Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ellena20
Scris: Friday, July 16, 2021 1:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Se mai schimba si la ei lucrurile. Si al meu facea destul de rar si acum face la 2 zile maxim.
Eu nu intelegeam cum se intampla treaba asta de care povesteati voi cu kk de nu stiu cate ori pe zi Lol
Andreeax
Scris: Friday, July 16, 2021 4:06 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Dacă și al meu avea mai multe lunite puteam spune ca voi dar avem doar doua luni și de doua zile,după 5 dimineața începe foiala mare in pătuț.... se întoarce de pe o parte pe alta,da din picioare de parca e la
maraton,se împinge in picioare și ajunge cu totul în alt loc decât cel in care îl las și e mârâit in somn...pana nu îl iau in pat lângă mine nu încetează tot jocul asta plus ca doar așa pot sa ma odihnesc si eu ca altfel sunt in picioare din jumătate in jumătate de ora,maxim 40 de minute (sa nu se înțeleagă greșit,neplaceee maxim pătuțul si nu il părăsim Lol ). Am fost la pediatru,suntem bine peste tot Lol nu il mai cantarisem de ceva timp si avem emoții mari dar am luat bine in greutate ,suntem cu 300 g peste acel standard in funcție de cât a avut la nastere,nu mai avem bubițe pe fata,mai avem doar câteva cruste pe caput si la gât o mică iritație care trece mereu la baita dar când transpira se înroșește puțin. Și ne-am lungit bine,de la 49'de cm am ajung la 58...ditamai băiatul. coeur
Și ca tot vb de caca...noi acum facem de 2-3-4 ori caca pe zi dar ca și cantitate nu se umple pampersul. Înainte facem o data pe zi sau la doua zile dar era pampersul fulllllll. Am uitat sa întreb doctorul dacă e ok așa.
7Andreea
Scris: Friday, July 16, 2021 6:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
Azi am avut programare la pediatru foarte recomandat prin orasul nostru,am vrut sa vad daca e totul ok cu pustiul. In afara de greutate,cu 250 g mai putin decat limita inferioara de referinta,far a zis ca nu e mare problema cum el e extrem de activ, se agate intr-una de el,cu mainile si picioarele. A recomandat suplimentare cu fier . Mi-a zis sa il tin cate putin in fundulet cateva secunde de cateva pe zi si sa cresc incet timpul,eu nu l-am tinut aproape deloc asa si nici el nu e f interesat.Voi cum ati facut?
A fost tare ca am zis ca avem timp,l-am adormit si am zis ca doarme ca de obicei 30 min,dupa o ora el tot dormea. M-am si ridicat,am facut dus ,m-am imbracat,i-am schimbat scutecul,haine si el tot dormea. A dormit si cat l-am pus in scaun si pe drum pana acolo,abia cand am coborat din masina s-a trezit. Acum nu stiu ce am facut bine,ca as mai face si maine.Lol
Zee
Scris: Friday, July 16, 2021 8:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
7Andreea wrote:
Azi am avut programare la pediatru foarte recomandat prin orasul nostru,am vrut sa vad daca e totul ok cu pustiul. In afara de greutate,cu 250 g mai putin decat limita inferioara de referinta,far a zis ca nu e mare problema cum el e extrem de activ, se agate intr-una de el,cu mainile si picioarele. A recomandat suplimentare cu fier . Mi-a zis sa il tin cate putin in fundulet cateva secunde de cateva pe zi si sa cresc incet timpul,eu nu l-am tinut aproape deloc asa si nici el nu e f interesat.Voi cum ati facut?
A fost tare ca am zis ca avem timp,l-am adormit si am zis ca doarme ca de obicei 30 min,dupa o ora el tot dormea. M-am si ridicat,am facut dus ,m-am imbracat,i-am schimbat scutecul,haine si el tot dormea. A dormit si cat l-am pus in scaun si pe drum pana acolo,abia cand am coborat din masina s-a trezit. Acum nu stiu ce am facut bine,ca as mai face si maine.Lol

