|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2801
| Fetelor, daca obisnuiti sa comandați produse Pampers de pe eMag, săptămâna aceasta puteti debloca, a doua zi după finalizarea unei comenzi Pampers, un curs despre somnul bebelusului. Mi s-a părut interesant. |

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2801
| Droxana wrote:Are cineva aplicația Wonder Weeks? Mi am luat o și eu acum dar îmi cere data probabil a nașterii ,eu am născut inainte cu 2 sapt și nu știu ce data ar fi corect sa scriu ca sa îmi arate bine Data probabila a nasterii stiu că se trece, desi la Ana tot ce apărea acolo se aplica mai devreme cu o săptămână. |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3046
| Zee wrote:Fetelor, cum sunteti? Freya, ati mai avansat cu somnul noaptea? Piticul meu are o problema cu coordonarea, face flotari, se ridica cateva secunde in 4 labe si se trage pe burta si merge cu spatele. A zis sotul ca asa a mers si el in 4 labe, prima data cu spatele  la noi nu functioneaza sa ii pun jucarii in fata, eventual in spate Si vrea sa se ridice intruna, l-am pus cateva minute in fotoliu de ala pentru ei, cea mai mare bucurie cand sta in aproape in fund  nu vreau sa il fortez si stiu ca e prea devreme, dar nu mai stiu ce sa ma mai fac cu el.
Zee, mai degraba m-am resemnat si incerc sa prind si eu ceva somn cu el, ca tot doarme bucati de cate 1h30 si la 3 se trezeste, apoi il adorm si la 5 e fresh Si el se misca cu spatele si in lateral, in fata asa accidental, nu stie exact cum ii iese Ne luptam si cu dintii, dar orice suparare ii trece daca sta in fund sau la verticala
Am fost la pediatru si cum e tot un pic in urma cu greutatea a zis sa incep sa ii dau putine cereale pana peste 2 sapt cand incepem diversificarea, daca o sa le accepte... nu e ce voiam eu, dar asta e, se pare ca el e ff activ, consuma mult si nu i-ar strica niste calorii; o sa ii dau cu gluten, pt ca studiile noi arata ca pana la 7 luni e o fereastra imunologica in care e bine sa fie expusi la alergeni (contrar a ce se spunea pe vremuri) si astfel se previn alergiile Apoi schema noastra e cu legume - 1 noua / zi (morcov, cartof, pastarnac, dovlecel, ardei gras...), cu putin ulei de masline si introdusa cat mai repede carnita (dupa vreo saptamana), apoi oul; probabil cerealele vor ramane mic-dejun alaturi de fructe
L.e. schema de la MF nu e mult diferita, dar sper sa tin minte sa nu le incurc cand ma intreaba ce i-am dat ea zice tot piure de radacinoase, cartof, dovlecel (la un loc), apoi branza calcica, apoi carne, apoi galbenus separat de albus
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1856
| Asa ma gandeam si eu, freya. 1 leguma noua pe zi si introdusi toti alergenii cat mai repede. Eu sunt stresata rau cu pipi. Pediatra si medicul de familie mi-au spus sa nu imi mai fac griji pt ca el transpira foarte mult si elimina si prin transpiratie, dar nu stiu.. o data cu caldurile astea face mai putin pipi. Noaptea el avea un scutec complet ud, acum abia daca il mai uda putin. Am dus astazi iar la laborator o proba de urina si marti ne-am programat la un alt pediatru pentru inca o parere. Ma consum rau pe chestia asta si innebunesc ca sotul e asa linistit si i se pare normal. Sunt incurajata din toate partile sa ii dau apa si o sa ii dau, nu vreau sa se deshidrateze. |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3046
| Nu cred ca e o problema daca ii dai apa, e maricel deja si nu ii dai multa oricum si eu zic ca e ok, sa nu aiba pielea uscata si fontanela infundata, nu cred ca e cazul de deshidratare Pediatra ne-a zis sa nu ne complicam cu cana cu cioc, cu pai, cana 360, asa ca i-am luat un paharel dragut de silicon, sa poata da cu el de pamant, i l-am dat sa se joace deocamdata, la fel ca linguritele num nums Al meu face mult pipi noaptea, e scutecul umflat la maxim, ziua parca mai putin, la noi sunt 23 de grade ca nu suportam caldura si merge AC De la 5 luni a inceput sa faca si kk o data la 2 zile, de unde facea de 4-5 ori pe zi, asa brusc, dar se pare ca e normal |
| Nu, nu are pielea uscata si nici fontanela infundata. Verific treaba asta de 2 ori pe zi. Eu voiam sa ii iau cana 360 dar voi mai astepta pana incepe sa bea apa cum trebuie. Sa vad daca vrea cu biberonul, daca nu, i-as lua o cana de tranzitie. Si la noi merge AC-ul dar il mai opresc din cand in cand. Noi cu kk mereu am avut o problema, stii. Incepuse si el sa faca de 2 ori pe zi (timp de 2 saptamani), dar am revenit la programul de kk la 2 zile. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| Maria, eu tot de acolo imi comand, dar mi-am facut provizii serioase luna trecuta.
