Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Am uitat sa zic (sau oare am zis si am uitat? nu mai stiu ). Suntem in proces de intarcare, il mai alaptez doar dimineata la trezire, iar el a fost ff ok cu asta, nu plans nu tavalit, a tipat la mine putin in prima seara si m-a lovit cu palma, dar apoi am trecut la povesti si cantecele si gata. M-a mai intrebat de titi urmatoarele 3 seri si de atunci nu a mai intrebat, stie ca primeste doar dimineata, dar sincer nu stiu cum o sa reusesc sa il dezvat si dimineata ca sunt leguma la ora aia El nu a avut nici o treaba si eu am bocit ca a venit si momentul asta si imi era asa drag |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Adina Mariana wrote: Cand a facut Luca meu un an toata lumea a venit cu bani..nu stiu daca este si asta o moda dar multa lume merge pe principiul ca sa cumpere parintii ce au nevoie sau sa stranga banii pt.copilas.Printre plicuri am primit cateva cadouri de la familie strict.Bicicleta dinaia fara pedale de plastic micuta,minge,cuburi mari,catel cu ata sa il plimbi,jucarii pt.baie,iar de la nasii lui Luca o masina faina care canta,merge singura si cand se loveste de ceva se intoarce singura,ce e fain la ea este ca are si niste cuburi in forma de animale care se pot baga in masinuca daca gasesti forma si cand bagi suna a animalul care este bagat.,in invata si culorile..cam asta am primit noi. Ce mai poti lua este magarus deala de cauciuc pe care sa sara,casuta cu forme geometrice sau alte jocuri sa gaseasca locul fomelor,puzzle cu cuburi mari de lemn,lantisor din silicon pt.dentitie,pian de jucarie sa cante,carucior de papusi,jocuri montessori cu cuburi de lemn sunt ft.multe variante.
Iti multunesc mult. Am fost in magazine si m-am tot uitat si tocmai pt ca sunt multe nu stiu ce sa aleg. Si eu am zis sa ii dam bani, sotul nu vrea (e fetita surorii lui). Eu as vrea sa ii dau bani din simplu fapt ca eu nu am mai fost la ei dinainte cu o luna sa nasc si nu as vrea sa ii iau niste jucarii pe care le are deja, poate il conving
Freya, ai vazut cumva ceva modificari ale scaunului dupa gripe water? La noi a coincis administrarea cu schimbarea lp si acum nu stiu ce sa iau in considerare. Ideea e ca am vazut imbunatatiri de la a2a utilizare si nu as vrea sa renunt sa ii dau. |
|
| Ellena20 wrote:Vai, ce ne asteapta! Rabdare, Maria! Va trece! La noi e rau cu somnul peste zi, dar noaptea imi doarme foarte bine. Sper sa nu se modifice macar asta.. Fetelor care alaptati, v-ati vaccinat? Va vaccinati impotriva Covid-19? Eu stiu ca nu este contraindicat in alaptare, dar sotul nu ma lasa sa ma programez ca zice sa nu ii faca rau copilului Mai ales ca am prins si locuri la Pfizer. I-am programat doar pe sot si pe soacra-mea.
