Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| MariaS wrote:N-am o problema cu somnul de zi, din partea mea daca nu plânge poate sta treaza toata ziua , atâta timp cât seara la 9 îi la somn. Haideti sa va îmbunez ziua de luni https://ibb.co/f1bfbjqAsta ii singura modalitate in care pot manca, iar pe fundal trebuie sa se auda pasarelele cum cânta https://ibb.co/FH6f33N
Uiii ce bebelina dulce |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| alina89 wrote:E ca la nebuni  Tot ne aduce cel mare viroze de la gradi si zacem toti 4 si e oribil inchisi in casa toti 4 si bolnavi suntem cu nervii la pamant de la mic la mare. Au avut si caz de covid la gradi si am stat in izolare aproape 2 sapt.. Acum i-au iesit si caninii de jos, mai are doar ultimul rand de masele de iesit si e tare marait. Se tranteste pe jos si plange cu suspine orice nu ii convine, de mancat ii punem pe tava si mananca singur cu lingurita, dar ii mai dam si noi. Ii mai fac uneori supa cu galuste si aia i-o dam noi pt ca el o varsa direct pe tava. Dar e selectiv rau la mancare Pe olita nu am incercat in schimb imi cere in fiecare seara sa ii citesc conni si olita, l-am pus de 2 ori cand era mult mai mic si era constipat sa faca si a reusit putin asa, dar vreau sa se mai incalzeasca putin, imi spune singur cand face caca. Activitati: Punem inele pe bat, bagam formele geometrice in formele lor, se joaca mult cu lego duplo, sontruieste cateva sine de lemn, se joaca cu bilute colorate si le punem pe fiecare in cosuletul lui dar inca greseste mult aici, nu intelege inca notiunea de sortat, dar stie ceva culori imi da culoarea corecta cand i-o cer si zice si el culoarea respectiva. Avem o carticica care ii place foarte mult cu clapete despre culori de la Universul enciclopedic si o cere de mai multe ori pe zi. Cere si el sa coloreze pt ca vede la frate dar momentan doar roade culorile. La noi e cu trezirea la 6:30 cel tarziu dimineata, somn de pranz intre 12:30-13 si doarme pana pe la 14:30-15:30 depinde de zi, apoi seara la 19:30 intram in camera citim pana pe la 20 si apoi stingem becul, il pun in patut si mai vrea sa ii spun poezii cantecele pana adoarme, eu stau in patul meu si il tin de manuta uneori si asa adoarme, dar in jur de 20:45 uneori 21. A inceput sa aiba rabdare din ce in ce mai multa cu povestile, are seri cu 3 povesti de cateva pagini si seri in care doar ne uitam la multe carti si povestim noi asa pe imagini. Ii place foarte foarte mult colectia Hoinari prin anotimpuri si o avem zilnic la culcare. Cel mai bine mi se pare ca sta cu vorbitul, spune multe cuvinte, ii arat imagini si imi spune cuvantul, leaga cate 2 cuvinte, uneori 3, acum il paraste singur pe fratior cand il impinge vine si ne spune Il am pe sotul care lucreaza de acasa de 1an si macar ma ajuta cat ii fac eu mancarea sa stea cu el, sau face el ceva de mancare in timpul sedintelor si eu ies afara cu el. Dar are si zile cu sedinte multe si nu mai are rabdare sa stea linistit si incepe sa planga, tranteasca, urle si nu se mai intelege cu colegii..avantaje si dezavantaje si cu lucratul asta de acasa. Mie mi se pare ca a trecut incredibil de repede timpul, nu pot sa cred ce putin mai e si deja face 2 ani, parca ieri mi l-au pus in brate.. Uf,nasol cu virozele.Sanatate sa aveti cu totii. Este destul de avansat bebe tau,bravo voua..ma gandesc ca este influentat si de cel mare nu doar ca te ocupi de el mult.Si eu fac zilnic cu el dar al meu nu face nici unsfert din cate ai spus tu acolo..am observat ca este ft.independent si se impune repede si daca nu e cum vrea el se lasa cu scandal.Ii foarte fain ca asculta povesti,al meu nu e curios,ii citesc si acolo ma lasa..dar sper in timp sa coopereze si el ca si asa il vad in urma cu multe dar nu ma stresez,asa este ritmul lui si nu vreau sa il presez.Ma bucur ca este sanatos la cate aud in ziua de azi. Ma bucur ca sunteti bine si sanatosi si mersi pt.ideile date |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Noi avem qplay, eu una ma declar multumita, sta foarte bine in ea, are 2 pozitii, pliabila, mega usoara si o manevrez cu o mana Merci,dar este cam scumpa pt.bugetul meu momentan |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Ellena20 wrote:Vai, ce ne asteapta! Rabdare, Maria! Va trece! La noi e rau cu somnul peste zi, dar noaptea imi doarme foarte bine. Sper sa nu se modifice macar asta.. Fetelor care alaptati, v-ati vaccinat? Va vaccinati impotriva Covid-19? Eu stiu ca nu este contraindicat in alaptare, dar sotul nu ma lasa sa ma programez ca zice sa nu ii faca rau copilului Mai ales ca am prins si locuri la Pfizer. I-am programat doar pe sot si pe soacra-mea. Eu m-am vaccinat pe 5 aprilie cu moderna, totul ok si la mine si la pitica. Am o matu?a care a facut o forma urata de Covid si nu am vrut sa risc |
|

