|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Zee wrote:Mihaela, nu sunt nici eu pro decalotarii, e cel mai normal si natutal sa nu ii faci nimic acolo, doar sa il speli bine. O sa creasca el si lucrurile o sa isi urmeze cursul lor natural. Te sfatuiesc sa nu ii faci nici macar daca iti zice pediatrul ca "asa se face la baieti", asta daca nu are alte probleme. Eu tot vreau sa ma laud cu baiatul meu care e de o cumintenie rara, vad ca leaga tot mai multe ore de somn, aseara a adormit la 22, a mancat la 5 si inca doarme, asa copiiil sa toot ai Sa aveti un weekend frumos si insorit Ii multumesc lui dumnezeu nu are nimic si nici nu vreau aiba ceva nu o sa ii fac deloc |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Eu tot nu în?eleg care e treaba cu constipa?ia .... e a2a zi când bebe nu are scaun ?i se tot strânge de picioru?e ?i avem gaze. Papam ?i san ?i lp ...la câte zile e ok scaunul in contextul asta? Diminea?a luam 5 picaturi de protectis ?i înainte de biberon 10 de espumisan. Nu ?tiu daca e cazul sa ii scriu medicului sau sa mai a?tept având in vedere ca e sâmbata seara. |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Andreea, noi am avut foarte mari probleme cu scaunul. Ajunsese intr-un timp sa faca la 5 zile, insa nu era constipat. Cand facea, era ok.. nu era tare, era la fel ca de obicei, burtica lui nu era tare, avea gaze mereu. Stransul de picioruse cred ca e de la colici. Eu i-am dat o singura data un sfert de supozitor cand am vazut ca se chinuie asa tare, insa a fost eliminat in scaun. Al meu a fost alaptat excusiv de la 1 saptamana si nu vreau sa spun o prostie, poate situatia e diferita in cazul hranirii mixte. El de la 3 luni si 1 sapt si-a revenit cu tranzitul. Acum face si de 2 ori pe zi, dar sunt si zile in care nu face. Insa nu trec mai mult de 2 zile fara scaun. Eu una nu cred ca e o problema daca mai astepti si ii poti scrie de luni chiar daca face intre timp, sa vezi ce parere are de scaunele asa rare. Medicul meu imi spusese sa il las ca el nu vede nici un semn de constipatie.
PS: il si pregatisem pe sot dinainte din ce auzisem si eu ca o sa vada el ca bebe o sa ajunga in primele zile din viata si la 10 kk pe zi. Si na ca al nostru de abia a avut 10 toata luna |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Andreeax wrote:Eu tot nu în?eleg care e treaba cu constipa?ia .... e a2a zi când bebe nu are scaun ?i se tot strânge de picioru?e ?i avem gaze. Papam ?i san ?i lp ...la câte zile e ok scaunul in contextul asta? Diminea?a luam 5 picaturi de protectis ?i înainte de biberon 10 de espumisan. Nu ?tiu daca e cazul sa ii scriu medicului sau sa mai a?tept având in vedere ca e sâmbata seara.
Nu e de la Espumisan? Pe al meu pe langa faptul ca il agita mai mult mi se parea ca il constipa. Sau ar mai fi si varianta sa fie de la laptele praf, am inteles ca sunt foarte multe formule care constipa. Daca nu ai vazut imbunatatiri foarte mari de la Espumisan iti recomand sa il schimbi. Pe noi ne-a ajutat Balonix, Bonisan si in final am scapat de colici cu Gripe water. Eu ii mai dadeam si Happy drink(dupa asta avea scaun instant, ii dadeam maxim 20ml) in perioada in care i-am dat espimisanul si pana m-am lamurit cu el. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Am citit ?i eu ca uneori espumisanul poate da a?a ceva ,mâine nu mai dau nicio licoare sa vedem cum e pana luni,macar a?a poate îmi dau seama daca e de la lp sau espumisan ?i ?tiu cum sa pun problema pe mai departe. Elena,am pus ?i eu 1/4 dintr-un supozitor ?i a ie?it instant cu o consistenta normala,fara "urme" de constipa?ie. Noroc ca am in casa de toate. Va mul?umesc ! |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Andreeax wrote:Am citit ?i eu ca uneori espumisanul poate da a?a ceva ,mâine nu mai dau nicio licoare sa vedem cum e pana luni,macar a?a po ate îmi dau seama daca e de la lp sau espumisan ?i ?tiu cum sa pun problema pe mai departe. Elena,am pus ?i eu 1/4 dintr-un supozitor ?i a ie?it instant cu o consistenta normala,fara "urme" de constipa?ie. Noroc ca am in casa de toate. Va mul?umesc !
