Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Zee
Scris: Monday, March 29, 2021 5:16 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Elena, sper ca mi-a iesit, am uitat de ultima data de cand am facut tickerul Lol
Ma gandeam ca poate nu e ok baia zilnica. Noi ii faceam tarziu, dupa 10, dar acum de cateva zile, de cand am citit ceva articol despre somn ii fac inainte de 8, in functie de cum se trezeste. Adica el la 3 ore e exagerat de flamand si il trezesc dupa 2 ore si ii fac baia ca altfel e prea agitat. Au mai fost zile in care era treaz si i-am facut, oricum mai repede de o ora dupa baie nu adoarme. Eu zic sa incerci o rutina sa vezi cum functioneaza.
Azi nu stiu ce s-a intamplat ca l-am lasat cateva minute singur in patut pana am luat un colet si a adormit, nu a plans ca il auzeam, pana acum nu prea a facut de astea. Sotul zice ca is paranoia, cand doarme ma agit ca are ceva si cand nu doarme iar Lol
Am comandat de pe Nichiduta aparatori pt patut si am luat si o centura anticolici cu samburi de cirese, tare curioasa is daca face ceva, daca nu o tin eu pe burtica Lol Bonisanul isi face efectul, maine am o saptamana de cand ii dau si se vad diferentele si s-a obisnuit si sa il ia din lingurita.
Si cred ca o da comand si eu ceva sistem, alta varianta pt spate nu am. Aseara am planuit cu sotul o ora de masaj, insa nu i-a convenit cuiva si am renuntat Lol
Mihaela14
Scris: Tuesday, March 30, 2021 10:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/1/2018
Adina uau! Felicitari pentru ambitie. Nu ?tiu când o sa ma adun si eu sa ma apuc ras Nu vreau neaparat dieta ca inca alaptez, dar macar sa ma abtin de la dulce, ca asta e boala meaLol Si eu am fost tot timpul ambitioasa, acum nu stiu ce am patit, parca as da vina pe oboseala NuStiu
Vickyb
Scris: Tuesday, March 30, 2021 4:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
Elena aveti deja 6kg? Ce voinici. Si noi ajungem imediat cred...incerc sa schimb rutina somnului de zi ca o sa imi pice mainile. Eu am luat wrap pentru inceput dar ma uit si la sistem ca sotul wrap nu isi puneras
Aveti vreme fetelor sa faceti ce sa mancati? Eu tot incerc za ma impart sa fac cate ceva in casa in fiecare zi dar tot incerc sa prin momente dar sa si ies afara cu el.Lol nu e usoara noua meserie
Ellena20
Scris: Tuesday, March 30, 2021 5:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Vicky, pe 28.03 avea 5.9 kg. Ma gandesc ca sigur pana pe 6.04, cand face 2 luni, o sa aiba +6kg. Sa ne spui si noua daca reusesti sa ii schimbi rutina, eu nu stiu cum sa il adorm altfel.. ca nu vrea.

Eu gatesc de 2-3 ori pe saptamana si atunci cu chiu si vai. In rest, comandam sau imi trimite o prietena din ce gateste si ea Lol
Fac curatenie cand am timp. Eu am fost foarte stricta cu curatenia si la inceput m-a afectat psihic cand vedeam ca nu mai am timp, dar acum incerc sa lupt cu gandurile mele si sa realizez ca nu pot sa le fac pe toate, iar prioritatea mea e bebe. Al meu nu sta cu nimeni inafara de mine. Daca il ia sotul in brate sta 5-10 minute si gata.. plange pana o vede iar pe mama lui. Mi-e foarte greu ca nu accepta nici biberon sa pot sa ii las lapte si sa plec. Simt nevoia sa merg sa ma vopsesc, sa merg la manichiura.. mi-ar placea macar 3 ore pe saptamana sa fie doar ale mele ca pana si dus fac in graba nu cumva sa se trezeasca intre timp Lol

Vicky, ai programat vaccinul? Cand mergeti?
MariaS
Scris: Tuesday, March 30, 2021 7:45 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Fetelor noi astazi am fost la vaccine,a plâns un pic dar mami a stiut sa o aline si sa o consoleze.
Rotarix-ul l-am luat de la HelpNet cu reducere la 250ron.
Miercuri când am cântarit-o acasa avea 5800g si 63cm, astazi la pediatru avea 6200g, a luat ceva in ultimele zile
Anitta76
Scris: Wednesday, March 31, 2021 8:27 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Adina Mariana wrote:
Da,dieta Rina.Am inceput anul trecut in 4 august cu 84 kg la purtator.In 7 luni,adica pana in prezent m-am scuturat de 22 kg,am 62 acum la 1,72 inaltime si ma simt minunat.Nu a fost usor deloc dar m-am abtinut si am muncit din greu.Acum ma mentin,am grija la ceea ce bag in gura si abia astept vara sa nu fiu complexata ca umblu in maieu si pantaloni scurtiyes

