Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1867
| Zee wrote:Fetelor cum le dati Vigantolul? Cu pipeta de la Secom era mai simplu. Sa folosesc pipeta aia sa iau 2 picaturi? Sau le dati cu lingurita? Le puneti pe suzeta/tetina? Nu stiu de ce is asa panicata sa nu ii curga mai mult cu picuratorul ala din sticluta
Zee, eu tot cu lingurita ii dau si Vigantolul. Ca curge greeeu rau si nu sta copilul atata timp linistit |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Zee wrote:Fetelor cum le dati Vigantolul? Cu pipeta de la Secom era mai simplu. Sa folosesc pipeta aia sa iau 2 picaturi? Sau le dati cu lingurita? Le puneti pe suzeta/tetina? Nu stiu de ce is asa panicata sa nu ii curga mai mult cu picuratorul ala din sticluta
Eu la picaturi de genul apas usor pe obraji bilateral astfel incat sa deschida gura si picur pe limba dar mai in fata nu spre gat, astfel sunt sigura ca primeste doza intreaga, pe lingurita, suzeta, tetina mai ramane solutie fiind uleioasa. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/19/2019 Mesaje: 190
| GeorgianaB wrote:
Eu la picaturi de genul apas usor pe obraji bilateral astfel incat sa deschida gura si picur pe limba dar mai in fata nu spre gat, astfel sunt sigura ca primeste doza intreaga, pe lingurita, suzeta, tetina mai ramane solutie fiind uleioasa.
La fel le dau ?i eu, direct în guri?a. |
|
| alina89 wrote:Multumeeesc! Sunt ferm convinsa ca sunt altii care se descurca mult mai bine si chiar copiii raman doar cu mama acasa, eu nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul sotului zilnic anul asta. Dar ai dreptate, am facut tot ce am putut cu cele mai bune intentii si cautam in fiecare zi sa invatam din greselile zilei anterioare si sa nu le mai repetam, cautam noi abordari cu ei etc daca vedem ca o solutie nu a functionat. Dar e greu, nu stiu daca e greu pentru ca le-am permis multe in dorinta noastra de a ii educa cu cat mai multa "blandete" posibila sau pentru ca asa sunt baietii sau sau sau, dar na.. astia sunt baietii mei si vedem cum o scoatem la capat si cu tantrumurile. Defapt, la noi problema e ca se lovesc, imping musca intruna si trebuie sa stai mereu intre ei. Daca am scapa sau macar reduce lucrul asta altfel am face fata la restul problemelor pentru ca de multe ori imi pare rau de cel mic cum si-o ia si ma pun pe plans, dar nici nu vreau sa il cert pe cel mare si sa il iau pe nico in brate imediat sa il cocolosesc ca l-a lovit fratiorul. In faza initiala ii las sa vad daca reusesc sa isi rezolve singur conflictul, dar mai avem mult de lucru pana ne iese. Felicitari si tie pentru a doua minune, sunt sigura ca te vei descurca foarte foarte bine! Si, asa e, al doilea vine cu multa relaxare si implicit te bucuri mult mai mult de toate etapele si cand ajungi acasa si sunteti toti acolo simti ca e exact piesa care lipsea din puzzle. Eu as mai face si 2 nu doar inca unul, ador bebelusii, dar nu e dupa mine, sunt multe lucruri de tinut cont, multa responsabilitate si nu vreau sa se simta nimeni privat de iubirea mea. Cand sunt mici e greu pentru ca trebuie timp special dedicat fiecarui copil, cand sunt mai mari e cred ca e mai usor de gestionat si sunt mai multe oportunitati de conectare impreuna cu totii, plimbari, drumetii, boardgames etc toata familia. Asa ma gandesc Sper sa am curajul totusi sa il fac pe al treilea, dar trebuie sa o scot la capat cu dragonii mei pana atunci
Alina, ce inseamna la voi ca le-ati permis prea multe in educatia cu blandete? Incerc sa mai invat si eu:))) Uite de exemplu eu nu le permit chiar tot, sunt destul de ferma in ce depinde de mine, ce pot controla, la alte lucruri care nu tin neaparat de mine, de exemplu prostii pe care le face Luca, tine neaparat sa se urce pe nu stiu unde, ii explic ca este periculos, nu vrea sa asculte si cand o pateste ii readuc aminte ce i-am Explicat si intelege. La treaba cu bataile nu stiu ce sa zic, din ce cunosc in jur stiu ca sunt multi frati/surori care au facut asta, bineinteles ca depinde mult si de temperamentul copiilor, daca unul este mai energic si posesiv asa mic nu va intelege orice ii explici. Pe noi ne-a ajutat sa cerem sfatul unui psihoterapeut pediatru, am facut de la inceput o greseala destul de mare si anume in momentele in care Luca atenta la Radu noi ne indreptam atentia catre agresor ceea ce nu a fost ok pentru ca el a inteles ca asa primeste atentie, asa s-a obisnuit dar schimband tactica si aratand empatie celui mic a cam inteles ca nu este in avantajul lui sa faca asta. Daca suntem afara si vine vreun copil la fratele lui este foarte posesiv, nu ii lasa pe altii sa se apropie. Sunt curioasa cum va organizati cand vei reveni la serviciu. Pentru mine este un scenariu horror sa ma dedic atat activitatii cat si sa le satisfac nevoile copiilor. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| GeorgianaB wrote:
Eu la picaturi de genul apas usor pe obraji bilateral astfel incat sa deschida gura si picur pe limba dar mai in fata nu spre gat, astfel sunt sigura ca primeste doza intreaga, pe lingurita, suzeta, tetina mai ramane solutie fiind uleioasa.
