Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Thursday, March 11, 2021 4:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Vickyb wrote:

Ioi deci scandal cu nasucul si schimbatul pot fi pana la un an si Lol speram ca scap cabd creste...tragedie sa ne imbracam si sa curatam nasul. Cand sa ies afara e horror doar cand ma gandesc.

Mamici chiar cum faceti sa scoateti bebeii mici afara? Aiic si cele cu experient pls. Conform program cand atiti ca ae dormi? Ce faceti daca il aluca plansul pe afara si cum e frig, mie frica sa nu raceasca.
Eu stau langa mall si dau tura le la ga si daca incepe intru in mall Lol dar pote aveti idei ai sugestii sunt binevenite
oioioi si inca cumLol dupa ce a crescut si mai greu a fost pt.ca ma prinde de maini si se zbate,e imposibil sa il curat cu ser daca nu il tin usor fortat dar trebuie..e inspre binele luiHilar iar la haine si pampers parca cum creste tot mai greu sta si se zbate si fug dupa el prin casa cu hainele,asta sa nu fiu nevoita sa il tin cu forta si sa urleBig Laugh tot ce imi doresc acum e sa vina vremea buna ca sa nu mai trebuiasca atata infofolit.Cand vede geaca fuge si incepe sa planga,la caciula doamne feri nu vrei sa il vezialcool
Legat de mersul afara poate am eu noroc dar mereu io placut la aer.Nu am patit sa planga.Ce faceam eu era ca inainte sa il imbrac ii dadeam titica,apoi schimbat pampy,imbracat si iesit.Nu il duceam inainte sa stiu ca trebuie sa doarma pt.ca nu imi dormea afara si incepea sa se agite..nu stateam ft.mult,mai mult roata blocul mergeam,cat mai aproape de casa iar daca chiar se intampla sa planga il luam in brate si catre casa.Eu stiu ca varianta cu mallul nu este una buna dar la fel as face si eu ca tine.Nu mi se pare atat de gresit sa intri doar cat sa se linisteasca daca nu esti aproape de casa.Pana la urma asta e lumea in care traim si nu putem sa ne izolam complect.Noi de exemplu daca mergem la cumparaturi ce fac cu Luca?trebuie sa il iau cu mine si sincer simt si eu nevoia sa ies cu sotul meu nu sa ii tot fac lista si sa mearga el singur.Asa,isi mai formeaza si bebeii imunitatea pt.cand vor merge la gradinita.Eu l-am scos pe Luca si in mall la cumparaturi si de cand ii el de 2 ori mi-a racit doar,mi se pare totusi ok.Acuma fiecare cum crede,eu spun cum fac eu.
Adina Mariana
Scris: Thursday, March 11, 2021 4:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
MirelaD wrote:

Mirela tu cum esti?ai inceput serviciul?ai rezolvat la cresa cu Eva?cum e cu intarcarea/alaptatul?pupici

Buna Adina Serviciul îl încep pe 5 aprilie. Am niste emo?ii doamnee. Dar ?i o frica,ma gândesc la Eva,o sa fiu atâtea ore departe de ea,e prima oara când trec prin astapale va sta so?ul o luna cu ea, apoi avem 2 variante: ori o dam la cre?a privata pâna când vedem ce se întâmpla cu cele de stat,ori daca ne ajuta Dumnezeu ne mutam la casa noastra ?i va veni soacra cu socrul la noi,pâna vom gasi loc la cea de stat. Acum a?teptam decizia bancii.
Iar legat de alaptare sincer nu am facut mare progres,dar nici nu ma mai stresez. Sunt sigura ca va fi bine eva,o sa ii fie so?ului greu doar la somnul de prânz,ca atunci simte ea nevoia,dar nah,se va obi?nui, Acum mai papa lapte doar la prânz ?i seara,in rest nu mai cere ca o ?in ocupata:)..peste noapte o singura data,dar lucram la asta acum,încet, încet sa o scoatem.
In rest resimt f tare oboseala acumulata in ace?ti 1a9l,ma gândeam ca voi recupera pâna acum,dar nu a fost sa fie. Poate mai târziu....
La multi ani,mamici dragihearts [/quote] Doamne cum a trecut timpul..imediat incepi si ai fetita mare.Te cred ca ai emotii,si eu cand ma gandesc in vara ca ma intorc nici nu stiu cum sa reactionez sincer dar banuiesc ca e chestie de acomodare inapoi.Este bine ca aveti totusi variante cu Eva si ma bucur ca se rezolva toate.Ai incredere ca o sa fie bine.Sotul tau o sa se descurce mai ales daca Eva nu te va vedea pe tine la somnul de la pranz..o sa fie alta treaba.Legat de alaptare o sa iti fie mai usor daca te intorci la munca,ca se va obisnui si ea fara si o sa ii dai tot mai rar pana o sa renunte poate chiar ea singurica.Asa suntem si noi acuma,papa dimi, la pranz si seara titi si acuma lucrez la intarcarea blanda pe noapte.Ii ofer apa si doar daca plange tare ii ofer sanul..sunt nopti cand adoarme doar cu apa dar sunt si in care cere titi...dar asa incetuc o sa ii dau tot mai rar.Oboseala si eu o resimt din plin.Cand munceam nu eram chiar atat de obosita ca si acuma..dar asa este cand nu ai ajutor.Vor trece toate.Va pup.
laura513
Scris: Thursday, March 11, 2021 11:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Vickyb wrote:

