Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
IoanaOlo
Scris: Sunday, April 4, 2021 7:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
Zee wrote:
Freya prin ce metode/analize s-a ajuns la diagnosticul de reflux la piticul tau? Ori am eu un pitic pe creier, ori chiar nu ii ok ceva. Il aud de 2 nopti ca se "inneaca" cu ceva, dar nu vomita deloc, sau foarte rar surplusul doar. Si incepe sa planga foarte tare, nu stiu daca il deranjeaza sau se sperie. Si am impresia ca mananca mai putin si mai des, nu stiu daca asta are legatura sau e un caz izolat. Stii daca pot face sa imi dau seama, sau pot face ceva sa il ajut? Maine merg la pediatru.

Noi avem diagnostic de reflux de la pediatru, prin ecografie. Doar ca la noi e ?i cu voma ?i regurgitat dupa fiecare masa. Mâncatul mai des poate sa fie si de la un puseu de crestere.Cheek Kiss
Zee
Scris: Sunday, April 4, 2021 7:31 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
IoanaOlo wrote:

Noi avem diagnostic de reflux de la pediatru, prin ecografie. Doar ca la noi e ?i cu voma ?i regurgitat dupa fiecare masa. Mâncatul mai des poate sa fie si de la un puseu de crestere.Cheek Kiss

Deja e prea des sa fie puseu. Acum mi-a zis pediatra ca s-ar putea sa fie o problema cu laptele praf. La asta nu m-am gandit deloc. O sa vad la control.
Va multumesc mult
Ellena20
Scris: Monday, April 5, 2021 10:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Vicky, la multe lunite frumoase! Sa cresteti mari!
Cum mai esti? Ultima oara ne-ai spus ca ai probleme la un san, canal blocat. Esti bine? Cheek Kiss
MariaS
Scris: Monday, April 5, 2021 10:14 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Vicky,la multe lunite sanatoase si frumoasa!coeur
MariaS
Scris: Monday, April 5, 2021 10:14 AM
Nivel

Buna mamici,
Va rog sa ma ajuta?i cu un raspuns /explica?ie / rezolvare la urmatoarea situa?ie:
Bebelina de 2l 2s (10s) alaptata exclusiv, cu indicatori buni , cu vaccinele de 2l + Rotarix facute mar?i (30.03).
De vineri avem probleme cu somnul de seara, de la ora 19 pâna la 1-2 diminea?a nu doarme decât maxim 30 min, iar in tot timpul asta se agita, plânge, nu î?i gase?te locul ?i nimic din ce o lini?tea în mod normal nu o lini?te?te mai mult ce 5 min în aceasta perioada de timp. Am verificat sa nu fie nici prea îmbracata , nici prea dezbracata , sa fie curata, hranita, iar alintata nici nu se pune problema sa nu fie. Are deja o rutina creata pe care o respectam, care func?ioneaza bine, dar de vineri în intervalul orar 19-2 nu func?ioneaza, pe urma revine la normal.
Ma întreb care îi motivul sau ce ar putea-o deranja in halul asta, colicii i-am exclus pt ca s-au manifestat altfel.
Daca s-a confruntat cineva cu o situa?ie asemanatoare va rog sa îmi spune?i cum a?i rezolvat-o/ ameliorat-o.
Mul?umesc anticipat!
freya1
Scris: Monday, April 5, 2021 11:49 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Maria, vad ca la 9 sapt mai e un salt mental care poate da asemenea simptome, si al meu e cel mai agitat seara intre 22-1, oricat de bine ar fi dormit ziua in perioada aia greu il adorm, doarme putin si se trezeste iar, e foarte agitat, m-am cam obisnuit cu ideea, desi pe la 12 imi pica ochii in gura de somn
Vicky, sa cresteti mari !
Eu cu fornaiala cred ca o sa ajung la nebuni, oricat ser i-as pune si cat l-as aspira tot infundat e, mi-e mila de el ca se tot chinuie, din pacate la bebelusi alta solutie nu e :(
Ellena20
Scris: Monday, April 5, 2021 12:02 PM
Nivel

Maria, o fi de la salt mental cum spune freya, sau poate tot colici si se manifesta altfel.
Asa facea al meu cu colicii, dar ne-am mai revenit.
Eu seara nu am probleme cu el, insa nu reusesc sa il culc mai devreme de 10:30. Atunci adoarme pt somnul lung de noapte. Doarme 6-7 ore legate la primul somnic de noapte, insa ziua noi tot nu dormim.. e de ordinul minutelor, nu orelor. Nu stiu ce sa ii mai fac. Doarme in sistem cate 40-50 min, dar sa il las pe pat/patut nici vorba. Noaptea doarme doar in patut si nu are nici o treaba. Parca ar fi om mare.. asa doarme noaptea si sta treaz ziua Lol

freya, si noi suntem din cand in cand fornaiti. I-am cumparat si eu batista bebelusului si trag cu gura. Parca e putin mai bine.

