|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3033
| Maria sigur ca te citim, ce s-a intamplat? Zee, si al meu tot 6 kg are, eu zic ca nu e cazul de diversificare si in niciun caz la 4 luni, stiu ca in cel mai rau caz la 5, dar nu vad de ce ar trebui in cazul vostru Da, mai are ganglionii, la fel de mari sunt |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1855
| Mariaaaaaa, ei! Citim si luam aminte, uneori e mai greu cu raspunsul, dar nu trecem cu vederea. Dupa ce mi-ai spus tu de varianta mersului cu masina cu bebe pe locul din dreapta, am mai intrebat si un politist si am prins curaj si urmatoarea data l-am tinut langa mine. E mult mai lejer asa.
Si noi suntem mai dolofani, tot cat Irina ta aproape. Pe 22 iunie, la vaccin, avea 8 kg si am fost nevoiti sa trecem la nr 4 la scutece. Dar pediatra mi-a spus ca e ok sa incepem diversificarea asa cum ne-am propus, la 1 august (6 luni fara o saptamana).
Vicky, multa bafta la vaccin! Folosim White Noise Baby Sleep. Functioneaza si daca ies din aplicatie si asa mai butonez si eu pe telefon. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| Maria, multumesc. Ideea e ca nu imi ziceau asta dupa ce il cantareau sau mai stiu eu ce. Imi ziceau fix dupa ce auzeau varsta si ca primeste lp. Am inteles si eu ca pentru unele probleme se incepe mai repede, dar chiar as mai sta un pic.
Freya, multumesc. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1558
| Zee,Freya,va referi?i la ganglionii din spatele caputului? Eu nu ?tiam nimic de ei ?i i-am detectat de curând,nu am apucat sa întrebam pediatrul. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Hello, mamici! A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat. Bebe Luca ne ocupa tot timpul, creste pe zi ce trece. Tocmai ce ne-am intors din prima vacanta in 3. Piticul a fost foarte incantat de mare, nisip. Va pupam!
https://ibb.co/C67Y5Hb https://ibb.co/bsgnb6T https://ibb.co/HgLh0Kz https://ibb.co/JqVqcfZ https://ibb.co/3W71y5K |

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Am surprins o discu?ie pe grupul de rear facing prelungit unde o mamica zicea ca a fost oprita de un politist si avertizata ca daca o mai prinde cu scoica pe locul din fata o amendeaza cu 580 lei ?i 3 puncte de penalizare, ceea ce îi gresit. Din cauza asta aveti mare grija când sunte?i oprite în trafic si dati de un asemenea specimen, sa aveti replica la voi, am observat ca sunt politisti care nu stiu bine legislatia.
Am observat ca de la începutul lunii aproape toate postarile mele au fost trecute cu vederea, m-am gândit ca poate deranjeaza sau nu sunt utile, de aia am zis ca ma retrag, ca sa nu mai deranjez... |

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| freya1 wrote:Nicole  multumesc mult ca mi-ai scris ! Chiar o sa te intreb peste o luna, sa vedem cum merge Cum mai sunteti voi ? Eu am avut o relatie ff proasta cu mancarea, am fost crescuta de bunici, eu nu voiam sa mananc nimic, ei voiau sa ma indoape... dezastru, abia acum la varsta adulta am ajuns sa savurez mancarea Nu vreau sa fac la fel cu copilul meu, e bine ca pediatra noastra nu insista pe reguli si cantitati, nu am bunici prin preajma, tati e mult mai relaxat ca mine  deci macar nu exista presiune, acum sa vedem ce vrea piticul El in faza asta duce la gura tot, i-am dat linguritele num nums sa se joace cu ele, ieri a luat din mana mea un fir de ceapa si a dat sa il duca la gura  acum nu stiu si ce ar face cu mancarea dupa ce o baga in gurita
Cu drag! :) Daaa, si eu am mai auzit-o pe asta cu "mananca tot din farfurie", lui Iris mereu i-am zis sa manance atat cat simte ca ii trebuie, sa fie stomacelul ei multumit .
Asa era si Iris, baga in gura tot, a fost si este in continuare f curioasa. Pe la 5 luni si un pic am inceput sa o tinem si pe ea cate 15 min in scaunul ei de masa insa ii puneam in fata o jucarie. Ne urmarea cu asa mare interes si in timp ce noi mancam ea isi molfaia jucaria (inca nu statea in fundulet fara sustinere, dar in scaunul ei de masa cu pernuta scaunului pusa statea fff bine, statea drept si avea control bun sa puna mana pe masa, sa apuce si sa duca la gurita). La inceput, absolut de fiecare data cand baga mancarea in gura se stramba si se scutura de puteai crede ca nu ii place si ca nu o sa se mai atinga de mancare insa ea continua sa exploreze si sa bage în gura - fata perseverenta :)))). Am inteles atunci ca era doar reactia ei la nou. Apoi treptat a inceput sa reactioneze asa doar cand primea ceva nou. Sa aiba control aspura mancarii din gurita si sa mestece a invatat tot treptat, nu a stiut din prima clipa, a inghit cate un pic si la primele mese dar as zice ca mai degraba accidental.
Noi suntem bine, traim zile pline dar taree frumoase alaturi de fete. Lia face imediat 3 luni, creste bine si e o zambareata. Sper sa reusesc in urmatoarea luna sa ii mai imbunatatesc si eu somnul pe timp de zi, sa doarma mai mult in patut, acum doarme cam 2 somnuri in sistem, restul partial in patut, partial in bratele mele/sotului cui se nimereste :P .... am ajuns asa pt ca a cam suparat-o refluxul si tinuta cat mai pe verticala ii era cel mai bine. Noaptea acum dorme mare parte din timp in patut, deci sper sa reusim si pe timp de zi sa facem asta. |