Noi suntem in proces de intarcare, mai are o masa de san. Sunt pe listele de asteptare cu Pfizer si ma vaccinez cum imi vine randul. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| alina89 wrote:Da, sunt sigura ca a invatat multe de la frate, inclusiv sa bata si sa faca morfuri la mancare. Deci se bat cot la cot nu se lasa nici unul mai prejos pana nu ma bag intre ei sa ii despart, unul impinge, unul musca, ciupeste, trage de par. Asa ceva nu am mai vazut. O sa ajung la nebuni cu ei Cred ca cel mai mult a invatat din carti, este innebunit dupa ele, ne aduce singur ce carti vrea, ia si mai complicate din biblioteca de la fratior si ma pune sa ii citesc, nu are rabdare sa le termin pe cele mai maricele, dar ma pune sa ii povestesc orice vede in imagini. Cel mare la 2 ani si 6 luni vorbea mai putin ca el, dar din pacate il lasam si la tv mai mult si regret tare acum. Nico a stat la tv cam 15 min pe saptamana, dar stie multe cantecele, le fredoneaza toata ziua si unde stie cuvantul il si spune, ma pune sa i le cant pana ma ia durerea de cap. Sincer nu am facut nimic diferit fata de cel mare, ba din contra ca sunt mereu impartita intre ei chiar i-am dedicat mai putin timp, deci mereu o sa ma intreb de ce primul a fost asa diferit cu limbajul. Face si puzzle incastru de lemn oricare ii dau, dar pe cele din 2 piese de carton nici sa nu le vada, il enerveaza maxim ca nu stau prinse cand le ridica in aer  in schimb cel mare la varsta lui facea de 8-10 piese, fiecare cu achizitiile lui. Este timp sa faca si al tau si vorba aia e mai mic cu o luna, sunt ceva diferente de la luna la luna, deci nu e nici o graba. Fiecare e diferit si fiecare are o alta arie la care se dezvolta mai bine/repede. Al meu a mers si tarziu (1a3l) si la ce tine de mobilitate pare mai incet asa. Uite, ii plac foarte mult cardurile astea: ii arat cate una si a invatat aproape la toate cum le zice. Si in timp ce ii arat ii zic asa ca e fruct/leguma sau ce culoare are sau ca e un fruct dulce sau acru etc. In sensul ca povestesc mult ca sa auda cuvinte nu ca sa invete el acum ceva despre toate alea. https://www.libris.ro/invatam-prin-joc-fructele-si-legumele-27-de-ARA978-606-009-164-6--p11028737.html Sunt 20+ carduri usor plastifiate pe fata e desenata o leguma/fruct iar pe spate sunt scrise ceva notiuni despre ele. Am si eu carduri cu legume,fructe,meserii si mijloace de transport dar cand ma pun sa ii explic ce este pe card mi le ia din mana si le plimba prin toate casa noh ii scump asa in felul lui dar oricum vad progrese de la o saptamana la alta.Acum i-am comandat carte cu povesti cu numele lui..ii tot citesc si daca nu ma baga in seama,se mai uita el cu coada ochiului la mine,ma gandesc ca intr-o zi o sa ii placa nu o sa vrea doar sa imi ia cartea din mana sa o duca la plimbare deci da...este timp pt.toate.Acum recunosc ca insist sa pape singur..tot incerc dar e tare lenesuc si asteapta sa ii bag in gura,e tare smecher..nu ca nu ar putea dar ii e bine asa.Dar din toamna merge la cresa si sunt sigura ca acolo fara mine o sa mai puna si el mana ca e pofticios la unele mancaruri si o sa vada ca daca nu baga el in gura o sa ii ia farfuria din fatza... Nu trebuie sa te simti vinovata ca cel mare mai sta la tv.Eu nu vad atat de horror treaba asta atata timp cat este lasat cu limita si nu aproape tare de tv.Luca are program de tv la cantecele dimineata 20 min si spre seara cam tot atata.Distanta este mare de la tv la canapea,este cand mai merge in fatza,il las un jumate de minut si il pun inapoi pe canapea,daca merge iar in fata opresc tv si el deja stie ca il opresc daca merge in fatza.Telefonul nu il primeste deloc niciodata si nici nu stau mult pe tel in fatza lui sa vada.Eu sunt de parere ca nici rupti total de tv nu este ok ca apoi merg la scoala si copiii se influenteaza mult unul pe altu si incep sa isi bata joc de cei care nu au voie sa faca nimic ca nu ii lasa parintii.La fel gandesc si cu dulciurile...le dam dar cu limita.Si mai bine un program de tv decat telul sau tableta in fatza parerea mea. Am ras la faza cu masa..parca te si vad agitata nah cum ii despart acuma? nu ii usor cu ei dar este frumos tot odata. Dar Alina iti mai doresti 3?ca stiu ca spuneai ca tu vrei dar sotul tau a spus ca ajung |