Am reusit, multumesc. Credeam ca o sa curga picaturile mai repede, acolo era frica |
|
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| pff...si eu tot vit D de la secom ii dau,6 picaturi...m-am uitat acum, dupa ce v-am citit pe recomandarile de la neonatolog si scria 1000ui ,trebuie sa caut un alt pediatru ,el mi-a zis ca sunt bune astea si cat sa ii dau pe zi ,si eu am mers pe mana lui. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| IoanaOlo wrote:Buna mamici. Am o intrebare pentru mamicile de copila?i mai mari. Cum au erupt la ai vostri dintisorii? La Fabi i-au erupt incisivii centrali inferiori si cam la o luna ?i-au facut apari?ia ?i cei laterali tot inferiori. Nici o urma de centralii superiori. Oare sa fie problema sau nu e o regula modul în care apar?
Nu e o regula. Fetita mea nu are dinti decat sus, 2. Al treilea e pe drum. Deci e clar ca nu respecta nici o logica din carte |
|
| simmo wrote:
Buna, Nu este o regula ordinea in care apar. Mai pusese la un moment dat Adina (sau parca alta mamica), o poza cu lunile in care pot erupe dintii/masele. La noi au fost cei de jos, cei de sus, maselele, caninii si ar trebui sa ii mai dea un ultim rand de masele
Multumesc |
|
| AndreV wrote:Nu e o regula. Fetita mea nu are dinti decat sus, 2. Al treilea e pe drum. Deci e clar ca nu respecta nici o logica din carte Mersi mult |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina, citisem zilele trecute ca baietelul tau nu spune multe cuvinte. Nici al meu nu spune, dar doar cateva 'da, mam,mama, a, dada, ba, pa, bau, tata' in rest mult cantat sau tipat. El nu sta la televizor, nu stie ce sunt alea desene animate, doar cantecele pe YouTube mai vede si aia de 2-3 ori maxim pe saptamana. I se citeste zilnic fie de catre mine, bona sau sot. Deci are per zi 2-3-4 carti citite. La care se mai adauga si carti ilustrate (inclusiv hoinari) unde arata cu degetul sa i se spuna si de n-ori ce este. Isi alege singur ce carti vrea sa citim sau sa ne uitam. Le stie pe toate. Nu stiu ce sa-i mai cumpar in materie de carti care sa fie pentru varsta 2-3 ani. Ideea este ca in cazul nostru, nu este influentat de tv, ci pur si simplu nu 'rupe' mai multe cuvinte. Sper ca dupa 2 ani sa isi dea drumul. Cineva imi spusese ca din cauza bonei nu vorbeste el, dar nu este adevarat. Muncesc de acasa, nu am mai fost la birou de cateva saptamani si aud cand ii vorbeste, cand se joaca sau citeste. Deci nu as zice ca nu se ocupa de el. Dansa l-a invatat sa spuna 'da', iar acum se chinuie sa il invete sa spuna 'apa'. Spune 'a' si 'pa', dar nu le leaga inca. Si eu exersez seara cu el sa spuna macar din litere, este atent , dar doar atat uneori. Nu imita dupa mine. |
|
| simmo wrote:Adina, citisem zilele trecute ca baietelul tau nu spune multe cuvinte. Nici al meu nu spune, dar doar cateva 'da, mam,mama, a, dada, ba, pa, bau, tata' in rest mult cantat sau tipat. El nu sta la televizor, nu stie ce sunt alea desene animate, doar cantecele pe YouTube mai vede si aia de 2-3 ori maxim pe saptamana. I se citeste zilnic fie de catre mine, bona sau sot. Deci are per zi 2-3-4 carti citite. La care se mai adauga si carti ilustrate (inclusiv hoinari) unde arata cu degetul sa i se spuna si de n-ori ce este. Isi alege singur ce carti vrea sa citim sau sa ne uitam. Le stie pe toate. Nu stiu ce sa-i mai cumpar in materie de carti care sa fie pentru varsta 2-3 ani. Ideea este ca in cazul nostru, nu este influentat de tv, ci pur si simplu nu 'rupe' mai multe cuvinte. Sper ca dupa 2 ani sa isi dea drumul. Cineva imi spusese ca din cauza bonei nu vorbeste el, dar nu este adevarat. Muncesc de acasa, nu am mai fost la birou de cateva saptamani si aud cand ii vorbeste, cand se joaca sau citeste. Deci nu as zice ca nu se ocupa de el. Dansa l-a invatat sa spuna 'da', iar acum se chinuie sa il invete sa spuna 'apa'. Spune 'a' si 'pa', dar nu le leaga inca. Si eu exersez seara cu el sa spuna macar din litere, este atent , dar doar atat uneori. Nu imita dupa mine.