Fetelor, e relevanta cantarirea cu copilul in brate si pe urma sa scazi greutatea ta, pe cantar normal? Stiu ca pare amuzant, dar pe cantarul lui imi arata 6090 si asa in brate are 6500, mi se pare totusi maricica diferenta si sa stiu daca sa ma stresez sau nu
In functie de greutatea lui,ma gandesc si eu sa incep diversificarea mai repede, pe 1 august , ar avea 5+. Acum sa vad ce o sa imi zica si pediatra. Freya, nu stiam chestia cu glutenul, la un moment dat ma uitam si eu dupa cereale si tot fara cautam. Ma uitam orientativ, nu i-am luat. Si mi-au mai sarit in ochi niste biscuiti de la Plasmon, parca, macar ca nu stiu ce aport nutritiv au si probabil e cam invechita chestia cu pusul chestilor in sticla. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mămici,de ce nu ar trebui sa fie Fontanela înfundată?mie doctora nu mi-a spus nimic.eu ii dau apuca și ii place sa bea singur am căniță cu cioc |
| Fontanela infundata indica deshidratare. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/19/2019 Mesaje: 190
| Zee wrote:Maria, eu tot de acolo imi comand, dar mi-am facut provizii serioase luna trecuta. Fetelor, e relevanta cantarirea cu copilul in brate si pe urma sa scazi greutatea ta, pe cantar normal? Stiu ca pare amuzant, dar pe cantarul lui imi arata 6090 si asa in brate are 6500, mi se pare totusi maricica diferenta si sa stiu daca sa ma stresez sau nu In functie de greutatea lui,ma gandesc si eu sa incep diversificarea mai repede, pe 1 august , ar avea 5+. Acum sa vad ce o sa imi zica si pediatra. Freya, nu stiam chestia cu glutenul, la un moment dat ma uitam si eu dupa cereale si tot fara cautam. Ma uitam orientativ, nu i-am luat. Si mi-au mai sarit in ochi niste biscuiti de la Plasmon, parca, macar ca nu stiu ce aport nutritiv au si probabil e cam invechita chestia cu pusul chestilor in sticla. Biscuiții de la plasmon au o mulțime de zahar, eu una nu ii recomand. Și legat de cântărit ul cu bebe in brate, am încercat și noi o data, diferența era cam tot asa de o jumate de kilogram,deci probabil nu e de acuratețe metoda. Scuze ca răspund asa, din senin, dar va citesc zilnic și îmi e drag de voi, unde cred ca pot sa ofer un sfat o fac cu mare drag. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Ellena20 wrote:Fontanela infundata indica deshidratare.
Mulțumesc |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| IoanaOlo wrote:Biscuiții de la plasmon au o mulțime de zahar, eu una nu ii recomand. Și legat de cântărit ul cu bebe in brate, am încercat și noi o data, diferența era cam tot asa de o jumate de kilogram,deci probabil nu e de acuratețe metoda. Scuze ca răspund asa, din senin, dar va citesc zilnic și îmi e drag de voi, unde cred ca pot sa ofer un sfat o fac cu mare drag.
Da, m-am gandit si eu legat de biscuiti. Oof, asta inseamna ca piticul meu stagneaza de 2 saptamani |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Fetelor,astăzi mi-am confruntat jena de a da țiți in spațiu public Gaza mea a ceru țiți și nu a mai avut răbdare 5 min să ajung la mașină ,așa că m-am pus pe o banca in fața caselor de marcat din Auchan și i-am dat să pape. Spre surprinderea mea o adolescentă s-a simțit rușinată că îi dau să pape și s-a luat și a plecat. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1561
| Fetelor,la doua luni bebeii voștri cât de bine se descurcau sa isi susțină caputul sau sa și-l întoarcă dintr-o parte in alta cand era pus pe burtica? |
|
| Andreea, baiatul meu isi tinea bine capul la 2 luni, insa foarte putin statea pe burta, nu ii placea deloc deloc. Statea maxim 5-10 min pe zi. De cand a invatat sa se rostogoleasca, 90% din timp acum sta numai pe burta si se enerveaza cand il tin sa nu se intoarca atunci cand ii schimb scutecul. Tin minte ca de nervi ca nu ii placea dadea tare cu capul in saltea |
|
|