| Zee wrote:In 16 nepotica mea implineste 1 anisor. Nu imi dati cateva idei de cadouri? Nu stiu ce jucarii educative sunt potrivite pt varsta asta. Are tricicleta, calut, balansoar, bratara, cercei, elefantelul cucu bau Cand a facut Luca meu un an toata lumea a venit cu bani..nu stiu daca este si asta o moda dar multa lume merge pe principiul ca sa cumpere parintii ce au nevoie sau sa stranga banii pt.copilas.Printre plicuri am primit cateva cadouri de la familie strict.Bicicleta dinaia fara pedale de plastic micuta,minge,cuburi mari,catel cu ata sa il plimbi,jucarii pt.baie,iar de la nasii lui Luca o masina faina care canta,merge singura si cand se loveste de ceva se intoarce singura,ce e fain la ea este ca are si niste cuburi in forma de animale care se pot baga in masinuca daca gasesti forma si cand bagi suna a animalul care este bagat.,in invata si culorile..cam asta am primit noi. Ce mai poti lua este magarus deala de cauciuc pe care sa sara,casuta cu forme geometrice sau alte jocuri sa gaseasca locul fomelor,puzzle cu cuburi mari de lemn,lantisor din silicon pt.dentitie,pian de jucarie sa cante,carucior de papusi,jocuri montessori cu cuburi de lemn sunt ft.multe variante. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Adina Mariana wrote: Merci,dar este cam scumpa pt.bugetul meu momentan Adina, dar esti sigura ca va sta în ea? . Noi am fost în magazin sa ne uitam, dar Miru nici nu a vrut sa se apropie, deci as lua degeaba. Si legat de achizitii, fiecare copil are ritmul lui, de exemplu Miruna face numai ce vrea ea, când vrea ea, e foarte vocala dacă nu o las, bine în limita sigurantei Ii place sa numere pe limba ei, sa citească la fel, sa se joace cu lego si mai ales sa stea afara cu copii. Am noroc ca am o vecina cu un băietel mai mic cu 2 luni ca ea si se înteleg tare bine. |
|

| Ella30 wrote:Ea statea bine. Adica nu e gen fotoliu, nici nu stiu daca se gasesc asa  daca vrei iti trimit poze, a noastra are panza de paianjen ca nu a mai vrut de asta toamna in ea Inca sunt foarte nehotarata.Zilele astea ma hotarasc.Eu nu vreau sa investesc multi bani pt.ca deja nu prea mai vrea in carut ci tot pe jos si mai mergem si prin parc si dupa nu mai vrea in carut asa ca iau ceva doar sa fie luat sa avem sa imi fie mai usor sa nu mai tot port carutul dupa noi plus ca deja ii este cam mic carutul.Am auzit ca avem ceva magazin la piata de carucioare,biciclete si triciclete deschis nu demult si cam singurul din orasul meu.O sa fug pana acolo sa vad daca gasesc ceva,daca nu..o sa iau de pe net pana in maxim 400 lei. |
|

