Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Maria, multa sanatate! Cred ca e tare greu sa fii non-stop prezenta pentru micuta, iar tu sa nu te simti bine. Ai luat legatura cu medicul de familie? |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,daca ma mulg si pun laptele in frigider mai este bun?nu sa il tin mult decat cateva ore Buna, eu il pastram 2 ore la temperatura camerei, 24 la frigider si 6 luni la congelator. La frigider poate sta si 48 ore, dar nu am lasat niciodatat atat pt ca am eu ceva pitici pe creier |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Maria sper sa iti revii si sa te simti cat de repede bine. Multa putere si rabdare. Asta e groaza acum cum suntem cu picii asa micuti, am avut si eu in sarcina a fost forma usoara dar clar acum mi se pare mai urat. Grija de tine si de voi |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Am luat legatura, mi-a dat paracetamol ?i molekin imuno si ceva pastilute de supt. Am facut acum un test rapid,a ie?it negativ, acum a?tept sa fac PCR-ul sa vad ce arata si ala. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Va multumesc fetelor pt.gandurile bune.Luca se simte mai bine de aseara si nu a mai facut febra de aseara.Ieri a fost tare greu dar a trecut. Anitta nu a fost de spital,iti dai seama ca daca simt eu ca mama ca e de spital il duc dar chiar nu vreau sa il expun pe nebunia asta daca nu este cazul.De aceea am si chemat pediatru acasa si daca el ma sfatuia dupa consult mergeam la spital dar nici el nu a spus fiind ft.grav.Are doar rosu in gat si se pare ca el este ca mine,la rosu face febra mare si vomita,asa sunt si eu,fac si 40 febra.Analizele au iesit ok,usoara anemie o sa ii dea fier putin,proteina C marita cum are inflamatia in corp si limfocitele putin sub medie.Azi am dus si proba de urina si urocultura si vedem daca este ok si aici.A primit tratament si dupa 2 doze deja a inceput sa pape,sa alerge prin casa,sa fie binedispus.Scaunele am intrebat medicul si a spus ca sunt normale sa fie mai dese si mai moi din cauza siropurilor.Nu am dus proba de scaun,medicul nu sugereaza dar poate o sa ducem asa pt.linistea noastra desi este ok si scaunul fara modificari mari. Doamne Ajuta,sanatate tuturor
Maria o sa fie bine,o sa treci peste.Eu cu sotul am fost in noiembrie amandoi pozitivi deodata.Eu m-am simtit mult mai rau ca si el.Tusa seaca si intruna,oboseala,durere muschi,febra,vomitat.Am vb.zilnic cu medicul de familie si mi-a dat tratament compatibil cu alaptarea.Dupa cam 14 zile mi-a trecut complect,tusa ma tinut inca mult timp.A fost greu pt.ca ne-am izolat amandoi si Luca nu stia el ca noi vrem sa stam in pat si sa dormim..el cu activitatile lui zilnice,cu cataratul peste tot,alergat si ft.agitat dupamasa spre seara cum nu am iesit cu el afara.Il mai scoteam pe balcon dar nu avea rabdare mai mult de 5 min sa stea.Dar a trecut si asta si am facut fatza iar Luca nu a luat nimic,ori a luat si a fost total asimtomatic...nu am vazut nici o modificare la el,probabil isi lua anticorpi din alaptare.Multa putere si sanatate |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Zee wrote:Buna Mihaela, iti multumesc pt povestioara. Intr-adevar, am avut si eu partea mea de vina. Cum mi-a venit greu laptele, foloseam pompa, cand l-am atasat la san mi-a zis pediatra sa ii dau cu sticla ca nu a luat in greutate, pe urma sotul meu a inceput munca si e plecat 2-3 nopti, nu am pe nimeni sa ma ajute, eu nu am rezistat sa ma mulg din ora in ora si i-am dat praf noaptea. O zi am facut pauza cand am mancat mango, cum mi-au zis de la Urgente iar de ieri mi-l vomita incontinuu laptele meu. Recunosc ca l-am zapacit si eu, dar pur si simplu nu am stiut cum sa proedez alfel. Iar acum chiar nu mai am nicio idee.
Droxana,dupa ce mananca se strange tare de burtica si plange foarte tare. Se linisteste in brate. Sotul zice ca are colici patutul si e smecher el, eu cred ca are un inceput pt ca doarme foarte putin si e agitat intruna.
