra iam pus un supozitor cu paracetamol ia scazut iar la 4 acum dupa masa a facut 38 si ceva si iam dat 1mil Algin,si la 8 seara iam bagat jumatate de novocalmin ca nu scadea deloc temperatura.am fost cu el la urgente,este o viroza in aer paote lua si de la noi mi-au dat Algin sa ii dau mia prescris paracetamol si niste picaturi,in caz ca nu ii scade febra a spus sa ma duc din nou sa ma interneze,dar ii multumesc lui Dumnezeu a vrut sa ii scada are acum 36,8..va multimesc pt raspunsuri mereu ma lini?titi cand va cer un sfat
Eu cred ca ai intervenit cu prea multe pt o temperatura atât de mica, plus de aia cred ca temperatura u?or ridicata e posibil sa fie de la dinti, mai ales daca spuneai ca îi mârâit. Si a mea are momente când îi un pic mai calduta ca de obicei, dar o vad ca isi roade manutele si o deranjeaza ceva însa nu am intervenit medicamentos pt ca nu am considerat ca îi grav, abia dupa ce depa?e?te 38,3-5 la axila am intervenit si aia a fost la vaccin. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Freya a mea are dubla barbie plus gadalicioasa, îi vad gatul când se întinde noroc cu apa termala care curge ca pe streasina prin pliurile ei |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Fetelor, eu ii iau temperatura numai rectal. Cand interveneati la temperatura de sub 38, cum o masurati atunci? Ca eu nu am intervenit deloc cand avea 37.8 masurat rectal. (Asta dupa vaccin). Eu asa stiam, ca se intervine cu antitermic dupa 38.5 rectal. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Anitta76 wrote: Scuze ca intervin dar este ok sa administrezi novocalmin la un bebe atat de mic? Eu tot timpul cand avea pana in 38 grade o dezbracam la pampers si scadea. Sau daca avea peste 38 gr ii puneam sosete cu otet indoite cu apa. Doar cand depasea 38.5 am intervenit cu antitermic, prima oara am pus supozitor dupa care am alternat la 4 sau 6 ore nurofen cu panadol. De 2 ori a avut peste 39 si am facut impachetari plus supozitor. Mi se pare prea putin la bebe al tau ca sa intervii cu atatea. Ti-a recomandat medicul sa dai ceva la temp de 37,5-38?
Da cand facut vaccinul de doua luni atunci mia dat si supozitore cu paracetamol si novocalmin la nevoie pana aseara nu iam dat deloc novocalmin dar nu ii scadea deloc nici cu sosete cu apa in picioare tot 38 si avea si am fost la urgente si doctora a spus ca e bine ca iam dat dar scade mai greu temperatura noapte si ii mulumescu lui dumnezeu ca acum este bine a transpirat bine de tot asera si acum e bine,si doctora mia spus aseara sa merg acasa sa il mai verific la 4 ore (lam verificat mai des )sa vad cum e si daca nu scade nici de la novocalmin sa ma întorc sa ma internez |
|
| Poate am gresit ca iam dat atatea medicamente dar cand vad ca are temperatura 37,8-9 deja ma panichezi sa nu faca mai mare prima data ii pun sosete dupa Ii dau ceva si a-mi este si soacra pe langa mine care ma sperie |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Mihaelaalin wrote:Poate am gresit ca iam dat atatea medicamente dar cand vad ca are temperatura 37,8-9 deja ma panichezi sa nu faca mai mare prima data ii pun sosete dupa Ii dau ceva si a-mi este si soacra pe langa mine care ma sperie
Nu mai da sub nici o forma novocalmin la copil asa de mic fara stricta supraveghere medicala (medic pe ambulanta sau la camera de garda). Eu nu inteleg cum ii masori temperatura, pentru ca toate valorile trecute de tine NU sunt FEBRA. Temperatura la bebelusi se masoara RECTAL. Nu inteleg ce este in capul acestor doctori cand dau retete de novocalmin asa la liber sa aiba "preventiv" in casa. Copilul meu a facut 40,1 vineri seara si nu am dat novocalmin. Am administrat antitermic la 4h si facut comprese doar cu apa pana scadea si puteam administra celalalt tip de antitermic. Este foarte foarte important sa ne informam cum trebuie, mai ales cand este vorba de copii atat de mici.
