Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3046
| Roxana, eu am luat More milk plus, doar cateva zile, ca apoi nu am mai avut nevoie, nu stiu daca au avut asa efect sau a crescut productia de la sine Il adorm in sistem sau la san, dar de cele mai multe ori cand il pun jos se trezeste indiferent de cat timp a trecut, am tot incercat zilele astea pt ca mi s-a zis ca are reflux si ar trebui sa doarma pe o suprafata inclinata, dar el in patut nu doarme deloc, cu greu l-am mai pacalit sa il alaptez culcat langa mine si sa adoarma acolo... cum or culca oamenii bebelusii in patut nu stiu am ratat asta |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| freya1 wrote:Roxana, eu am luat More milk plus, doar cateva zile, ca apoi nu am mai avut nevoie, nu stiu daca au avut asa efect sau a crescut productia de la sine Il adorm in sistem sau la san, dar de cele mai multe ori cand il pun jos se trezeste indiferent de cat timp a trecut, am tot incercat zilele astea pt ca mi s-a zis ca are reflux si ar trebui sa doarma pe o suprafata inclinata, dar el in patut nu doarme deloc, cu greu l-am mai pacalit sa il alaptez culcat langa mine si sa adoarma acolo... cum or culca oamenii bebelusii in patut nu stiu  am ratat asta
la noi doarme noaptea în patut dar ziua ca sa fiu sigura ca am timp sa manânc ?i sa mai fac cva în casa am inceput sa o las la noi în pat :)) pt ca adoarme pe piept ?i mi e u?or sa o las repede pe pat , mai riscant sa încerc sa o mut la ea :)) sper sa nu ramânem asa ,eu tot zic ca pana la 3 luni o las cum ii e mai bine ei :)) |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Droxana wrote:Fetele cu bebeii mici cum ii adormi?i ziua? ?i cam cât va dorm? De câteva zile bebelusa mea adoarme pe pieptul meu , o las pt ca imi e draga ?i cred ca din cauza colicilor se lini?te?te mai bine , am citit ca ei întra în somnul profund cam dupa 20 de min, câteodata dupa ce o mut doarme în continuare dar de cele mai multe ori se trezeste...plus ca în timpul asta se mai foieste,mai deschide ochii... întrebarea e cum ne dam seama ca a întrat în somnul adânc? Sa ?tiu sigur ca atunci când o mut de pe mine î?i continua somnul:))
Eu imi dau seama ca a adormit bine cand se lasa greu, se relaxeaza de tot. Si chiar daca il pun in pat si deschide ochii putin, adoarme la loc. |
|
| La mine chiar daca pare ca doarme adanc, in cateva minute incepe sa dea din maini si din picioare, eventual sa si planga in somn pana se trezeste :( daca doarme pe mine sau langa mine nu face niciodata asa |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Din ce vad noi stam binisor l capitolul somn, ma uit la americani au consultanti/trainer pentru somn la bebelusi cica l 2 luni tre create rutine/asocieri asta din filmulete pe youtube. Noi dormim in patut, dar ziua adormim sau leganat in brate sau pe piept la mine. Ce a finctionat la noi este sa il infasam pentru ca se trezea de la mainute si tresarit. Pe piept cand adoarme incerc sa il mut tot pe burta si asa e mai sigur ca doarme lnga, si clar sa fiu in apropierea lui.
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| AstaMica wrote:Mamici, avem nevoie de ajutorul vostru! As vrea sa ii schimb laptele lui Luca. Pare ca nu se intelege cu el. In primul rand, nu imi place nici mirosul lui (preparat). In al doilea rand, el e tot timpul constipat si are gaze. (De o saptamana luam Bifido Baby si e ok cu kk.) Apoi, ne chinuim sa mancam, nu mananca toata cantitatea, nici vorba sa manance cat scrie pe cutie. Alteori refuza total. Suntem pe Nan Optipro 1, si i-as lua Topfer. Voi ce parere aveti? Mamicile care dau lapte praf, ce folositi si trecerea trebuie sa o fac treptat sau pot si direct? Va multumesc!
la primul bebe am folosit Topfer pana pe la 7-8 luni (alegerea noastra in urma laudelor la adresa bandului) apoi la recomandarea pediatrului am trecut la Aptamil. S-a impacat bine cu ambele, in primele luni lua destul in greutate 1-1.1kg pe luna, nu stiu daca de la Topfer sau nu.