| Andra09 wrote: Adina, dar esti sigura ca va sta în ea?  . Noi am fost în magazin sa ne uitam, dar Miru nici nu a vrut sa se apropie, deci as lua degeaba. Nu is sigura..de aceea nu vreau sa investesc multi bani,in carucior tare frumos mi-a stat mereu,ii place plimbarea.Acum de o perioada nu mai vrea in el cand il scot in parc dar daca nu vede parcul sta la plimbare.O sa merg sa vad la magazin ce gasesc.
Le: sunt sigura ca fiecare are ritmul lui,de aceea nu imi fac nici o problema.Eu ma modelez mult dupa el mereu,mai introduc lucruri noi,daca se poate si coopereaza bine,daca nu..mai incercam cand mai creste.Numa spuneam Alinei ce multe face piciul ei si o felicitam. |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Ella30 wrote:
Eu am luat fix asa din Pepco, cu 30 lei
Da, am vazut ca au, dar când cautam eu, nu aveau înca... |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| MariaS wrote:N-am o problema cu somnul de zi, din partea mea daca nu plânge poate sta treaza toata ziua , atâta timp cât seara la 9 îi la somn. Haideti sa va îmbunez ziua de luni https://ibb.co/f1bfbjqAsta ii singura modalitate in care pot manca, iar pe fundal trebuie sa se auda pasarelele cum cânta https://ibb.co/FH6f33N
Ce frumusete! |
|

| AndreV wrote:Mamici dragi...de cateva zile nu mai sunt om. La un Eco am aflat ca am o tumoara in san. Deocamdata nu stiu daca e canceros sau nu, dar antecedentede cancer in familie am destule. Doctorul mi-a zis ca daca nu e, am sanse mari sa se malignizeze. Aveti cunostinte care au trecut prin asta si sunt bine? O tot intorc pe toate partile, incerc sa ma imbarbatez, dar e groaznica ideea ca exista sansa sa nu prind a doua zi de nastere a fetitei. Of draga de tine.Iti inteleg panica dar linisteste-te ca inca nu sti nimic concret.Cu multe sfaturi nu te pot ajuta dar te pot incuraja ca sunt multe cazuri cu vindecari si tinut sub control nu doar decese.Acum te intreb tu ai chist sau tumora?cati cm are?conteaza mult si asta si sa sti ca tumorile nu toate sunt maligne,sunt multe care sunt benigne,se opereaza si scapi.Chiar si cu cele maligne,depistate la timp se opereaza si este totul ok.Fi optimista si nu iti face ganduri negre,o sa fie totul bine sunt sigura.Verisoara mea are multe chisturi si nu a fost niciodata probleme cu ele.Bafta multa la investigatii,sa ne dai de stire cum esti si cum iti ies analizele |
|

| MariaS wrote:N-am o problema cu somnul de zi, din partea mea daca nu plânge poate sta treaza toata ziua , atâta timp cât seara la 9 îi la somn. Haideti sa va îmbunez ziua de luni https://ibb.co/f1bfbjqAsta ii singura modalitate in care pot manca, iar pe fundal trebuie sa se auda pasarelele cum cânta https://ibb.co/FH6f33N Ce papusica frumoasa,si ce bine arata papica ta |
|

