|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Ellena, cum mai stati cu somnul de noapte ? Noi cred ca putem spune ca suntem in plina regresie, din ora in ora se trezeste si e a treia noapte cand il plimb intre 3:30 si 5 ca sa doarma, ca avea chef de joaca parca nu se mai termina perioada asta Eu am citit si inainte de nasterea lui despre regresia somnului, dar sincera sa fiu mi se par nerealiste sfaturile, ce atmosfera de somn cu povesti si carticele cand el urla ? Sau cum sa renunt la asocierile de somn cand adoarme doar in sistem, iarasi ar trebui sa il las sa urle ore intregi tot am senzatia ca am gresit undeva, dar nu stiu unde Altfel de vreo 2 sapt e ocupat sa isi prinda picioarele, face asta si cand e la san, si in somn, e ocupat tare e asa haios |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1866
| freya, la noi e relativ ok somnul de noapte insa ma astept la schimbari o data ce facem si noi 4 luni. Am reusit sa ii fixez ora de somn la ora 21, iar primul somnic e pana la 2-3. De atunci incep si la noi trezirile dese. Pana la 6-7 care e trezirea definitiva. Uneori, de la 6-7 il mai iau cu mine in pat si il mai pacalesc sa adoarma pana la 8-9, alteori nu. Da, si mie ni se par nerealiste sfaturile si la fel. Nici eu nu pot sa ii creez o atmosfera de somn cu povesti sau mangaiat, muzica etc. Ori tipa, ori rade. Nicidecum somn. Senzatia asta cu gresitul o am si eu, dar eu cred ca stiu unde am gresit. Inca de cand a fost adus acasa nu l-am lasat niciodata in patut sa vad daca adoarme singur, eram tare ingrijorata inainte cand vedeam ca nu adoarme desi a terminat de mancat, pt ca el asa adormea mai mereu. Ei si uite acum ca numai la san ar vrea sa adoarma sau in sistem. Al meu nu stiu daca vrea sa isi prinda picioarele, dar in timpul somnului le ridica uneori la verticala |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| La multi ani, copilasi ! Si noua multi ani si energie sa ne bucuram alaturi de voi
Noi am reusit ieri in sfarsit sa ajungem la dermatolog. Ni s-a recomandat gama Lipikar,inca cu crustele tot mai avem probleme Sper ca la adolescenta sa nu mai aiba probleme cu dermatita asta Am fost si la pediatru ieri pentru ca era foarte agitat, tace numai in brate si sa fie ridicat, eram sigura ca are ceva de e asa agitat... aparent nu are cum sa fie bolnav ca mananca de nu fac fata sa ii fac laptele si suntem in plin puseu, mi-a zis ca e sanatos si nu sunt probleme. Noroc ca a primit ieri un balon si 2h/zi il tine ocupat |
| Zee, noua ne-a prescris medicul de familie un unguent preparat in farmacie : vaselina cu 1% acid salicilic pt crustele de lapte, il dau cu 1h inainte de baie sa le inmoaie, l-am folosit de 2 ori si mi se pare ca da rezultate, puteti incerca, nu are nimic nociv |
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Fetelor sa va povestesc ce am patit ieri. E de rasu-plansu' nici eu nu stiu :)). Ieri dimineata s-a trezit Hugo cu un orchisor care curgea. L-am spalat cu ser fiziologic de mai multe ori in timpul zilei dar degeaba, dupa-masa avea secretia galbuie-verde si destul de multa, asa ca am decis sa mergem la pediatru. El era cam marait de vreo 2 zile, acolo a trebuit sa il dezbracam, l-a cantarit, i s-a uitat in gat, in urechiuse, la ochi etc. Asa urla al meu si dadea din maini si picioare de zici ca il taiai cu drujba, nici nu mai avea aer. Abia am putut sa ii punem scutecul, am luat repede reteta si am iesit afara sa se linisteasca,fara sa il imbracam (e foarte cald afara). Ne-am pus pe o banca in parc sa ii dau titi si i-am dat tricoul pe el. Cand am terminat l-am intors pe spate sa il pun in carucior si ce sa vedeti chiar atunci s-a kkat un porumbel direct in ochiul lui. Nu in ochiul sanatos, ci in ala bolnav . Noroc ca a fost o chestie asa apoasa, transparenta. A inceput al meu din nou sa urle ca s-a speriat (mai mult de reactia mea cred). Am avut la mine ser si tifon steril si l-am curatat imediat. No spuneti care erau sansele sa se intample asa ceva? Am mers apoi la farmacie si i-am luat picaturile prescrise de pediatru. Nu stiu care din potiunile magice a functionat, dar azi nu mai are mai nimic :)). |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1866