Buna ! Nu pune presiune pe tine, alaptezi cat si cum poti, nu pentru toate femeile alaptarea este un vis frumos, de aceea trebuie sa fim blande intre noi atat cu povestile personale, cat si cu sfaturile. Daca fetele ti-au spus cat de magica si benefica pentru copil este alaptarea, eu pe primul copil nu l-am alaptat exclusiv din n motive, acum la 2ani si aproape jumate nu are istoric de boli cu toate ca a venit in contact cu diverse persoane cu gripa/raceli etc Al doilea copil a fost alaptat exclusiv in primele 3 luni pana cand am decis sa ii dau si lp pt ca fratele lui nu era tocmai ok cu cat statea la san, nici eu nu eram impacata cu faptul ca îl neglijez pe cel mare nefiind implicata 100% cu el in timp ce alaptam. Orice efort pe care îl faci conteaza, dar cel mai important este ca tu ca mama sa fii fericita si implinita in acest nou rol. Copilul simte usor starile mamei si preia din ele, fii blanda cu tine si totul va fi bine. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Adina Mariana wrote:Mamici spuneti-mi va rog sunt normale scaunele mai dese,mai lichide si cu usor mucus de la supozitor paracetamol de febra si sirop de febra?Luca de ieri imi face febra mare 39,5.Azi a venit medicul pediatru acasa si lo consultat.Ne-o trimis la analize de sange,am si mers sa ii le facem iar maine dimi proba de urina.Acum ma gandeam daca sa ii duc si proba de scaun dar nu stiu daca este normal scaunul in asemenea conditii de dus.Are putin rosu in gat dar banuieste medicul si infectie urinara pt.ca ii este ft ft galben pishucu.Sunt franta...nu am dormit de ieri dimineata deloc,intruna febra,impachetari,supozitor,nu mananca,doarme putin,dimineata so trezit vomitand,ma dor bratele ca intruna se cere in brate.Doamne numa copil bolnav sa nu ai Mirela iti voi raspunde cand voi putea... Multa sanatate piticului, sa treceti repede peste episodul asta. Miru dupa supozitor tot timpul face câteva scaune mai moi si cu mucus, la fel si dupa Algin sirop. Noi doar ce am trecut de o raceala, si cred ca am nevoie de terapie dupa faza asta, cum e mai mare, anticipa deja când voiam sa ii curat nasul si cred ca ne auzea tot satul, a invatat sa spuna nu, si numai asta tipa ?i plangea... E aiurea când sunt bolnavi, eu ma consum aiurea si ma simt vinovata când se îmbolnaveste... va imbratisam |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| GeorgianaB wrote:
Buna ! Nu pune presiune pe tine, alaptezi cat si cum poti, nu pentru toate femeile alaptarea este un vis frumos, de aceea trebuie sa fim blande intre noi atat cu povestile personale, cat si cu sfaturile. Daca fetele ti-au spus cat de magica si benefica pentru copil este alaptarea, eu pe primul copil nu l-am alaptat exclusiv din n motive, acum la 2ani si aproape jumate nu are istoric de boli cu toate ca a venit in contact cu diverse persoane cu gripa/raceli etc Al doilea copil a fost alaptat exclusiv in primele 3 luni pana cand am decis sa ii dau si lp pt ca fratele lui nu era tocmai ok cu cat statea la san, nici eu nu eram impacata cu faptul ca îl neglijez pe cel mare nefiind implicata 100% cu el in timp ce alaptam. Orice efort pe care îl faci conteaza, dar cel mai important este ca tu ca mama sa fii fericita si implinita in acest nou rol. Copilul simte usor starile mamei si preia din ele, fii blanda cu tine si totul va fi bine.