|
| Adina Mariana wrote: Am si eu carduri  cu legume,fructe,meserii si mijloace de transport dar cand ma pun sa ii explic ce este pe card mi le ia din mana si le plimba prin toate casa  noh ii scump asa in felul lui dar oricum vad progrese de la o saptamana la alta.Acum i-am comandat carte cu povesti cu numele lui..ii tot citesc si daca nu ma baga in seama,se mai uita el cu coada ochiului la mine,ma gandesc ca intr-o zi o sa ii placa nu o sa vrea doar sa imi ia cartea din mana sa o duca la plimbare  deci da...este timp pt.toate.Acum recunosc ca insist sa pape singur..tot incerc dar e tare lenesuc si asteapta sa ii bag in gura,e tare smecher..nu ca nu ar putea dar ii e bine asa.Dar din toamna merge la cresa si sunt sigura ca acolo fara mine o sa mai puna si el mana ca e pofticios la unele mancaruri si o sa vada ca daca nu baga el in gura o sa ii ia farfuria din fatza... Nu trebuie sa te simti vinovata ca cel mare mai sta la tv.Eu nu vad atat de horror treaba asta atata timp cat este lasat cu limita si nu aproape tare de tv.Luca are program de tv la cantecele dimineata 20 min si spre seara cam tot atata.Distanta este mare de la tv la canapea,este cand mai merge in fatza,il las un jumate de minut si il pun inapoi pe canapea,daca merge iar in fata opresc tv si el deja stie ca il opresc daca merge in fatza.Telefonul nu il primeste deloc niciodata si nici nu stau mult pe tel in fatza lui sa vada.Eu sunt de parere ca nici rupti total de tv nu este ok ca apoi merg la scoala si copiii se influenteaza mult unul pe altu si incep sa isi bata joc de cei care nu au voie sa faca nimic ca nu ii lasa parintii.La fel gandesc si cu dulciurile...le dam dar cu limita.Si mai bine un program de tv decat telul sau tableta in fatza parerea mea. Am ras la faza cu masa..parca te si vad agitata nah cum ii despart acuma?  nu ii usor cu ei dar este frumos tot odata. Dar Alina iti mai doresti 3?ca stiu ca spuneai ca tu vrei dar sotul tau a spus ca ajung
Nu pentru acum ma simt vinovata cu TV`ul ci pentru ca in sarcina cu Nico il lasam mult la tv pentru ca nu ii mai faceam fata si in primele 2-3 luni cu nico la fel de cate ori alaptam era la tv. El la 2a6l spunea mai putine cuvinte decat spune acum nico la 1a7l si era clar ca din cauza TV`ului s-a intamplat asa pentru ca cum l-am taiat definitiv din program cum s-a schimbat complet si a inceput sa scoata si el cuvinte si sa fie mai linistit, facea tantrumuri din orice la tv si era mult mai agitat. Acum nu se uita la TV pentru ca merge la gradi iar seara il iau mai stam putin afara, cina si nani, iar in weekend ne facem de lucru toti 4, curatenie, mancare plimbare afara si nu avem timp de TV. Legat de dulciuri el la 3a3l primeste dulce odata pe saptamana, un sfert de prajiturica de la cofetarie si se plange mereu ca e prea dulce si mai mult ajunge pe jos decat sa manance, dar prajituri facute de mine in casa fara zahar mananca cate ii dau Dar este integrat foarte bine la gradi si a mai aflat de pe acolo de persoanejele de pe hainele lor ce e cu ele eu am incertcat sa ii pun si desene din astea la moda dar incepe sa tipe si cere desene cu trenuri sau sa vada filme cu avioane/trenuri/ferme etc viata la ferma
