Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mihaelaalin
Scris: Friday, April 9, 2021 9:25 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Vickyb wrote:

Si la noi e alba, si la vizita la pediatru s-a uitat si ju a zis ca nu e ok cum e alaptat. Si am intrebat daca tre sa curat si a zis nu ca saliva curata, sa nu dau cu nimic.

Poi si cum il alaptai inainte si cum il alaptezi acum?
Adina Mariana
Scris: Friday, April 9, 2021 10:52 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Mihaela si eu am patit o faza de genul.La 4 lunite am fost nevoita sa ii dau antibiotic sirop de la un rosu in gat si numa nu reuseam..nu vroia si il scuipa afara daca ii dadeam in brate..puteam doar culcat si atunci se ineca si plangea.Groaznic au trecut alea 7 zile,deja imi venea sa plang ca nu stiam cum sa il dauCray nu stiu cum pot unele mame sa inceapa diversificarea la 4 luniBig Surprise 2 luni conteaza tare mult la ei,se schimba ft mult pt.a fi pregatiti sa manance..
Legat de iaurtul si limba alba mi se pare si asta o prostie(parere personala)si plus ca daca ii dai iaurt automat incepi diversificarea si nu rezolva deloc limba.Lasa limba asa pt.ca va trece in timp.Inafara sa ii dai cu glicerina nu ai ce face.Mergi la un control pt.linistea ta si vezi ce iti spune..in cel mai rau caz are candida si pt.asta se da glicerina cu nistatina si tot nu se face altceva la bebei atat de micuti.
Tiket iti poti face apasand pe unul din tiketele noastre,iti faci cont,urmezi pasii,introduci datele si dupa la profilul tau la semnatura adaugi linkul unde scrie Bbcode(ca is mai multe linkuri) si ii dai copy paste in semnatura si dai save si gata.Nu stiu daca ai inteles,dar poti incerca.
freya1
Scris: Friday, April 9, 2021 10:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Cum sa ii dai iaurt ? Asteapta sa mergi la medic, posibil sa nu fie nimic, pt ca din ce am inteles la candida ei au un disconfort si nu sug bine, daca mananca normal cere doar parerea medicului, nu ii poti trimite o poza?
Zee
Scris: Friday, April 9, 2021 11:27 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Droxana wrote:
Bunacomputerlove Voi v a?i obi?nuit bebeii cu suzete? Cum? Am 5 feluri diferite niciuna nu o vrea ?i îmi cam pierd rabdarea când îmi suzeteaza sanul dar nu mai asa adoarme..:(

Mie mi-a acceptat Nuk din latex, aia am avut prima data in casa si acum altele nu le mai accepta, dar se gasesc usor. Imita bine forma sfarcului daca te ajuta. Pe mine ma ajuta mult suzeta mai ales cand mergem la control sau undeva si incepe sa planga. Ziua adoarme cu suzeta si cand ii cade din gurita stiu ca e adormit si il mut in patut. Acuma mie multa lume mi-a zis ca nu e bine sa ii dau suzeta, asa ca nu stiu ce sfat corect sa iti dau, dar pe mine ma ajuta in ideea ca in momente critice nu am sa ii dau san si compensam si mai verific cu ea si cand e foame, ca el mai nou cere mancare cand e obosit si nu isi da seama.

Apropo de diversificare, mi-au zis 3 pediatrii ca la copiii hraniti cu lp se incepe la 4 luni, am mai vazut si pe grupuri treaba asta, nu stiu cum au calculat. Eu o sa incep la 6luni, am zis doar ce mi s-a zis si mie.
Zee
Scris: Friday, April 9, 2021 11:41 AM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

Este un sirop de la Fares, am vazut ca scrie de la o luna. Nu am dat ca nu am avut de ce dar iti zic de el ca mi s-a recomandat de o prietena. Daca are muci poate tusi de la ei cum se ineaca.
Eu ii dau Aptamil simplu cu Aptamil AR. Daca ii dau 120 ml ii fac 2 masuri +2. Daca ii fac 3 masuri ii fac 2 AR +1 simplu. Am inteles ca AR constipa si atunci combin, dar daca ii dau 1 masura de aptamil simplu imi vomita...

Multumesc, i-am dat 1 data/zi Biosept bebe si am scapat. Am ramas si noi pe HA, acum sa vad in cate zile i se regleaza scaunul ca are cam multe/zi.
Mihaelaalin
Scris: Friday, April 9, 2021 12:49 PM
Nivel

freya1 wrote:
Cum sa ii dai iaurt ? Asteapta sa mergi la medic, posibil sa nu fie nimic, pt ca din ce am inteles la candida ei au un disconfort si nu sug bine, daca mananca normal cere doar parerea medicului, nu ii poti trimite o poza?