Mamici chiar cum faceti sa scoateti bebeii mici afara? Aiic si cele cu experient pls. Conform program cand atiti ca ae dormi? Ce faceti daca il aluca plansul pe afara si cum e frig, mie frica sa nu raceasca.
Eu stau langa mall si dau tura le la ga si daca incepe intru in mall Lol dar pote aveti idei ai sugestii sunt binevenite

O purtam in wrap elastic lipita de mine, imbracata lejer (body, strampi, pantaloni, hanorac), ca sa se faca transfer de caldura de la corpul meu iar pe deasupra inchideam o haina larga, luam una de la sot. Apoi mi-am luat protectie de iarna. Statea ghemotoaca linistita ca simtea ca e cu mami. Dormea dusa de obicei, am scos-o si la -15 grade, iar pentru ca statea cu nasul bagat la pieptul meu si se incalzea de la mine, nu aveam stres ca ii e frig. Chiar mi-e dor de vremurile alea hearts
Anitta76
Scris: Friday, March 12, 2021 12:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Mamici, foloseste cineva thermomix?
Vickyb
Scris: Friday, March 12, 2021 11:36 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/29/2020
laura513 wrote:

O purtam in wrap elastic lipita de mine, imbracata lejer (body, strampi, pantaloni, hanorac), ca sa se faca transfer de caldura de la corpul meu iar pe deasupra inchideam o haina larga, luam una de la sot. Apoi mi-am luat protectie de iarna. Statea ghemotoaca linistita ca simtea ca e cu mami. Dormea dusa de obicei, am scos-o si la -15 grade, iar pentru ca statea cu nasul bagat la pieptul meu si se incalzea de la mine, nu aveam stres ca ii e frig. Chiar mi-e dor de vremurile alea hearts

Laura, pana la cate luni ai folosit wrapul? Ca sunt in dilema ce sa iau wrap sau marsupiu/ssc NuStiu avem 5 saptamni si deja 5kg. Am fost la ortoped si zicea ca de la 6 saptamani il putem pune in sistem. Am testat o saptamana unul Isara dar nu a fost cu succes ca sincer nu statea asa lipit (sau eu nu il puneam corect si bine) si plangea... ii place sa stea pe piept, pe burta la mine
IoanaIoanaC
Scris: Friday, March 12, 2021 11:44 AM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Vickyb wrote:

Laura, pana la cate luni ai folosit wrapul? Ca sunt in dilema ce sa iau wrap sau marsupiu/ssc NuStiu avem 5 saptamni si deja 5kg. Am fost la ortoped si zicea ca de la 6 saptamani il putem pune in sistem. Am testat o saptamana unul Isara dar nu a fost cu succes ca sincer nu statea asa lipit (sau eu nu il puneam corect si bine) si plangea... ii place sa stea pe piept, pe burta la mine