| Andreeax wrote:Zee,Freya,va referi?i la ganglionii din spatele caputului? Eu nu ?tiam nimic de ei ?i i-am detectat de curând,nu am apucat sa întrebam pediatrul.
Da, sunt in spatele urechilor cumva, in zona cefei. Dimensiunea "normala" e cam cat un bob de mazare, o unghie de la degetul mic. Daca e mai mare, inflamat, zona rosie indica o infectie si trebuie vizita la pediatru.
Maria, si eu cateodata am impresia asta, dar nu cred ca e nimic voit, probabil si noi facem asa si nu ne dam seama |

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1607
| Maria, Zee, eu citesc absolut tot ce scrieti, si abia astept sa va citesc. Asa de mult m-am obisnuit cu toate ca am impresia ca va cunosc in realitate :). Din pacate, de multe ori ma pun sa scriu dar ramane mesajul pe la jumatate, ma intrerupe asta mic, dau sa continui peste un timp dar gata, s-a deconectat si adio mesaj.
Noi de vreo cateva zile trecem printr-o criza/puseu ce o mai fi, toata ziua zbiara cat il tin plamanii (nu plange cu lacrimi si nu il doare nimic), numai crize, nervi, ba rade ba zbiara zici ca e bipolar, nu mai gangureste deloc, nu ii convine nimic. I-am cumparat jucarii noi, ii acapareaza atentia 5 min si iar crize. Non-stop se intoarce de pe spate pe burta si de indata ce o face se enerveaza, zbiara ca nu ii place. Il pun iar pe spate si din nou se intoarce si de 100 de ori tot asa. Somnul de zi e in reprize scurte si agitate, tot tresare, chiar daca e liniste. Deocamdata noaptea doarme, sper macar asta sa nu se schimbe. Offf sper sa treaca odata...
Andreea si eu i-am cumparat cantar cand am renuntat la lp pt ca imi era frica ca nu am lapte si ca nu o sa ia in greutate. La inceput il cantaream tot la 2-3 zile pana mi s-au mai linistit piticii de pe creier. Da, sunt perioade in care stagneaza, apoi cresc brusc, nu iti face griji. Acum il cantarim o data la sapt poate si mai rar, e tot mai greu ca nu sta, se misca si da cu picioarele pe jos
Zee, si eu zic ca nu are rost sa incepi diversificarea mai devreme, greutatea e foarte ok. Ai un baiat tare frumusel, am vazut poza
AstaMica, frumoasa vacanta ati avut, abia astept sa creasca si al meu sa mergem la balaceala. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1558
| Mul?umesc mult pt lamuriri,fetelor! Obsesia cu cântarul vine ?i din faptul ca a ramas cu 60 ml de lp seara înainte de culcare pt ca efectiv fara ei nu dormim iar restul e doar san ?i la fel ca tine , Roser, mi-e sa nu cumva sa nu fie suficient ce ia de la mine. Cam de câte ori mâncau ai vo?tri pe zi la san când erau mai micu?i? Eu am zile in care îl pun la san ?i de 17 ori ?i astea sunt da?ile in care sta minim 15-20 de minute si chiar suge in timpul ala ca altfel îl pun ?i de mai multe ori ?i culmea ca at când simt ca nu sunt complet goli?i sânii noaptea între mese abia scot ceva cu pompa din ei...uneori e super frustrant,de aici ?i obsesia cântarului de?i schimb destui pamper?i . |
| Maria, din pacate sunt foarte multe situatii in care politistii nu cunosc legea. Asa ca, macar noi sa stim.
AstaMica, cred ca ati avut o vacanta foarte frumoasa. Pentru el asa pare, pentru voi ca parinti cum a fost? Vrem si noi sa mergem cateva zile la mare in august, insa mi-e teama ca se suprapune cu diversificarea si nu as vrea sa fie prea multe schimbari pentru el.
Roser, exact asa face si al meu de ieri. Sotul inca nu a ajuns acasa, deci de abia am timp sa beau apa. De mancat, mananc dupa ora 21 pt prima oara pe zi, atunci cand doarme bebe. In schimb, al meu a avut un somn agitat azi-noapte. La 2 cand m-am trezit, l-am gasit cu mine in pat si efectiv nu imi amintesc deloc cand l-am luat din patut si l-am pus langa mine. Oare cum o fi cand doarme copilul pana la 9-10??? Habar n-am, noi ne trezim o data cu soarele
Nicole, cate avem de invatat de la tine! Mi se pare ca ai un echilibru ce te ajuta clar in cresterea micutelor. Mereu mi-a placut sa te citesc, acum pot pune si in aplicare cu piticul meu sfaturi de-ale tale.
Fetelor, apropo, cand ati inceput sa dati apa la bebei? Eu stiam ca o data cu diversificarea pt ca laptele matern ii si hidrateaza, dar tot aud sfaturi necerute sa dau apa la copil ca e foarte cald. Voi cum procedati? |