Noi am facut trecerea treptat intre orice schimbare a lp chiar si a aceluiasi brand (topfer 1 la topfer 2 etc), cand uitam vomita dupa fiecare masa in jet. |
|
| Poate va ajuta sa cititi despre al 4lea trimestru si despre reflexul moro. Pe noi ne-a ajutat mult sa il infas in zona manutelor (doar a manutelor) din cauza reflexului putin mai accentuat se trezea instant cum il puneam in patut/pat.
Afara in landou era cel mai bine pentru noi. Imi dormea cate 2-3 ore cand ieseam, dar nu puteam tot timpul. Acasa depinde cat de obosita eram eu, il culcam in sistem, pe picioare. La inceput il lasam si la san apoi incet incet cand am inceput sa ma pun pe picioare l-am dezvatat de adormitul la san. |
|
| Fetelor, eu postez rar aici, nu mai am timpul de altadata. Imi ocupa tot timpul din lume cei 2 dragonei. Nu am vrut sa deschid cutia pandorei cu mesajul meu sau sa deranjez pe cineva. In cateva dintre voi m-am revazut pe mine acum 3 ani si ceva, am vrut sa las un mesaj pe care as fi vrut sa il aud atunci, din partea oricui, sa stiu ca cineva ma intelege si empatizeaza cu mine. Da, alaptarea este minunata, imi iubesc copiii enorm cu lp sau san, dar si EU contez.
Iar exemplul cu masca de oxigen si vesta de salvare din avion cred ca l-ati auzit de multe ori pana acum. Echipajul de la bord instruieste toti insotitorii de minori sa isi puna masca mai intai lor (adultilor) si apoi copiilor. Adica mai intai te salvezi pe tine ca sa poti salva pe altii.
Sper sa nu priviti cu rautate mesajul meu si sa intelegeti de ce l-am lasat. Fetele au nevoie in continuare de tot sprijinul vostru, iar eu doar m-am bagat ca musca in lapte azi |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Alina, ai rascolit multe amintiri cu mesajul tau. Daca tot s-a vorbit despre asta, voi scrie si eu (mult) ce nu am scris niciodata aici. Eu niciodata nu m-am gandit ca voi alapta. Am vrut sa am bebe sanatos in primul rand, restul am zis ca vine de la sine. Am nascut, fiind cezariana am stat la ATI, deci departe de ea in primele ore de viata. Nefiind locuri in saloane , de la 12 ore cat ar fi trebuit sa stau am ajuns la 26 ore departe de puiul meu. Si astea "doar" 26 ore pt ca am insistat, altfel ele ne-ar fi lasat mult si bine la ATI. Evident, ca prima incercare de alaptare, desi asistenta a fost cat de cat ok si m a ajutat sa o atasez, a fost un esec, desi a reusit totusi sa traga de fix 3 ori din san. Nu voi uita niciodata acel sentiment, cred ca de fapt atunci am realizat ca e pe bune, sunt mama. Au urmat sfaturi de la consultant, gineco, familie, pediatru, mf, fete de aici, prietene. Panica, ba ca nu am lapte (desi udam hainele, eu nu am facut mastita sau alte probleme, la mine curgeau sanii singuri la fiecare 3 ore fix), ba ca am prea mult si se ineaca, ba ca nuuu, de fapt nu am si de asta refuza sanul si cate si mai cate. Lapte am avut si inca am, desi s a intarcat singura la 11 luni.Oricat am incercat, erau momente din zi cand nu accepta sanul. Fara un motiv anume. Asa ca ii dadeam lp sau lapte muls, depinde daca reuseam sa pompez. Am dus o asa, mixt, pana la 11 luni cand a zis stop sanului. De tot. Stiu cum e sa pompezi la fiecare 3 ore. Stiu cum e sa incerci SNS, pastile, ceaiuri doar ca sa tragi de tine si de copil sa bea lapte matern. Intrebarea "Alaptezi? Vaaaaiii, cum nu??" imi trezeste toti nervii si greu mi am dat seama ca hey, pot sa te fac si eu cu ou si cu otet daca tu iti permiti sa ma injosesti ca fiind mai putin mama pt ca dau lp. Intre o mama stresata si presata ca TREBUIE sa alapteze si una relaxata si calma bag mana in foc ca siiigur bebe o va alege pe a doua. Cand apare mesajul cu vitalul 6 luni de alaptare eu schimb postul. Cunosc copii (mari deja) crescuti cu lp, perfect sanatosi, si copii alaptati cu n-spe mii de probleme si imunitate varza. Sustin alaptarea, dar in masura in care si mama si copilul sunt ok cu ea. Ok, vor fi mereu 2 tabere, dar ar fi foarte bine si sanatos sa incercam sa nu mai punem presiune pe mamele care nu reusesc. Uneori chiar nu se poate. Si tot mame se numesc. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AstaMica wrote:Mamici, avem nevoie de ajutorul vostru! As vrea sa ii schimb laptele lui Luca. Pare ca nu se intelege cu el. In primul rand, nu imi place nici mirosul lui (preparat). In al doilea rand, el e tot timpul constipat si are gaze. (De o saptamana luam Bifido Baby si e ok cu kk.) Apoi, ne chinuim sa mancam, nu mananca toata cantitatea, nici vorba sa manance cat scrie pe cutie. Alteori refuza total. Suntem pe Nan Optipro 1, si i-as lua Topfer. Voi ce parere aveti? Mamicile care dau lapte praf, ce folositi si trecerea trebuie sa o fac treptat sau pot si direct? Va multumesc! Noi am trecut de la Topfer pre la Hipp combiotic, pt ca incepuse sa il bea ff greu pe primul. Schimbarea am facut o treptat si a ajutat o si in privinta scaunului, care s a reglat la 2 zile. Dupa 13 luni a trebuit sa trecem la Aptamil, tot asa, treptat. Cred ca toate lp-urile miros urat cand sunt preparate. Mie cel mai urat miros mi s a parut a fi la Topfer :) |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1856
| Of,de cand ma chinui sa scriu si nu mai reusesc. Alina, superb!
Eu cat am zis inainte de a naste ca nu exista ca bebe sa doarma altundeva inafara de patut, ei bine acum patutul il tin ca loc de depozitare ca sa ma odihnesc si eu, il tin langa mine. Fetelor, eu nu mai pot cu somnul. Ziua doarme max 1 h si noaptea max. 2. Am impresia ca nu se satura. Am incercat sa ii dau lapte praf seara pentru a dormi mai bine peste noapte, dar nu imi mai accepta biberonul. Al meu de cele mai multe ori adoarme la san si apoi il pun pe pieptul meu si ma mai plimb cu el prin casa, dar de cele mai multe ori se trezeste cand il las jos.
Eu sunt putin coplesita si cred ca am un pui mic de depresie in mine. Simt ca nu sunt suficienta pentru copilul meu. Ambitia mea de a-l alapta am impresia ca il chinuie acum pentru ca nu mai accepta biberonul, implicit suplimentarea cu lapte praf. Mi-am comandat si eu pastilele de care ai spus, freya. Sper sa vad o crestere a lactatiei macar sa manance bebe mai bine si sa nu se mai trezeasca asa de des.(asta in cazul in care acesta ar fi motivul trezirilor lui). Iar eu.. sper sa imi revin. Stiu ca nu trebuie sa le fac pe toate, insa nu suport sa vad nici dezordine in casa. Trebuie sa mai lucrez cu mine si sa accept ca nu mai pot sa le fac pe toate. |
|
| Ellena, eu nu cred ca asta e cauza trezirilor, asa e si la noi, iar eu am chiar prea mult lapte, in plus de dormit doarme doar pe mine / langa mine, deci nu mai apuc sa fac nimic Cred ca e doar o faza si nu avem ce face, de ex al meu ieri si azi-noapte a dormit bine, si cate 3h, dar cumva nu ma astept sa tina |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1856
| Atunci.. nu e adevarat faptul ca respecta tiparul din burtica. Si al meu si al tau eu stiu ca au fost foarte cuminti si linistiti in burtica
|
|
| Este un mit nr acela fabulos de ore pe care il doarme un nou nascut, lucru care duce si la ingrijorarea inutila a proaspetelor mamici. Ai mei nu au dormit in primele 3 luni mai mult de 2-3h legat noaptea, cu lp sau cu san. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 727
| Alina, e drept ca si eu am fost mega dezinformata. Toata lumea imi zicea ca nou nascutul trebuie sa doarma intr-una si erau eram tot o panica cand dormea 40 min si se trezea.
Mamici, e relevanta temperatura luata de la axila la bebelasi? Azi dimineata mi s-a parut ca a avut scaun foarte moale, a vomat, pe urma a mancat putin. Acum urmaresc sa vad daca nu face temperatura, dar nu l-as chinui sa ii iau rectal ca am eu pitici. Cu 2 termometre la axila are 36,4 si 36,2, in caz ca o sa mai creasca o sa o iau rectal, dar ma interesa daca pot avea ca reper asta de 36. |
|
|