Nu o sa dau nimic sa pape doar am intrebat sa vad daca este adevarat,de papt papa nu il deranjeaza nimic.nu am un medic pediatru ca nu am fost cu el decat ma medicul de Familei.
Mihaelaalin
Scris: Friday, April 9, 2021 12:57 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Mihaela si eu am patit o faza de genul.La 4 lunite am fost nevoita sa ii dau antibiotic sirop de la un rosu in gat si numa nu reuseam..nu vroia si il scuipa afara daca ii dadeam in brate..puteam doar culcat si atunci se ineca si plangea.Groaznic au trecut alea 7 zile,deja imi venea sa plang ca nu stiam cum sa il dauCray nu stiu cum pot unele mame sa inceapa diversificarea la 4 luniBig Surprise 2 luni conteaza tare mult la ei,se schimba ft mult pt.a fi pregatiti sa manance..
Legat de iaurtul si limba alba mi se pare si asta o prostie(parere personala)si plus ca daca ii dai iaurt automat incepi diversificarea si nu rezolva deloc limba.Lasa limba asa pt.ca va trece in timp.Inafara sa ii dai cu glicerina nu ai ce face.Mergi la un control pt.linistea ta si vezi ce iti spune..in cel mai rau caz are candida si pt.asta se da glicerina cu nistatina si tot nu se face altceva la bebei atat de micuti.
Tiket iti poti face apasand pe unul din tiketele noastre,iti faci cont,urmezi pasii,introduci datele si dupa la profilul tau la semnatura adaugi linkul unde scrie Bbcode(ca is mai multe linkuri) si ii dai copy paste in semnatura si dai save si gata.Nu stiu daca ai inteles,dar poti incerca.

Ce sirop ai folosit? Eu am Algin(cu asta sa înecat si ni iam mai dat) Fluimucil (si din acesta iam dat 5 zile)dar mai tuseste putin nu ca inainte sumetrolim(asta il dau daca se agraveaza tusea)
Adina Mariana
Scris: Friday, April 9, 2021 1:06 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:

Nu o sa dau nimic sa pape doar am intrebat sa vad daca este adevarat,de papt papa nu il deranjeaza nimic.nu am un medic pediatru ca nu am fost cu el decat ma medicul de Familei.
Nu este adevarat,e o prostie treaba aia.Nu gasesc nici o logica.Gandeste-te si tu..iaurtul ala fermenteaza in burtica lui daca ii dai,nu ii ok deloc.Limba este alba de la lapte si in timp se va curata singura.La noi asa a fost..eu nu am intervenit cu absolut nimic nici macar cu glicerina.Nu trebuie sa te stresezi pt.asta,este normal.E bine sa iti cauti pediatru,medicul de familie nu este specializat in pediatrie si unii chiar dau raspunsuri eronate...
Adina Mariana
Scris: Friday, April 9, 2021 1:10 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:

Ce sirop ai folosit? Eu am Algin(cu asta sa înecat si ni iam mai dat) Fluimucil (si din acesta iam dat 5 zile)dar mai tuseste putin nu ca inainte sumetrolim(asta il dau daca se agraveaza tusea)
Eu am fost cu el la medic,nu dau nimic dupa capul meu.A primit Sumetrolim atunci..nu am vrut sa ii dau,mi se parea micut la 4 luni pt.antibiotice dar febra ia fost peste 39 timp de 3 zile si nu ii scadea nici de la supozitor de paracetamol sau siropuri si am fost nevoita sa ii dau..
Iar de Algin noi nu putem folosi..are diaree de la el si te sfatuiesc si pe tine sa nu ii dai.Mie medicul mi-a spus ca Algin doar de maxima nevoie,este ft.puternic.Mai bine Panadol,Paduden sau Nurofen sirop decat Algin.
Mihaelaalin
Scris: Friday, April 9, 2021 1:20 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Eu am fost cu el la medic,nu dau nimic dupa capul meu.A primit Sumetrolim atunci..nu am vrut sa ii dau,mi se parea micut la 4 luni pt.antibiotice dar febra ia fost peste 39 timp de 3 zile si nu ii scadea nici de la supozitor de paracetamol sau siropuri si am fost nevoita sa ii dau..
Iar de Algin noi nu putem folosi..are diaree de la el si te sfatuiesc si pe tine sa nu ii dai.Mie medicul mi-a spus ca Algin doar de maxima nevoie,este ft.puternic.Mai bine Panadol,Paduden sau Nurofen sirop decat Algin.

