Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Maria, ce sa zic, nu esti singura, cum zice si Ellena, ma tem ca e normal, si al meu sta la san f mult, apoi il pun in sistem si il plimb pana adoarme, iar se trezeste tipand in somn, iar la san etc Cat timp nu are febra si ia in greutate cel mai probabil asa e perioada asta Si cu oboseala ce sa mai zic, azi-noapte dupa jumatate de ora de plimbare a adormit si s-a trezit dupa inca jumatate de ora din cauza gazelor (era ca o mica mitraliera ), l-am luat in brate sa il linistesc, am adormit si m-am trezit asa cu el peste vreo 2h Eu am o aplicatie, glow baby, in care notez tot si asa am vazut ca din fragmentele astea isi face totusi 14-15h de somn pe zi, chit ca eu nu mai apuc sa fac nimic Pt sfarcuri compresele multi-mam sunt fff bune, imediat calmeaza durerea, fara ele nu stiu ce faceam |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Miha1989 wrote:Buna fetelor v am citit in mare si se pare ca toate avem cam aceeasi problema in ultima perioada, copilul meu dormea de la 8 la 6 dimi manca si se mai trezea la 9,10 si uneori se trezea si la 2 noaptea insa rar de tot, acum este terorist il pun la 8 se trezeste la 23 mananca, se trezeste pe la 1-2,dupa care se trezeste chiar si dupa o ora pe la 4 iar si la 6 se trezeste si nu mai vrea somn sta treaz o ora jum si cand i se face somn doarme cu circ in conditiile in care el dormea singur inainte il puneam in patut si nani... Afara plange in carut trebuie sa alerg ca nebuna cu carutul prin gropi ca sa adoarma, inainte cum ieseam dormea instant afara...stiu ca trece printr un salt mental acum la 4 luni jumate dar imi este teama ca va ramane asa cu somnurile...
La 4 luni ai parte de salt mental, puseu de crestere si cea mai "iubita" regresia somnului. Cea de la 4 luni cred ca e cea mai cunoscuta Nu va ramane cu somnurile asa daca nu incerci sa le schimbi. Trebuie sa i le pastrezi asa cum l-ai invatat chiar daca tie ti se pare ca si le schimba. E doar o perioada lunga, asta dureaza intre 2 si 6 saptamani. Multa rabdare... Muuulta... Mie mi-a placut aplicatia The wonder weeks. Am instalat-o si acum. M-a facut sa-i inteleg perioadele |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Sunt asa dezamagita ca nu o sa mai am parte de copilul din urma cu o saptamâna sau doua,acel copil care dormea somnuri de cate 2-3 ore la intervale de maxim o ora jumatate de la trezire ?i fara sa depun ft mult efort in al culca Pediatrul mi-a zis ca sunt colicii de vina si sa schimb din nou picaturile, alta solu?ie nu mi-a dat, dar ma bate gândul sa merg la terapie Bowen cu ea. App Vicky, tu cât plate?ti pe sedinta? Ca si aplicatie folosesc Baby+, se aseamana cu glow baby, dar ma bate gândul sa platesc si pt the wonder weeks. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Maria, incearca sa iei lucrurile ca atare pentru ca si gandind asa te obosesti. Ei sunt mici acum, totul este nou pt ei, inca se adapteaza la noua viata. Eu m-am obisnuit asa si accept situatia asa cum este. Totusi, fetita ta inca doarme foarte bine. Ai vazut ca toate ne confruntam cu problema somnului, dar va trece. Piticii au nevoie de noi, ai vazut cat de repede se linisteste atunci cand o iei in brate eu una oricum nu stiu ce inseamna somnuri lungi la bebe pe timp de zi
Poti sa il rogi pe sot sa o scoata el la plimbare si sa ramai tu sa te mai odihnesti. Eu acum nici nu vreau sa stiu cand mai sunt puseuri sau salturi mentale. O sa iau fiecare zi ca atare si privesc lucrurile mai relaxata. E normal sa mai fie si zile mai grele atat pt ei, cat si pt noi. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Zee wrote:Mamici mai experimentate, maine ajung la pediatru, dar... credeti ca e normal ca bebe de o saptamana sa doarma asa putin? Doarme cam 40 min "linistit" pe urma ba scanceste, plange, da din picioare. Cel mai mult a dormit 3 ore legate, dupa baita. Este hranit mixt, am putin lapte momentan si ii dau si lapte praf (60ml mananca la o masa, indferent cat sta la san). Eu sunt terminata, mai mult de o ora nu am mai dormit de vineri si imi vine sa plang incontinuu. E posibil sa aiba colici asa devreme? Nu are iritatii, nu vomita, nu are temperatura, la haine am grija, chiar nu stiu ce sa fac, mi se pare ca e foarte nelinistit.