Iti multumesc din suflet. Cred ca e primul sfat cu asevarat incurajator pe care il primesc. Inca persista sentimentul de vinovatie, dar o sa fac ce si cum pot. Multumesc inca o data |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| GeorgianaB wrote:
Buna ! Nu pune presiune pe tine, alaptezi cat si cum poti, nu pentru toate femeile alaptarea este un vis frumos, de aceea trebuie sa fim blande intre noi atat cu povestile personale, cat si cu sfaturile. Daca fetele ti-au spus cat de magica si benefica pentru copil este alaptarea, eu pe primul copil nu l-am alaptat exclusiv din n motive, acum la 2ani si aproape jumate nu are istoric de boli cu toate ca a venit in contact cu diverse persoane cu gripa/raceli etc Al doilea copil a fost alaptat exclusiv in primele 3 luni pana cand am decis sa ii dau si lp pt ca fratele lui nu era tocmai ok cu cat statea la san, nici eu nu eram impacata cu faptul ca îl neglijez pe cel mare nefiind implicata 100% cu el in timp ce alaptam. Orice efort pe care îl faci conteaza, dar cel mai important este ca tu ca mama sa fii fericita si implinita in acest nou rol. Copilul simte usor starile mamei si preia din ele, fii blanda cu tine si totul va fi bine.
Subscriu. Ai scris atat de frumos ! |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Adina Mariana wrote:Va multumesc fetelor pt.gandurile bune.Luca se simte mai bine de aseara si nu a mai facut febra de aseara.Ieri a fost tare greu dar a trecut. Anitta nu a fost de spital,iti dai seama ca daca simt eu ca mama ca e de spital il duc dar chiar nu vreau sa il expun pe nebunia asta daca nu este cazul.De aceea am si chemat pediatru acasa si daca el ma sfatuia dupa consult mergeam la spital dar nici el nu a spus fiind ft.grav.Are doar rosu in gat si se pare ca el este ca mine,la rosu face febra mare si vomita,asa sunt si eu,fac si 40 febra.Analizele au iesit ok,usoara anemie o sa ii dea fier putin,proteina C marita cum are inflamatia in corp si limfocitele putin sub medie.Azi am dus si proba de urina si urocultura si vedem daca este ok si aici.A primit tratament si dupa 2 doze deja a inceput sa pape,sa alerge prin casa,sa fie binedispus.Scaunele am intrebat medicul si a spus ca sunt normale sa fie mai dese si mai moi din cauza siropurilor.Nu am dus proba de scaun,medicul nu sugereaza dar poate o sa ducem asa pt.linistea noastra desi este ok si scaunul fara modificari mari. Doamne Ajuta,sanatate tuturor Maria o sa fie bine,o sa treci peste.Eu cu sotul am fost in noiembrie amandoi pozitivi deodata.Eu m-am simtit mult mai rau ca si el.Tusa seaca si intruna,oboseala,durere muschi,febra,vomitat.Am vb.zilnic cu medicul de familie si mi-a dat tratament compatibil cu alaptarea.Dupa cam 14 zile mi-a trecut complect,tusa ma tinut inca mult timp.A fost greu pt.ca ne-am izolat amandoi si Luca nu stia el ca noi vrem sa stam in pat si sa dormim..el cu activitatile lui zilnice,cu cataratul peste tot,alergat si ft.agitat dupamasa spre seara cum nu am iesit cu el afara.Il mai scoteam pe balcon dar nu avea rabdare mai mult de 5 min sa stea.Dar a trecut si asta si am facut fatza iar Luca nu a luat nimic,ori a luat si a fost total asimtomatic...nu am vazut nici o modificare la el,probabil isi lua anticorpi din alaptare.Multa putere si sanatate Imi pare rau daca s-a inteles ca oarecum contrazic medicul tau pediatru sau ca nu ai luat tu cea mai buna decizie. Pana la urma noi mamele intotdeauna vom lua cele mai bune decizii pt puii nostri. Eu ti-am spus doar cum a fost in cazul nostru si cat de repede s-a facut bine fiindca am mers la urgente, si nu am fost la privat ci la stat, si nu am avut nimic de reprosat. Sanatate multa! |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| MariaS wrote:Multumesc fetelor de sfaturi. De ce mi-a fost frica n-am scapat, astazi ia venit rezultatul testului la sot, e pozitiv, probabil si eu am o forma de Covid. La el simptomele au fost asemanatoare unui rosu in gat, nu ?i-a pierdut sim?ul sau gustul,doar i-au fost usor alterate. Sper din suflet sa nu fac ceva grav si sper ca micuta sa nu fie afectata
Daca o alaptezi sunt sanse foarte mari sa nu ia de la tine, ii dai anticorpi in laptic :) Fetita mea nu a luat niciun crocobaur de la mine, in schimb eu am TOT de la ea, cand prindea cate un virus :))) Cu exceptia celor digestivi, slava Domnului, ca ajungeam la Socola
Multa sanatate si sa va faceti bine repede |
|
| Zee wrote:
Eu stiu ca il poti tine 5 ore la temperatura camerei, 2-3 zile la frigider si parca 6 luni la congelator. Poate iti mai confirma cineva, sa nu iti dau informatii eronate
Exact Recomand grupul de facebook ParentIs sprijin in alaptare Iasi (cel de Iasi e cel mai mare), sunt foarte multe info folositoare acolo Daca nu eram acolo, as fi cedat la presiunea celor din jur, asa, am avut unde verifica informatiile si am fost zen.