Ma bucur ca sunteti bine. Eu am primit un "fotoliu" de asta, atasez poza, eu il pun cate 2 min pe zi ca al meu vrea intruna sa se ridice. Eu zic ca daca nu prezinta interes ii mai poti lasa.
https://ibb.co/KbX3HKr
Andra09
Scris: Friday, July 16, 2021 9:41 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Mihaelaalin wrote:
Buna dimineața,așa și denis de vreo 3 seri se tot foiește in tot patul și se trezeste plângând pana nu îl iau in brațe sau nu ii dau Titi.și mai avem o problema,nu vrea deloc sa pape decât 3 lingurițe de mâncare indiferent ce este de fructe nici nu se atinge numai Titi e puterea nu știu ce sa mai ii fac mai este o săptămâna și facem 7 lunite și noi abia papam nu ma aștept sa pape mult dar totuși cât de cat

Pana la un an baza este sânul, are timp sa mănânce, nu te stresa. Gândeste-te ca trebuie sa se obișnuiască cu gusturi, texturi noi, asta ia timp. Ca idee, pitica mea manca foarte bine la început, apoi au început preferințele, a avut perioade în care nu manca decât mandarine, au fost zile în care nu manca absolut nimic în afara de san. Încearcă sa nu te stresezi, dacă nu mănâncă azi, poate mănâncă mâine și tot asa.
Mihaelaalin
Scris: Friday, July 16, 2021 10:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Andra09 wrote:

Pana la un an baza este sânul, are timp sa mănânce, nu te stresa. Gândeste-te ca trebuie sa se obișnuiască cu gusturi, texturi noi, asta ia timp. Ca idee, pitica mea manca foarte bine la început, apoi au început preferințele, a avut perioade în care nu manca decât mandarine, au fost zile în care nu manca absolut nimic în afara de san. Încearcă sa nu te stresezi, dacă nu mănâncă azi, poate mănâncă mâine și tot asa.

El este foarte mofturos la mâncare cred ca seamănă cu soțul..și lui ii place doar cartoful alb pana acum și brânza cu smântâna și mămăliga in rest câte un vârf gusta si gata
IoanaIoanaC
Scris: Saturday, July 17, 2021 1:52 PM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Fetelor, am un Isara pe care scrie ca e de la 1 luna. Chiar e de la o luna, sau e prea devreme sa o pun in sistem? Stiu ca astea de la Isara sunt ergonomice, dar mi-e frica sa nu fie prea devreme?
Zee
Scris: Saturday, July 17, 2021 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
IoanaIoanaC wrote:
Fetelor, am un Isara pe care scrie ca e de la 1 luna. Chiar e de la o luna, sau e prea devreme sa o pun in sistem? Stiu ca astea de la Isara sunt ergonomice, dar mi-e frica sa nu fie prea devreme?

Eu nu am Isara, dar stiu ca se pot folosi peste 3kg. Il poti pune sa vezi si cum sta, dar cred ca il poti folosi linistita, daca sta bine, stiu ca se poate ajusta, de ce nu? Noi cand am fost la eco la 6saptamani mi-a zis medicul ca il puteam pune dinainte, doar sa stea bine, il ajuta mult la dezvoltare
freya1
Scris: Saturday, July 17, 2021 2:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Da, vezi cum sta, eu cam de la o luna si jumatate l-am pus in marsupi, era si mai micut
Cel mai bine si mai sigur in wrap elastic
7Andreea
Scris: Saturday, July 17, 2021 3:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
IoanaIoanaC wrote:

Eu asa mic l-am purtat in sling elastic ,manduca am avut eu,pare complicat de pus,dar e f usor dupa cateva incercari,mie mi-a prins bine ca stiu cum trebuie sa il "simt" in orice sistem l-as pune.
Ellena20
Scris: Sunday, July 18, 2021 8:38 PM
Nivel