DA, mai vreau bebe3, dar sunt constienta ca nu sunt prea sanatoasa la cap pentru ca este atat de greu cu ei 2 incat nu stiu cum m-as descurca cu 3 baieti cel putin zilele astea cu toti bolnavi in casa fara sa iesim deloc, Doamne.. mi se pare de nesuportat, nu stiu cum sa fac sa ne mai intelegem si sa ne treaca timpul mai repede.. |
|

| Zee wrote:Iti multunesc mult. Am fost in magazine si m-am tot uitat si tocmai pt ca sunt multe nu stiu ce sa aleg. Si eu am zis sa ii dam bani, sotul nu vrea (e fetita surorii lui). Eu as vrea sa ii dau bani din simplu fapt ca eu nu am mai fost la ei dinainte cu o luna sa nasc si nu as vrea sa ii iau niste jucarii pe care le are deja, poate il conving Freya, ai vazut cumva ceva modificari ale scaunului dupa gripe water? La noi a coincis administrarea cu schimbarea lp si acum nu stiu ce sa iau in considerare. Ideea e ca am vazut imbunatatiri de la a2a utilizare si nu as vrea sa renunt sa ii dau. Eu sa fiu in locul tau as da si bani si cadou.Gen un plic cu bani si o jucarie pt.bebe ceva mai calitativa,mai sofisticata gen cum ti-am spus eu ca am primit masina.La fel au venit si nasii cu un plic si o jucarie,la fel si socrii si fratele meu. |
|

| alina89 wrote:Nu pentru acum ma simt vinovata cu TV`ul ci pentru ca in sarcina cu Nico il lasam mult la tv pentru ca nu ii mai faceam fata si in primele 2-3 luni cu nico la fel de cate ori alaptam era la tv. El la 2a6l spunea mai putine cuvinte decat spune acum nico la 1a7l si era clar ca din cauza TV`ului s-a intamplat asa pentru ca cum l-am taiat definitiv din program cum s-a schimbat complet si a inceput sa scoata si el cuvinte si sa fie mai linistit, facea tantrumuri din orice la tv si era mult mai agitat. Acum nu se uita la TV pentru ca merge la gradi iar seara il iau mai stam putin afara, cina si nani, iar in weekend ne facem de lucru toti 4, curatenie, mancare plimbare afara si nu avem timp de TV. Legat de dulciuri el la 3a3l primeste dulce odata pe saptamana, un sfert de prajiturica de la cofetarie si se plange mereu ca e prea dulce si mai mult ajunge pe jos decat sa manance, dar prajituri facute de mine in casa fara zahar mananca cate ii dau  Dar este integrat foarte bine la gradi si a mai aflat de pe acolo de persoanejele de pe hainele lor ce e cu ele  eu am incertcat sa ii pun si desene din astea la moda dar incepe sa tipe si cere desene cu trenuri sau sa vada filme cu avioane/trenuri/ferme etc viata la ferma DA, mai vreau bebe3, dar sunt constienta ca nu sunt prea sanatoasa la cap pentru ca este atat de greu cu ei 2 incat nu stiu cum m-as descurca cu 3 baieti  cel putin zilele astea cu toti bolnavi in casa fara sa iesim deloc, Doamne.. mi se pare de nesuportat, nu stiu cum sa fac sa ne mai intelegem si sa ne treaca timpul mai repede.. Oricum eu spun ca nu trebuie sa te simti vinovata.Asa ai considerat tu de cuviinta in acele momente si clar ai facut ce ai simtit si ce ai putut si nu ii ca si cum ai continuat la fel si acuma si chiar sa te simti vinovata ca din cauta tv-ului a ramas in urma.Deci,stai linistita este totul ok Dulciuri ma refeream ca in casa..nici eu nu ii dau din comert absolut nimic,tot ce ii fac,ii fac in casa cu miere nicidecum cu zahar dar nici al meu nu e fan dulce..prefera fructele mai mult si asta ma bucura mult.Mai papa chec,fac des si e cam printre singurele care ia cateva guri.Vedem si cand mai creste... Legat de intarcare si noi suntem in proces.Sunt fericita ca de 3 sapt.l-am intarcat pe timp de noapte si dimineata acum mai are doar 2 mese de lapte..una la somnul de la pranz si una la cel de noapte.Se trezeste noaptea si ii ofer apa,il tin in brate,il cicilesc si adoarme inapoi iar dimineata mai primea o masa pe la 7-8 si adoarmea inapoi inca o ora dar de o perioada nu mai adormea inapoi asa ca i-am scos-o si nu a ripostat..se trezeste si direct se da jos din pat si isi incepe activitatile iar eu ii