Si site-ul e-lactancia e sfant pentru toate mamicile care alapteaza si carora medicii le interzic medicamente de durere, raceala, anestezii la stomatolog etc, pentru ca sunt dezinformati pe tema asta. Se poate verifica acolo substanta activa, daca are impact in alaptare asupra bebelului sau a productiei de lapte. |
|
| Adina, multa sanatate baietelului! In general (nu tot timpul), cand au infectie urinara, mirosul urinei se schimba si devine greu, neplacut. Urina colorata poate fi si semn de deshidratare si atat. Doamne ajuta sa iasa bine probele de urina, sa scape repede de gatutul rosu si sa fie totul bine! |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| GeorgianaB wrote:
Georgiana imi pare rau daca pe tine te-a deranjat postarea mea. Acum daca tot ai deschis subiectul uite ca iti scriu tie ceea ce lui Zee nu i-am scris tocmai pentru ca decizia trebuie sa-i apartina :alaptatul este un act natural si firesc, asa e dat de Dumnezeu sau Mama natura cum vrei tu sa-i zici si da, alapterea e magica pentru cine o intelege si si-o doreste. Alaptatul înseamna si apropierea bebelusului de mama, alinare, nu e doar despre mancat. Zee nu am încercat sa te conving nimic, repet: decizia iti apartine! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mihaela14 wrote: Georgiana imi pare rau daca pe tine te-a deranjat postarea mea. Acum daca tot ai deschis subiectul uite ca iti scriu tie ceea ce lui Zee nu i-am scris tocmai pentru ca decizia trebuie sa-i apartina :alaptatul este un act natural si firesc, asa e dat de Dumnezeu sau Mama natura cum vrei tu sa-i zici si da, alapterea e magica pentru cine o intelege si si-o doreste. Alaptatul înseamna si apropierea bebelusului de mama, alinare, nu e doar despre mancat. Zee nu am încercat sa te conving nimic, repet: decizia iti apartine!
Cata dreptate ai.Stai linistita Mihaela...si eu am scris ca alaptarea este benefica si voi sustine asta mereu pt.ca asa este.Laptele matern nu se compara cu nici un lapte praf oricine ce ar spune.Eu demult am renuntat sa mai cer sfaturi pe acest forum legat de alaptare pt.ca din pacate nu se incurajeaza asta.Si nu sunt de acord cu faza ca alaptarea nu este pt.oricine..desigur unde sunt probleme medicale este alta treaba dar in rest..trebuie sa facem si putine sacrificii pt.puiul nostru.Nimeni nu a spus ca este usoara alaptarea dar in viata asta facem sacrificii mai ales pt.copilul nostru.Niciodata o femeie care nu alapteaza va incuraja pe alta care alapteaza pt.ca nu stie cum este pana la capat si este trist dar asta e viata.Iar legat de faza ca e benefic sau nu,asta in timp se va afla nu in primii ani din viata.Eu sunt un exemplu oarecare.Mama nu ma putut alapta ca a fost grav bolnava dupa ce mo nascut pe mine si se vede,sunt ft.bolnavicioasa si sensibila.In schimb fratele meu alaptat nu are si nu a avut nici o treaba,nu raceste veci.Eu nu mai stiu ce sa mai iau pt.imunitate.In fine,nu vreau polemici e strict parerea mea...oricum fiecare alege ce este mai bine pt.ea si bebelus dar eu mereu voi incuraja alaptarea si nu este lucru mai minunat in lumea asta atat pt.mama cat si pt.copilul ei si sanatate. |
|
|