Andreeax wrote:
Dacă și al meu avea mai multe lunite puteam spune ca voi dar avem doar doua luni și de doua zile,după 5 dimineața începe foiala mare in pătuț.... se întoarce de pe o parte pe alta,da din picioare de parca e la
maraton,se împinge in picioare și ajunge cu totul în alt loc decât cel in care îl las și e mârâit in somn...pana nu îl iau in pat lângă mine nu încetează tot jocul asta plus ca doar așa pot sa ma odihnesc si eu ca altfel sunt in picioare din jumătate in jumătate de ora,maxim 40 de minute (sa nu se înțeleagă greșit,neplaceee maxim pătuțul si nu il părăsim Lol ). Am fost la pediatru,suntem bine peste tot Lol nu il mai cantarisem de ceva timp si avem emoții mari dar am luat bine in greutate ,suntem cu 300 g peste acel standard in funcție de cât a avut la nastere,nu mai avem bubițe pe fata,mai avem doar câteva cruste pe caput si la gât o mică iritație care trece mereu la baita dar când transpira se înroșește puțin. Și ne-am lungit bine,de la 49'de cm am ajung la 58...ditamai băiatul. coeur
Și ca tot vb de caca...noi acum facem de 2-3-4 ori caca pe zi dar ca și cantitate nu se umple pampersul. Înainte facem o data pe zi sau la doua zile dar era pampersul fulllllll. Am uitat sa întreb doctorul dacă e ok așa.

Andreea, ma bucur mult ca e totul bine!
Eu zic ca e bine si treaba cu kk,nu te ingrijora ras
Ellena20
Scris: Sunday, July 18, 2021 8:40 PM
Nivel

IoanaIoanaC wrote:

Ioana, daca e Isara the One, da. Merge de la 1 luna.
Ellena20
Scris: Sunday, July 18, 2021 8:46 PM
Nivel

Fetelor,noi am avut un eveniment in weekend si am fost, bineinteles, cu bebe dupa noi. A fost binisor, a adormit in sistem chiar daca era muzica.

I-am cumparat scaun de masa si acum as vrea sa ii iau un aparat DeLonghi Baby Meal. Stiti ceva despre acest robot? Merita banii? Reclama suna bine.
Ori voi ce ati cumparat?
Ne pregatim de diversificare ras
freya1
Scris: Sunday, July 18, 2021 9:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Ellena, eu nu am de gand sa cumpar ceva special, am o sita de la ikea daca vreau sa fac ceva la aburi, am si un One Pot care ar sti sa gateasca si la aburi (nu am incercat); in rest am boluri cu ventuza, paharel de silicon, am comandat si farfurie si bol de bambus de la dodoli, sunt curioasa cum vor fi
ce pot sa va zic e ca va recomand linguritele num nums, i le-am mai dat sa se joace cu ele si acum le folosim pt cereale, ff bune sunt pt manutele lor, eu ii "umplu" lingurita, iar el o ia si o baga in gura, din prima a dus-o la gura si a inceput sa o molfaie (si cu lingurita normala daca ii dau el tot mi-o ia din mana)

Cand incepi, Ellena? Eu pe 26 ma gandeam
Ellena20
Scris: Sunday, July 18, 2021 10:57 PM
Nivel

De la 1 august incepem cu bucurie ras
Si eu tot de la dodoli am facut o comanda.
Multumim de recenzie, luam si noi atunci linguritele acelea.

Legat de aparat, chiar vreau ceva sa imi usureze la maxim treaba. Acum la botezul la care am fost (la verisorul lui Cezar care e de aceeasi varsta cu el) am vazut cat e de energic copilul meu. Trei bebelusi, toti 3 de 5 luni stateau pe pat. Doi dintre ei cuminti, radeau, interactionau, iar unul (Cezar) se urca peste ceilalti doi si dadea din picioare parca sa o ia de-a busilea si aproape sa cada din pat. Efectiv nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum ceilalti doi stateau asa cuminti si al meu nu avea stare o secunda. Lol
Asa ca am zis ca orice timp sa il dedic nazdravanului si sa gasesc si un aparat care sa ma ajute. Noi nu avem un alt aparat de gatit, poate iau chiar unul care va fi eficient si pt noi.

Cu somnul cum mai sunteti, freya? Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.