Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| freya1 wrote:Ivy multumesc ! Roxana, cum mai sunteti ? Suntem mai bine! Am reu?it sa dorm cât de cât în ultimele 2 nop?i, am realizat ca, cred, saraca plângea noaptea ca nu se satura..ea tragea de la san dar adormea ?i când o puneam în pat plângea ?i noi credeam xa cine ?tie ce are pt ca a 3 a noapte dupa ce a început sa plânga I am facut un lapte praf ?i a baut aproape 50 ml ,dupa san ?i a adormit instant 3 ore :)) nu mi venea sa cred..nu îmi convine faptul ca trebuie sa I dau ?i praf dar daca situa?ia o cere... ieri m am muls mai atent ?i am apasat calumea pe sâni sa încerc sa I detensionez ?i am scos ceva,am fost bucuroasa ca am zis ca ?i daca ii dau biberon macar e de la mine ?i poate reu?im fara praf. Azinoapte asa am facut ?i a fost ok..am dormit 5 ore legate mi am cumparat azi de la philips ni?te perni?e termoizolante pe care le încalzesc ?i le pun pe san înainte de alaptare iar dupa le racesc ?i le pun iar pt durere ?i detensjonare ...încerc..oricum dupa ce am scos la pompa ?i m am masat calumea e mult mai bine..înainte nici sa merg,nici sa stau pe o parte nu puteam de durere.. În rest suntem ok..bucuria face caca într-una,are digestia buna mancam,dormim ?i cam asta e programul momentan nu îmi vine sa cred ca astazi facem o sapt! Doamne ..parca traiesc un vis frumos. Voi ce face?i, cum sunteti? Imediat apar ?i celelalte fete din "gasca" noastra |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Da, bine, de la lp dorm bustean de obicei eu sunt in a 3a zi de cand mananca numai de la san, sunt tare bucuroasa, vad ca se trezeste la 2h fix si papa, de dormit reusim sa dormim cate ceva noaptea cu el pe piept, asa ii place doar Si noi schimbam la scutece.. vai de mine, ce ziceam de 10-12, cred ca ajungel la 16-18, el la fiecare pipi umple scutecul si oricum plange la cel mai mic semn, trebuie schimbat |
|
| freya1 wrote:Da, bine, de la lp dorm bustean de obicei eu sunt in a 3a zi de cand mananca numai de la san, sunt tare bucuroasa, vad ca se trezeste la 2h fix si papa, de dormit reusim sa dormim cate ceva noaptea cu el pe piept, asa ii place doar Si noi schimbam la scutece.. vai de mine, ce ziceam de 10-12, cred ca ajungel la 16-18, el la fiecare pipi umple scutecul si oricum plange la cel mai mic semn, trebuie schimbat
Haha la noi dupa ce a tras ni?te sunete faine în somn(pt anun?area unui pampers plin) a mai dormit o ora :)))acum la ultimele da?i am tot pa?it dupa ce ii dau pampersul jos ca e full ,îmi mai face ori un pipi ori un caca exact când ii dau pampersul la o parte :)) E fain ca ave?i program cât de cât fix deja ii dai numa de la san sau ii dai ?i muls la biberon? Noaotea ?i se pare ca manânca mai mult? ?i la noi ii place pe piept ?i când o pun în patut începe sa se trezeasca ?i o mai lungim o ora ca iar o iau,ii mai dau un pic san ca o vad cu gura deschisa,iar o pun..:)) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Buna mamici.Daca sotul vrea sa ia luna tatalui eu trebuie sa ma intorc la munca inainte cu 90 zile sau cu 60 ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie?daca ma intorc cu 60 zile inainte atunci sotul nu mai poate sa ia luna tatalui nu? |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Adina Mariana wrote:Buna mamici.Daca sotul vrea sa ia luna tatalui eu trebuie sa ma intorc la munca inainte cu 90 zile sau cu 60 ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie?daca ma intorc cu 60 zile inainte atunci sotul nu mai poate sa ia luna tatalui nu?
?i eu ma gândesc la asta. Cred ca ne întoarcem cu 60 zile înainte,?i so?ul intra imediat deci în intervalul 1a10l-1an11l are el concediu. Eu intru acum la începutul lui aprilie,?i so?ul va sta cu Eva pâna în mai. Sper sa fie corect cum am în?eles,ca am primit raspuns de la asisten?a sociala ( de?i destul de ambigua exprimarea lor) |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Adina Mariana wrote:Buna mamici.Daca sotul vrea sa ia luna tatalui eu trebuie sa ma intorc la munca inainte cu 90 zile sau cu 60 ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie?daca ma intorc cu 60 zile inainte atunci sotul nu mai poate sa ia luna tatalui nu?