| Elena, eu am inceput sa ii dau, la sfatul pediatrilor si iti si argumentez. In cazul meu, Ianis are 5 mese/zi, asta inseamna ca mananca din 5 in 5 ore, pe caldura asta mi se pare prea mult, chiar daca ii dau lapte intre mese pentru sete mananca cativa ml si isi da peste cap restul meselor. Asa ca am inceput sa ii dau, eu am pus in sticla, nu cu lingurita. Is zile in care bea, maxim 10ml, in rest se joaca cu sticla si o toarna pe maini, probabil se racoreste In cazul vostru nu cred ca e nevoie, pentru ca ei cer la san si cand le este sete,cred ca puteti astepta linistiti pana la 6 luni. Doar ca si atunci am inteles ca ar trebui sa bea o cantitate maricica de apa, apai nu stiu zau cum putem introduce atatea. |
| Andreea, am trait exact cu frica asta. Pana la 2 luni de cate ori a venit pediatra acasa sa il cantareasca de abia respiram de teama. Dupa ce pleca si vedeam ca e bine, plangeam de eliberare, sa scap de stresul ce il acumulasem. Al meu la fel, statea mult la san, de abia de acum 2 saptamani mi se pare ca si-a rarit mesele, iar ieri a mancat foarte putin. Nu stiu daca am gresit sau nu, eu am eliminat laptele praf dintr-o data, nu am redus cantitatea pana sa elimin de tot. Si il puneam foarte des la san. Pompa nu cred ca e asa relevanta. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Ellena20 wrote:
AstaMica, cred ca ati avut o vacanta foarte frumoasa. Pentru el asa pare, pentru voi ca parinti cum a fost? Vrem si noi sa mergem cateva zile la mare in august, insa mi-e teama ca se suprapune cu diversificarea si nu as vrea sa fie prea multe schimbari pentru el.
Fetelor, apropo, cand ati inceput sa dati apa la bebei? Eu stiam ca o data cu diversificarea pt ca laptele matern ii si hidrateaza, dar tot aud sfaturi necerute sa dau apa la copil ca e foarte cald. Voi cum procedati?
Elena, ne-am simtit bine. Si Luca e diversificat, dar nu m-am stresat asa tare. Baza a fost lapticul, ce-i drept, i-am luat si blenderul, craticioara si un mic arzator, i-am luat supa si de acasa, dar i-am facut si acolo. Spre sfarsit am vazut ca cei de la hotel aveau si borcanele cu mancare pentru bebei. I-am dat 1 în ultima zi pe plaja. Ce-i drept, putea sa nu-i placa, dar nu a avut treaba. In rest, a fost destul de cumintel, chiar si pe drum. Care a durat in jur la 6 ore, ca nu am fost la noi. Am stat o saptamana, a avut timp sa isi revina. Am avut noroc de vreme frumoasa, ca pana sa plecam, aratau numai furtuni.
Cat despre apa, eu am inceput sa ii dau odata cu diversificarea. Si bea cat are nevoie. Acum fiind mai cald, bea mai multicica. Si bea si inainte de nani. |
|
| Zee, multumesc! Da, intr-adecar, pe caldurile astea i-am oferit sanul mai des, chiar daca suge doar de cateva ori.
AstaMica, asa intentionam si noi, sa plecam cu tot ce ne trebuie legat de diversificare dupa noi. |
|
|