Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 1:39 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/3/2016
Ellena20 wrote:
Si eu am tot auzit pareri, ba ca dupa doua saptamani, ba dupa o luna, ba dupa ce trece de jumatate.
De abia ce am auzit de asta si m-am speriat ca eu i-am schimbat cand am terminat sticluta. Cum zici si tu Maria, am cautat in prospect astazi si nu specifica nimic de acest lucru.
Dr nu a mentionat nimic cu privire la Vigantol.

Da, Zee, scrie asa, dar in 6 luni clar termini o sticluta. Nu scrie ca trebuie schimbata periodic ca altfel isi pierde proprietatile sau nu se mai asimileaza (???) asa cum am mai citit astazi.

Sincer la cat costa si plus ca o poti lua compensat 100% adica gratis mai bine o schimb in fiecare luna
Zee
Scris: Friday, June 18, 2021 1:42 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Andreeax wrote:
Voi ce alte metode de a scoate aerul foloseati candverau mai micu?i in afara de a-i pune pe umar pt ca in pozi?ia asta al meu vreau sa zboare,se împinge cu picioarele ?i î?i întoarce caputul in toate direc?iile ?i mi-e frica sa cumva sa nu îmi ajunga toate mâinile pt cât de razboinic e in pozi?ia asta.

Mie mi-a spus ca sticlu?a se schimba când se termina. Acum nu ?tiu cum sa fac pt ca noi luam doar doua picaturi ?i clar o schimbam mai greu ca cei care iau 4 (la noi fontanela era micu?a la început 2-2,5 iar acum este 1,5).

Andreea, la noi merge bine daca sta pe burtica. Si e si rapida treaba. Nu il mai tin pe umar de vreo luna. Acuma mi ciuda ca trec cateva secunde si e gata si la inceput stateam cu el pe umar cate jumate de ora.
laura513
Scris: Friday, June 18, 2021 1:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2017
Vickyb wrote:
Fetelor la voi bebelasii sunt ok cu ochisorii? Luca inca are un ochi care se mai uita incrucisat, spre interior(nasuc). Ma gandesc sa nu fie strabismBoredom
Abia astept sa mergem la pediatra la finalul lunii si apoi sa vedem probabil un oftalmolog la 6 luni.

Eu zic daca nu se remediaza pana la 6 luni sa mergi cu el la oftalmolog. Poate sa nu fie nimic, dar pentru linistea ta, e cel mai bine sa mergi, sa nu ajungi dupa aia sa zici ca ”daca mergeam mai repede era mai simplu de indreptat”.

Si Ami a avut strabism din ala de bebe, dar nu a tinut mai mult de 2 luni. Cu toate astea, acum, la 3 ani jumate, ii mai pleaca ochisorii spre interior cand se uita de aproape. Am fost la oftalmolog, dar nu a reusit sa-i termine consultul ca nu a stat sa-i puna picaturi si m-a trimis acasa sa o obisnuiesc cu asta si apoi sa ne reprogramam. A zis ca in principiu pana la 6 ani se poate sa aiba un soi de strabism care sa apara in anumite momente, pentru ca muschii nu sunt suficient de dezvoltati, insa vrem sa facem consultul pentru ca daca e ceva, e corectabil la varste mici.

Te incurajez deci sa alegi varianta medicului oftalmolog, mai ales ca e un singur ochi care ii pleaca spre interior (la Ami erau amandoi, era chiar comica Lol ). Mergi pe recomandare, nu la ghici, ca sunt destui medici care habar n-au ce cauta acolo, si o spun cu parere de rau. Cauta un medic priceput mai ales cu copilasi.

Va tin pumnii sa fie bine! Cheek Kiss
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 1:55 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
laura513 wrote:

Eu zic daca nu se remediaza pana la 6 luni sa mergi cu el la oftalmolog. Poate sa nu fie nimic, dar pentru linistea ta, e cel mai bine sa mergi, sa nu ajungi dupa aia sa zici ca ”daca mergeam mai repede era mai simplu de indreptat”.

Si Ami a avut strabism din ala de bebe, dar nu a tinut mai mult de 2 luni. Cu toate astea, acum, la 3 ani jumate, ii mai pleaca ochisorii spre interior cand se uita de aproape. Am fost la oftalmolog, dar nu a reusit sa-i termine consultul ca nu a stat sa-i puna picaturi si m-a trimis acasa sa o obisnuiesc cu asta si apoi sa ne reprogramam. A zis ca in principiu pana la 6 ani se poate sa aiba un soi de strabism care sa apara in anumite momente, pentru ca muschii nu sunt suficient de dezvoltati, insa vrem sa facem consultul pentru ca daca e ceva, e corectabil la varste mici.

