Clubul mamicilor incepatoare - 15
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ella30
Scris: Sunday, May 30, 2021 8:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Adina Mariana wrote:
Nu stiu cum sunt mamicile care au bebei de varsta cu Luca meu dar eu nu mai am timp deloc,deloc.De o luna incoace ma tine in priza toata ziua si noaptea pic lata de oboseala si nu mai am chef sa citesc nici macar pe forum de oboseala.Toata ziua merge,vine,se catara,vrea atentie...citisem in fuga un articol pus de Maria parca cum ca baieteii au nevoie de mai multa atentie..sincer confirm 100%.De jucarii nu se mai atinge de mai bine de o luna..tot calare pe mama si tata toata ziua si se cere intruna afara iar cand nu il las sa mearga unde vrea el incep tantrumurile.Grea tare perioada astaBig Surprise
Daca mai citesc mamici cu bebei dupa 1 an jumate spuneti-mi daca este ceva normal ca mie mi se pare ca este mult prea energic si ma lasa afis alcool

Simmo cum esti,cum e mama ta?

E normal, de acum apare si anxietatea de separare si va dura un pic. Fa cu el ce ii place, daca ii place sa exploreze lasa l sa o faca , stai cat mai mult cu el afara. O sa fie mai bine acusi, o sa vezi. Odata ce va vorbi o sa te poti intelege cu el si va fi muuult mai bine. Eu acum vb cu Sofia ca si cum mi ar fi prietena, nu fiica Lol

Simmo, multa putere iti doresc !
alina89
Scris: Sunday, May 30, 2021 11:24 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Confirm si eu tot ce au spus fetele, e jale si la noi si nu face nimiiic fara mine, cum ma vede "mamiiii mana" , "mamii aide". Dimineata a strigat intruna din varful patului stand in fund pe perna mea si rezemat de spatarul patului "mamiii aide inapoi" pana l-a trezit si pe sot si pe cel mare, fugisem rapid la baie Lol E si iar racit, deci din februarie pana acum mai mult raciti am stat, luam de la cel mare si desi lui ii trece imediat noi zacem cate 1-2 saptamani.. intradevar afara e si la noi ceva mai bine. Noi stam cam 1h-2h dimineata si 1h-1h30 dupa masa, dar cum toata saptamana trecuta am fost toti bolnavi nu am iesit deloc si ne-a zapacit rau. Ce sa zic, e doar inceputul Lol alcool alcool alcool

simmo, imi pare rau ca nu e mai bine mama ta Cray
Andra09
Scris: Monday, May 31, 2021 1:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
GeorgianaB wrote:
Pentru copiii foarte energici recomand sa petrece?i mult timp afara, macar doua ore pe zi in care sa faca miscare, ii ajuta pe ei, va ajuta si pe voi sa stati la aer.
Dependenta copiilor de parinti mai ales de mame este normala, treptat insa este indicat sa le vorbiti ca unor oameni mari si sa le explicati cand nu puteti sa le acordati atentie 100%, vor marai, vor protesta, dar daca sunteti ferme rezultatele vor fi peste asteptari.

Stam foarte mult afara, are si copii cu care sa se joace, dar oricât stau, nu e de ajunsras. Reusesc cu chiu si vai sa întru la prânz cu ea sa o pun la somn, adoarme în maxim 2 minute, iar când se trezeste primul lucru isi cauta hainuta sa iasa afarahohot. Am ajuns sa ii dau sa manânce dupa prânz afara, ca nu mai rezist la urleteCrazy
IoanaOlo
Scris: Monday, May 31, 2021 6:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
Mamici de copilasi mai maricei ma ajuta?i cu un sfat? Bebe din dotare face ce face ?i se tot love?te la cap. Ba aluneca mana de sub el cand e in 4 labe si da de parchet. Azi s-a lovit de usa destul de grav. Era în genunchi în fata usii ?i dadea cu mainile in ea(usa era închisa) i-a alunecat ?i a dat cu arcada si fruntea de u?a. Ce sa mai ?tiu sa fac cu el, ca tot în locuri periculoase trage? Oricum sfat e bine venit. Multumesc
Mgeorgiana85
Scris: Monday, May 31, 2021 6:51 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Adina Mariana wrote:
Nu stiu cum sunt mamicile care au bebei de varsta cu Luca meu dar eu nu mai am timp deloc,deloc.De o luna incoace ma tine in priza toata ziua si noaptea pic lata de oboseala si nu mai am chef sa citesc nici macar pe forum de oboseala.Toata ziua merge,vine,se catara,vrea atentie...citisem in fuga un articol pus de Maria parca cum ca baieteii au nevoie de mai multa atentie..sincer confirm 100%.De jucarii nu se mai atinge de mai bine de o luna..tot calare pe mama si tata toata ziua si se cere intruna afara iar cand nu il las sa mearga unde vrea el incep tantrumurile.Grea tare perioada astaBig Surprise
Daca mai citesc mamici cu bebei dupa 1 an jumate spuneti-mi daca este ceva normal ca mie mi se pare ca este mult prea energic si ma lasa afis alcool

