Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Sunday, March 28, 2021 11:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:

Adina, nu ma pricep sa te etichetez si vroiam sa iti spun ca sunt invidioasa pe silueta ta. Poti sa mi spui ce dieta ai tinut? Stiu ca ai scris dar am uitat. Rina parca?ras
Da,dieta Rina.Am inceput anul trecut in 4 august cu 84 kg la purtator.In 7 luni,adica pana in prezent m-am scuturat de 22 kg,am 62 acum la 1,72 inaltime si ma simt minunat.Nu a fost usor deloc dar m-am abtinut si am muncit din greu.Acum ma mentin,am grija la ceea ce bag in gura si abia astept vara sa nu fiu complexata ca umblu in maieu si pantaloni scurtiyes
Zee
Scris: Monday, March 29, 2021 12:11 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Adina Mariana wrote:
Da,dieta Rina.Am inceput anul trecut in 4 august cu 84 kg la purtator.In 7 luni,adica pana in prezent m-am scuturat de 22 kg,am 62 acum la 1,72 inaltime si ma simt minunat.Nu a fost usor deloc dar m-am abtinut si am muncit din greu.Acum ma mentin,am grija la ceea ce bag in gura si abia astept vara sa nu fiu complexata ca umblu in maieu si pantaloni scurtiyes

Wooow, felicitari !! Un coleg tinea Rina si tot asa a avut rezultate frumoase. Am inceput-o si eu de vreo 5 ori, 0 ambitie, ca sa nu mai zic ca la ziua de carbo mancam toate prostiile Lol Dar poate mai incep inca o data cu o notivatie mai buna
freya1
Scris: Monday, March 29, 2021 12:15 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Wow, Adina, super Bravoo felicitari!
eu sper sa mai slabesc putin cu metoda de pana acum, adica alaptat, nedormit si mancat cand apuc ras si evenual sa fac mai multi km cu caruciorul
Zee
Scris: Monday, March 29, 2021 10:53 AM
Nivel

Voi cum monitorizati somnul? De cand adoarme? Ca eu il pun de 5-6 ori in patut si se trezeste si il iau iar in brate 10 minute, asta ziua, noaptea adoarme instant. Nu stiu cum ar fi mai relevant.

L.e voi lasati ziua lumina in camera, ma refer la perdele,in care doarme? La mine adoarme greu ziua, si dupa 3-4 ore treaz si mi se pare ca il deranjeaza cumva lumina cand incearca sa adoarma, dar cumva as vrea sa il si invat asa. De cand las asa lumina doarme noaptea mai ok.
freya1
Scris: Monday, March 29, 2021 12:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Eu calculez de cand adoarme adanc, ziua foarte rar am tras draperiile, doar cand nu voia sa adoarma cu niciun chip
Ellena20
Scris: Monday, March 29, 2021 12:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Si eu tot de cand doarme adanc calculez.. sau de cand apuc sa ma uit la ceas Lol
Si eu am observat ca il deranjeaza uneori lumina, dar nu trag draperiile foarte des. Al meu oricum ziua are somnuri scurte si foarte scurte. Cum da lumina la 6 este deja vioi, pregatit sa ne inveseleasca ziua cu multe zambete hearts
Adina Mariana
Scris: Monday, March 29, 2021 1:05 PM
Nivel

Zee wrote:

Wooow, felicitari !! Un coleg tinea Rina si tot asa a avut rezultate frumoase. Am inceput-o si eu de vreo 5 ori, 0 ambitie, ca sa nu mai zic ca la ziua de carbo mancam toate prostiile Lol Dar poate mai incep inca o data cu o notivatie mai buna
Multumesc.Trebuie ambitie multa si rabdare altfel nici nu are rost sa incepi..nu este usor eu recunosc.Tentatiile sunt mari dar totul vine de la creier.Eu cand spun NU atunci e nu..poti sa imi fluturi cu mancarea preferata pe la nasNuImiPasa dar rezultatele sunt uimitoare daca te ti.Tragand linie acuma..au fost 7 luni grele dar si 22 kg date jos si cum arat acum as mai repeta de 100 ori experienta.E greu la inceput dar dupa iti faci un stil asa si te obisnuiesti plus ca se micsoreaza stomacul si este mai usor ca nu mai simti foame doar unele pofte dar trec in timp si poftele cand vezi rezultatele,merita.Acum mananc de toate dar in cantitate mica si respect unele principii din rina gen apa minune de dimi,nu mai mananc dupa 8 seara,din alimentele interzise cat mai rar,apa cat mai multa,dulciuri cu limita si mai mult facute in casa cu putin zahar,mai mult la cuptor decat prajit,painr si paste cu limita si odata la 5-6 zile incerc sa tin o zi de vitamine.Eu sunt pe principiul ca totul se poate daca iti doresti cu adevaratLove
Adina Mariana
Scris: Monday, March 29, 2021 1:12 PM
Nivel

