Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Dragi mamici, sa aveti Paste fericit cu sanatate alaturi de micutii vostri! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Paste fericit si binecuantat mamici si pitici! Freya am 2 saptamani de la vaccin cu pfizer si nu am vazut schimbari. M-a durut doar bratul o zi, suportabil. La pfizer cica la rapel sunt mai multe reactii, dar din gtupuri de mamici cand am intrebat nimic legat de lactatie. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Mamici, oare dupa 2 luni mai e riscul asa mare de deshidratare la copii pe timp de noapte? A dormit Ianis azi noapte 6ore legate si l-am trezit eu sa manance (nu credeam ca o sa ajung la asta). Stiam ca la inceput se recomanda sa aiba cateva mese/noapte sa nu se deshidrateze, dar nu stiu pana la cate luni e valabil. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, al meu tot pe la 2 luni si-a format somnul lung de noapte. De atunci doarme si 6-7 ore pe noapte. Asa si-a format programul. Si eu am fost speriata prima data tot de deshidratare si am incercat sa il si trezesc, dar nu am reusit. Asa ca il las sa doarma cat vrea el
Mie imi este teamma doar sa nu imi afecteze lactatia treaba asta. |
|
| Mamici, ce folositi impotriva tantarilor in camera bebelusului? Cat de safe sunt aparatele electrice cu lichid? Sau lampile UV? Am mai vazut si aparate cu ultrasunete, dar nu stiu daca le pot folosi in camera lui bebe. Nu stiu cum naiba au intrat si in casa, asa prin plasa, iar in zona noastra (zona Dunarii) este nebunie cu ei vara...
Apoi la plimbare, ce crema/spray impotriva lor sa folosesc pentru bebe? Voi cum ati procedat? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ma intereseaza si pe mine subiectul, stiu doar de produsele de la Badger company pt copii, dar pt camera nu stiu daca exista alternative mai naturale Aparat cu ultrasunete am luat acum cativa ani, tantarii nu aveau nicio treaba, in schimb pe mine ma innebunea zgomotul desi teoretic nu e perceptibil pt urechea umana |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| In primul an, ii lipeam Anei pe carut plasturi antitantari si foloseam un spray de la Sensiblu (marca proprie) pe care îl pulverizam pe exteriorul carutului/pe exteriorul hainelor. Anul trecut am folosit Roll on de la Chicco si un spray tot de la ei. Chiar vorbeam azi cu sotul ca trebuie sa cautam din nou solutii. |
|
| Pentru exterior, asa ma gandeam si eu la un spray pe care sa il pulverizez pe haine si pe carut, dar nu stiu ce solutii sa folosesc pentru camera. Desi avem plase de tantari la fiecare geam, nu stiu cum naiba tot reusesc sa intre si astazi am vazut vreo 2 in camera lui bebe. |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Ellena20 wrote:Pentru exterior, asa ma gandeam si eu la un spray pe care sa il pulverizez pe haine si pe carut, dar nu stiu ce solutii sa folosesc pentru camera. Desi avem plase de tantari la fiecare geam, nu stiu cum naiba tot reusesc sa intre si astazi am vazut vreo 2 in camera lui bebe. In camere am mai pus cate o pastila Baygon (teoretic, fara bazaconii in ea, ei spun ca e din extract de plante, practic, nu stiu sigur, dar asta e...) in aparat electric. Din fericire, au fost rare cazurile când bâzâia cate unul si doar atunci apelam la aparat. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Si eu am plase de tantari la geamurile de la balcon, dar clar mai intrau cativa. Vara pun pe pervaz in balcon muscate, lavanda si cand gasesc im Kaufland ghivece cu menta, busuioc ( remedii naturiste, dar la mine au functionat) foarte rar mai intra cate unu,ma gandesc sa procedez si acum la fel si in cazuri extreme sa pun aparatul. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Hristos a Inviat! Sarbatori fericite mamici Nu am mai avut timp de nimic cu pregatirile pt.Paste,nici macar sa citesc forumul..toata ziua prin casa mancare/curatenie si Luca.Nu sta 2 sec.intr-un loc.Am fost la foc continu.Sper ca sunteti ok si bebelusii la fel.Abia astept sa treaca zilele astea sa revin la rutina zilnica.Imbratisari si din partea noastra |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Zee wrote:Mamici, oare dupa 2 luni mai e riscul asa mare de deshidratare la copii pe timp de noapte? A dormit Ianis azi noapte 6ore legate si l-am trezit eu sa manance (nu credeam ca o sa ajung la asta). Stiam ca la inceput se recomanda sa aiba cateva mese/noapte sa nu se deshidrateze, dar nu stiu pana la cate luni e valabil.
