Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Droxana wrote:La noi nu e problema dormit prea mult,adica e ok,doarme cam 3 ore +- jum de ora...ce ma nelini?te?te de 2 zile este faptul ca stam tot vreo 3 ore pana adoarme! Adica o lungim asa, ii dau san adoarme,o pun în patut în 10 min deja e agitata ?i începe sa plânga,o iau iar,o pun la san ,?i tot asa repetam pana ajungem la 3,3 ore jum. Oare sa fie problema ca obose?te la san ?i adoarme ?i nu se satura? Pt ca atunci când o las în pat înca deschide gura ?i î?i baga manuta..?i deaiao iau din nou ?i o pun la san...nu ?tiu,dar asa ma întristeaza:(.. ma gândeam ca poate nu se satura ?i în seara asta sa încerc sa I dau san ?i când o vad adormita sa I dau ?i biberon.. voi ce ma sfatui?i?
Încearca sa nu o mai lasi sa adoarma în timp ce suge. Si a mea atipea in timpul suptului si o strangeam u?or de calcai ca sa se trezeasca. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Roxana eu nu as introduce biberonul dar este strict parerea mea.Atata timp cat iti doarme 3+ ore inseamna ca se satura cu laptele tau.Este normal sa isi bage manuta in gurita sau sa stea cu gurita deschisa.Ei se simt ft.bine la san si ar sta cat mai mult timp acolo nu doar ca le e foame ci ca o simt pe mamica.Tu fa cu simti dar ai grija ca ti se va obinui cu biberonul ca poate trage mai usor si treptat vei renunta la san ca vei vedea ca este mult mai ok cu biberonul.Alaptarea nu este usoara deloc dar cu putin efort eu spun ca se poate.Eu una am stat cu titi in gurita lui aproape non stop si nu imi pare rau.Nu am crezut in asta ca nu am lapte suficient.Pt.mine a fost deajuns sa imi doarma 3 ore legate ca sa imi dau seama ca lapticul meu il satura si el in continuare cauta alinare pe care am dorit sa io dau pretutindeni...doar sanul fara biberoane.Acuma fiecare cum considera,eu mi-am spus doar parerea mea personala. |
|
| MariaS wrote:
Încearca sa nu o mai lasi sa adoarma în timp ce suge. Si a mea atipea in timpul suptului si o strangeam u?or de calcai ca sa se trezeasca.
De ar functiona la toti bebeii ce bine ar fi pe al meu nici daca il intepai cu un ac nu cred ca reactiona.Sugea de cateva ori si somn.Degeaba il piscaleam eu la picioare,nas,gura,urechi ca nu imi mai deschidea ochii.Pur si simplu nu se mai trezea.Imi era tare drag cat de bine se simtea el cu titica mea |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Adina Mariana wrote: De ar functiona la toti bebeii ce bine ar fi pe al meu nici daca il intepai cu un ac nu cred ca reactiona.Sugea de cateva ori si somn.Degeaba il piscaleam eu la picioare,nas,gura,urechi ca nu imi mai deschidea ochii.Pur si simplu nu se mai trezea.Imi era tare drag cat de bine se simtea el cu titica mea Exact..:)) o apas pe obrajori,pe mâini pe picioare..zici ca ii dau somnifer ,nu mai misca decât daca o pun în patut :)) Nu vreau sa renun? la san clar,dar ma gândeam ca de asta plânge pt ca nu se satura..lapte am ,în 3 min am scos 100 ml, eu zic ca este..dar ma gândeam ca ea obose?te ?i adoarme ?i nu se satura.. |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Droxana wrote:La noi nu e problema dormit prea mult,adica e ok,doarme cam 3 ore +- jum de ora...ce ma nelini?te?te de 2 zile este faptul ca stam tot vreo 3 ore pana adoarme! Adica o lungim asa, ii dau san adoarme,o pun în patut în 10 min deja e agitata ?i începe sa plânga,o iau iar,o pun la san ,?i tot asa repetam pana ajungem la 3,3 ore jum. Oare sa fie problema ca obose?te la san ?i adoarme ?i nu se satura? Pt ca atunci când o las în pat înca deschide gura ?i î?i baga manuta..?i deaiao iau din nou ?i o pun la san...nu ?tiu,dar asa ma întristeaza:(.. ma gândeam ca poate nu se satura ?i în seara asta sa încerc sa I dau san ?i când o vad adormita sa I dau ?i biberon.. voi ce ma sfatui?i? Eu tind sa cred ca are senzori si nu vrea sa doarma in patut. Eventual daca o tii sa doarma in brate si sa stai si tu cu ea sau sa ii dai san de pe pat sa fii aproape nu doarme mai mult? Si al meu si acum uneori cand il las jos din brate e treaz...eu la somn mai mult am stat langa el altfel nu doarme decat 30 min. Oricum la el e regula 30 min de acum.dar ei cauta continuu san sa stea acolo nu neaparat ca nu se