Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Zee wrote:Ma ajutati cu o parere? Poate sunteti mai informate. Am sunat la Peditel pentru ca aveam nelamuriri legate de administrarea Tantumului verde si pediatra nu imi raspundea. Printre altele am specificat ca mi s-a recomandat sa schimb laptele praf pe formula hipo-alergenica. Cei de la Peditel mi-au zis ca formulele astea se prescriu in urma unor analize din care sa reiasa intoleranta la lactoza sau la un ingredient din laote si ca dermatita poate fi de la cosmetice nicidecum de la lapte si ca pe viitor poate dezvolta intolerante daca de mic este ferit de anumite ingrediente si ca ei de mici au o sensibilitate la anumite ingrediente, nicidecum nu sunt toate intolerante. Eu nu m-am gandit asa departe si am schimbat formula direct de aseara si e drept ca are scaune mai dese, parca nu mai are deloc colici chiar daca nu i-am mai dat nimic si mananca la 4h, nu mai e flamand din ora in ora. Acum nu stiu daca sa continui cu fornula asta, sa cer inca un sfat la alt pediatru, sa ii fac analize.. am schimbat vreo 5 pediatri, am ramas la 1 de la spitalul de unde am nascut si unu medicul de familie. La cel de familie nu stiu cum sa pun problema, ca nu par asa deschisi cand ceri parerea celor de la privat. Legat de tantum eu stiu ca nu se da asa repede, pana la 3 luni nu prea poti sa dai nimic, este tantum forte care nu se administreaza sub 18 ani si un tantum mai slabut, acela se da in functie de kilograme. Mai mult nu stiu sa zic. Totusi rosu in gat fara alt simptom nu necesita tratament dar fiecare medic are politica lui. Legat de lapte praf, e cam mic pentru analize, si da, nu ar trebui ferit atat de mult de anumite chestii. Dar daca ii merge mai bine de ce sa nu ii dai? Pe mine m-a intrebat doctorita ce lapte ii dau, i-am explicat ca ii dau combinat si nu a comentat nimic. Si daca ar fi spus nu m-ar fi interesat daca eu vad ca ii este mai bine. Eduard a avut dermatita, destul de uratica, din cate am inteles baietii fac mai urat decat fetele ca si acneea bebelusului. Baietii fac mai accentuata decat fetele. Cam toti fac dermatita, normal nu trebuie sa dai cu nimic, de multe ori nici cremele nu ajuta, pe noi ne-a ajutat doar apa micelara si evitat supra incalzirea pentru ca se accentueaza. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Mgeorgiana85 wrote: Legat de tantum eu stiu ca nu se da asa repede, pana la 3 luni nu prea poti sa dai nimic, este tantum forte care nu se administreaza sub 18 ani si un tantum mai slabut, acela se da in functie de kilograme. Mai mult nu stiu sa zic. Totusi rosu in gat fara alt simptom nu necesita tratament dar fiecare medic are politica lui. Legat de lapte praf, e cam mic pentru analize, si da, nu ar trebui ferit atat de mult de anumite chestii. Dar daca ii merge mai bine de ce sa nu ii dai? Pe mine m-a intrebat doctorita ce lapte ii dau, i-am explicat ca ii dau combinat si nu a comentat nimic. Si daca ar fi spus nu m-ar fi interesat daca eu vad ca ii este mai bine. Eduard a avut dermatita, destul de uratica, din cate am inteles baietii fac mai urat decat fetele ca si acneea bebelusului. Baietii fac mai accentuata decat fetele. Cam toti fac dermatita, normal nu trebuie sa dai cu nimic, de multe ori nici cremele nu ajuta, pe noi ne-a ajutat doar apa micelara si evitat supra incalzirea pentru ca se accentueaza.
Eu nu stiam acolo la cabinet ca nu se da sub 3 luni, oricum ea mi-a zis 3 pufuri si defapt ii pot da maxim 1 puf ca el are 4 kg. Tuseste si cei de la peditel au zis ca ii dau biosept bebe. Imi spui te rog cum combini laptele? Mi se pare ca de la Ha are multe scaune 5-6 si mult mai moi, nu stiu daca e de la tranzitie sau asa o sa fie mereu. |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Zee wrote:
Eu nu stiam acolo la cabinet ca nu se da sub 3 luni, oricum ea mi-a zis 3 pufuri si defapt ii pot da maxim 1 puf ca el are 4 kg. Tuseste si cei de la peditel au zis ca ii dau biosept bebe. Imi spui te rog cum combini laptele? Mi se pare ca de la Ha are multe scaune 5-6 si mult mai moi, nu stiu daca e de la tranzitie sau asa o sa fie mereu.