Felicitari! Unde ai gasit dieta? Am tot cautat si am gasit doar niste poze cu combinatii de mese si cam atat. As fi vrut ceva pe zile..
Zee
Scris: Wednesday, March 31, 2021 10:53 AM
Nivel

Fetelor m-am trezit cu o durere in gat si imi curge nasul. Oare ce pot sa fac sa il protejez pe cel mic sa nu ia raceala de la mine? Si stiti ce simptome au la raceala?
freya1
Scris: Wednesday, March 31, 2021 11:14 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Zee, poate sa porti tu o masca
La raceala au si ei mucisori, stranuta, tusesc si pot face febra

Ellena, astept sa ne spui cum e sistemul, ca intrebai de mancare, eu fac aproape zilnic cu el in marsupi, cand era mai mic (cum suna asta) msi comandam, ca eram cu el in brate non stop
Baita nu ii facem chiar zilnic, il spalam la fundulet in chiuveta (inca din maternitate am facut asa, acolo la chiuveta ii spalau), baie face in tummy tub sau cel mai mult ii place in cada mare cu tati sa se balaceasca; i-am luat si colacel de pus la gat, dar nu mi-a placut cum statea in el, o sa mai incercam
Oricum cu toate precautiile el are inca putina acnee pe obraji si pielea putin uscata pe corp, mi-e ca nu scapam de dermatita, ca se asociaza cu refluxul de obicei
Aveti niste bebelusi maricei, al meu e pe la 4500g si cu vaccinul a mancat mai prost, sper sa nu scada
Altfel e vesel si scoate niste sunete tare haioase mai nou, ieri a adormit o data singurel Hilar daca ar invata asta ar fi wow
MariaS
Scris: Wednesday, March 31, 2021 12:46 PM
Nivel

Zee când am avut covidel am purtat masca,cam am început sa tu?esc am pus 2 ma?ti

Seara si noaptea dupa vaccin nu a fost prea frumoasa, spre seara a fost marita rau,nimic nu o alina, a adormit ft greu,dar a dormit 4 ore legate, pe la 3 dimineata a facut un pic de febra, a varsat un pic asa ca a trebuit sa apelam la supozitor , dupa o dormit 5 ore legate, când s-a trezit a golit un sân ce era full de dinainte de a dormi (la o masa dupa un somn lung rareori gole?te un san). Sper ca asta a fost toata febra .

Rar reu?esc sa gatesc când sunt singura cu ea, in wrap îi place sa facem cura?enie, când vreau sa fac mâncare se foie?te.
Apropo de mâncare,indiferent cum doarme, in pat, în landou sau în wrap, imediat dupa ce mi-am terminat de încalzit mâncare sa manânc i-au o gura de mâncare si se treze?te ?i plânge instant,iar când fac orice altceva se treze?te ?i gângure?te sau rade, in orice caz nu plânge. In ritmul asta o sa fiu fotomodel hohot
Ellena20
Scris: Wednesday, March 31, 2021 12:58 PM
Nivel

Freya, si eu de abia astept sa va spun primele impresii ras
Hmm, ce invidioasa sunt pe acel adormit singur Lol

Maria, e bine ca reuseste sa aiba bebelina ta somnuri lungi totusi pe noapte. Am avut si noi cateva zile wow, mi-a dormit 6-7 ore legate. Azi-noapte in schimb, dupa 4 ore de somn legate, apoi s-a trezit din 30 in 30 de min pana dimineata cand a fost fresh. Sunt lesinata astazi ! Lol
Maria, si la mine e la fel. Parca simte cand vreau sa mananc, dar il iau si il pun in leagan si sta cumintel acolo pana mananc si eu. A inceput sa se uite la jucariile agatate acolo si il tine ocupat vreo 10-15 minute.
Apropo de sanii plini, voi ce faceti cand se intaresc sanii rau si bebe goleste doar unul? Folositi pompa pt celalalt? Ori cand se trezeste si mananca foarte putin...
Eu nu am mai folosit deloc pompa, dar cand bebe doarme mai mult nu stiu ce sa fac.