Vicky, imi cer scuze ca intervin, dar unde ai gasit de testat in Cj fara sa achizitionezi?
Zee
Scris: Friday, March 12, 2021 12:26 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2020
Mamici,cum se manifesta puseul de crestere? Oare e asa ceva pe la 2 saptamani? Ca nu mai stiu daca sa dau vina doar pe coliciLol e trezit feciorul meu de la 5 azi dimineata, ar manca non stop si mi se pare ca e tare sensibil Lol nu are temperatura, varsaturi, nu e constipat. Nu stiu daca la puseu sunt somnorosi sau activi. Macar ca mi-a mai zis lumea ca la icter sunt somnorosi si al meu nu avea nicio treaba.
freya1
Scris: Friday, March 12, 2021 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Pe la 3 sapt e un puseu de crestere, acum daca ii e foame da-i cat cere, o avea el nevoie
Dar la 6 sapt ? Al meu observ ca plange mai mereu cand e treaz, dar nu plansul ala groaznic ca la colici, un plans ca de plictiseala cred, alternat cu gangurit, de nici el nu pare sa stie daca e multumit sau nu... si greu il conving sa doarma, mai are noaptea 2-3h cand se uita pe pereti
Sistem eu folosesc cel mai mult Marsupi, merge la bebei mici si e ff usor de folosit
laura513
Scris: Friday, March 12, 2021 2:25 PM
Nivel

Vickyb wrote:

Pâna pe la 8-9 kg. E mult mai indicat wrapul decât sistemele de purtare pâna mai cre?te, sistemele nu sunt recomandate pana la ~6 luni pentru ca nu le umplu bine bebeii. Wrapul elastic se strange asa in jurul lor si stau perfect.
Cauta unul SH si apoi treci pe sistem de purtare ergonomic. Nu are sens sa dai bani multi pe un wrap, mai ales ca-l poti spala la masina si e ok pentru bebe. Eu l-am primit, dar am cautat pentru o prietena si am gasit pe OLX la 80 de lei, tot Boba ca al meu.
laura513
Scris: Friday, March 12, 2021 2:27 PM
Nivel

Anitta76 wrote:
Mamici, foloseste cineva thermomix?

Mult peste bugetul meu si sincer nu prea inteleg ce face de banii aia Lol
Alle.p
Scris: Friday, March 12, 2021 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Vickyb wrote:

Esti sigura xa sistemul probat era adecvat varstei si greutatii bebelusului? Mare parte din ssc-uri sunt destinate peste 4 sau chiar 6 luni.
Noi am folosit wrapul elastic pana la 6 luni, cand deja avea prea multa mobilitate si nu mai reusea sa stea asezat mult timp. Apoi am trecut la un ssc. Am ales casa samfirei full wrap conversion.
In sistem, daca e reglat bine, copilul trebuie sa stea lipit de tine, astfel se asigura si pozitia corecta a copilului si nici nu da dureri de spate. Trebuie sa ajungi sa saruti copilul pe cap cu usurinta, fara a te apleca.
Anitta76
Scris: Friday, March 12, 2021 2:29 PM
Nivel

laura513 wrote:

Mult peste bugetul meu si sincer nu prea inteleg ce face de banii aia Lol

Am tot vazut oferte, si pare sa promita multe. ras
alina89
Scris: Friday, March 12, 2021 2:47 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Tot citesc in urma pareri pro si contra despre alaptare.

Eu am un copil pe care nu am reusit sa il alaptez si un copil pe care l-am alaptat si inca il alaptez exclusiv.

Am fost mama criticata, aratata cu degetul si careia i se striga de toate, ca nu vad ca moare de foame copilul, ca sa nu il mai chinui, ca nu am lapte suficient sau ca nu am facut sacrificii destul, ca am renuntat prea repede, ca nu am alaptat pentru ca nu am vrut etc. Ce inseamna prea repede pentru MINE nu inseamna si pentru TINE. Doar TU stii cand PREA MULT este PREA MULT. Sa stiti ca nimeni niciodata nu ne va ridica statuie pentru noptile nedormite, pentru ranile la sani, pentru trezitul pe ceas pentru pompat si pentru toate suplimentele bagate in noi ca sa reusim. Toate cuvintele astea m-au bagat in depresie, plangeam zilnic ore in sir, eram coplesita de "nu exista nu poti si nu ai incercat destul, nu ai sacrificat destul". Dupa ce am zis stop, imi fac rau mie si ii fac rau copilului, ca bebelusul meu are nevoie mai mare de mine sanatoasa la cap decat de laptele meu, atunci am devenit alt om. Este si va fi intodeauna un regret mare ca nu am reusit sa il alaptez si pe el, dar am revenit la viata, am putut sa ma reconectez cu el, sa ne gasim alte momente de dragalit si sa compensam altfel alaptatul.