Este un sirop de la Fares, am vazut ca scrie de la o luna. Nu am dat ca nu am avut de ce dar iti zic de el ca mi s-a recomandat de o prietena. Daca are muci poate tusi de la ei cum se ineaca. Eu ii dau Aptamil simplu cu Aptamil AR. Daca ii dau 120 ml ii fac 2 masuri +2. Daca ii fac 3 masuri ii fac 2 AR +1 simplu. Am inteles ca AR constipa si atunci combin, dar daca ii dau 1 masura de aptamil simplu imi vomita... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mamici,voi de care iaurt natural da?i la bebei? |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,voi de care iaurt natural da?i la bebei? Nu îi cam devreme pentru diversificare? |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Buna Voi v a?i obi?nuit bebeii cu suzete? Cum? Am 5 feluri diferite niciuna nu o vrea ?i îmi cam pierd rabdarea când îmi suzeteaza sanul dar nu mai asa adoarme..:( |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Pe al meu nu l-am invatat cu suzeta, o scuipa daca i-o dau, deci nu te pot ajuta Mai nou a invatat sa isi suga degetele si asta face cand e somnoros |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Nici a mea nu suporta suzeta, am încercat sa o introduc in viata ei pt momentele când mai plânge la bai?a, dar fara succes. Ca forma de alint/alinare folosim degetul lui mami. In concluzie nici eu nu te pot ajuta. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Nici al meu nu accepta suzeta, nici biberon. Doamne, tare as fi vrut sa o accepte ca sa pot avea si eu un timp al meu. Eu la 1 luna am incercat sa i-o dau si de atunci am mai incercat de cateva ori. Nu vrea! Ultima oara si-a facut si greata cu ea si de atunci am zis ca nu mai chinui copilul cu nici o suzeta.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Nici al meu nu a acceptat niciodata suzeta...am tot insistat cand simteam ca nu mai pot..dar isi facea greata si incepea sa planga asa ca am renuntat sa mai insist.Citeam ca nici bebei vostri nu accepta..pe strada vad multi copilasi cu suzeta.Uneori ma intrebam ca ce doamne nu vrea al meu..dar ulterior m-am consolat cu ideea ca este iubitor de titi si suzeta lui e titi mea ca intruna suzeteaza |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Daa exact asa face ?i a mea..zici ca vomita doar în ma?ina ?i în carucior uneori o accepta :)) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,voi de care iaurt natural da?i la bebei? Mihaela,voi aveti 4 lunite..sper ca nu ati inceput diversificarea mi se pare mult prea repede. Eu am inceput sa ii dau iaurt la 7 luni,dupa o luna de diversificare,am inceput cu iaurt de 5% grasime laptaria cu caimac si dupa cand am vazut ca e totul ok fara alergii sau altele am introdus iaurtul grecesc de 10%.Nu am o firma anume,in general iau de la olympus,zuzu uneori pilos. Ps: fa si tu tiket ca noi sa vedem cum creste bebele tau |
|
| Adina Mariana wrote: Mihaela,voi aveti 4 lunite..sper ca nu ati inceput diversificarea mi se pare mult prea repede. Eu am inceput sa ii dau iaurt la 7 luni,dupa o luna de diversificare,am inceput cu iaurt de 5% grasime laptaria cu caimac si dupa cand am vazut ca e totul ok fara alergii sau altele am introdus iaurtul grecesc de 10%.Nu am o firma anume,in general iau de la olympus,zuzu uneori pilos. Ps: fa si tu tiket ca noi sa vedem cum creste bebele tau Buna,facem 4 luni pe 22 mai.nu mam apucat sa ii dau sa pape o sa incep la 6 luni este prea devreme sa incep.si sincer am avut un episod urat cu bebe cand iam dat sirop pt ca tu?e?te si cred eu ca din cauza ca ii lsm Dat culcat si nu apucase sa înghita ce avea in gurita si greseala si a mea ca nu am observat iam mai dat putin cat mai era si mi sa înecat bebe de se inrosie si la ochi si la nasuc de nu il batem in spate cum trebuie nu stiam ce o sa întâmple multumesc lui Dumnezeu ca am trecut cu bine,si de atncibsm prins o frica sa ii mai dau si vitaminele singura(D3 care se da pana la 2 ani)acum ii le dau cu sotu el in tine in brate si eu ii le dau.nu stiu sa fac tiket?? |
|
| MariaS wrote: Nu îi cam devreme pentru diversificare?
Da avem 3 lunite dar nu ii dau de acum sa pape doar întrebam ca am citit si pe net ca cica este bun daca are limbuta alba (cica ca iaurtul natural are culturi vii si ii Ajuta)si al meu bebe o are si inca nu sm ajuns la doctor cu el sa vad de ce este asa de alba si nu se curata nici cu glicerina decat putin in fata |
|
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Mihaelaalin wrote: Da avem 3 lunite dar nu ii dau de acum sa pape doar întrebam ca am citit si pe net ca cica este bun daca are limbuta alba (cica ca iaurtul natural are culturi vii si ii Ajuta)si al meu bebe o are si inca nu sm ajuns la doctor cu el sa vad de ce este asa de alba si nu se curata nici cu glicerina decat putin in fata
Si la noi e alba, si la vizita la pediatru s-a uitat si ju a zis ca nu e ok cum e alaptat. Si am intrebat daca tre sa curat si a zis nu ca saliva curata, sa nu dau cu nimic. |
|
|