Da, e posibil. Noi am ajuns acasa de la spital si a început distractia cu colicii. Încearca picaturi, pozitia aceea pe brate si rezista. Ia-ti magneziu. Va fi mai bine, chiar daca acum nu vezi luminita Pe noi ne-a ajutat Colief mult cu colicii. Conține o enzima care ajuta la digestia laptelui. Se pare că unii copii se nasc cu lipsa din enzima aceasta și din cauza asta ii doare burtica. Apoi se dezvolta stomacasul lor si nu mai au nevoie de ajutor.Ii dădeam combinat Colief și Sab Simplex.
Fata mea nu dormea ziua. Ne chinuiam 3-4 ore s-o adormim, și dormea 15-20 minute. Ne-a ajutat mult regula de 90'. Bine, noi când am inceput eram la 60'. Dormea tot puțin, dar reușeam s-o adormim un pic mai ușor....Nici acum nu doarme mai mult de 40 minute adunate ziua |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Eu cred ca e ceva în aer de ne a luat pe toate deodata...defapt copiii no?tri sunt apropia?i de vârsta:)) Noi ne am culcat la 3 azi-noapte.. nu mai puteam de somn îmi ?ineam cu o mana capul..nust ce a avut iar ca ziua a fost ok, a dormit in reprize de 30-40 min iar noaptea ea nu avea treaba..de la 8 la 10 ?i de la 12 la 3 mi a facut scandal ,ori nu I venea lapte cum vroia,ori nust..?i pe mine ma dor sfarcurile la cum m a tras..îmi dadea ?i cu pumnii,ma ciupea,dadea din maini din picioare din cap.. la un mom so?ul a facut un lapte praf dar când deja se vedea când mai poate de oboseala ?i am zis ca nu cedez,mai încerc.. apoi a adormit dar ff greu..eu nu mai aveam rabdare ma uitam la ea ?i nu ?tiam cum sa o lini?tesc.. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Buna mamici. Este normal sa slabeasca bebe in greutate daca nu mai papa ca inainte din cauza dintisorilor? A slabit 100 gr intr-o saptamana pt ca a avut multe eruptii, manca doar jumatate din cat manca ea de obicei dar nu stiu daca e normal sau nu. Multumesc |
|
| Le iau ca atare ca nu am altceva de facut, mai ales ca nu îi prima data când se întâmpla ceva asemanator. Pe mine ma termina ca nu pot dormi macar 2 ore linistita noaptea. In capcana lp ?i eu îs pe cale sa cad, dar îmi zic " mai rezista un pic, e doar o etapa, va trece ?i totul va fi bine". Ieri i-am zis sotului sa o plimbe el ca sa dorm ?i eu un pic, saracul de el a adormit în timp ce o pregateam de iesit afara, nu l-am trezit ca mi-a fost mila de el, are o perioada mai agitata la lucru,peste astea se adauga casa plus lipsa somnului,seara cand a mica nu se lini?te?te la mine in bra?e o ia ei, cu toate ca îl trimit la somn sa fie fresh la lucru . "Când zici ca nu mai poti, mai poti un pic" asa suntem noi acum. Ne-o trebuit copii, na ia de aici |
|