E posibil sa fie de la espumisan. Pe Ayan il agita mai rau si i-a dereglat scaunele pt cateva zile. Eu acum ii dau Gripe Water alternativ cu picaturi de la Fares, Babycalm se numesc. Am incercat si Bonnisan si Enterolactis Baby, dar parca doar 3 zile aveau efect si apoi trebuia sa schimb |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ellena20 wrote:Mamici care alaptati, consumati/ati consumat capsuni in timpul alaptarii? Tocmai a cumparat sotul niste capsuni si nu stiu ce efect vor avea asupra lui bebe, mai ales avand un potential alergenic ridicat. Mai degraba cred ca fac niste dulceata din ele. Am mancat capsuni si nu a avut treaba bebe.Singurele 2 alimente care le-am evitat pana cand bebe a facut in jur de 1 an a fost fasolea si varza in rest am mancat orice.A fost totul ok. |
|
| Nu stiu cum sunt mamicile care au bebei de varsta cu Luca meu dar eu nu mai am timp deloc,deloc.De o luna incoace ma tine in priza toata ziua si noaptea pic lata de oboseala si nu mai am chef sa citesc nici macar pe forum de oboseala.Toata ziua merge,vine,se catara,vrea atentie...citisem in fuga un articol pus de Maria parca cum ca baieteii au nevoie de mai multa atentie..sincer confirm 100%.De jucarii nu se mai atinge de mai bine de o luna..tot calare pe mama si tata toata ziua si se cere intruna afara iar cand nu il las sa mearga unde vrea el incep tantrumurile.Grea tare perioada asta Daca mai citesc mamici cu bebei dupa 1 an jumate spuneti-mi daca este ceva normal ca mie mi se pare ca este mult prea energic si ma lasa afis
Simmo cum esti,cum e mama ta? |
|
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Adina Mariana wrote:Nu stiu cum sunt mamicile care au bebei de varsta cu Luca meu dar eu nu mai am timp deloc,deloc.De o luna incoace ma tine in priza toata ziua si noaptea pic lata de oboseala si nu mai am chef sa citesc nici macar pe forum de oboseala.Toata ziua merge,vine,se catara,vrea atentie...citisem in fuga un articol pus de Maria parca cum ca baieteii au nevoie de mai multa atentie..sincer confirm 100%.De jucarii nu se mai atinge de mai bine de o luna..tot calare pe mama si tata toata ziua si se cere intruna afara iar cand nu il las sa mearga unde vrea el incep tantrumurile.Grea tare perioada asta Daca mai citesc mamici cu bebei dupa 1 an jumate spuneti-mi daca este ceva normal ca mie mi se pare ca este mult prea energic si ma lasa afis Simmo cum esti,cum e mama ta? In aceeasi situatie suntem si noi. Numai ca Miruna vrea doar pe/la mine, nici la baie nu pot sa merg ca plânge de parca o parasesc. Stam mult pe afara, iar când e timpul de mers în casa efectiv se tranteste pe jos si urla... Eu nu am baut cafea pana acum o luna, dar am ajuns sa beau 2 pe zi si tot mi se pare putin. Ai reusit sa îl intarci pe Luca? Eu nu reusesc sa îmi fac curaj... |
|
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Ellena20 wrote:Mamici care alaptati, consumati/ati consumat capsuni in timpul alaptarii? Tocmai a cumparat sotul niste capsuni si nu stiu ce efect vor avea asupra lui bebe, mai ales avand un potential alergenic ridicat. Mai degraba cred ca fac niste dulceata din ele. Poti manca linistita, dar pentru linistea ta, poti testa, într-o zi manânci 2-3 si apoi cresti cantitatea. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Pentru copiii foarte energici recomand sa petrece?i mult timp afara, macar doua ore pe zi in care sa faca miscare, ii ajuta pe ei, va ajuta si pe voi sa stati la aer. Dependenta copiilor de parinti mai ales de mame este normala, treptat insa este indicat sa le vorbiti ca unor oameni mari si sa le explicati cand nu puteti sa le acordati atentie 100%, vor marai, vor protesta, dar daca sunteti ferme rezultatele vor fi peste asteptari. |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Fetelor, va puteti da cu parerea legat de bubitele din poza? Baietelul meu e tare morocanos, ii e si somn, dar nici nu a dormit azi deloc, nu stiu daca maraiala sa o pun pe seama puseului... temperatura are 37,7 rectal, nu stiu exact daca se scade 0,5 sau nu. In brate daca il tin e ok, povesteste, zambeste. Daca vad ca nu e ok, clar merg la urgente, pana atunci poate ma ajutati voi. https://ibb.co/MV2DNxm