freya1 wrote:
Wow, Adina, super Bravoo felicitari!
eu sper sa mai slabesc putin cu metoda de pana acum, adica alaptat, nedormit si mancat cand apuc ras si evenual sa fac mai multi km cu caruciorul
Multumesc.Asa am vrut si eu sa nu tin dieta ci sa dau jos incetuc prin alaptat,nedormit,grija la alimentatie etc..si am reusit dupa ce am nascut sa dau jos 11 kg dupa care so blocat cantaru si 2 luni nu am mai slabit nimic desi eu la fel faceam ca inainte.Asa ca m-am pus pe dieta pt.ca am.pus 24 kg cu sarcina si nu am mai suportat sa fiu asa.Luca avea 10 luni,imi papa la toate cele 3 mese cat de cat astfel sa nu fie numai laptele meu baza si m-am pus serios pe treaba si asa am reusit..sper sa nu patesti si tu ca mineNuStiu eu acum am mai putine kg de cat am avut cand am ramas gravida.Cand am ramas aveam 70 iar acum am 62 si vreau sa ma mentin asa ca e mult mai ok si pt.sanatate,ma misc mai ok si arat si foarte bine.
Iulia13
Scris: Monday, March 29, 2021 1:43 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Hei fetelor. Ca tot vorbi?i de dieta, va sfatuiesc sa va alegeti una pentru "gustul" vostru sa zic asa, pe care o puteti tine fara sa va infometati, fara sa va simtiti slabite ?i care sa cuprinda toate categoriile (carbo, proteine, vitamine etc.) Cele care alaptati ?i aveti posibilitatea sa apela?i la un instructor fitness/nutri?ionist ?i mai bine caci el va poate face o dieta personalizata cu care sigur veti slabi, va veti tonifia ?i prin adaugarea unor mici exerci?ii(chiar daca aveti cezariana sau nu). Eu am pus la prima sarcina 25 de kg, reusisem sa dau jos undeva la 7-8(cu dieta+sport) , dupa care a venit pandemia le-am pus aproape toate inapoi ?i mai apoi am ramas însarcinata din nou. Am ajuns sa depa?esc 100 de kg va da?i seama de?i la baie?el am pus 13-14 kg. Dupa o luna jumatate de când am nascut am luat legatura cu un instructor fitness care mi-a facut un plan personalizat de urmat ce con?ine o dieta plus câteva exerci?ii de urmat acasa(dupa prima sarcina am început sa fac sport la aproape 7 luni de când am nascut, acum însa la 1 luna eram fresh). Deci asta depinde mult de organismul fiecareia, însa cu siguran?a la 3 luni pute?i sa face?i minimul de exerci?ii care sa nu implice foarte mult partea abdomenului. ?i uite ca dupa 3 luni de când am nascut am dat 22 de kg jos, mâncând sanatos ?i de 2 saptamâni merg ?i la aerobic. Ma simt mult mai bine clar asta, însa mai am de dat cel pu?in înca 20.. Dar este timp, nu ma fortez caci nu vreau sa fac abuz nici de corpul meu. Daca vreti, eu va pot da în mesaj privat dieta mea ?i sa o încerca?i(este facuta ?i pentru cele care alapteaza caci acum 1 luna jumatate înca ii dadeam lapticul meu la bebe) pute?i sa o personaliza?i dupa voi, eventual schimba?i zilele sau anumite mese din zile între ele.
Va las mai jos doua poze de sambata cu rezultatele mele :

https://ibb.co/Tt7FZ9M

https://ibb.co/5LVSPvY

Felicitarile mele Adina pentru reu?ita!! hearts Cu siguranta cum ai zis ?i tu se merita orice sacrificiu, oricat de greu v-ar fi. Ceea ce vede?i la final va va bucura mai mult, veti mai fericite, multumite de voi ?i bebeii nostri de asta au nevoie. coeur

Mgeorgiana85
Scris: Monday, March 29, 2021 2:57 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Droxana wrote:

Si eu la fel zee hohot hohot Ma enerveaza când vine cineva ?i o ia de mana ,dupaia o tot ?terg.. ?i ieri a venit cineva a luat o în brate ?i se tot atingea de fa?a ei ?i nu mi placea.. nici eu nu prea sunt tupeista sa le spun direct..de multe ori ma rog sa doarma când avem musafiri,dar nu prea se nimere?te.. mi ar placea sa vina odata caldura ?i sa ne întâlnim afara,nu sa mi între to?i în casa...eu ?tiu ca sunt bine inten?iona?i dar simt asa ca întra în intimitatea noastra.. într o zi în dormitor erau 6 persoane..sim?eam ca ma sufoc eram plina de nervi plus venise ?i soacra mea mirosind a prajeala ?i ceapa ca tocmai gatea, mi a împu?it toata casa banghead closedtopic vreo 10 min au stat dar a fost deajuns cât sa mi o agite..apoi le a zis sotu sa mearga sa bea o cafea în bucatarie..
Nust e aiurea..au fost care nici macar nu ne au întrebat putem veni,au sunat ?i au zis: mâine venim la voi punct. Ce sa zic... toanerele

Ati putea incerca cu "e sensibila si apar bubite" sau ce iti vine in minte hohot
Nici eu nu sunt foarte tupeista dar se spun nu pe fata si maini fara alte discutii
Mgeorgiana85
Scris: Monday, March 29, 2021 3:04 PM
Nivel

Droxana wrote:
Freya am citit ?i eu de aia cu 90 de min dar ce sa fac daca în timpul ala ea are ochii mari ? Daca o pun în patut se zbate ?i în ultima faza plânge.. tu cum procedezi ?