https://totuldespremame.ro/copilul-tau/supozitoare-novocalmin
LE: doza de antitermic se prescrie in functie de kg copilului, daca administrezi o doza gresita nu o sa fie eficient pentru copil si nici nu vei putea administra altceva in urmatoarele 4h. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Eu numai rectal i-am luat si asa stiam si eu, ca sub 38.5 nu se considera febra la copiii mici, mai ales daca ei sunt veseli si activi, iar 37 si ceva e cat se poate de normal sa aiba
Mihaela, mergi la un pediatru si cauta unul sa iti raspunda la mesaje la nevoie, la camera de garda pentru adulti nu cred ca e de mers, poate la un spital de pediatrie daca ai prin zona Test covid i-ai facut? Tu de cam mult timp tot zici de raceala, viroza, eu cred ca un pediatru te lamurea mai bine |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Elena, mie pediatra mi-a spus ca de la 38,5 sa ii dau supozitor. Daca are 37,8 de exemplu, l-am dezbracat doar, poate fi prea imbracat. De asemenea mi-a zis sa scad 0,5 din temperatura luata rectal. |
|
| La urgente sm fost la spital de copii la Pediatrie, si temperatura numai rectal o iau mereu |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Mihaelaalin wrote:Poate am gresit ca iam dat atatea medicamente dar cand vad ca are temperatura 37,8-9 deja ma panichezi sa nu faca mai mare prima data ii pun sosete dupa Ii dau ceva si a-mi este si soacra pe langa mine care ma sperie Sosete le pui si cu otet? Sau doar cu apa? Dar nu te mai lua mereu dupa soacra. Poate e de inteles ca se sperie dar asta nu inseamna ca trebuie sa te panichezi si tu si sa ii administrezi antitermic asa repede. Trebuie sa fii tare, sa iei singura deciziile si sa lasi soacra deoparte. E copilul tau si e responsabilitatea ta. Test de covid v-a facut la spital? |
|
| Anitta76 wrote: Sosete le pui si cu otet? Sau doar cu apa? Dar nu te mai lua mereu dupa soacra. Poate e de inteles ca se sperie dar asta nu inseamna ca trebuie sa te panichezi si tu si sa ii administrezi antitermic asa repede. Trebuie sa fii tare, sa iei singura deciziile si sa lasi soacra deoparte. E copilul tau si e responsabilitatea ta. Test de covid v-a facut la spital?
Doar cu apa,da ia facut si a iesit negativ.decat Algin iam dat la 4 si cand am vazut ca nu scade am bagat jumatate de novocalmin la 8..nurofen iam dat seara la 1 nopate dupa ce ii pusesem la 12 sosete cu apa si dimineata la 8 iam bagat paracetamol,toata ziua nu a mai avut nimic si la 4 din nou frigea |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| MariaS wrote:Freya a mea are dubla barbie plus gadalicioasa, îi vad gatul când se întinde noroc cu apa termala care curge ca pe streasina prin pliurile ei
Ce apa termala folosesti? |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Mihaelaalin wrote: Doar cu apa,da ia facut si a iesit negativ.decat Algin iam dat la 4 si cand am vazut ca nu scade am bagat jumatate de novocalmin la 8..nurofen iam dat seara la 1 nopate dupa ce ii pusesem la 12 sosete cu apa si dimineata la 8 iam bagat paracetamol,toata ziua nu a mai avut nimic si la 4 din nou frigea
Daca tot vroiai sa ii pui supozitor trebuia Paracetamol. Si fetita mea a facut febra vineri seara si sambata, dar abia dupa 38,5 i-am dat antitermice si am i-am dat nurofen cu panadol alternat la 4 ore. Daca sunt mai mult de 3 zile de cand face febra ar trebui sa mergi cu el la pediatru, e prea mic sa i dea tratament dupa ureche. |
|
|