pregatesc micul dejun..Pana in toamna cand il duc la cresa vreau sa ii scot si ultimele doua mese dar am emotii pt.ca nu doarme fara titi si o sa se lase cu scandal.Credeam ca noaptea va fi mai greu dar se pare ca m-am inselat.Oricum sper sa reusesc asa treptat si incetuc si sa fie bine.O sa imi lipseasca tare mult sa il alaptez,este momentul nostru si ador sa il simt caldut la pieptul meu.Imediat ma apuca plansul daca iti mai povestesc mult Bebe 3...clar este o nebunie mai ales daca nu aveti ajutor cu cei 2 dar nu e sigur ca o sa fie tot baiat.Suna a prostie ce iti spun acuma,si eu am ras si m-am amuzat dar daca te iei dupa calendarul chinezesc poate poti sa faci si fetita.Atata ca nu se calculeaza varsta care o ai in prezent ci cu un an in avans.Gen tu ai 32 ani..te uiti la 33 si faci in lunile cand spune ca iese fetita si asa se potriveste.Eu am calculat la 20 mamici si la toate a iesit asa cumnata are un baiat si acum e graviduta..la baiat asa io aratat ca e baiat,acuma arata fetita si ce crezi?fetita o sa aiba poate e o tampenie dar prea se potriveste.Am spus ca eu daca mai incerc fac doar in lunile cand imi spune ca iese fetita..poate se leaga ceva |
|
| Adina Mariana wrote: Oricum eu spun ca nu trebuie sa te simti vinovata.Asa ai considerat tu de cuviinta in acele momente si clar ai facut ce ai simtit si ce ai putut si nu ii ca si cum ai continuat la fel si acuma si chiar sa te simti vinovata ca din cauta tv-ului a ramas in urma.Deci,stai linistita este totul ok Dulciuri ma refeream ca in casa..nici eu nu ii dau din comert absolut nimic,tot ce ii fac,ii fac in casa cu miere nicidecum cu zahar dar nici al meu nu e fan dulce..prefera fructele mai mult si asta ma bucura mult.Mai papa chec,fac des si e cam printre singurele care ia cateva guri.Vedem si cand mai creste... Legat de intarcare si noi suntem in proces.Sunt fericita ca de 3 sapt.l-am intarcat pe timp de noapte si dimineata  acum mai are doar 2 mese de lapte..una la somnul de la pranz si una la cel de noapte.Se trezeste noaptea si ii ofer apa,il tin in brate,il cicilesc si adoarme inapoi iar dimineata mai primea o masa pe la 7-8 si adoarmea inapoi inca o ora dar de o perioada nu mai adormea inapoi asa ca i-am scos-o si nu a ripostat..se trezeste si direct se da jos din pat si isi incepe activitatile iar eu ii pregatesc micul dejun..Pana in toamna cand il duc la cresa vreau sa ii scot si ultimele doua mese dar am emotii pt.ca nu doarme fara titi si o sa se lase cu scandal.Credeam ca noaptea va fi mai greu dar se pare ca m-am inselat.Oricum sper sa reusesc asa treptat si incetuc si sa fie bine.O sa imi lipseasca tare mult sa il alaptez,este momentul nostru si ador sa il simt caldut la pieptul meu.Imediat ma apuca plansul daca iti mai povestesc mult Bebe 3...clar este o nebunie mai ales daca nu aveti ajutor cu cei 2 dar nu e sigur ca o sa fie tot baiat.Suna a prostie ce iti spun acuma,si eu am ras si m-am amuzat dar daca te iei dupa calendarul chinezesc poate poti sa faci si fetita.Atata ca nu se calculeaza varsta care o ai in prezent ci cu un an in avans.Gen tu ai 32 ani..te uiti la 33 si faci in lunile cand spune ca iese fetita si asa se potriveste.Eu am calculat la 20 mamici si la toate a iesit asa  cumnata are un baiat si acum e graviduta..la baiat asa io aratat ca e baiat,acuma arata fetita si ce crezi?fetita o sa aiba  poate e o tampenie dar prea se potriveste.Am spus ca eu daca mai incerc fac doar in lunile cand imi spune ca iese fetita..poate se leaga ceva
Da, nu avem ajutor absolut deloc si cu pandemia asta nici atat. Dar ma tot amagesc ca daca mai trece putin timpul si primii 2 merg la gradi poate fac fata cu un bebe acasa toata ziua si seara cand ii iau de la gradi oricum l-as avea pe sot cumva sa ma ajute numa ca sotu fuge ca de ...