| Hahaa, Roser! Ce intamplare Bine, in acele momente nu cred ca parea nimic amuzant. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| simmo wrote:Anitta, al meu e sarac in cuvinte. Cred ca nici 10 nu spune Nu repeta dupa noi deloc, mai nou are momente cand leaga mai multe cuvinte chinezesti, incearca sa spuna ceva, dar nu inteleg nimic. In schimb are o retinere incredibila, daca vede odata isi aduce aminte si peste 3 luni. La noi mai nou au succes pistoalele si baloanele de sapun (mai ales cu apa), a primit de la bunici, dar a vazut si in parc. In parc toate trotinetele si bicicletele le ia la rand, chiar daca nu sunt de el. In casa ii rotesc jucariile, daca le arunca ii spun ca nu-i frumos ce face, dar lui i se pare amuzant. Daca tot insista, i le strang. L-am lasat odata doar cu 2-3 jucarii de plus. De atunci nu a mai facut chiar asa. Daca se plictiseste de ele, cere sa-i drschid lada. Stikere si colorat mai il tine ocupat cateva minute. Cu painea, poti incerca sa ii ungi ceva pe paine. La pranz de cele mai multe ori e foarte obosit si nu mai vrea sa manance. Imi pare rau ca a stagnat la mancatul singur: nici bona si nici sotul nu il lasa sa manance singur :( Daca e cu mine, il las sau il ajut. De pampers nu am scapat, am cautat chilotei de bumbac pentru varsta lui, dar nu am gasit. Doar de la 2 ani în sus. Sper sa gasesc pana se face vara ca vreau sa-l dezvat de pampers anul acesta. La gradi (de stat) nu il primesc cu scutec, iar zilele trecute am aflat ca sunt primiti in prima faza copiii care fac 3 ani pana pe 31 august, iar pentru 3 zile diferenta pana face el 3 ani , il primesc in a doua faza, daca mai sunt locuri....dar la stat tot timpul duc lipsa de locuri. Eu nici nu m-am gandit la gradi pana acum. Am zis ca pana aproape de 3 ani sa stea cu bunica, dupa care sa o inscriu la gradi dar cu program normal, nu prelungit. La cat ma chinui cu ea sa manance, sigur nu va manca nimic la gradi ca sa stea program lung... Legat de pampers, o las in pace momentan...de obicei ea spune dupa ce face, foarte rar spune inainte, si daca se intampla sa spuna inainte si o pun pe olita, incepe sa planga si nu mai face...asa ca...asta sper sa vina de la sine. M-am panicat sincer in legatura cu repetatul si vorbitul pt ca avem un prieten, copil, mai mare cu 2 luni si repeta absolut tot. Si cand vezi la altu ca face si al tau nu, iti pui semne de intrebare...La voi se descurca bona sa ii dea sa manance? |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Anitta76 wrote: ..La voi se descurca bona sa ii dea sa manance?
Da, eu zic ca se descurca. Am observat ca daca lui nu ii convine ceva, dansa ii vorbeste mult si ii explica sau la masa ii spune ce are în farfurie ?i ce bun este. Doar ca dansa este obisnuita sa dea ea la copil si sa manance tot din farfurie. La cine a fost inainte, a zis ca asa a facut cu toti avand in vedere ca ii lua de mici (de la cateva luni pe unii). Daca al meu vede ca primeste, el nu prea mai pune mana. Asa ii face si la sot. Insa, cu mine este altfel la masa. Eu ii spun sa ia el in prima faza. Ii infig mancare in furculita si sa ia singur, il mai ajut la ciorbe. Pranzul e dezastru cand este el foarte obosit; rar a fost cand nu a vrut sa manance nimic, l-am culcat si i-am dat la trezire. De cele mai multe ori mananca putin atunci; preferasase culce decat sa manance. . Dar eu zic ca recupereaza la trezire (mananca fructe) si la cina. Per zi, nu as zice ca mananca putin, mie mi se pare ca e ok. Seara la culcare a ajuns sa bea si 400 ml lapte.
Noi am zis sa luam full time din vara pe bona si vedem la anul cu gradinita. O sa incerc sa vorbesc din timp ca sa-l primeasca pentru ca pana pe 15 septembrie el face 3 ani. Mi se pare absurd ca pentru 3 zile diferenta fata de data de 31 aug sa nu il accepte o gradinita (de stat vorbesc, nu privat). La privat il accepta oricum. |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Freya, mi-a mai recomandat cineva si am inteles ca e foarte buna. Ce ma panicheaza e ca face si in urechi, in interior cumva, dar dermatologul m-a asigurat ca e normal si nu se intampla nimic. Am mai dat bani pe un baby squam, daca nu trece asa o sa incerc varianta ta. Nu de alta da se ia sotul de cap cand vede care creme inutile am luat. Pentru iritatii am vreo 5 si am mai luat si Cicaplast.