satura. |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Adina Mariana wrote: Noi la inceput am folosit o canita cu cioc subtire de plastic de la ikea.Al meu a refuzat tot ce este din silicon(suzeta,lingurita,canita etc) asa ca am fost nevoita sa trec la plastic.A fost ok,ia placut(iti atasez poza).Iar dupa ce a mai crescut i-am luat de la Avent din cioc de silicon cu care suntem si acum si bea singurel.Noi am testat mai multe pana ia placut una.Fiecare copil doreste si ii place altceva.Bafta in diversificare Pana la urma i-am comandat cana fara cioc( atasez poza) , sa încerc asa si daca nu ii place o sa iau una cu cioc. Luca e maricel deja cum mai sunte?i, ce mai face nazdravanul tau? Mihaela14 attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Roxana, si al meu la fel face, de dormit cel mai bine doarme pe pieptul nostru, il mai pacalesc sa il pun si in babynest tot la noi in pat, patutul e nefolosit Eu stiu ca bebelusii cu greutate mai mica, prematurii, cei cu icter trebuie treziti la max 3h ziua di 4h noaptea, daca dorm nu inseamna ca sunt satui, ci prea epuizati ca sa manance Ce am aplicat eu la sfatul consultantului: inainte sa il pun la san il dezbrac, il schimb de pampers, sa fie treaz, il gadil pe piept, ii apas pe talpi; daca vad ca adoarme la san si nu merge cu mangaiat pe obrajor il pun pe umar sa scoata aerul si il mai activez putin Probabil nu mananca destul, dar de ce sa ii dai supliment cand tu ai mult lapte ? Insista asa cu sanul, mai schimba sanii pe parcurs si trezeste-o, sa manance mai mult |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1867
| Salutare, mamicilor! Eu si bebe Cezar va pupam!! Ne alaturam si noi voua si "intram pe usa" deja cu o problema. Al meu bebe ar vrea sa pape doar din sanul stang. Cum il pun la dreptul plange si se agita, nu vrea deloc sa suga si de la sanul drept. V-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati gestionat situatia? Multumesc! |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ellena Da, si al meu il prefera pe dreptul, stangul e putin mai mare si mamelonul nu e asa bine format Trebuie sa vezi cum e atasarea, ia mamelonul intre 2 degete si aplatizeaza-l ca pe un sandwich, da-i cu el pe sub nasuc si cand deschide gura mare introdu-l, incearca de mai multe ori (de preferat cand nu ii e foarte foame, ca mai rau se enerveaza) Poti incerca si sa pompezi putin inainte, se formeaza mamelonul mai bine si e mai usor de prins pt ei |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/6/2019 Mesaje: 400
| Elena, si noi am avut problema asta... pentru ca a stat in burtica doar pe partea dreapta spre final de sarcina, are tendinta chiar si acum sa actioneze catre dreapta.. la inceput pur si simplu imi refuza un san. Eu am tot insistat, sa il dau ba prima data cand ii era foame, daca nu functiona incercam dupa ce il golea pe primul si tot asa.. Ca sa nu se umfle foarte tare il masam sub dus inainte si mulgeam manual sau cu pompa putin, cat sa il poata prinde. In cateva zile s-a remediat problema, dar in continuare mi se pare ca are preferinte :) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/6/2019 Mesaje: 400
| Roxana, ei sunt putin debusolati cand sunt asa mici in ceea ce priveste noapte - zi.. Sara avea perioade de veghe mai mari cand era bebelus decat acum. Ea a avut probleme si cu colicii si refluxul, poate o fi si asta.. dar in timp si-a facut ea singura un program, de pe la 2 luni cam asa. Pana atunci oricat incercam sa o culc eu mai devreme nu mergea, decat atunci cand avea ea chef. :) Si daca stau sa ma gandesc acum, prima luna a fost cam haos :)) dar se regleaza astea in timp.. si pt bebei si pt mame |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1867
| Multumesc, fetelor!! Mi se pare ca prea repede ne-au dat drumul acasa si m-a luat o panica cum ca nu m-as descurca. Trebuie sa il inteleg si pe mititelul meu, se adapteaza si el.. avem doar.. 3 zile |
|
| Droxana wrote: Exact..:)) o apas pe obrajori,pe mâini pe picioare..zici ca ii dau somnifer ,nu mai misca decât daca o pun în patut :)) Nu vreau sa renun? la san clar,dar ma gândeam ca de asta plânge pt ca nu se satura..lapte am ,în 3 min am scos 100 ml, eu zic ca este..dar ma gândeam ca ea obose?te ?i adoarme ?i nu se satura..