Stai sa vezi dupa 2 ani hohot
E normala perioada cu tantrumurile, multa rabdare, trece...
Anitta76
Scris: Monday, May 31, 2021 7:19 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Adina Mariana wrote:

Acum ca va citesc, iar am impresia ca e a mea defecta:))) Eu ma laud cu un copil cuminte momentan. Are si ea momente cand vrea numai ,,pa" sau in masina dar in rest e cuminte. Isi face tot timpul de lucru cu jucarii, cutii, sticle, etc. si cand are momente de arunca cu ele ii spun ca nu e voie si se opreste. Ea dupa varsta de 5 luni a inceput sa fie foarte cuminte, pana la 5 luni numai a urlatpale Probabil se adevereste vorba ca daca sunt rai bebelusi, sunt ok cand cresc.
Ai vostrii cam ce cuvinte spun? Noi avem in vocabular vreo 20 de cuvinte si mi se par putine....încearca ea sa repete dupa mine dar mai rar si nu tot timpul ii iese. Stiam totusi ca pe la 1 an jumate ar trebui sa repete...dar...acum nu sunt toti la fel...Hainute de pe ce site-uri le mai comandati? Ce achizitii de jucarii/masinute ati mai facut? A mea s-a tot plimbat cu o masinuta d-aia mica la care se impingea singura cu picioarele cred ca vreo 1 luna, chiar 2, dupa care nici nu a mai vrut sa o vada...
Problema noastra eterna e cu mancarea...daca o pun la masa la pranz, ma asez si eu, imi pun si eu sa mananc cu ea...si daca am pus paine pe masa pai nu mai mananca nimic pana nu ii dau paine...se intampla sa ceara de multe ori, arata cu degetul la dulapul cu paine si striga pe limba ei, daca i-am dat pai nu se mai atinge de altceva...Nu prea mananca cine stie ce...dimineata mananca ok dar in rest e chin la fiecare masa...Ce noroc am e ca pana acum cateva zile nu accepta oul in nicio combina?ie si de cand i-l dau cu paine il mananca pe tot, dar la cum o cunosc nu o sa dureze prea mult. Si daca are o mancare preferata i se ia in 2 saptamani de ea...e jale si din cauza asta e si fff slaba...dar are toate analizele bune...nu stiu ce sa ii mai fac...
Va îmbra?i?ez!
Anitta76
Scris: Monday, May 31, 2021 7:23 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
IoanaOlo wrote:
Mamici de copilasi mai maricei ma ajuta?i cu un sfat? Bebe din dotare face ce face ?i se tot love?te la cap. Ba aluneca mana de sub el cand e in 4 labe si da de parchet. Azi s-a lovit de usa destul de grav. Era în genunchi în fata usii ?i dadea cu mainile in ea(usa era închisa) i-a alunecat ?i a dat cu arcada si fruntea de u?a. Ce sa mai ?tiu sa fac cu el, ca tot în locuri periculoase trage? Oricum sfat e bine venit. Multumesc

Asta e doar inceputul din pacate. A mea si acum are semn de cand a cazut prima oara rau de tot cand avea aproape 1 an de se ridica ea in picioare singura...nu cred ca ai ce sa faci
..sunt niste etape prin care trec, si pana le reuseste o sa se mai loveasca...Rabdare...
GeorgianaB
Scris: Monday, May 31, 2021 7:26 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
IoanaOlo wrote:

Po?i cumpara, daca nu ai facut deja, sisteme pentru a bloca sertarele, u?ile etc astfel încât sa nu se mai loveasca sau sa î?i prinda mâinile. La primul copil a?a am facut dar a distrus orice sistem, nu au avut via?a lunga. Acum la al doilea nu au ramas protec?ii decât la priza, se mai love?te ?i al meu dar este normal, a?a învata, mai ales daca ii vorbe?ti ?i explici tot ce face, ce este periculos ?i când trebuie sa aiba grija.
GeorgianaB
Scris: Monday, May 31, 2021 7:30 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Mgeorgiana85 wrote:

Stai sa vezi dupa 2 ani hohot
E normala perioada cu tantrumurile, multa rabdare, trece...