Da, daca tatal isi ia luna trebuie sa te intorci cu 60 de zile inainte. Tie iti sisteaza indemnizatia incepand cu luna respectiva. La mine nu a fost cazul sa-si ia luna (nici nu se incadra) asa ca am revenit cu 60 de zile inainte in campul muncii. Ai grija cand depuneti dosarul sa faci cerere pentru sistarea indemnizatiei ca mie apucase sa-mi intre si a trebuit sa dau vreo 450 de lei inapoi Ah si cat ia el indemnziatia tu nu primesti stimulent, doar din urmatoarea luna iti intra. |
|
| Eu asa am citit ca daca isi ia sotul luna tatalui trebuie sa ma intorc inainte cu 90 zile nu 60.Cu 60 zile ma intorc daca nu isi ia luna tatalui.Trebuie sa ma interesez sigur cum este ca sa anunt la munca curand.Din cate am inteles eu(poate e gresit) ca daca ia luna tatalui trebuie sa ma intorc in 14 iulie cand Luca o sa aiba 1 an si 9 luni,daca nu ia luna tatalui trebuie in 14 august cand va avea 1 an si 10 luni.Sincer nu stiu ce sa facem inca.As sta cat mai mult cu Luca acasa si de aceea va intrebam pt.ca daca trebuie cu 90 zile sa ma intorc atunci as renunta la luna tatalui si m-as intoarce abia cu 60 zile sa beneficiez de stimulent dar daca luna tatal se da inainte cu 60 zile atunci am lua-o... intelegeti? |
|
| laura513 wrote:Da, daca tatal isi ia luna trebuie sa te intorci cu 60 de zile inainte. Tie iti sisteaza indemnizatia incepand cu luna respectiva. La mine nu a fost cazul sa-si ia luna (nici nu se incadra) asa ca am revenit cu 60 de zile inainte in campul muncii. Ai grija cand depuneti dosarul sa faci cerere pentru sistarea indemnizatiei ca mie apucase sa-mi intre si a trebuit sa dau vreo 450 de lei inapoi LE: am gandit una si am scris alta. 60 de zile. Ah si cat ia el indemnziatia tu nu primesti stimulent, doar din urmatoarea luna iti intra. Laura 60 sau 90? Ca si la "LE" ai scris tot 60... |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Droxana wrote:Haha la noi dupa ce a tras ni?te sunete faine în somn(pt anun?area unui pampers plin) a mai dormit o ora :)))acum la ultimele da?i am tot pa?it dupa ce ii dau pampersul jos ca e full ,îmi mai face ori un pipi ori un caca exact când ii dau pampersul la o parte :)) E fain ca ave?i program cât de cât fix deja ii dai numa de la san sau ii dai ?i muls la biberon? Noaotea ?i se pare ca manânca mai mult? ?i la noi ii place pe piept ?i când o pun în patut începe sa se trezeasca ?i o mai lungim o ora ca iar o iau,ii mai dau un pic san ca o vad cu gura deschisa,iar o pun..:))
Ha ha ha, am patiti si eu cu a mea a?a de câteva ori , asa ca inainte de schimbat scutecul facem niste exercitii cu picioru?ele la burta ca sa scoatem gazele. Dupa ce am desfacut scutecul si l-am dat la o parte vin cu cel curat sa nu apuce sa "marcheze" salteaua de infasat |
|
| Haideti sa va povestesc si eu despre noi si prima saptamâna acasa. In prima noapte mai aveam un pic plangeam cand o atasam la san,am vorbit în seara aia cu un o moasa si ma sfatuit ce sa fac ca sa trecem mai usor noaptea iar a doua zi a venit la noi sa ma invete cum sa o atasez corect. Cu ocazia asta ma linistit ca cea mica manânca suficient de la mine ?i nu trebui sa suplimenteze cu lp. Cred ca de 2 seri ne confruntam cu colici, am luat si niste picaturi recomandate de neonatoloaga, inca nu am inceput sa le administram incercam sa vedem cum gestionam situa?ia fara ele. Joi am fost la pediatru ca sa ne i-a in evidenta, la 6 zile de la ie?irea din spital a pus aproape 300g. Am invatat ca scutecul se schimba în maxim 7 miscari daca vrem ca ea sa nu devina maraita. De dormit doarme intre 3 ?i 4 ore jumate, apuc sa dorm odata cu ea astfel incat sa fiu ok pt ea. Si eu ma confrunt cu episoade de anxietate, usoara depresie si nesiguranta, dar cu ajutorul sotului si al ei încerc sa depasesc momentele acestea grele. Cam asta ii o parte din povestea noastra de cand ne-am intors acasa.
O intrebare am pentru voi, proaspetele mamici ce gatiti, eu am ramas în pana de idee, in condi?iile in care am restrictii de mâncare primite din spital. Fara legume de culoare verde, fara lactate, fara prajeli, etc..
Îmi cer scuze pt român, n-am reusit sa fac o povestire mai scurta |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Maria, ce bine mananca micuta ta ! Bebele meu nu a prea luat bine in greutate si incerc sa si suplimentez, iar eu sa iau suplimente pt lactatie, sa vedem cum merge Eu nu am tinut cont de nicio restrictie alimentara, confirmat de consultantul in alaptare ca nu exista interdictii, mai rau e sa te privezi tu de vitamine si nutrienti; mananca sanatos pe cat posibil si atat, restul sunt mituri |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
Buna, Las un mesaj de la dgaspc.