Draga de ea se linisteste langa titi ta.Este foarte frumoasa alaptarea.Sa vezi cand creste si se uita la tine cu drag,iti vine sa o mananci.Eu ador sa il tin la san si ma gandesc cu groaza ca in curand se apropie intarcarea.Cred ca o sa imi fie mie mai greu ca lui dar mai profit inca cateva luni Pot sa te asigur ca se satura micuta ta si e ft.ok cat laptic ai.Asa sa iti imaginezi ca eu nu reuseam sa scot nici 30 ml.si tot nu am recurs la biberon si Luca imi lua ft.ok in greutate desi sugea de cateva ori si lua somn.Cand se trezea iar san si tot asa.De obosit,ei oricum obosesc ft.repede la san ca trebuie sa traga si se muncesc ca iese mai greu ca din biberon dar crede-ma cat are ea nevoie isi ia necesarul.Orice bebe nou nascut oboseste repede chiar si daca e pe lp pt.ca sunt micuti asa ca...tu pune-o cat mai des la titi ca alta treaba nu ai acum doar bebe.Eu stateam aproape non stop la san cu el in primele 2 luni de viata.Bafta,o sa fie bine..nu ii da biberon,ar fi pacat daca tot ai laptic |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| freya1 wrote:Roxana, si al meu la fel face, de dormit cel mai bine doarme pe pieptul nostru, il mai pacalesc sa il pun si in babynest tot la noi in pat, patutul e nefolosit Eu stiu ca bebelusii cu greutate mai mica, prematurii, cei cu icter trebuie treziti la max 3h ziua di 4h noaptea, daca dorm nu inseamna ca sunt satui, ci prea epuizati ca sa manance Ce am aplicat eu la sfatul consultantului: inainte sa il pun la san il dezbrac, il schimb de pampers, sa fie treaz, il gadil pe piept, ii apas pe talpi; daca vad ca adoarme la san si nu merge cu mangaiat pe obrajor il pun pe umar sa scoata aerul si il mai activez putin Probabil nu mananca destul, dar de ce sa ii dai supliment cand tu ai mult lapte ? Insista asa cu sanul, mai schimba sanii pe parcurs si trezeste-o, sa manance mai mult
Da,când se treze?te asa fac ?i eu,o ?in pu?in,o schimb, o pun ?i pe umar.. nu trage destul cât sa se sature,la concluzia asta am ajuns. Nu ii dau supliment, ii dau tot laptele meu dar muls,la biberon..azinoapte I am dat san ,apoi a mai luat ?i 50 ml din biberon ?i a adormit în 30 de min.. |
|
| Mihaela14 wrote:Pana la urma i-am comandat cana fara cioc( atasez poza) , sa încerc asa si daca nu ii place o sa iau una cu cioc. Luca e maricel deja cum mai sunte?i, ce mai face nazdravanul tau? Am avut si noi cana 360° dar mie nu a vrut sa imi bea din ea..nici acum.Dar merita sa incerci..sunt mult mai ok ca cele cu cioc.Dar fiecare bebe e diferit si o sa iti dai tu seama daca ii se potriveste ori nu.Noi am incercat 5 toate diferite pana am ajuns la una care sa ii placa.El a fost ft.mofturos cum imi refuza siliconul si greu am gasit sa accepte.Dar si cand am gasit mi-a baut apa ft.bine.Si acum bea foarte bine si asta ma bucura ca are un super tranzit.Are scaun de 2,3 ori pe zi dupa ce papa.E importanta apa pt.o functionare buna a organismului dupa ce se incepe diversificarea. Noi suntem bine,crestem,nu imi vine sa cred ca imediat are 1 an si jumatate.Parca acum l-am nascut si era mititel.Acum intruna umbla,exploreaza,pe zi ce trece e tot mai smecher si destept.Sunt ft.mandra de el,si nici nu pot sa spun ca e nazdravan.Este un baietel ft.cuminte si ascultator.Cand ii spun ca nu e voie da din cap ca nunu si merge de acolo.Acum tot incerc sa fac activitati cu el,sa il invat cu olita,uneori coopereaza alteori nu.Eu ii explic si el acolo ma lasa ii place ft.mult sa umble.Cat e ziua de lunga face ture prin casa,kilometrii intregi.Ca un titirez dupa el sunt.Nu incurca pe nimeni,el isi face pasii lui eu tot dupa el ca peste tot s-ar catara si ar deschide toate dulapurile daca nu ar fi protectii.E tare scump si dragalas si energic se si vede pe el ca desi mananca destul de bine inca nu are 10 kg..suntem putin sub limita dar asa e ritmul lui a spus medicul da nu ma mir la cat umbla intr-o zi ca pune ft.greu sau imi stagneaza. Voi cum sunteti?cum au trecut primele 6 luni?stiu ca usor nu este si timp nici atata dar...merita clar.Mie mi so parut extrem de greu intre 7-11 luni.Am crezut ca o iau razna mai aleas pe la 9 luni dar a trecut si asta si dupa 1 an chiar mi se pare usor acum cu exceptia cand ii mai iese cate o masea si e marait.Te pup |
|
|