Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Thursday, April 15, 2021 1:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Nicole2018 wrote:

Alina, tare imi e drag sa te citesc si tare mult te admir pt cum va descurcati voi 2 singurei cu piticii plini de energie! Bravo voua! Si te admir si pt curaj si daruie pt ca desi nu-i usor sa cresti 2 pitici ai lua-o de la capat si cu al 3lea. coeur

Sunteti niste parinti minunati! Sa nu te indoiesti vreodata de asta!
Oricat de bine intentionati suntem ca parinti, tot mai facem si greseli, avem si noi limitele noastre, important e ca apoi le constientizam si le corectam si ca ne straduim mereu sa fim mai buni!

Multumeeesc! Sunt ferm convinsa ca sunt altii care se descurca mult mai bine si chiar copiii raman doar cu mama acasa, eu nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul sotului zilnic anul asta. Dar ai dreptate, am facut tot ce am putut cu cele mai bune intentii si cautam in fiecare zi sa invatam din greselile zilei anterioare si sa nu le mai repetam, cautam noi abordari cu ei etc daca vedem ca o solutie nu a functionat. Dar e greu, nu stiu daca e greu pentru ca le-am permis multe in dorinta noastra de a ii educa cu cat mai multa "blandete" posibila sau pentru ca asa sunt baietii sau sau sau, dar na.. astia sunt baietii mei si vedem cum o scoatem la capat si cu tantrumurile. Defapt, la noi problema e ca se lovesc, imping musca intruna si trebuie sa stai mereu intre ei. Daca am scapa sau macar reduce lucrul asta altfel am face fata la restul problemelor pentru ca de multe ori imi pare rau de cel mic cum si-o ia si ma pun pe plans, dar nici nu vreau sa il cert pe cel mare si sa il iau pe nico in brate imediat sa il cocolosesc ca l-a lovit fratiorul. In faza initiala ii las sa vad daca reusesc sa isi rezolve singur conflictul, dar mai avem mult de lucru pana ne iese.

Felicitari si tie pentru a doua minune, sunt sigura ca te vei descurca foarte foarte bine! Si, asa e, al doilea vine cu multa relaxare si implicit te bucuri mult mai mult de toate etapele si cand ajungi acasa si sunteti toti acolo simti ca e exact piesa care lipsea din puzzle. Eu as mai face si 2 nu doar inca unul, ador bebelusii, dar nu e dupa mine, sunt multe lucruri de tinut cont, multa responsabilitate si nu vreau sa se simta nimeni privat de iubirea mea. Cand sunt mici e greu pentru ca trebuie timp special dedicat fiecarui copil, cand sunt mai mari e cred ca e mai usor de gestionat si sunt mai multe oportunitati de conectare impreuna cu totii, plimbari, drumetii, boardgames etc toata familia. Asa ma gandesc Lol Sper sa am curajul totusi sa il fac pe al treilea, dar trebuie sa o scot la capat cu dragonii mei pana atunci Crazy
AleC
Scris: Thursday, April 15, 2021 2:07 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
AriaM wrote:
Intreba cineva mai devreme de vit. D. De la 1 an de zile K primeste de la Baby Guard, mie mi se pare mult mai usor de administrat. Iar acum la 3 ani, K mesteca fiolele si le scuipa dupa ce nu mai curge "medicamentul".

Fetelor, eu am o problema (nu chiar problema, dar nu stiu cum altfel sa o numesc) . Cum naiba intarc la 3+ ani? Exclus sa o las pe K la bunici, ca se intoarce stricata, cu idei rasiste, sovine si cu "eu nu pot sa fac asta, ca sunt fetita, doar baietii fac asa".

LE: si oricum nu ar ajuta lasatul ei la altcinea. Nu are nicio problema sa stea fara titi cand e altundeva. Dsr cum ma vede cum e calare pe mine. Si nu mai pot, nu mereu. Tot imi e drag sa o alaptez. Am vb cu ea, intelege. Intelege asa de bine, incat isi doreste sa fie iar bebe ca sa poata stea la san muuult si plange ca nu mai e bebe.