Zee
Scris: Wednesday, March 31, 2021 1:02 PM
Nivel

Masca mi-am pus de dimineata, acum sa vad cum decurg lucrurile, sper sa fie doar o raceala minora si numai eu sa raman cu ea, daca nu o sa anunt si medicul.

Legat de mancare, eu pana acum nu l-am dus in bucatarie, doar in camere si de saptamana asta dupa ce manca il puneam in balansoar sau in landou in bucatarie si se tot uita pe acolo, vad eu cat functioneaza treaba asta. Eu am tot primit pui si torturi ca asa se duce la noiLol si azi de ex am facut dintr-un pui ciorba a la grec, un sos pe pulpe si aripi gen papricas si niste snitele, acum 2-3 zile am mancare. Mai faceam ciorbe seara cand era acasa sotul, mai comandam. Mie mi-e mai greu la curatenie decat la mancare, acolo e teroare.
freya1
Scris: Wednesday, March 31, 2021 2:14 PM
Nivel

Da, si mie mi-e mai greu sa fac curatenie cu el si confirm fenomenul cu mancarea, uneori se face seara si nu am apucat sa mananc
il mai las cu tati sa fac un dus, dar daca doar cu/ pe mine mare lycru nu apuc sa fac, era bine cat era mic de tot si dormea si singur
Maria, pupici sa treaca maraiala, stiu cum e, si al meu abia de azi parca e mai bine cu mancarea, nu prea a avut pofta
Cu sanii, daca se intaresc rau mulg putin cat sa detensionez; la noi depinde, intr-o vreme manca dintr-un san la o masa, acum iar din amandoi, depinde cum are el chef; daca mananca la 2h mai merge sa manance dintr-un san odata, dar la 3h e deja prea mult timp, se fac 6h pana ii vine randul si trebuie sa mulg
Oricum sunt mai bine ca intr-o perioada ma dureau sanii in permanenta, cand nu manca erau prea plini, cand manca ma dureau sfarcurile, stateam cu foi de varza in sutien
Ellena20
Scris: Wednesday, March 31, 2021 2:39 PM
Nivel

Dar cum ii faceti sa nu mai adoarma la san? Ca am impresia ca de aia doarme asa putin ziua... mananca la san pana adoarme uneori si in 30-40 min se trezeste. Poate nu se satura ca il ia somnul si de asta si problemele cu somnul.
Am incercat sa il mai ciupesc de talpi, de obraji.. nimic, el vrea sa doarma.
freya1
Scris: Wednesday, March 31, 2021 2:49 PM
Nivel

Pai de ce sa nu adoarma la san? Mie mi-ar placea sa adoarma mai des, noaptea il alaptam culcata pe o parte si asa adormea langa mine, acum cu refluxul nu-mi vine sa mai fac asta ca sa nu ii fac rau
Din ce inteleg la el e doar pb cu trecerea in alt ciclu de somn, daca esti langa el si tii o mana pe el sau il tii de manute sa nu se mai sperie nu merge ? La noi de multe ori merge asa sa mai doarma, alteori se trezeste de-a binelea
Acum ca sunt mai maricei ei adorm la san cand se satura, nu mi-as face griji de asta
MariaS
Scris: Wednesday, March 31, 2021 3:44 PM
Nivel

Pâna azi nu prea am ?tiut ce sunt aia sâni plini pt ca pe timp de zi manânca la 1h-1h:30min maxim, noaptea la 2h-2:30min maxim 3h,acum cu semifebra de la vaccin pe timp de zi vad ca manânca la +2h. Am fost tentata sa ma mulg aseara când sim?eam ca îmi plesne?te, dar l-am masat ?i s-a detensionat singur.
Daca adoarme la sân imediat ce s-a trezit eu o mai gâdil la ceafa, am pozi?ie buna ca o alaptez in pozi?ia minge de fotbal,când deja stiu ca îi pe gatate o las sa doarma lini?tita la sân.
Am observat ca ea se satura in 20-25min de supt activ, indiferent de cum ?i le împarte.

Ai vo?tri rad când sunt "la masa"? Are dati când o surprind ca face asta si îmi zâmbe?te in continuare ?i dati când se încrunta si baga falci in continuare Lol in tot acest timp nu da drumul la titi, îi super amuzanta când face asta coeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.