eu ma uitasem pe calendarul chinezesc la amandoi asa la misto inainte sa aflu la morfo ce sunt sa vad la ce sa ma astept si nu mai stiu dar parca la unul din ei iesise fetita si na ca a fost baiat. chiar daca la morfo 1 a spus ca e fetita momentan nu ma gandesc cum si cand il voi face, stiu ca mi-l doresc si prietenii nostri abea acum fac copii si ma topesc de cate ori vad poze cu bebei, dar trebuie sa reziiiist. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Zee wrote:Iti multunesc mult. Am fost in magazine si m-am tot uitat si tocmai pt ca sunt multe nu stiu ce sa aleg. Si eu am zis sa ii dam bani, sotul nu vrea (e fetita surorii lui). Eu as vrea sa ii dau bani din simplu fapt ca eu nu am mai fost la ei dinainte cu o luna sa nasc si nu as vrea sa ii iau niste jucarii pe care le are deja, poate il conving Freya, ai vazut cumva ceva modificari ale scaunului dupa gripe water? La noi a coincis administrarea cu schimbarea lp si acum nu stiu ce sa iau in considerare. Ideea e ca am vazut imbunatatiri de la a2a utilizare si nu as vrea sa renunt sa ii dau. Nu, nu am vazut, de la colidep mi s-a parut ca e putin mai lichid |
|

| alina89 wrote:Da, nu avem ajutor absolut deloc si cu pandemia asta nici atat. Dar ma tot amagesc ca daca mai trece putin timpul si primii 2 merg la gradi poate fac fata cu un bebe acasa toata ziua si seara cand ii iau de la gradi oricum l-as avea pe sot cumva sa ma ajute  numa ca sotu fuge ca de ... eu ma uitasem pe calendarul chinezesc la amandoi asa la misto inainte sa aflu la morfo ce sunt sa vad la ce sa ma astept si nu mai stiu dar parca la unul din ei iesise fetita si na ca a fost baiat. chiar daca la morfo 1 a spus ca e fetita  momentan nu ma gandesc cum si cand il voi face, stiu ca mi-l doresc si prietenii nostri abea acum fac copii si ma topesc de cate ori vad poze cu bebei, dar trebuie sa reziiiist. Sa te vad cum iti convingi sotul de acuma De pe calendarul asta am calculat eu si mie si la toate cunostintele mele si a fost asa.Inainte calculam normal gen eu am ramas la 29 ani gravida in luna ianuarie si acolo spune fetita,pana mi-a spus o prietena ca se calculeaza cu un an in avans ca cica chinezii is in urma cu un an ceva de genul.Si apoi am calculat ca am 30 ani nu 29 si asa intradevar era baiat si baiat a iesit. Atasamente:
93892.webp 187 KB, salvati 121 ori.
|
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Adina Mariana wrote: Sa te vad cum iti convingi sotul de acuma De pe calendarul asta am calculat eu si mie si la toate cunostintele mele si a fost asa.Inainte calculam normal gen eu am ramas la 29 ani gravida in luna ianuarie si acolo spune fetita,pana mi-a spus o prietena ca se calculeaza cu un an in avans ca cica chinezii is in urma cu un an ceva de genul.Si apoi am calculat ca am 30 ani nu 29 si asa intradevar era baiat si baiat a iesit. Am calculat acum la mine si a iesit fix cum am, primul baiat, apoi fata. Nu credeam in calendarele astea dar vad ca asta m-a nimerit |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| alina89 wrote:Nu pentru acum ma simt vinovata cu TV`ul ci pentru ca in sarcina cu Nico il lasam mult la tv pentru ca nu ii mai faceam fata si in primele 2-3 luni cu nico la fel de cate ori alaptam era la tv. El la 2a6l spunea mai putine cuvinte decat spune acum nico la 1a7l si era clar ca din cauza TV`ului s-a intamplat asa pentru ca cum l-am taiat definitiv din program cum s-a schimbat complet si a inceput sa scoata si el cuvinte si sa fie mai linistit, facea tantrumuri din orice la tv si era mult mai agitat. Acum nu se uita la TV pentru ca merge la gradi iar seara il iau mai stam putin afara, cina si nani, iar in weekend ne facem de lucru toti 4, curatenie, mancare plimbare afara si nu avem timp de TV. Legat de dulciuri el la 3a3l primeste dulce odata pe saptamana, un sfert de prajiturica de la cofetarie si se plange mereu ca e prea dulce si mai mult ajunge pe jos decat sa manance, dar prajituri facute de mine in casa fara zahar mananca cate ii dau  Dar este integrat foarte bine la gradi si a mai aflat de pe acolo de persoanejele de pe hainele lor ce e cu ele  eu am incertcat sa ii pun si desene din astea la moda dar incepe sa tipe si cere desene cu trenuri sau sa vada filme cu avioane/trenuri/ferme etc viata la ferma DA, mai vreau bebe3, dar sunt constienta ca nu sunt prea sanatoasa la cap pentru ca este atat de greu