Eu am sustinut alaptarea si o voi sustine intodeauna, dinainte sa imi reuseasca a doua oara. Dar inteleg PERFECT de ce oricine nu ar vrea sa alapteze exclusiv. Eu am alaptat nu pentru a imi hrani copilul pentru ca l-am crescut pe primul perfect cu lapte praf si stiam deja ca si daca fac a doua oara acelasi lucru tot va fi foarte bine. Pur si simplu imi e drag de el, de conectarea dintre noi cand este la san si cum ma cuprinde cu totul cu manutele lui, cum se uita in ochii mei, dar daca ma aflam iar in situatia de la primul bebe, in depresia in care ajunsesem atunci si sentimentele pe care numai ideea de alaptat mi le trezise cu siguranta as fi ales sa pun stop agoniei si sa ma bucur de copii mei si sa le ofer o mama fericita si echilibrata.

Nu mai conteaza asta, dar cel hranit cu lp se imbolnaveste mai rar si face viroze f usoare fata de al doilea alaptat exclusiv care ne da niste emotii la fiecare viroza de o luam razna si s-a imbolnavit fara numar pana acum.

In weekend am vizionat cursul de LPB cu dezvoltarea socio emotionala a copilului (poate l-a mai vazut si altcineva) si era dat un exemplu de studiu facut de un pui de maimuta. maimutica hranita la san de o "mama" cu piele aspra, rece sau de o mama fara lapte, dar calda, cu blana pufoasa. si studiul spunea ca maimutica alegea intodeauna mama fara lapte chiar daca asta inseamna ca nu va supravietui decat cateva zile.

P.S. nu am scris mesajul ca sa supar pe cineva, pur si simplu exista iubire si conectare orice metoda ati alege sa va hraniti copulul. Si mamele care nu reusesc indiferent de motiv au nevoie de suport chiar mai mare decat cele care au reusit. Sa stie ca sunt mame bune, ca puii lor sunt in siguranta si ca fericirea lor chiar conteaza in dezolvarea micutilor.
Anitta76
Scris: Friday, March 12, 2021 2:59 PM
Nivel

alina89 wrote:
Tot citesc in urma pareri pro si contra despre alaptare.

Eu am un copil pe care nu am reusit sa il alaptez si un copil pe care l-am alaptat si inca il alaptez exclusiv.

Am fost mama criticata, aratata cu degetul si careia i se striga de toate, ca nu vad ca moare de foame copilul, ca sa nu il mai chinui, ca nu am lapte suficient sau ca nu am facut sacrificii destul, ca am renuntat prea repede, ca nu am alaptat pentru ca nu am vrut etc. Ce inseamna prea repede pentru MINE nu inseamna si pentru TINE. Doar TU stii cand PREA MULT este PREA MULT. Sa stiti ca nimeni niciodata nu ne va ridica statuie pentru noptile nedormite, pentru ranile la sani, pentru trezitul pe ceas pentru pompat si pentru toate suplimentele bagate in noi ca sa reusim. Toate cuvintele astea m-au bagat in depresie, plangeam zilnic ore in sir, eram coplesita de "nu exista nu poti si nu ai incercat destul, nu ai sacrificat destul". Dupa ce am zis stop, imi fac rau mie si ii fac rau copilului, ca bebelusul meu are nevoie mai mare de mine sanatoasa la cap decat de laptele meu, atunci am devenit alt om. Este si va fi intodeauna un regret mare ca nu am reusit sa il alaptez si pe el, dar am revenit la viata, am putut sa ma reconectez cu el, sa ne gasim alte momente de dragalit si sa compensam altfel alaptatul.

Eu am sustinut alaptarea si o voi sustine intodeauna, dinainte sa imi reuseasca a doua oara. Dar inteleg PERFECT de ce oricine nu ar vrea sa alapteze exclusiv. Eu am alaptat nu pentru a imi hrani copilul pentru ca l-am crescut pe primul perfect cu lapte praf si stiam deja ca si daca fac a doua oara acelasi lucru tot va fi foarte bine. Pur si simplu imi e drag de el, de conectarea dintre noi cand este la san si cum ma cuprinde cu totul cu manutele lui, cum se uita in ochii mei, dar daca ma aflam iar in situatia de la primul bebe, in depresia in care ajunsesem atunci si sentimentele pe care numai ideea de alaptat mi le trezise cu siguranta as fi ales sa pun stop agoniei si sa ma bucur de copii mei si sa le ofer o mama fericita si echilibrata.

Nu mai conteaza asta, dar cel hranit cu lp se imbolnaveste mai rar si face viroze f usoare fata de al doilea alaptat exclusiv care ne da niste emotii la fiecare viroza de o luam razna si s-a imbolnavit fara numar pana acum.