Iam dat doar atunci cand sa înecat atat de atunci nu ii mai dau de loc,multumesc de sfat chear ma gândeam sa ma duc cu el la un pediatru asa de rutina dar nu am gasit unu asa bun la noi in ploiesti
Adina Mariana
Scris: Friday, April 9, 2021 4:26 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:

Iam dat doar atunci cand sa înecat atat de atunci nu ii mai dau de loc,multumesc de sfat chear ma gândeam sa ma duc cu el la un pediatru asa de rutina dar nu am gasit unu asa bun la noi in ploiesti
Cu placere...clar Sumetrolimul este antibiotic si nu se da asa fara consult sau doar pt.o tusa de capul nostru.Trebuie controlat bebe de un doctor pt.a da un tratament oricare ar fi el.Nici la mine in Satu Mare nu prea sunt pediatrii buni fiind orasul mic dat totusi gasesti si aici cat de cat pediatrii care sunt mai ok ca medicii de familie.
Tiketul copiaza linkul unde vezi ca scrie forums Bbcode si ala copiaza-l in semnatura,alt link nu se va vedea.Acum iti vad doar o poza si atata.
Zee
Scris: Friday, April 9, 2021 9:17 PM
Nivel

Oare e posibil sa nu se sature copilul cu un tip de lapte praf? Manaca 120ml - 150ml si lui dupa 2-3 h maxim ii foame. Dar foame ca isi suge manutele si trage din suzeta aia de numa, intr-un final se termina toata treaba urland si pana nu primeste mancare nu se linisteste, nici in brate, nici cu zgomot, cu nimic. Am crezut ca e puseu, colici, de toate, dar acuma tot persista treaba asta.
alina89
Scris: Friday, April 9, 2021 9:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Zee wrote:
Oare e posibil sa nu se sature copilul cu un tip de lapte praf? Manaca 120ml - 150ml si lui dupa 2-3 h maxim ii foame. Dar foame ca isi suge manutele si trage din suzeta aia de numa, intr-un final se termina toata treaba urland si pana nu primeste mancare nu se linisteste, nici in brate, nici cu zgomot, cu nimic. Am crezut ca e puseu, colici, de toate, dar acuma tot persista treaba asta.

Este in plin puseu, noi am trecut destul de greu peste el. Adica cu psihicul la pamant ca bebe nu avea nimic in rest Crazy
Zee
Scris: Friday, April 9, 2021 10:00 PM
Nivel

alina89 wrote:

Este in plin puseu, noi am trecut destul de greu peste el. Adica cu psihicul la pamant ca bebe nu avea nimic in rest Crazy

Vaaai. Dar cat tine puseu asta? Lol pana la ora asta a mancat 900ml, mi se pare fooaarte mult
Adina Mariana
Scris: Friday, April 9, 2021 10:05 PM
Nivel

Alina89 ce mai faceti?cum sunteti?chiar ma gandeam la tine zilele astea.Intre bebeii nostri ii doar o luna si o sapt.distanta.Cum te descurci cu el?ce vezi schimbat la el?ati inceput sa faceti activitati?sta pe olita?papa singurel?cum doarme?are nervisori cand nu ii convine ceva? Luca a inceput sa se impuna si daca nu faci ca el se inerveaza si imi scoate un sunet de ma speriu de elHilar la olita nu vrea sa faca inca,de mancat singurel nici atata numa ce ii convine lui,ii mai comod sa ii dea mamica in gurita,activitati inca nu prea e curios,tot incerc sa fac zilnic cate ceva nou dar imi ia din mana lucrurile cand vreau sa ii arat si fuge cu ele prin casaHaha de dormit sti ca aveam probleme..e mai bine acum.L-am tot trezit dimi mai repede si so mai reglat.Acum la 9:30 seara ne pregatim de nani,la 10 doarme,pe la 8 dimi se trezeste maxim 8 jumate si la 12:30 la pranz facem nani..adoarme pe la 1 si pana la 2:30.Acum as vrea sa il tot pun mai repede cu 5 min.la somn seara pt.ca totusi de la 2:30 pana la 9:30 e tare mult..el nu da semne deloc de somn,e ft.rezistent dar e mult totusi.Sper sa si reusesc.Oricum sunt incantata de la 12 noaptea a ajuns sa doarma la 10..este un progres spun eu.Pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.