Aria, la fel era si Eric, credeam ca va fi imposibil de intarcat, am inceput sa ii distrag atentia cand cerea in timpul zilei, apoi am scos mesele de peste noapte, a ramas cu cele de dinaintea somnului de amiaza si seara, iar alea le-am scos ultimele, la noi asa a functionat. M-am mirat de cat de usor a mers totul, in vreo 3 luni am terminat, fara plans, fara despartit de mine, cu 4 zile inainte sa faca 3 ani a supt ultima data. Sper sa gasiti metoda potrivita pentru amandoua, sa nu sufere pitica si totul sa fie bine. Cheek Kiss
oanatm
Scris: Thursday, April 15, 2021 2:07 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2017
Nicole2018 wrote:

Da am nascut, micuta mea minune are deja 2 saptamani si o zi, e micuta, mancacioasa si destul de linistita pana acum, suntem topiti dupa ea. coeur
Surioara ei a primit-o bine, echilibrat, nu e nici extrem de entuziasmata de cea mica dar o accepta pasnic, cu curiozitate si cu mici momente de dragalasenie, e intelegatoare deocamdata si ne prinde bine ca nu au inceput de acum "ostilitatile".
Suntem bine acasa in noua formula, e asa de firesc sa o avem si pe cea mica cu noi si sa ne ocupam si de ea, si vai ce mult se simte relaxarea noastra ce vine din faptul ca suntem la al 2lea bebe.
Eu m-am recuperat neasteptat de rapid dupa nastere, ii sunt recunoscatoare corpului meu pt asta, insa am avut ghinionul sa raman cu un efect advers de la anestezie, niste dureri de cap, primele zile au fost foarte intense, apoi si-au diminuat intensitatea, inca nu au disparut de tot, bine macar ca sunt mult mai slabe.

Felicitari! Sa fiti fericiti in noua formula!
In cazul nostru Miriam inca are momente de surioara superprotectoare, nu lasa pe oricine sa se apropie de bebe. In schimb daca mergem la magazin cand isi cumpara ceva, ia si pt fratior. Duminica m-a surprins ca a cumparat 2 acadele Chupa Chups, unul normal si unul cu surpriza si nu intelegeam de ce si-a cumparat asa ca stiu ca nu le mananca si ajung la cos.
Cand am ajuns acasa cel mic i l-a dat fratiorului si cel mare era pt ea.
Ieri am facut curatenie la jucarii si a gasit cateva care nu le mai foloseste ca sunt pt bebei si ea a zis ca alea sunt pt Ayan.
Sper sa ramana asa.
Si eu m-am recuperat mai repede chiar daca durerile au fost mai intense si am avut o durere de spate la locul anesteziei, dar a trecut.
7Andreea
Scris: Thursday, April 15, 2021 6:40 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
pupici pupici pupici
De ceva timp sunt Andreea Dubioasa (pentru ca ma doar citesc),intru si pana ajung cu citittul la zi, micul zice ca mi s-a terminat timpul de petrecut pe telefon si nu reusesc sa scriu nimic.
Vaii,ce frumos ne cresc puiutii!
Suntem bine noi,cu fiecare zi mai "lipiti",sunt in extaz la rasete si la bucuria bebeluseasca cu care isi agita manutele si piciorusele ,nu stiu ce bucurii aveam inainte de el,dar acum ma bucura si un kk ,la propriu Lol Noi avem de pe la inceput patutul langa pat tot pentru ca erau mai lungi samnurile langa mine,doar ca-mi era frica sa dorm cu el. M-am speriat ingrozitor intr-o noapte ,pe la o luna,m-am trezit si nu era in patut,era cuibarit langa perna mea ,pe burtica,cu capul intors spre mine,eu chiar am crezut ca nu respira acolo,cand l-am atins s-a speriat si a tresarit ,apoi s-a culcat relaxat la loc.Mereu vine spre mine,dar il simt si il aud ,mai putin atunciNuStiu
Indiferent unde il pun ,vine si se baga in mine e cu manutele pe fata mea ,de vis sentiment ,dar tot imi e frica sa nu dorm prea profund ...
Am trecut si de vaccinurile de la 2 luni,doar cu agitatie in plus.
Eu sunt norocoasa,el papa si apoi adoarme mangaiat pe spate sau pe par ,doar f rar adoarme la san.
7Andreea
Scris: Thursday, April 15, 2021 7:32 PM
Nivel