In weekend am vizionat cursul de LPB cu dezvoltarea socio emotionala a copilului (poate l-a mai vazut si altcineva) si era dat un exemplu de studiu facut de un pui de maimuta. maimutica hranita la san de o "mama" cu piele aspra, rece sau de o mama fara lapte, dar calda, cu blana pufoasa. si studiul spunea ca maimutica alegea intodeauna mama fara lapte chiar daca asta inseamna ca nu va supravietui decat cateva zile.

P.S. nu am scris mesajul ca sa supar pe cineva, pur si simplu exista iubire si conectare orice metoda ati alege sa va hraniti copulul. Si mamele care nu reusesc indiferent de motiv au nevoie de suport chiar mai mare decat cele care au reusit. Sa stie ca sunt mame bune, ca puii lor sunt in siguranta si ca fericirea lor chiar conteaza in dezolvarea micutilor.

Si eu am citit zilele trecute un studiu in ceea ce priveste alaptatul la san si manifestarea virozelor vs. hranirea cu supliment si manifestarea diversilor virusi asupra bebelusului. Si sincer, mi-am mai schimbat parerea desi eu si in momentul de fa?a ma invinovatesc ca am reusit doar 5 luni si nici alea exclusiv. Nici eu nu în?elegeam la început ca e mai important ca bebelusul sa aiba alaturi o mama relaxata si nu una stresata tot timpul pt ca da, il va afecta emotional! Ceea ce as vrea sa punctez, si nu o fac din rautate, o fac ca sa nu pateasca mamicile ca mine este sa se evite pe cat de mult posibil grupul acela pe facebook: breastfeeding alaptare. Este real faptul ca multe lucruri le puteti invata de acolo insa daca aveti vreo problema si o scrieti acolo, indiferent ca va curge sange din sani sau indiferent ca aveti puroi si va ustura sau va doare de inebuniti, fetele de acolo va spun, de multe ori sub un aer superior, sa ALAPTATI. Experienta mea acolo nu a fost una tocmai buna, de asta tin sa precizez aici, pt ca si daca sunteti in acel grup sa faceti totusi ce si cum simtit voi. In cel mai bun caz un consultant in alaptare e mai ok. Dar oricum ar fi, nu uitati de voi, nu uitati ca bebelusii au nevoie de voi sanatoase la cap, se poate bine, nu se poate iarasi bine. Este important sa faceti asa cum simtiti voi, nu cum va baga in cap unu, altu, soacra, etc. De acum inainte deciziile le veti lua voi, copilasul este al vostru. Succes!
alina89
Scris: Friday, March 12, 2021 3:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Anitta76 wrote:

Si eu am citit zilele trecute un studiu in ceea ce priveste alaptatul la san si manifestarea virozelor vs. hranirea cu supliment si manifestarea diversilor virusi asupra bebelusului. Si sincer, mi-am mai schimbat parerea desi eu si in momentul de fa?a ma invinovatesc ca am reusit doar 5 luni si nici alea exclusiv. Nici eu nu în?elegeam la început ca e mai important ca bebelusul sa aiba alaturi o mama relaxata si nu una stresata tot timpul pt ca da, il va afecta emotional! Ceea ce as vrea sa punctez, si nu o fac din rautate, o fac ca sa nu pateasca mamicile ca mine este sa se evite pe cat de mult posibil grupul acela pe facebook: breastfeeding alaptare. Este real faptul ca multe lucruri le puteti invata de acolo insa daca aveti vreo problema si o scrieti acolo, indiferent ca va curge sange din sani sau indiferent ca aveti puroi si va ustura sau va doare de inebuniti, fetele de acolo va spun, de multe ori sub un aer superior, sa ALAPTATI. Experienta mea acolo nu a fost una tocmai buna, de asta tin sa precizez aici, pt ca si daca sunteti in acel grup sa faceti totusi ce si cum simtit voi. In cel mai bun caz un consultant in alaptare e mai ok. Dar oricum ar fi, nu uitati de voi, nu uitati ca bebelusii au nevoie de voi sanatoase la cap, se poate bine, nu se poate iarasi bine. Este important sa faceti asa cum simtiti voi, nu cum va baga in cap unu, altu, soacra, etc. De acum inainte deciziile le veti lua voi, copilasul este al vostru. Succes!

Da, stiu de grupul acela si am auzit tot felul de povesti urate despre el..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.