Legat de botez noi vrem sa facem dupa Pa?te, nu ?tiu daca facem ?i petrecerea la cum arata situa?iile cu covid nici nu cred ca o sa ne dea voie la restaurant..:(

Medota de 90 functioneaza dar sa nu te lasi de ea chiar daca azi nu a adormit la 90 de min. Poate sa dureze o saptamana... Doua... Ideea sa nu te lasi. Iar cu adormitul singur nici-o sansa. Nici-un copil nu adoarme singur asa mic. Ei nu stiu sa adoarma si trebuie sa ii ajutam. Amelia de exemplu mananca si adoarme. Cand este treaza dupa mancare si stiu ca trebuie sa doarma o plimb in brate sau, pe pieptul meu o tin, sau suzeta in ultima faza. Si apoi usor usor cand ai prins ideea.. cand e semi adormit pui in patut sa adoarma acolo...singur.. Daca se trezeste o iei de la capat.. Dar trebuie multa rabdare.
Mgeorgiana85
Scris: Monday, March 29, 2021 3:07 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:
Sa trezit puiutul meu la 4 si tocmai acum la luat somnul

Se apropie regresia de la 4 luni?
Zee
Scris: Monday, March 29, 2021 3:07 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Si eu tot de cand doarme adanc calculez.. sau de cand apuc sa ma uit la ceas Lol
Si eu am observat ca il deranjeaza uneori lumina, dar nu trag draperiile foarte des. Al meu oricum ziua are somnuri scurte si foarte scurte. Cum da lumina la 6 este deja vioi, pregatit sa ne inveseleasca ziua cu multe zambete hearts

Asa suntem si noi, la 6 sau 7 in picioare. Ziua maxim 40 min somn legat, dar sunt bucuroasa ca macar noaptea e mai bine. Nu prea stiu ce activitati sa fac cu el. In afara de salteluta, masaj, statul pe burtica si cantecelele cu care adormim.

Adina, nu ma vad atata de motivata si ai dreptate, daca nu iti setezi bine obiectivul nu are rost.

Cat de des le faceti baita? Eu ii fac in fiecare seara ca vad ca ii place foarte mult, chiar daca el dupa baie e fresh, in loc sa doarma dus. Mie inca mi-e frica sa il spal la chiuveta cum am mai auzit ca se practica in zilele in care nu le fac baita unele mame. Voi cum procedati?

Si ce va faceti cu durerea de spate? Pe mine ma termina pana il adorm si acum are 4 kg, nu stiu ce ma fac mai tarziu.
Mgeorgiana85
Scris: Monday, March 29, 2021 3:11 PM
Nivel

freya1 wrote:
Al meu se trezeste oricum la 2h30-3h30 sa manance si e foarte treaz si vioi, asa ca il si schimb, daca vad ca e foarte somnoros si are doar un pipi facut doar atunci sar peste schimbat o tura, dar el oricum face mult, umple pampersul cu un pipi, asa ca nu pot sa il las mult

Eu pe Amelia o schimb la trezirea de la ora 3 ca sa nu o schimb la 6, asta daca are pipi, daca are caca o schimb oricand hohot la ora 3 chiar daca deschide ochii imediat adoarme cum o iau in brate, chiar nu are treaba. Dar daca o schimb la 6 pot sa-mi iau adio hohot
Ellena20
Scris: Monday, March 29, 2021 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Zee, de activitati nu stiu ce sa iti zic.. ei inca sunt mici, nu prea putem face mare lucru.

Baita noi ii facem in fiecare seara, insa nu prea am respectat aceeasi ora.
De astazi mi-am propus sa ii fac o rutina de seara pe care sa o respect cu sfintenie. Sper sa imi iass.

Iar cu durerea de spate.. e tot mai rau. Cand ma asez dupa ore de plimbat cu el in brate, ma doare mai rau spatele.
Am comandat in sfarsit un sistem de purtare pentru ca nu mai rezistam. Am tot asteptat sa mai creasca pt ca nu sunt fana wrapurilor, asa ca am asteptat pana a facut 6 kg.
I-am luat o Radira Tiny Magic care imi place foaaarte mult si sper sa ii placa si lui.

PS: Poate iti schimbi si tu tickerul si faci unul pt bebe ca mie imi place sa urmaresc toti bebeii sa vad cum cresc. ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.