| MariaS wrote:Le iau ca atare ca nu am altceva de facut, mai ales ca nu îi prima data când se întâmpla ceva asemanator. Pe mine ma termina ca nu pot dormi macar 2 ore linistita noaptea. In capcana lp ?i eu îs pe cale sa cad, dar îmi zic " mai rezista un pic, e doar o etapa, va trece ?i totul va fi bine". Ieri i-am zis sotului sa o plimbe el ca sa dorm ?i eu un pic, saracul de el a adormit în timp ce o pregateam de iesit afara, nu l-am trezit ca mi-a fost mila de el, are o perioada mai agitata la lucru,peste astea se adauga casa plus lipsa somnului,seara cand a mica nu se lini?te?te la mine in bra?e o ia ei, cu toate ca îl trimit la somn sa fie fresh la lucru . "Când zici ca nu mai poti, mai poti un pic" asa suntem noi acum. Ne-o trebuit copii, na ia de aici
Asa e Maria..?i eu îmi zic rabdare rabdare ?tiu ca trb sa ne bucuram ca o sa ne fie dor mai încolo de ei asa mici ,cred ca toate astea sunt ca sa fim puternice , totu?i mi e groaza de perioadele de la 4 luni ca tot am citit de puseuri,regresii,etc..poate ne încurajeaza mamicile mai mari ?i ne spun cum au trecut ele mai u?or însa cuvântul care predomina este rabdarea.. |
|
| Eu il încurajez pe sot zicandu-i ca asta îi antrenamentul pentru ce urmeaza LE: nu va am pe fb, dar astea suntem noi https://ibb.co/CMhqtFj |
|
| MariaS wrote:Eu il încurajez pe sot zicandu-i ca asta îi antrenamentul pentru ce urmeaza LE: nu va am pe fb, dar astea suntem noi https://ibb.co/CMhqtFj
Haha acum 10 min vazusem poza |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Buna, mamici!
Nu am mai intrat de ceva timp, v-am citit pe sarite.
Suntem bine, miercuri am fost la vaccin de 4 luni +rotarix. La 2 luni nu am avut probleme, bine nici acum nu a facut febra, singura chestie e ca la unul din picioruse e rosu si zona e tare si un pic umflata. Medicul ne-a recomandat sa-i punem doar gheata. Sper sa ii treaca. De papat, papam putin, ma gandesc ca o fi si de la vaccin. Si asa era el mofturos. Ne-a si masurat, 61 cm si 6300 grame.
Ne-a dat sa luam Bifido Baby timp de o luna, un plic pe zi, pentru ca dupa cum v-am mai zis, e jale cu scaunul la noi, face rar. Sper sa ne ajute.
Am trecut si de perioada colicilor, pe noi nu ne-a, ajutat nimic. Iar de acum a inceput sa nu mai aiba stare, da sa se ridice in fund si daca nu il ajuti se supara.
Zee, am citit ca ai scris despre epiziotomie, eu nu am avut, insa tot am fost cusuta pentru ca m-am rupt natural, dar am stat in fund de la inceput. Intr-adevar, acum cand ma gandesc, era un disconfort, dar atunci nu-l bagam in seama. Dar a disparut repede. Iar la controlul de 6 saptamani eram vindecata, am avut fire care nu se scot.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mamaici,voi de la cate luni ati inceput sa ii da?i apa lui bebe?soacra mea ma tot bate la cap inca de cand lam adus acasa sa ii dau apa,acum bebe are 2 luni.multumesc |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Mihaela, dupa ce incepi diversificarea, adica dupa 6 luni se da apa, altfel laptele ii e suficient
|
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Mihaelaalin wrote:Buna mamaici,voi de la cate luni ati inceput sa ii da?i apa lui bebe?soacra mea ma tot bate la cap inca de cand lam adus acasa sa ii dau apa,acum bebe are 2 luni.multumesc Cand am inceput diversificarea. Mi se pare repede la 2 luni |
|
|