Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee cate saptamani are bebele tau si cu ce greutate s-a nascut? A recuperat greutatea pierduta in spital? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Ellena20 wrote:Zee cate saptamani are bebele tau si cu ce greutate s-a nascut? A recuperat greutatea pierduta in spital?
Astazi are 10 zile. S-a nascut cu 3,200, am iesit din spital cu 3,050 si ieri la urgenta avea 3,190. Este alaptat mixt, ii dau san doar ce reusesc sa ma mulg si am cam 60 ml din ambii, dar mi s-a zis ca daca vreau sa i-l dau, daca nu, nu, ca nu il ajuta deloc si sa raman doar la praf |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| Cum adica nu il ajuta ? In 14 zile trebuie sa ajunga la greutatea de la nastere, deci eu zic ca sunteti ok Iar dermatita atopica e una, alergia e altceva...eu as merge la alt pediatru |
|

| freya1 wrote:Cum adica nu il ajuta ? In 14 zile trebuie sa ajunga la greutatea de la nastere, deci eu zic ca sunteti ok Iar dermatita atopica e una, alergia e altceva...eu as merge la alt pediatru
Asta mi-a spus de la urgente, din pacate azi nu am unde sa merg. O sa merg maine |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/4/2020 Mesaje: 167
| Zee wrote:Astazi are 10 zile. S-a nascut cu 3,200, am iesit din spital cu 3,050 si ieri la urgenta avea 3,190. Este alaptat mixt, ii dau san doar ce reusesc sa ma mulg si am cam 60 ml din ambii, dar mi s-a zis ca daca vreau sa i-l dau, daca nu, nu, ca nu il ajuta deloc si sa raman doar la praf
Mie laexternare mi-au scris ca in 10 14 zile trebuie sa recupereze ce a pierdut la nastere,e f bine la tine. Nu ai cum sa mulgi cat suge el de fapt, el stie cum sa scoata maxim. Pff...ce prostie,nu e nimic mai bun ptr el ca lapticul tau,cum a stiut sa il creasca ,stie si sa il hraneasca corpul mamei. |
|

Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Zee wrote:Cunosc si eu. Am mancat un mango si dupa ce l-am alaptat la 3 ore am mers la urgenta deoarece bebe era plin de pete. Are dermatita atopica, aparent fiind de la mine. Pediatru mi-a zis sa nu ii mai dau laptele meu si sa ii dau doar praf. Din pacate la spitalul privat unde am nascut nu au urgenta la pediatrie sa mai cer azi o parere. Acum nu stiu daca sa ii mai dau san sau nu.  mi s-a zis si ca nu a luat in greutate si sa ii dau doar praf ...
Pff..dar se satura bebele? Doar din cauza ca I au ie?it petele acuma sa nu I mai dai? |
|
| Zee, sa nu te lasi, vorbeste si cu un consultant in alaptare, pe mine m-a ajutat fff mult, tot asa credeam la inceput ca nu se satura, nu se atasa bine, adormea la san si uite ca acum nu stiu ce sa mai fac cu laptele si bebe suge din orice pozitie, nu mai face mofturi Sunt sigura ca vei reusi |
|

Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Zee wrote:
Asta mi-a spus de la urgente, din pacate azi nu am unde sa merg. O sa merg maine
Zee ai grija ca medicii din spitale (majoritatea) privesc foarte ciudat alaptarea si descurajeaza mamicile. Eu am stat o saptamana internata cu Ami cand avea 1a 8l si zi de zi am fost batuta la cap ca de ce o mai alaptez. E dezamagitor. Invata sa zici ca ei si sa faci ca tine.
Copilul a luat f bine in greutate. Cu dermatita atopica, pentru început incearca sa inlocuiesti produsele de curatare cu unele baby friendly, fara niciun fel de parfum, cu care sa speli si hainele tale si asternuturile cu care vine in contact. Multi parinti au remarcat schimbari majore facand asta. |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Zee,subscriu la ce a zis Laura de medici. Dr ginecolog la care am fost recent,mi-a zis ca de ce o mai alaptez pe eva ( care are acu?i 1a9l ), ca dupa un an laptele e APA CHIOARA..?i e femeie ?i mama..asta in condi?iile in care mi-a prescris un antibiotic care nu era compatibil cu alaptarea... |
|