Voua vi s-au recomandat panadol sau paracetamol supozitor dupa vaccinuri? La noi a insistat sa ii dau preventiv cand ajungem acasa,sa nu faca febra,eu nu i-am dat ,l-am supravegheat doar .
Ellena20
Scris: Thursday, April 15, 2021 7:36 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Andreea, ma bucur sa te citesc.
Te inteleg cu kk. Si noi ne bucuram taare mult la kk Lol mai ales ca face rar.
Ai un baietel cuminte. Stau si eu cu emotii de vaccin. Trebuia sa ma sune astazi dr, dar nimic. O sun eu maine. Ultima oara mi-a spus ca astepta mail-ul de la dsp.

Felicitari, Nicole Cheek Kiss

PS: Am vazut ca si Roser i-a facut ticker lui bebe Hugo. Eu astept sa ne povesteasca despre ea si bebe coeur
IoanaOlo
Scris: Thursday, April 15, 2021 9:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2019
Buna mamici. Am o intrebare pentru mamicile de copila?i mai mari. Cum au erupt la ai vostri dintisorii? La Fabi i-au erupt incisivii centrali inferiori si cam la o luna ?i-au facut apari?ia ?i cei laterali tot inferiori. Nici o urma de centralii superiori. Oare sa fie problema sau nu e o regula modul în care apar? NuStiu
7Andreea
Scris: Friday, April 16, 2021 12:33 AM
Nivel

Ellena20 wrote:
Andreea, ma bucur sa te citesc.
Te inteleg cu kk. Si noi ne bucuram taare mult la kk Lol mai ales ca face rar.
Ai un baietel cuminte. Stau si eu cu emotii de vaccin. Trebuia sa ma sune astazi dr, dar nimic. O sun eu maine. Ultima oara mi-a spus ca astepta mail-ul de la dsp.

Felicitari, Nicole Cheek Kiss

PS: Am vazut ca si Roser i-a facut ticker lui bebe Hugo. Eu astept sa ne povesteasca despre ea si bebe coeur

Frumoasa nebunie traim :).
Tare frica mi-a fost cu vaccinurile,imi tot ziceam ca in sfarsit ne "intelegem" si ca asta o sa strice tot.El a inceput sa planga cand o asistenta i-a apucat manutele ,doctorul ii tinea picioarele si o alta asistenta il vaccina,s-a uitat pe rand la fetele lor si apoi s-a pus pe plans. Ar fi fost mai bine daca ma lasa sa ii tin eu manutele,dar a zis ca poate ma emotionez si ii dau drumul.S-a oprit din plans imediat ce l-am luat in brate. Acasa i-am tot pus comprese cu apa la temperatura camerei,a fost doar mai marait 2 zile ,dar din fericire atat.Sper sa treceti cu bine si voiCheek Kiss
simmo
Scris: Friday, April 16, 2021 7:35 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
7Andreea wrote:
Voua vi s-au recomandat panadol sau paracetamol supozitor dupa vavccinuri? La noi a insistat sa ii dau preventiv cand ajungem acasa,sa nu faca febra,eu nu i-am dat ,l-am supravegheat doar .