cu ei 2 incat nu stiu cum m-as descurca cu 3 baieti  cel putin zilele astea cu toti bolnavi in casa fara sa iesim deloc, Doamne.. mi se pare de nesuportat, nu stiu cum sa fac sa ne mai intelegem si sa ne treaca timpul mai repede.. Eu tot aud ca la al treilea e si mai usor :)) primii doi se joaca intre ei, merg la gradi, scoala si asa ai timp de bebe. Si mie mi-ar placea dar eu nu mai indraznesc sa fac a treia cezariana intr-un timp atat de scurt iar daca e sa mai astept 2-3 ani voi fi trecuta de 40 de ani asa ca stiu sigur ca ramanem in formula asta. Noi suntem in continuare toti acasa, sotul lucra iar eu incerc sa-i tin ocupati. Inca nu au inceput sa se bata, deci suntem ok la capitolul asta. L-am tot atentionat sa nu mai tipe la ea cand pune mana pe o jucarie cu care se joaca el ci sa o lase putin si pe ea ca e curiosa, a inceput sa mai cedeze. Ii da putin in mana apoi o ia inapoi :)) bineinteles ca dupa nici 5 min el isi face de lucru cu altceva iar ea are ocazia :)) Dimineata dupa ce mancam pun muzica la tv ( preferata lui e “ aia care se trizesti si se spala pi dinti” adica meghan trainor - me too) incepem sa strangem din jucariile imprastiate apoi dam drumul la aspirator sa se plimbe. Seara nu prea mai strang, decat un strict necesar, mancam, apoi sta sotul cu ei ca eu sa fac dus si sa le pregatesc lor pt nani, apoi fac ei baita, pijamale, iaurt si gata ziua. La capitolul dulciuri, suntem ok ca nu prea cere. Ii mai dadeam la un moment dat kinder felie de lapte, ocazional. In schimb ii place sa se urce pe scaun si sa caute prin dulap ceva bun :)) Avem biscuiti digestivi, cereale inele, biscuti tedi, pufuleti, daca are pofta sa rontaie una din astea ii dau dar nu inainte de masa ca nu mai mananca mancare. E slabut si nu imi fac griji ca se ingrasa prea tare de la 1-2 biscuiti :) Dupa ce isi ia ce are chef din dulap mergem afara in curte, il rog apoi pe sot sa mai stea cu ei iar eu gatesc pranzul cam jumate de ora apoi la nani cu cea mica. Daca ploua si il las cu jucarii pana o adorm sau la tv mereu face galagie si e tot mai dificil, ca imi ia mai mult timp. El la tv mai mult de 15-20 min nu are rabdare sa stea, chiar am noroc din punctul asta de vedere. In rest, cat e vremea frumoasa incercam mai mult pe afara, abia asteptam sa se incalzeasca.
|
|
| Inawar wrote: Eu tot aud ca la al treilea e si mai usor :)) primii doi se joaca intre ei, merg la gradi, scoala si asa ai timp de bebe. Si mie mi-ar placea dar eu nu mai indraznesc sa fac a treia cezariana intr-un timp atat de scurt iar daca e sa mai astept 2-3 ani voi fi trecuta de 40 de ani asa ca stiu sigur ca ramanem in formula asta. Noi suntem in continuare toti acasa, sotul lucra iar eu incerc sa-i tin ocupati. Inca nu au inceput sa se bata, deci suntem ok la capitolul asta. L-am tot atentionat sa nu mai tipe la ea cand pune mana pe o jucarie cu care se joaca el ci sa o lase putin si pe ea ca e curiosa, a inceput sa mai cedeze. Ii da putin in mana apoi o ia inapoi :)) bineinteles ca dupa nici 5 min el isi face de lucru cu altceva iar ea are ocazia :)) Dimineata dupa ce mancam pun muzica la tv ( preferata lui e “ aia care se trizesti si se spala pi dinti” adica meghan trainor - me too) incepem sa strangem din jucariile imprastiate apoi dam drumul la aspirator sa se plimbe. Seara nu prea mai strang, decat un strict necesar, mancam, apoi sta sotul cu ei ca eu sa fac dus si sa le pregatesc lor pt nani, apoi fac ei baita, pijamale, iaurt si gata ziua. La capitolul dulciuri, suntem ok ca nu prea cere. Ii mai dadeam la un moment dat kinder felie de lapte, ocazional. In schimb ii place sa se urce pe scaun si sa caute prin dulap ceva bun :)) Avem biscuiti digestivi, cereale inele, biscuti tedi, pufuleti, daca are pofta sa rontaie una din astea ii dau dar nu inainte de masa ca nu mai mananca mancare. E slabut si nu imi fac griji ca se ingrasa prea tare de la 1-2 biscuiti :) Dupa ce isi ia ce are chef din dulap mergem afara in curte, il rog apoi pe sot sa mai stea cu ei iar eu gatesc pranzul cam jumate de ora apoi la nani cu cea mica. Daca ploua si il las cu jucarii pana o adorm sau la tv mereu face galagie si e tot mai dificil, ca imi ia mai mult timp. El la tv mai mult de 15-20 min nu are rabdare sa stea, chiar am noroc din punctul asta de vedere. In rest, cat e vremea frumoasa incercam mai mult pe afara, abia asteptam sa se incalzeasca.