| Aveti mare dreptate, unde am nascut a venit un consultant in alaptare si mi-a aratat cum sa atasez corect la san sa perseverez oarecum, dar atat. In rest singurele sfaturi primite au fost ca ba nu e suficient lapte, degeaba e mult daca nu e consistent, nu ia un greutate, iar dupa vizita la urgente mi s-a zis sa nu mai alaptez 48h pana imi iese mango din organism. E drept ca sunt pe punctul de a ceda cu alaptatul, as prefera sa nasc de 10x dar sa nu ma mai chinui cu alaptarea. Si imi asum vina cu mango ala, chiar nu m-am gandit ca il poate afecta asa mult. Maine o sa merg pentru a2a parere, sper sa fie mai pozitive gandurile si eventual sa imi fac o lista cu ce sa nu mananc. |
|
| Nu e nevoie de nicio lista, mananca normal pt ca ai nevoie de nutrienti, dupa cum vezi vei sti daca ceva ii face rau si nu mai mananci Te inteleg, si mie mi s-a parut greu la inceput, m-am chinuit sa ii dau cu SNS, cu seringa, dar a meritat efortul Acum daca tu simti ca nu mai poti si nu mai poti da lp, dar dupa parerea mea e pacat, vb macar cu un consultant si vezi ce zice |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/19/2019 Mesaje: 190
| Buna diminea?a. Va urez o zi a femeii in care sa va bucurati de fiecare raza de soare, de fiecare pata de verdeata! La mul?i ani mamici |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Doamne,am crezut ca mi se pare mie cand vreo 3 medici mi-au spus ca de ce mai alaptez?zic cum adica?am crezut ca nu aud bine,ma asteptam la laude nu la critici sincer din partea unor medici.Ca cica dupa 1 an laptele matern nu il mai ajuta deloc plus ca e copil mare wtf?da laptele de vaca sau cel praf il ajuta mai bine?numa ma inervez cand aud.Cum sa spui ca medic asa ceva?pai nu ma mir ca in ziua de azi sunt putine mamici care alapteaza ca multe nu se documenteaza si deh..asculta medicul ca stie el mai bine.Pacat ca nu mai sunt vremurile mai de demult,pacat ca unii bebelusi nu au sansa sa simta caldura pieptului mamicii lor,pacat..pacat.Eu sunt tare mandra ca ii dau inca,ca am reusit iar Luca meu se calmeaza instant la san orice durere ar avea,asadar noi nu ne confruntam cu plansete agresive ca il pun la san si instant tace,nu mai vb.cand are febra mititelul si sanul este medicamentul lui.Pana ma intorc la munca nici nu ma gandesc sa il intarc,dar in schimb lucrez de pe acum la o intarcare cat mai blanda si tot incerc sa ii scot din mese.Acum lucrez la cea de noapte.Ii dau apa din canita lui cu cioc ori de cate ori se trezeste,il iau in brate sa adoarma inapoi si doar daca incepe sa planga ii dau san.Daca puteti mamici alaptati si luptati pt.asta chiar daca este ft.greu la inceput,o sa vedeti beneficiile in timp cat este de usor cand mai cresc si nu stau locului deloc,cand le ies dintii e veselie si sanul ii calmeaza mai bine decat orice medicament..este benefic din foarte multe puncte de vedere si pt.ei si e usor si pt.voi,e o binecuvantare pt.piticii nostri,cine alapteaza si are bebe mai mare sunt sigura ca imi confirma ce am spus nai sus
Mirela tu cum esti?ai inceput serviciul?ai rezolvat la cresa cu Eva?cum e cu intarcarea/alaptatul?pupici |
|

| simmo wrote:Anitta, si eu cred ca se poate intampla sa scada putin in greutate. Noi il cantarim doar cand ajungem la medic, iar acum mergem cam o data la 3 luni.
Adina, imi pare rau ca aveti nopti mai grele. La noi caninii au fost horror (maraiala non stop, trezit noaptea, mucus in scaun - nu inteleg de ce la el cand erup dintii/masele/canini are 1-2 zile de face kk cu mucus; la analize fecale tot timpul a iesit ok) Soacra ta cum se mai simte ? Sincer Simmo la noi fiecare dinte/masea care iese este horror..la canini nici nu ma mai pot gandi.Dar noroc cu sanul ca il linisteste si Camilia il mai ajuta pe moment,dar tot sanul e baza.Acum are febra,inca nu imi dau seama daca de la vreo masea care sta sa iasa sau so racit.Urmaresc si sun medicul daca pana dupamasa este la fel.Stai linistita cu scaunul,poate asa se manifesta la el.Atata timp cat ii trece dupa,analizele ii sunt ok nu trebuie sa te ingrijorezi.Odata iesiti toti dintii nu o sa mai aveti probleme de genul.Soacra este bine, o tot ducem odata la 3 sapt.la Cluj la chimioterapie.Asteptam urm.sedinta ca ii face si CT si vedem daca so extins,daca o ramas la fel sau da in retragere.Avem ceva emotii dar avem si sperante ca ea se simte bine.Chiar ma uimeste ca a inceput sa faca mancare,se joaca cu Luca cand mergem in vizita.Daca nu as sti diagnosticul ei atat de grav as zice ca ii so gresit analizele.Tot odata imi este frica sa nu cada dintr-o data dar ma bucur ca este foarte optimista si a spus ca lupta pana la capat ca vrea sa se mai bucure de nepotei.Isi ia tratamentul si face tot ce ii spunem ca stie ca este inspre binele ei.Deci e bine ca totusi coopereaza si vrea.Momentan traim prezentul si incercam sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o mai avem impreuna.Luca foarte mult o iubeste si este foarte fericit cand o vede.Sper sa o mai poata vedea macar inca 1 an mama ta cum se mai simte?pupici |
|

| La multi ani mamicute frumoase si harnice.Sa va dea Dumnezeu multa sanatate,putere si fericire alaturi de cei dragi voua.Un 8 Martie asa cum va doriti voi |
|
|