Luca a spus primele cuvinte foarte devreme si parea promitator dar apoi a stagnat un timp indelungat. Cred ca a avut si o regresie cand l-am nascut pe fratele lui, unii dintre copii pot fi destul de sensibili cand vine vorba de anumite evenimenre care le schimba rutina, un membru nou in familie, revenirea la serviciu a mamei etc I-am vorbit non stop de cand am ajuns cu el acasa, m-a ajutat mult in sensul ca nu ma simteam singura in casa :)) de carti nu mai zic, are o gramada si inca ii mai cumpar, imi plac si mie foarte mult, de la povesti la iluatratii, carti cartonate, carti cu sunete, poezii... si totusi pana la 2 ani a spus foarte putine cuvinte clar, in rest multa chineza. Acum are 2 ani si jumatate si de 2 saptamani spune zilnic cuvinte noi, ma uimeste pentru ca isi aminteste detalii din povesti sau cantece. Tv-ul nu mi se pare bau-bau cat timp se da cu masura, el cere dimineata cantece in timp ce pregatesc micul dejun si cand termin cere singur sa îl inchida. Voiam sa spun sa nu va ingrijorati daca nu vorbesc precum alti copii de varste apropiate, dupa 3 ani ar fi o problema, dar intre 2 ani-2ani jumate-3 se schimba si evolueaza foarte mult, au multe achizitii, eu ma uit la poze si filmari cu el din vara si nu imi vine sa cred ca este acelasi copil. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| GeorgianaB wrote:
Alina, ce inseamna la voi ca le-ati permis prea multe in educatia cu blandete? Incerc sa mai invat si eu:))) Uite de exemplu eu nu le permit chiar tot, sunt destul de ferma in ce depinde de mine, ce pot controla, la alte lucruri care nu tin neaparat de mine, de exemplu prostii pe care le face Luca, tine neaparat sa se urce pe nu stiu unde, ii explic ca este periculos, nu vrea sa asculte si cand o pateste ii readuc aminte ce i-am Explicat si intelege. La treaba cu bataile nu stiu ce sa zic, din ce cunosc in jur stiu ca sunt multi frati/surori care au facut asta, bineinteles ca depinde mult si de temperamentul copiilor, daca unul este mai energic si posesiv asa mic nu va intelege orice ii explici. Pe noi ne-a ajutat sa cerem sfatul unui psihoterapeut pediatru, am facut de la inceput o greseala destul de mare si anume in momentele in care Luca atenta la Radu noi ne indreptam atentia catre agresor ceea ce nu a fost ok pentru ca el a inteles ca asa primeste atentie, asa s-a obisnuit dar schimband tactica si aratand empatie celui mic a cam inteles ca nu este in avantajul lui sa faca asta. Daca suntem afara si vine vreun copil la fratele lui este foarte posesiv, nu ii lasa pe altii sa se apropie. Sunt curioasa cum va organizati cand vei reveni la serviciu. Pentru mine este un scenariu horror sa ma dedic atat activitatii cat si sa le satisfac nevoile copiilor.
