Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mihaelaalin
Scris: Friday, March 5, 2021 7:12 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Poi nici nu ii dau dar ea tot spune ca trebuie apa sa bea
IoanaOlo
Scris: Friday, March 5, 2021 7:19 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
Mihaelaalin wrote:

Asa sunt soacrele/mamele. Acela?i întrebare o aud ?i eu zilnic... Si de pe la doua luni jumate intrebarea :Când ii dai sa manânce? Sau si mai si: da nu ii cre?ti cantitatea de lapte (bebe e pe lapte praf de la na?tere). Tu fa asa cum stii ca e mai bine. topai
MariaS
Scris: Friday, March 5, 2021 7:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Mihaelaalin wrote:
Buna mamaici,voi de la cate luni ati inceput sa ii da?i apa lui bebe?soacra mea ma tot bate la cap inca de cand lam adus acasa sa ii dau apa,acum bebe are 2 luni.multumesc

O po?i întreba pe soacra ta, de ce sa ii dai apa atat de devreme.
Ai mare grija sa nu te trezesti ca îi incepe diversificarea mai devreme daca tot insista atâta cu apa.
Bebe "bea apa" de la sân, lapticul acela slab de la început.
Droxana
Scris: Friday, March 5, 2021 7:41 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2019
Voi ce metode ave?i /a?i avut de a adormi bebelu?ii? Inafara de san..
MariaS
Scris: Friday, March 5, 2021 7:49 PM
Nivel

Droxana wrote:
Voi ce metode ave?i /a?i avut de a adormi bebelu?ii? Inafara de san..

Am încercat pe piept, plimbata în bra?e, "zguduita" adica mi?carea ca o face ma?ina sau caruciorul, o vibra?ie u?oara.
LE: suzi nu accepta dar o liniČ™te uneori daca îmi suge degetul.
freya1
Scris: Friday, March 5, 2021 8:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Plimbat in sistem merge la noi intotdeauna, leganatul pe picioare sau in brate doar uneori, infasatul (cautati super swaddle pe youtube, eu am testat acum 2 nopti si a mers)
Mihaelaalin
Scris: Friday, March 5, 2021 8:17 PM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
MariaS wrote:

O po?i întreba pe soacra ta, de ce sa ii dai apa atat de devreme.
Ai mare grija sa nu te trezesti ca îi incepe diversificarea mai devreme daca tot insista atâta cu apa.
Bebe "bea apa" de la sân, lapticul acela slab de la început.

Poi spune ca ce ii tine laptele de sete.cu diversificate nu are cum sa inceapa devreme ca nu stam in aceia?i casa si bebe nu ramane cu ea deloc.eu mai citesc pe net una alta si ii spun ca nu e bine si zice sa mai las Internetul ca ce mama ma crescut cu internet.eu mai citesc la voi mai pe un site si vad ce e bine si ce nu
AstaMica
Scris: Friday, March 5, 2021 9:20 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/6/2020
Mihaelaalin wrote:

Poi spune ca ce ii tine laptele de sete.cu diversificate nu are cum sa inceapa devreme ca nu stam in aceia?i casa si bebe nu ramane cu ea deloc.eu mai citesc pe net una alta si ii spun ca nu e bine si zice sa mai las Internetul ca ce mama ma crescut cu internet.eu mai citesc la voi mai pe un site si vad ce e bine si ce nu

Si mama o tot tine cu apa, sa ii dau apa, dar i-am spus ca nu. Desi el are 4 luni. Noi stam in aceeasi casa, dar daca ii zic nu, nu ramane.

Mi se pare ca a trecut asa de repede timpul, imediat trec 2 luni si incepem diversificarea.
Vickyb
Scris: Friday, March 5, 2021 9:59 PM
Nivel

Inregistrat: 4/29/2020
MariaS wrote:
Sunt asa dezamagita ca nu o sa mai am parte de copilul din urma cu o saptamâna sau doua,acel copil care dormea somnuri de cate 2-3 ore la intervale de maxim o ora jumatate de la trezire ?i fara sa depun ft mult efort in al culca Cray
Pediatrul mi-a zis ca sunt colicii de vina si sa schimb din nou picaturile, alta solu?ie nu mi-a dat, dar ma bate gândul sa merg la terapie Bowen cu ea.
App Vicky, tu cât plate?ti pe sedinta?
Ca si aplicatie folosesc Baby+, se aseamana cu glow baby, dar ma bate gândul sa platesc si pt the wonder weeks.