| fluturash26 wrote: Sumetrolim nu este antibiotic, este o sulfamida. Nu e din categoria antibioticelor. I-am dat si eu recent. Trebuie dat mereu impreuna cu un antialergic pentru ca poate provoca alergii insa. Asa am primit eu informatii de la 2 medici.
Super.Chiar nu stiam dar e bine ca este asa,macar nu ma mai simt vinovata ca i-am dat antibiotic de nevoie la 4 lunite |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina Mariana wrote: Uf,nasol cu virozele.Sanatate sa aveti cu totii. Este destul de avansat bebe tau,bravo voua..ma gandesc ca este influentat si de cel mare nu doar ca te ocupi de el mult.Si eu fac zilnic cu el dar al meu nu face nici unsfert din cate ai spus tu acolo..am observat ca este ft.independent si se impune repede si daca nu e cum vrea el se lasa cu scandal.Ii foarte fain ca asculta povesti,al meu nu e curios,ii citesc si acolo ma lasa..dar sper in timp sa coopereze si el ca si asa il vad in urma cu multe dar nu ma stresez,asa este ritmul lui si nu vreau sa il presez.Ma bucur ca este sanatos la cate aud in ziua de azi. Ma bucur ca sunteti bine si sanatosi si mersi pt.ideile date
Da, sunt sigura ca a invatat multe de la frate, inclusiv sa bata si sa faca morfuri la mancare. Deci se bat cot la cot nu se lasa nici unul mai prejos pana nu ma bag intre ei sa ii despart, unul impinge, unul musca, ciupeste, trage de par. Asa ceva nu am mai vazut. O sa ajung la nebuni cu ei Cred ca cel mai mult a invatat din carti, este innebunit dupa ele, ne aduce singur ce carti vrea, ia si mai complicate din biblioteca de la fratior si ma pune sa ii citesc, nu are rabdare sa le termin pe cele mai maricele, dar ma pune sa ii povestesc orice vede in imagini. Cel mare la 2 ani si 6 luni vorbea mai putin ca el, dar din pacate il lasam si la tv mai mult si regret tare acum. Nico a stat la tv cam 15 min pe saptamana, dar stie multe cantecele, le fredoneaza toata ziua si unde stie cuvantul il si spune, ma pune sa i le cant pana ma ia durerea de cap. Sincer nu am facut nimic diferit fata de cel mare, ba din contra ca sunt mereu impartita intre ei chiar i-am dedicat mai putin timp, deci mereu o sa ma intreb de ce primul a fost asa diferit cu limbajul.
Face si puzzle incastru de lemn oricare ii dau, dar pe cele din 2 piese de carton nici sa nu le vada, il enerveaza maxim ca nu stau prinse cand le ridica in aer in schimb cel mare la varsta lui facea de 8-10 piese, fiecare cu achizitiile lui.
Este timp sa faca si al tau si vorba aia e mai mic cu o luna, sunt ceva diferente de la luna la luna, deci nu e nici o graba. Fiecare e diferit si fiecare are o alta arie la care se dezvolta mai bine/repede. Al meu a mers si tarziu (1a3l) si la ce tine de mobilitate pare mai incet asa.
Uite, ii plac foarte mult cardurile astea: ii arat cate una si a invatat aproape la toate cum le zice. Si in timp ce ii arat ii zic asa ca e fruct/leguma sau ce culoare are sau ca e un fruct dulce sau acru etc. In sensul ca povestesc mult ca sa auda cuvinte nu ca sa invete el acum ceva despre toate alea. https://www.libris.ro/invatam-prin-joc-fructele-si-legumele-27-de-ARA978-606-009-164-6--p11028737.html Sunt 20+ carduri usor plastifiate pe fata e desenata o leguma/fruct iar pe spate sunt scrise ceva notiuni despre ele. |
|

| Ellena20 wrote:Fetelor care alaptati, v-ati vaccinat? Va vaccinati impotriva Covid-19? Eu stiu ca nu este contraindicat in alaptare, dar sotul nu ma lasa sa ma programez ca zice sa nu ii faca rau copilului Mai ales ca am prins si locuri la Pfizer. I-am programat doar pe sot si pe soacra-mea. Nu,eu nu m-as vaccina in alaptare.Dar este parerea mea personala.Fiecare face cum crede. |
|
|