L.e. l-am dus intr-o camera mai racoroasa, a scazut temperatura la 37,3. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Zee wrote:Fetelor, va puteti da cu parerea legat de bubitele din poza? Baietelul meu e tare morocanos, ii e si somn, dar nici nu a dormit azi deloc, nu stiu daca maraiala sa o pun pe seama puseului... temperatura are 37,7 rectal, nu stiu exact daca se scade 0,5 sau nu. In brate daca il tin e ok, povesteste, zambeste. Daca vad ca nu e ok, clar merg la urgente, pana atunci poate ma ajutati voi. https://ibb.co/MV2DNxm
Sunt pete rosi?asa a avut si al meu pe spate si burtica un pic pe la frunte si dupa ureche si am fost cu el l urgente si a spus ca e o viroza sa nu ii dau nimic ca trec singure si asa a fost au trecut in cateva zile |
|
| Andra09 wrote: In aceeasi situatie suntem si noi . Numai ca Miruna vrea doar pe/la mine, nici la baie nu pot sa merg ca plânge de parca o parasesc. Stam mult pe afara, iar când e timpul de mers în casa efectiv se tranteste pe jos si urla... Eu nu am baut cafea pana acum o luna, dar am ajuns sa beau 2 pe zi si tot mi se pare putin . Ai reusit sa îl intarci pe Luca? Eu nu reusesc sa îmi fac curaj... Si noi ne petrecem timpul afara..stam minim 3 ore zi,umbla km intregi si de multe ori ma intreb cand ii se termina bateriile..ajungem acasa dupa un mare show ca nu vrea si la fel dai pe umblat prin toata casa,nu pot face nici o activitate cu el ca el numa sa umble si sa exploreze..si cu toate astea tot tarziu reusesc sa il culc si cu greu,ne trebe si o ora,trece de ora 11.Dar asta este...nu cred ca exista varianta sa nu o fi incercat cu el in tot acest timp.Eu nu am baut niciodata cafea deci imagineaza-ti cum arat. Suntem si in plin proces de intarcare.Pe noapte nu mai papa,bea doar apa,mai are 2 mese pe zi,una la somnul de la pranz si una la cel de noapte.La vara le scot si pe astea,din sept.va merge la cresa si nu vreau sa fie traumatizat la somn ca nu are san.Nu e usor dar asa cu blandete se poate.. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Simmo cum esti,cum e mama ta?[/quote]
Buna, Mama e imoobilizata la pat, chimio nu mai poate face, nu o mai ajuta la stadiul actual.
Asa de energic este si al meu. Dimineata sta ~2 ore afara, iar seara inca 2-3 ore. Sunt si zile cand sta mai putin daca nu ne ajuta vremea. Uneori seara nici nu mai vrea sa plece. Trebuie sa-l iau in brate. Plange exagerat cand i se ia o jucarie care oricum nu este a lui si trebuie sa inapoiem. Se tavaleste daca nu face ce vrea el...eu sincer îl las sa planga si ii spun ca nu are voie, ca se poate lovi etc, dar tot plange cu lacrimi de crocodil. Uneori imi vine mie sa explodez, gen sa tip, dar nu stiu cum de mai am puterea sa ma abtin. Acasa am mai tipat la el (la fel face, se catara peste tot), dar degeaba...e fara efect, asa ca ii distrag atentia cu altele.
Imi este greu la birou, mai ales ca mai am dimineti cand se trezeste la 05:00, iar eu nu mai pot adormi. Daca munceam de acasa era ok, dar ne-au chemat la birou mai des...sincer sunt rupta cand ajung seara acasa, uneori imi e rau de la nesomn, nu stiu de unde gasesc energie sa mai ies cu el afara seara, ma tarasc efectiv...
De 2 zile se plange de un disconfort la zona inghinala, azi dimineata era intr-un plans continuu. Pana nu i-am pus 1/2 supozitor, nu s-a linistit, iar cu constipatia el nu are probleme...maine ma duc la doctor , poate imi da sa fac un sumar, procultura...ceva ca mi s-a parut ca scaunul de azi ar fi avut mucus. As vrea sa il vada si un oftalmolog ca tot se freaca la ochi, dar nu vad sa aiba ceva...ori e un obicei prins recent. Cand ii este somn se freaca mai des... |
|
|