Maria la cine merg eu pentru copii e 50 de lei
Vickyb
Scris: Friday, March 5, 2021 10:04 PM
Nivel

Inregistrat: 4/29/2020
Mihaelaalin wrote:

Asa era pe vremuri si pe mine soacra m-a intrebat daca ii dau apa si avem 1 luna. Asa era teoria pe cand su crescut ele copii spunei ca s-au schimbat vremurile si a evoluat stiinta
MariaS
Scris: Friday, March 5, 2021 10:35 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:

In cazul acesta va trebui sa ii spui ca TU î?i cre?ti copilul asa cum RU vrei, nu dupa cum se facea pe vremuri.
Lumea a evoluat,iar faptul ca avem acces la internet ii o binecuvântare.
Exact ca faza cu dormitul pe burta,îl poti lasa sa doarma la vârsta frageda dar nu nesupravegheat, dormitul pe burta la vârsta frageda + nesupravegheat creste de 25 de ori rata de moarte subitauff hainoroc
Zee
Scris: Friday, March 5, 2021 10:39 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
AndreV wrote:

Da, e posibil. Noi am ajuns acasa de la spital si a început distractia cu colicii. Încearca picaturi, pozitia aceea pe brate si rezista. Ia-ti magneziu. Va fi mai bine, chiar daca acum nu vezi luminitacomputerlove
Pe noi ne-a ajutat Colief mult cu colicii. Con?ine o enzima care ajuta la digestia laptelui. Se pare ca unii copii se nasc cu lipsa din enzima aceasta ?i din cauza asta ii doare burtica. Apoi se dezvolta stomacasul lor si nu mai au nevoie de ajutor.Ii dadeam combinat Colief ?i Sab Simplex.

Fata mea nu dormea ziua. Ne chinuiam 3-4 ore s-o adormim, ?i dormea 15-20 minute. Ne-a ajutat mult regula de 90'. Bine, noi când am inceput eram la 60'. Dormea tot pu?in, dar reu?eam s-o adormim un pic mai u?or....Nici acum nu doarme mai mult de 40 minute adunate ziuaHilar

Multumesc mult. Din pacate mai fac nopti albe pana luni. Am fost la pediatru la vaccin si mi-a fost o mila de el de toata tremuram, mi-a spus sa ii administrez Liv 52 pt icter si amuitat sa intreb daca in paralel ii pot administra ceva pt colici. Asa ca mai astept pana luni...
Adina Mariana
Scris: Saturday, March 6, 2021 12:08 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Mihaelaalin wrote:
Pe vremuri era altcumva si majoritatea persoanelor mai invarsta spun asa,apa/ceai devreme,diversifucare cu de toate etc.Spune ca ea si fa ca tine.Apa se da doar cand se incepe diversificarea,pana atunci laptele este apa,mic dejun,pranz,cina si desertsic
Adina Mariana
Scris: Saturday, March 6, 2021 12:11 AM
Nivel

Anitta76 wrote:
Buna mamici. Este normal sa slabeasca bebe in greutate daca nu mai papa ca inainte din cauza dintisorilor? A slabit 100 gr intr-o saptamana pt ca a avut multe eruptii, manca doar jumatate din cat manca ea de obicei dar nu stiu daca e normal sau nu. Multumesc
Este normal sa scada in greutate daca nu mananca ca inainte pt.ca umbland este activa si da mai repede jos mancarea.Noi nu am slabit,in schimb am stagnat.Urmareste si vezi..o luna hai fie doua nu cred sa fie ceva dar daca continua sa scada consulta pediatrulpupici
Adina Mariana
Scris: Saturday, March 6, 2021 12:26 AM
Nivel

Mamici nu va stresati cu somnul bebeilor ca sunt intr-o continua schimbare.Eu era sa cad in depresie la cat m-am stresat cu somnul lui Luca...ma simteam depasita de situatie.Fetele de pe forum stiu cat le-am stresat cu somnul.Abia imi dormea,inslusiv din spital nou nascut bebe colegei de salon dormea intruna,il tot trezea sa pape,eu in schimb ma chinuiam sa il culc 20 min.sa pot dormi si eu.Mi-a trebuit extrem de mult timp sa accept situatia asa cum este si sa imi dau seama ca asa este copilul meu si sa nu mai imi fac atatea scenarii ca ii va afecta creierul si dezvoltarea.Asta ca un sfat...sa nu faceti ca mine ca e groaznic sa fiti cum am fost eu.Nici acum nu sunt impacata si total revenita si nici nu cred ca o sa imi treaca pana nu mai creste putin,imi revin o perioada si iar ma iau gandurile.Si azi noapte mi-a adormit cu dificultate la 11 jumate,la 3 so trezit si nu o mai vrut sa doarma pana la 5 jumate orice i-am facut sau dat.Apoi a adormit si la 9 a fost sus.Am plans de oboseala si frustrare ca oricat program ii fac si il respect cu strictete uneori imi iese,alteori nu dar sper sa fie doar o perioada cum ii ies masele ca parca tot mai des face asa ceva.Dar mereu cand imi este greu ma gandesc la copilasii bolnavi si imi spun ca trec eu si peste asta si bine ca e sanatos.Luati fiecare zi asa cum este ea asta va sfatuiesc din suflet.Eu as schimba cate ceva daca as putea sa intorc timpul inapoi de aceea va si sfatuiesc ca pe mine nu a avut cine sa ma sfatuiasca cu asta si nu am stiut.Va pup

Laura la multi ani fetitei tale,sa creasca mare si sanatoasa.E tare frumusica asa cretolinamajoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.