Asa am auzit si eu Si mie cel mai tare imi e tot de o a 3a cezariana, insa cica sunt si cu 4 si nu au avut nici o problema. Desi dupa a doua m-am recuperat foarte repede, am fost mai puternica si mai motivata si stiam deja fiecare din pasii care ma steapta, plus ca am ramas singura cu ei mult mai repede decat la primul bebe. Asa si sotul de anul trecut din martie lucreaza de acasa, cel mare a avut pauza de la gradi 2 sapt ca au avut coleg cu covid si ne-am inteles destul de bine, ne-am organizat chiar ok cu tot felul de activitati si lectii educative pe yt (am gasit pe yt de la o gradinita care posteaza clipulete educative de cateva minute - legumele timpurii, munca de primavara, misloacele de transport, meserii etc), tantrumuri rare etc. Dar acum la ultima viroza nu stiu ce naiba s-a intamplat ca am plans si tipat zilnic, nu l-am recunoscut, probabil si el nervos din cauza ca nu respira bine avand nasul infundat. Oricum s-au tavalit pe jos cu urlete amandoi de dimineata pana seara de joi incoace. Afara singura cu ei cand nu am de ales, ma aventurez max 30-45 min, pentru ca fiecare vrea sa se joace in alt colt al parcului si imi e frica sa nu pierd vreo unul :( nu ma inteleg cu ei la capitolul asta sa ne jucam toti in aceeasi zona.. dar cand are sotul calluri importante nu am de ales si ies cu amandoi si am anxietatea la cer pana termina callul si vine dupa noi Asa in rest merg cu Nico sa il iau pe fratisu de la gradi fara probleme, dar fara sa il dau jos din carucior dus-intors altfel e cu Doamne ajuta si Doamne fereste! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Adina Mariana wrote: Of draga de tine.Iti inteleg panica dar linisteste-te ca inca nu sti nimic concret.Cu multe sfaturi nu te pot ajuta dar te pot incuraja ca sunt multe cazuri cu vindecari si tinut sub control nu doar decese.Acum te intreb tu ai chist sau tumora?cati cm are?conteaza mult si asta si sa sti ca tumorile nu toate sunt maligne,sunt multe care sunt benigne,se opereaza si scapi.Chiar si cu cele maligne,depistate la timp se opereaza si este totul ok.Fi optimista si nu iti face ganduri negre,o sa fie totul bine sunt sigura.Verisoara mea are multe chisturi si nu a fost niciodata probleme cu ele.Bafta multa la investigatii,sa ne dai de stire cum esti si cum iti ies analizele
Eu am avut chisturi, dar se pare ca pe langa ele a mai aparut si altceva. Iti pun poza cu marimea. Nu ma pricep sa explic. AndreV attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Andre, o sa te lamuresti la punctie, dar din ce zice acolo sunt sanse mari sa fie tumora phyllodes, care e benigna, dar are un aspect mai dubios si de asta se recomanda sa fie scoasa (daca e asa nu-ti face griji, operatia e usoara si a doua zi esti acasa) Iti tin pumnii sa fie bine ! |
|
|