Pe Luca al meu atunci când îl apuca trebuie sa fiu pe faza ?i sa ma feresc. Acum câteva zile era tare obosit sarind peste somnul de prânz, ceva insignifiant l-a deranjat ?i in ciuda explica?iilor mele el a aruncat cu papucul de casa dupa mine :D
IoanaOlo
Scris: Monday, May 31, 2021 7:38 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
GeorgianaB wrote:

Po?i cumpara, daca nu ai facut deja, sisteme pentru a bloca sertarele, u?ile etc astfel încât sa nu se mai loveasca sau sa î?i prinda mâinile. La primul copil a?a am facut dar a distrus orice sistem, nu au avut via?a lunga. Acum la al doilea nu au ramas protec?ii decât la priza, se mai love?te ?i al meu dar este normal, a?a învata, mai ales daca ii vorbe?ti ?i explici tot ce face, ce este periculos ?i când trebuie sa aiba grija.

Toate îmi suntprotejate ?i mai pun ?i perne pe unde mi se pare mai periculos. Dar efectiv nu mai ?tiu cum sa îl protejez pe el. Ca e incapatanat din cale afara ?i chiar daca se loveste tot acelasi lucru il face peste 5 minute. Cineva zicea lasawca trec complicii ?i o sa fie mai usor Lol. De acum începe greul, ca n mai are stare deloc. Ma gandeam sa ii cumpar premergator (da, ?tiu nu se recomanda), parca il vad mai in siguranta asa. Mersi din suflet pentru raspuns Cheek Kiss
Mgeorgiana85
Scris: Monday, May 31, 2021 7:57 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
GeorgianaB wrote:

Pe Luca al meu atunci când îl apuca trebuie sa fiu pe faza ?i sa ma feresc. Acum câteva zile era tare obosit sarind peste somnul de prânz, ceva insignifiant l-a deranjat ?i in ciuda explica?iilor mele el a aruncat cu papucul de casa dupa mine :D

hohot
Si Eduard cand se supara ca nu venim unde este el incepe sa arunce jucariile doar ca sa atraga atentia hohot
E figura...
simmo
Scris: Tuesday, June 1, 2021 6:37 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
IoanaOlo wrote:

Nu stiu cat de indicate sunt, nu am incercat, am mai vazut la mamicile care faceau blw si foloseau deoarece copii lor isi puneau mancare in cap...dar sunt niste casti de protectie in genul

simmo attached the following image(s):
screenshot_20210601-063438_chrome.jpgscreenshot_20210601-063359_chrome.jpg

simmo
Scris: Tuesday, June 1, 2021 6:53 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Anitta, al meu e sarac in cuvinte. Cred ca nici 10 nu spune NuImiPasa
Nu repeta dupa noi deloc, mai nou are momente cand leaga mai multe cuvinte chinezesti, incearca sa spuna ceva, dar nu inteleg nimic. In schimb are o retinere incredibila, daca vede odata isi aduce aminte si peste 3 luni.

La noi mai nou au succes pistoalele si baloanele de sapun (mai ales cu apa), a primit de la bunici, dar a vazut si in parc. In parc toate trotinetele si bicicletele le ia la rand, chiar daca nu sunt de el. In casa ii rotesc jucariile, daca le arunca ii spun ca nu-i frumos ce face, dar lui i se pare amuzant. Daca tot insista, i le strang. L-am lasat odata doar cu 2-3 jucarii de plus. De atunci nu a mai facut chiar asa. Daca se plictiseste de ele, cere sa-i drschid lada.
Stikere si colorat mai il tine ocupat cateva minute.

Cu painea, poti incerca sa ii ungi ceva pe paine. La pranz de cele mai multe ori e foarte obosit si nu mai vrea sa manance. Imi pare rau ca a stagnat la mancatul singur: nici bona si nici sotul nu il lasa sa manance singur :(
Daca e cu mine, il las sau il ajut.

De pampers nu am scapat, am cautat chilotei de bumbac pentru varsta lui, dar nu am gasit. Doar de la 2 ani în sus. Sper sa gasesc pana se face vara ca vreau sa-l dezvat de pampers anul acesta. La gradi (de stat) nu il primesc cu scutec, iar zilele trecute am aflat ca sunt primiti in prima faza copiii care fac 3 ani pana pe 31 august, iar pentru 3 zile diferenta pana face el 3 ani , il primesc in a doua faza, daca mai sunt locuri....dar la stat tot timpul duc lipsa de locuri.
freya1
Scris: Tuesday, June 1, 2021 9:30 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
La multi ani, copilasi scumpi computerlove sa cresteti mari si sanatosi !
Ellena20
Scris: Tuesday, June 1, 2021 10:22 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
La multi ani, copilasi frumosi! coeur coeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.