Am fost si eu tentata sa apelez la un psiholog, dar am zis sa mai incerc putin sa ii dau de cap singura. Noi ne indreptam atentia catre "agresor" dar nu in sensul ca sa il certam, ci il intrebam daca stie el cumva ce a patit si cum s-a lovit sa ne povesteasca el. Adica nu il punem in faza de agresor initial, ci ii dam ocazia sa ne spuna varianta lui, dar nu o face. O sa incerc si asa varianta cum zici tu sa nu ii dam lui atentie ca sa nu aiba impresia ca asa ne poate face sa il bagam in seama, cred ca trebuie sa recitesc niste capitole din parinti linistiti, frati fericiti Afara si el este foarte psesiv, la toti le spune ca e fratiorul lui, ca il iubeste, nu lasa pe alti copii sa se atinga de jucariile lui etc. , doar acasa stau altfel lucrurile. La job nu voi reveni imediat dupa CIC, mai stau o perioada acasa, nu am job momentan si trebuie sa imi actualizez cunostintele dupa 4 ani de "pauza". |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Fetelor, imi pare rau daca v-am dat griji inutile cand am povestit. Nu asta era intentia mea, nici nu am mai postat de multa vreme pentru ca nu am vrut sa mai zic nici de bine, nici de rau sa nu mai fie interpretat nimic gresit.
Baietelul meu mare a inceput sa spuna primele cuvinte dupa 2a6l, abea la 2a8l si-a dat drumul bine la limbaj, desi el vorbea foarte foarte mult in limba lui nu se intelegea nimic in romana. Acum chiar trece printr-o regresie si poceste absolut fiecare cuvant ca atunci cand era mic si a invatat sa le zica. In cazul nostru cauza principala a fost cu siguranta TV`ul, dar asta este strict experienta noastra. L-am lasat mult in primele 2-3 luni de sarcina si apoi imediat dupa ce am nascut fiind singura casa cu ei 2 la fel, dar apoi cum m-am pus pe picioare l-am taiat complet din program si s-au vazut diferentele. Eu am ramas insarcinata cand el avea 1a sarcina pierduta, apoi iar la 1a1l deci era destul de micut si pentru varsta lui a fost mult TV, iar gresala principala a fost ca l-am lasat mult la duck TV in loc sa ii pun macar ceva care in care se vorbeste.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| AriaM wrote:Intreba cineva mai devreme de vit. D. De la 1 an de zile K primeste de la Baby Guard, mie mi se pare mult mai usor de administrat. Iar acum la 3 ani, K mesteca fiolele si le scuipa dupa ce nu mai curge "medicamentul".
Fetelor, eu am o problema (nu chiar problema, dar nu stiu cum altfel sa o numesc) . Cum naiba intarc la 3+ ani? Exclus sa o las pe K la bunici, ca se intoarce stricata, cu idei rasiste, sovine si cu "eu nu pot sa fac asta, ca sunt fetita, doar baietii fac asa".
LE: si oricum nu ar ajuta lasatul ei la altcinea. Nu are nicio problema sa stea fara titi cand e altundeva. Dsr cum ma vede cum e calare pe mine. Si nu mai pot, nu mereu. Tot imi e drag sa o alaptez. Am vb cu ea, intelege. Intelege asa de bine, incat isi doreste sa fie iar bebe ca sa poata stea la san muuult si plange ca nu mai e bebe.
Nu am ajuns acolo dar noi acum suntem in plin proces de intarcare.Cred ca este mult mai greu dupa ce vorbeste copilul si e mai maricel.In cazul vostru nu poti numai sa ii explici,intr-o buna zi va intelege.Va plange si va suferi indiferent de varsta ca e atasarea aceea de mama dar va trece.Odata ce incepi sa nu cedezi oricata mila iti este.Ii explici ca e fetita mare,ca nu mai e bebe si titi este numai pt.bebelusi.Mereu cand vine si cere ii amimtesti asta si ii spui ca e rusinos si alti copilasi de varsta ei nu mai papa titi.Doar prin variante de genul vad eu o scapare..tine de tine sa nu cedezi si odata ce incepi cu explicatiile sa tot continui.Ori daca simti ca nu poti si iti este mila atunci continua,fiind peste 3 ani ma gandesc ca in curand va renunta singura..chiar nu stiu.Oricum..Bafta iti doresc,usor nu este pt.niciuna clar Legat de ce ma intrebai cu sexul copiilor eu spuneam ca ma uitam pe calendarul chinezesc dar cu un an in avans.Adica eu am ramas la 29 ani dar ma uit pe 30 ca cica chinezii is cu un an in avans ca noi ceva de genul. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| 7Andreea wrote:Voua vi s-au recomandat panadol sau paracetamol supozitor dupa vaccinuri? La noi a insistat sa ii dau preventiv cand ajungem acasa,sa nu faca febra,eu nu i-am dat ,l-am supravegheat doar . Mie mi-o recomandat paracetamol supozitor dupa vaccin preventiv dar nu i-am dat.L-am urmarit cu atentie ziua aceea si noaptea si din fericire nu mi-a facut febra la nici un vaccin. |
|
|