Te incurajez deci sa alegi varianta medicului oftalmolog, mai ales ca e un singur ochi care ii pleaca spre interior (la Ami erau amandoi, era chiar comica Lol ). Mergi pe recomandare, nu la ghici, ca sunt destui medici care habar n-au ce cauta acolo, si o spun cu parere de rau. Cauta un medic priceput mai ales cu copilasi.

Va tin pumnii sa fie bine! Cheek Kiss

Da asa am curit si eu ca daca la 4-6 luni nu se remediaza mai bine de mers la oftalmolog. Asta intrntionez sa fac, mai sigur.
Merci de sfat!
Ellena20
Scris: Friday, June 18, 2021 2:08 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Georgiana, nu e vorba de costuri, clar ca acum ii voi schimba pt ca m-am speriat destul de tare, insa nu mi-a zis absolut niciun medic de treaba asta.
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 2:50 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Georgiana, nu e vorba de costuri, clar ca acum ii voi schimba pt ca m-am speriat destul de tare, insa nu mi-a zis absolut niciun medic de treaba asta.

Ellena nici mie nu mi-a zis si tor stiam de 6 luni. Nu esti singura
Zee
Scris: Friday, June 18, 2021 4:37 PM
Nivel

Fetelor, nu stiti, se poate administra nurofen sau panadol si pentru durere sau numai daca are temperatura? Data trecuta dupa vaccin a facut seara un pic de temperatura. De cand am venit da intruna din picioare si intreb preventiv, in caz ca o sa se agite diseara.
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 5:22 PM
Nivel

Zee wrote:
Fetelor, nu stiti, se poate administra nurofen sau panadol si pentru durere sau numai daca are temperatura? Data trecuta dupa vaccin a facut seara un pic de temperatura. De cand am venit da intruna din picioare si intreb preventiv, in caz ca o sa se agite diseara.

De la 3 luni se poate administra. Eu sincer nu am dat niciodata, doar daca a facut temperatura peste 38.5 si nu scade
Ellena20
Scris: Friday, June 18, 2021 5:37 PM
Nivel

Zee, ce vaccin ati facut?
Zee
Scris: Friday, June 18, 2021 5:52 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Zee, ce vaccin ati facut?

Cel de la 4 luni.
Ellena20
Scris: Friday, June 18, 2021 5:58 PM
Nivel

Oho, ati facut repede. Noi inca nu l-am facut pt ca de abia in jurul datei de 20 distribuie dsp-ul vaccinurile. nervi
Vad ca nu in toate judetele e la fel si se pot face si mai repede. Asa am patit si la cel de 2 luni, am asteptat destul de mult. Ma enerveaza teribil treaba asta.
Zee
Scris: Friday, June 18, 2021 6:30 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Oho, ati facut repede. Noi inca nu l-am facut pt ca de abia in jurul datei de 20 distribuie dsp-ul vaccinurile. nervi
Vad ca nu in toate judetele e la fel si se pot face si mai repede. Asa am patit si la cel de 2 luni, am asteptat destul de mult. Ma enerveaza teribil treaba asta.

Nu stiu, e ciudat si la noi. Prietena mea cu baietel de 4++ nu l-a facut. Eu ma bucur ca am scapat ca weekendul viitor avem botezul si sa fiu linistita. Si cel de 2 luni l-am facut inainte, sper ca nu are nimic.
Mgeorgiana85
Scris: Friday, June 18, 2021 7:05 PM
Nivel

Ellena20 wrote:

Si noi am patit la fel. Abia in 24 ne-a programat la vaccin. Mi-a spus sa sun in 18 adica azi sa vedem daca primesc vaccinuri uff
Vickyb
Scris: Friday, June 18, 2021 8:07 PM
Nivel

Ellena20 wrote:

Nici noi inca nu am facut, asa primeste si mf si le facem cu aproape o luna intarziere.
7Andreea
Scris: Sunday, June 20, 2021 11:42 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
Am scapat si noi de vaccinurile de 4 luni,fara febra ,doar agitatie si iritabilitate.A plans ceva mai mult decat la 2 luni si se supara maxim daca il lasam si o secunda din brate.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.