Nu este obligatoriu sa aiba cateva mese pe noapte cu exceptia primei luni mai ales daca bebelusul are icter si este somnolent, atunci exista risc de deshidratare, altfel m-as bucura ca leaga mai multe ore de somn. Radu de exemplu a dormit bine in primele 3 luni cu o trezire pe noapte, de la 4 luni a inceput sa aiba 2 treziri. In cazul celor alaptati mamicile ar trebui sa se mulga noaptea pentru a stimula productia de lapte. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Fetelor vroiam sa va intreb despre vaccinul Bexsero daca este in schema de vaccinare din Romania. Aici ar trebui sa-l facem la 3 luni dar in iunie cand Hugo o sa faca 3 luni o sa fim in Romania si ar trebui sa il facem acolo. Oare se da fara reteta in farmacie?
Freya si Ellena vroiam sa va multumesc pt ca mi-ati recomandat More Milk Plus, m-a ajutat foarte mult, am reusit sa renuntam la lapte praf. Il iau de vreo 4 zile, nu stiu daca sa mai iau in continuare, mi-e sa nu scada iar productia daca il las... De vreo 2 nopti Hugo doarme si 4-5 ore legate, nu se mai trezeste la titi, mi se fac tari ca pietrele, cred ca va trebui sa folosesc pompa.
Ahh si azi avem o premiera: prima data cand pe timp de zi am putut sa il las din brate si doarme singurel. Am crezut ca nu mai vine ziua asta :) Tot lipit de mine a stat pana acum. Roser attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Roser wrote:Fetelor vroiam sa va intreb despre vaccinul Bexsero daca este in schema de vaccinare din Romania. Aici ar trebui sa-l facem la 3 luni dar in iunie cand Hugo o sa faca 3 luni o sa fim in Romania si ar trebui sa il facem acolo. Oare se da fara reteta in farmacie?
Freya si Ellena vroiam sa va multumesc pt ca mi-ati recomandat More Milk Plus, m-a ajutat foarte mult, am reusit sa renuntam la lapte praf. Il iau de vreo 4 zile, nu stiu daca sa mai iau in continuare, mi-e sa nu scada iar productia daca il las... De vreo 2 nopti Hugo doarme si 4-5 ore legate, nu se mai trezeste la titi, mi se fac tari ca pietrele, cred ca va trebui sa folosesc pompa.
Ahh si azi avem o premiera: prima data cand pe timp de zi am putut sa il las din brate si doarme singurel. Am crezut ca nu mai vine ziua asta :) Tot lipit de mine a stat pana acum.
Din ce stiu eu trebuie sa ai reteta, nu este in schema de vaccinare obligatorie, este in cea optionala si ti-l poate face orice pediatru, celui mare i-am facut dupa 2 ani 2 doze. Era in jur de 440 lei doza acum 1 an. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| alina89 wrote:
Din ce stiu eu trebuie sa ai reteta, nu este in schema de vaccinare obligatorie, este in cea optionala si ti-l poate face orice pediatru, celui mare i-am facut dupa 2 ani 2 doze. Era in jur de 440 lei doza acum 1 an.
Mersi Alina. Si aici e optional dar pediatra ne-a recomandat sa il facem. O sa intreb daca putem sa il facem putin mai tarziu sau daca nu, cu reteta de aici poate il pot cumpara si in Romania. |
|
|