Roser, ce pregatita erai cu serul, acum imi dau seama ca nu am veci asa ceva in geanta, chiar daca am luat recipiente micute special pentru drum. Bine ca ati scapat, oricum care erau sansele? |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| La mul?i ani copii! |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Simmo, eu nu mi-as face mari griji in legatura cu pampersul ?i cu mâncatul singur. Intre 2-3 ani copiii au foarte multe achizi?ii. Luca are acum 2 ani ?i 7 luni, pana la 2 ani ?i câteva luni avea câteva cuvinte clare pe care le pronun?a, in rest multa chineza. Mânca singur daca ii faceam solda?ei. Oli?a nu voia sa o vada. De doua luni vorbe?te in fraze, manânca singur, a început sa ceara sa faca pipi la oli?a. Daca ai bona ?i nu merge in colectivitate este ok sa îl la?i in ritmul sau, tu îl vei încuraja ?i îndruma dar anumite lucruri le va face când va vrea. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| freya1 wrote:Ellena, cum mai stati cu somnul de noapte ? Noi cred ca putem spune ca suntem in plina regresie, din ora in ora se trezeste si e a treia noapte cand il plimb intre 3:30 si 5 ca sa doarma, ca avea chef de joaca parca nu se mai termina perioada asta Eu am citit si inainte de nasterea lui despre regresia somnului, dar sincera sa fiu mi se par nerealiste sfaturile, ce atmosfera de somn cu povesti si carticele cand el urla ? Sau cum sa renunt la asocierile de somn cand adoarme doar in sistem, iarasi ar trebui sa il las sa urle ore intregi tot am senzatia ca am gresit undeva, dar nu stiu unde Altfel de vreo 2 sapt e ocupat sa isi prinda picioarele, face asta si cand e la san, si in somn, e ocupat tare e asa haios
Pe lânga regresia somnului ei mai au ?i achizi?ii fapt ce le disturba odihna, peste câteva luni po?i sa ai surpriza sa o ia de-a bu?ilea in pat, sa se ridice in fund in somn, sa bata din palme etc Când sunt in astfel de perioade nu prea ai ce sa le faci. In rest po?i privi obiectiv la ce gre?eli ?i asocieri ai facut, po?i consulta ?i un consultant in somn, au rezultate foarte bune. Sfaturile pe care le vei primi nu vor fi neaparat pe placul tau dar va vor ajuta, amândoi ave?i nevoie de somn. Carticelele nu functioneaza la vârsta asta, sau poate depinde de copil, conteaza foarte mult respectarea unui program normal de somn, cu mesele mai treaca mearga, dar somnul este sfânt.
|
|
| Da, asa e, l-am mai gasit intorcandu-se pe burta noaptea Incerc sa tot schimb asocierile, daca adoarme la san cu atat mai bine, singur nu mai adoarme de cand a facut 3 luni, a mai ramas sistemul pe care nu prea vad cu ce sa il inlocuiesc Chiar voiam sa apelez la un consultant, dar nu cineva care sa predice CIO, ca asta am incercat sa evit, am oroare de asa ceva |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| freya1 wrote:Da, asa e, l-am mai gasit intorcandu-se pe burta noaptea Incerc sa tot schimb asocierile, daca adoarme la san cu atat mai bine, singur nu mai adoarme de cand a facut 3 luni, a mai ramas sistemul pe care nu prea vad cu ce sa il inlocuiesc Chiar voiam sa apelez la un consultant, dar nu cineva care sa predice CIO, ca asta am incercat sa evit, am oroare de asa ceva Din ce am observat eu, într-un fel sau altul, cam la asta se rezuma sfaturile lor...la CIO... pe Facebook e un grup Bebe doarme grup parca ii zice. Poate mai gasesti pe acolo vreun sfat ok. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/19/2019 Mesaje: 190
| Zee wrote:Freya, mi-a mai recomandat cineva si am inteles ca e foarte buna. Ce ma panicheaza e ca face si in urechi, in interior cumva, dar dermatologul m-a asigurat ca e normal si nu se intampla nimic. Am mai dat bani pe un baby squam, daca nu trece asa o sa incerc varianta ta. Nu de alta da se ia sotul de cap cand vede care creme inutile am luat. Pentru iritatii am vreo 5 si am mai luat si Cicaplast. Roser, ce pregatita erai cu serul, acum imi dau seama ca nu am veci asa ceva in geanta, chiar daca am luat recipiente micute special pentru drum. Bine ca ati scapat, oricum care erau sansele? Nu vreau sa te sperii, dar Fabi a facut otita din cauza dermatitei. E de preferat sa încerci sa nu ii ajunga apa in urechi. Iar pentru cruste le de lapte pe noi ne-a ajutat mustela ?ampon spuma pentru cruste de lapte. |
|
|