PS: a avut si al meu 2 zile cand era agitat cu orele, cum spui tu, Maria. Dar la noi e vechea problema cu scaunul. Nu facuse de 4 zile si il vedeam ca se chinuie.. am cedat si i-am dat un sfert de supozitor, dar chiar si asa tot se chinuia foarte tare, se inrosise tot la fata.
freya1
Scris: Monday, April 5, 2021 12:49 PM
Nivel

Wow, Ellena, 6-7 h, ce baiat cuminte ! Al meu azi-noapte a avut un record de vreo 4h30, ca ma si ingrijorasem ca doarme atata, de obicei noaptea are macar 2 treziri, doarme cate 2h30-3h legate, ziua doarme si cate 30 min si cate 1h30-2, noi nu prea avem o rutina
In schimb v-am zis ca a invatat sa adoarma singur repede sugandu-si degetelul, nu sta insa mult adormit, tot tresare si se trezeste
Pt somnul lung de azi-noapte insa a adormit singur langa tati si nu s-a dezlipit de el in tot timpul asta coeur tare bine a dormit
freya1
Scris: Monday, April 5, 2021 1:28 PM
Nivel

A, uitasem, noi program din asta de maraiala avem si cand nu a dormit suficient, deci e suprastimulat (acum vad ca se pune singur la somn cand e asa), ori cand nu e suficient de obosit (nu am iesit afara, nu l-am pus pe burtica), asa ca am grija la fiecare trezire ziua sa il pun pe burtica sa-si faca antrenamentul lui bebelusesc
Ellena20
Scris: Monday, April 5, 2021 1:42 PM
Nivel

Daa, freya, de o saptamana ma uimeste cu somnul de noapte. Si eu m-am speriat prima data.. intr-o zi eu m-am trezit la 5 si bebe tot dormea, asa ma plictiseam ca imi venea sa il trezesc Lol eu ma mai trezesc pt ca mi se intaresc sanii foarte tare si ii detensionez putin cu pompa.

Ce frumos! Inseamna ca tare linistit s-a simtit langa taticul lui. coeur

Nici noi nu prea avem o rutina si sper sa ii formez una. Cred ca doarme atat noaptea si pt ca ziua sta mult treaz. freya, asa incerc si eu sa fac... sa il obosesc cu statul pe burtica, povestit amandoi, facem bicicleta toaaata ziua ca ii si place si rade intruna Lol dar cand e sa doarma, adoarme pt 10-15 minute de multe ori. Cel mai mult mi-a dormit ziua 1h30 dar nu mai tin minte cand, de ceva timp dormim max. 40-50 min.
Mgeorgiana85
Scris: Monday, April 5, 2021 2:52 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Zee wrote:

Deja e prea des sa fie puseu. Acum mi-a zis pediatra ca s-ar putea sa fie o problema cu laptele praf. La asta nu m-am gandit deloc. O sa vad la control.
Va multumesc mult

Si Amelia are reflux, nu am fost la medic pentru asta dar vomita in jet, in timp ce manca se vedea ca are disconfort, imediat ii venea inapoi. Daca se oprea din mancat nu mai avea nimic. Eu ii dau aptamil 0-6 luni combinat cu aptamil AR si este foarte ok. Acum si ragaie, si nu mai vomita doar daca mai vrea de exemplu in 30 si in loc sa ii fac AR ii fac normal, ala il vomita, dar combinat nu. Si m-am invatat sa ii dau 30 tot AR. Ii dau combinat pentru ca se zice ca ar constipa daca ii dai doar AR.
Mgeorgiana85
Scris: Monday, April 5, 2021 2:54 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
MariaS wrote:
Buna mamici,
Va rog sa ma ajuta?i cu un raspuns /explica?ie / rezolvare la urmatoarea situa?ie:
Bebelina de 2l 2s (10s) alaptata exclusiv, cu indicatori buni , cu vaccinele de 2l + Rotarix facute mar?i (30.03).
De vineri avem probleme cu somnul de seara, de la ora 19 pâna la 1-2 diminea?a nu doarme decât maxim 30 min, iar in tot timpul asta se agita, plânge, nu î?i gase?te locul ?i nimic din ce o lini?tea în mod normal nu o lini?te?te mai mult ce 5 min în aceasta perioada de timp. Am verificat sa nu fie nici prea îmbracata , nici prea dezbracata , sa fie curata, hranita, iar alintata nici nu se pune problema sa nu fie. Are deja o rutina creata pe care o respectam, care func?ioneaza bine, dar de vineri în intervalul orar 19-2 nu func?ioneaza, pe urma revine la normal.
Ma întreb care îi motivul sau ce ar putea-o deranja in halul asta, colicii i-am exclus pt ca s-au manifestat altfel.
Daca s-a confruntat cineva cu o situa?ie asemanatoare va rog sa îmi spune?i cum a?i rezolvat-o/ ameliorat-o.
Mul?umesc anticipat!

Cred ca poate fi si de la vaccin
Zee
Scris: Monday, April 5, 2021 4:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Am fost la control, are ceva rosu in gat, mi-a dat tantum verde, de la ala se inneca, mi-a zis pediatra ca nu are simptome de reflux. Si o sa trecem pe lapte praf HA, suntem tot o dermatita si o sensibilitate la tot ce misca Lol ni s-au recomandat produsele de la bioderma, acum sa vedem
MariaS
Scris: Monday, April 5, 2021 7:23 PM
Nivel

La noi problema s-a agravat ?i pe tipul zile, de la 3 o ?inem într-o mârâiala ?i un plâns, 10 min a dormit. Nici sân nu prea vrea, abia o conving sa manânce ceva.
La ora 20 ma duc cu ea la pediatru sa vedem ?i sa excludem orice cauza medicala
freya1
Scris: Monday, April 5, 2021 7:32 PM
Nivel

Maria Cheek Kiss sper sa fie bine mititica si sa fie doar mofturoasa, sa ne spui ce a zis medicul
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.