Nu. Tot timpul mi-a spus sa dau doar daca are febra. In rest sa nu intervin .
La niciun vsccin nu a facut febra, cel mult a avut 38 si nici atunci nu se intervine cu pastile.
simmo
Scris: Friday, April 16, 2021 7:39 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
IoanaOlo wrote:
Buna mamici. Am o intrebare pentru mamicile de copila?i mai mari. Cum au erupt la ai vostri dintisorii? La Fabi i-au erupt incisivii centrali inferiori si cam la o luna ?i-au facut apari?ia ?i cei laterali tot inferiori. Nici o urma de centralii superiori. Oare sa fie problema sau nu e o regula modul în care apar? NuStiu

Buna,
Nu este o regula ordinea in care apar. Mai pusese la un moment dat Adina (sau parca alta mamica), o poza cu lunile in care pot erupe dintii/masele.
La noi au fost cei de jos, cei de sus, maselele, caninii si ar trebui sa ii mai dea un ultim rand de masele
GeorgianaB
Scris: Friday, April 16, 2021 10:59 AM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
freya1 wrote:
De la Secom, dar doza e de 6 picaturi (echivalentul celor 2 de vigantol)
Noua ne-a zis acum pediatrul sa schimbam cu baby guard +dha

Informatia nu este corecta din pacate, am facut aceeasi greseala cu Luca pana cand am fost la control la alt pediatru care m-a informat corect, avea o valoarea la limita inferioara pentru vitamina D. 8 pic secom =500 ui, 1 pic vigantol=500 ui. Deci, pentru 1.000 u.i cat se recomanda se indica 16 picaturi.
Iulia13
Scris: Friday, April 16, 2021 11:11 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
GeorgianaB wrote:

Informatia nu este corecta din pacate, am facut aceeasi greseala cu Luca pana cand am fost la control la alt pediatru care m-a informat corect, avea o valoarea la limita inferioara pentru vitamina D. 8 pic secom =500 ui, 1 pic vigantol=500 ui. Deci, pentru 1.000 u.i cat se recomanda se indica 16 picaturi.

Da ?i eu ?tiu ca tot 1000 u.i/zi trebuie dat ras Asa ii dau ?i fetitei
Iulia13
Scris: Friday, April 16, 2021 11:13 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
7Andreea wrote:
Voua vi s-au recomandat panadol sau paracetamol supozitor dupa vavccinuri? La noi a insistat sa ii dau preventiv cand ajungem acasa,sa nu faca febra,eu nu i-am dat ,l-am supravegheat doar .

Nu, nu mi s-a recomandat sa-i dau preventiv ?i nici nu le-am dat la niciunul din copila?i. Norocul meu a fost ca niciunul nu mi-a facut febra ?i nu a fost nevoie de antitermic
Zee
Scris: Friday, April 16, 2021 12:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Fetelor cum le dati Vigantolul? Cu pipeta de la Secom era mai simplu. Sa folosesc pipeta aia sa iau 2 picaturi? Sau le dati cu lingurita? Le puneti pe suzeta/tetina? Nu stiu de ce is asa panicata sa nu ii curga mai mult cu picuratorul ala din sticlutaLol
freya1
Scris: Friday, April 16, 2021 1:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
GeorgianaB wrote:

Multumesc mult !! Am luat-o de buna ca 3 pediatri mi-au zis la fel, de ceva timp mie mi-a xis 12 pic de vit d secom si acum sa inlocuiesc cu 1 caps baby guard d3 + una baby guard dha, vad ca ar fi 800 ui, o sa o intreb si eu pe pediatra din nou

Andreea, ma bucur sa te citescCheek Kiss ai un bebe tare cuminte vad
Si mie mi-a zis MF supozitor cu paracetamol preventiv dupa vaccin, dar nu i-am dat decat cand a facut febra (i-am dat sirop, ca supozitorul a fost eliminat in secunda 2 cu un kk Lol )
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.