Indiferent daca tatal isi ia luna sau nu, tu trebuie sa te intorci pana cand implineste copilul varsta de 1a10 luni ca sa beneficiezi de stimulent. Deci, te poti intoarce pana cand face Luca 1a10l, iar tatal sa stea pana implineste copilul 2 ani. Daca sta pana face copilul 2 ani, tu pierzi o luna de stimulent. Daca te uiti pe declaratia celuilalt parinte, o sa vezi ca celalalt parinte are dreptul la minim o luna de stat in concediu paternal (daca se incadreaza pentru indemnizatie). Deci, tatal poate sta 1,2,3...6 luni etc, cat doreste, daca mama se intoarce mai devreme la munca. simmo attached the following image(s):
|
|
| MariaS wrote:Haideti sa va povestesc si eu despre noi si prima saptamâna acasa. In prima noapte mai aveam un pic plangeam cand o atasam la san,am vorbit în seara aia cu un o moasa si ma sfatuit ce sa fac ca sa trecem mai usor noaptea iar a doua zi a venit la noi sa ma invete cum sa o atasez corect. Cu ocazia asta ma linistit ca cea mica manânca suficient de la mine ?i nu trebui sa suplimenteze cu lp. Cred ca de 2 seri ne confruntam cu colici, am luat si niste picaturi recomandate de neonatoloaga, inca nu am inceput sa le administram incercam sa vedem cum gestionam situa?ia fara ele. Joi am fost la pediatru ca sa ne i-a in evidenta, la 6 zile de la ie?irea din spital a pus aproape 300g. Am invatat ca scutecul se schimba în maxim 7 miscari daca vrem ca ea sa nu devina maraita. De dormit doarme intre 3 ?i 4 ore jumate, apuc sa dorm odata cu ea astfel incat sa fiu ok pt ea. Si eu ma confrunt cu episoade de anxietate, usoara depresie si nesiguranta, dar cu ajutorul sotului si al ei încerc sa depasesc momentele acestea grele. Cam asta ii o parte din povestea noastra de cand ne-am intors acasa.
O intrebare am pentru voi, proaspetele mamici ce gatiti, eu am ramas în pana de idee, in condi?iile in care am restrictii de mâncare primite din spital. Fara legume de culoare verde, fara lactate, fara prajeli, etc..
Îmi cer scuze pt român, n-am reusit sa fac o povestire mai scurta
Hej Ma bucur ca sunte?i bine! Asta cu max 7 miscari e adevarata culmea e la noi ca daca o schimba taicasu e f cuminte ;)) Eu sunt mai ok cu starile..am reu?it un pic sa dorm mai bine ?i parca nu mai simt atât de tare palpita?iile la inima.. noi zilele astea am tot mâncat la soacra mea la prânz.. supe,ciorbe,piept de pui,pulpe pui,legume,?ni?el.. acum nu ?tiu ce sa zic .?i mie îmi e cam frica sa manânc orice,cu toate ca în spital nu mi s a zis nimic legat de regim sau ceva.. Cum gestiona?i durerile de la colici? Ce piscaturi va dat? Mie îmi e frica atunci când va plânge de durere ?i nu o sa am ce sa I fac :( o sa plang ?i eu cu ea :)) |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Adina Mariana wrote: Laura 60 sau 90? Ca si la "LE" ai scris tot 60...
60, am scris LE si apoi mi-a dat prin cap ca pot edita direct greseala, sunt obosita tare la creier
Faza era ca tu te intorci cu 60 de zile inainte, tati primeste indemnizatie pe luna 11 si tu nu primesti nimic, apoi tati nu mai primeste indemnizatie si tu incepi sa primesti stimulent. Dar mai suna la zapacitele alea de la AJOFM, intreaba exact, ca sa nu te trezesti cu surprize ca la Andreea Marin. |
|
| Droxana wrote:Hej Ma bucur ca sunte?i bine! Asta cu max 7 miscari e adevarata culmea e la noi ca daca o schimba taicasu e f cuminte ;)) Eu sunt mai ok cu starile..am reu?it un pic sa dorm mai bine ?i parca nu mai simt atât de tare palpita?iile la inima.. noi zilele astea am tot mâncat la soacra mea la prânz.. supe,ciorbe,piept de pui,pulpe pui,legume,?ni?el.. acum nu ?tiu ce sa zic .?i mie îmi e cam frica sa manânc orice,cu toate ca în spital nu mi s a zis nimic legat de regim sau ceva.. Cum gestiona?i durerile de la colici? Ce piscaturi va dat? Mie îmi e frica atunci când va plânge de durere ?i nu o sa am ce sa I fac :( o sa plang ?i eu cu ea :))
Din spital ne-a recomandat bonisan si sab simplex. Nici mie nu îmi arde sa manânc orice, o sa incep treptat sa manânc ca inainte, si voi trece pe lactate din lapte de capra pt ca nu are lactoza. |
|
|