Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alle.p
Scris: Sunday, January 31, 2021 1:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2018
fluturash26 wrote:

Arata ciudat...ma voi uita dupa aia pottette.ras

Asa e , arata ciudatLol dar e mai compacta si mai usor de carat pt pipi. Cea de la potette e perfecta pt nr2 si e ideala pt iesiri mai lungi.
Ella30
Scris: Sunday, January 31, 2021 1:38 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Alle.p wrote:
Si eu sunt pentru olitele portabile. Nu mi se pare civilizat sa ne facem nevoile pe la colturi, nici macar copiii mici. Plus nu e igienic. Al meu este un mic explorator, pune mana peste tot, pe copaci, pe ziduri, garduri. Si sunt sigura ca nu e singurul.
De doua ori am vazut copii pusi sa faca pipi unde tocmai se jucase ap meu. De cate ori au facut-o pana atunci?pale
Sunt si oljte portabile pt pipi, arata ca niste sticlute, atat pt fetite, cat si pt baietei.
Haindeti sa crestem noi o generatie mai civilizata!
https://www.domo.ro/olite-si-reductoare-wc/olita-portabila-de-urinat-pentru-calatorii-pMCY1NDArMw-l/

Nu stiam ca exista olite portabile, si din cate vad sunt multe persoane care nu stiu de ele. Super faine si practice, dar pacat ca nu sunt promovate, pt a sti mai multa lume despre ele.
Nu am zis ca e ok cum procedeaza, ci doar ce am vazut. Noi inca suntem in etapa de imprietenit cu olita.
Alle.p
Scris: Sunday, January 31, 2021 4:30 PM
Nivel

Ella si eu am aflat de ele de cateva luni, chiar cautand o solutie pt treburile facute afaraLol
In vara vreau si eu sa il dezvat de scutec, iarna nu mi se pare potrivit tocmai ca se mai pot intampla accidente si e aiurea sa stai sa schimbi copilul in frig.
Nici nu sunt pe piata din Romania de foarte mult timp, dar asa, din vorba in vorba, putem sa schimbam asta. Nu pt toata lumea, caci multi parinti nu vad de fapt o problema prin a face nevoile oriune, ca doar e copil...Am si eu in grupul de prietene mamici care procedeaza astfel, eu le-am spus de olita portabila, dar nu insist. Fiecare decide cum creste copilul.
Alle.p
Scris: Sunday, January 31, 2021 4:32 PM
Nivel

Andra, a patit ceva Miruna sau e un conteol de rutina?computerlove
fluturash26
Scris: Sunday, January 31, 2021 8:31 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Alle.p wrote:

Asa e , arata ciudatLol dar e mai compacta si mai usor de carat pt pipi. Cea de la potette e perfecta pt nr2 si e ideala pt iesiri mai lungi.

Da, pai de asta ma uitam sa fie si pt nr 2...in caz de, ca sigur vor fi cazuri..mai ales cand ies in parc si nu e nici o toaleta functionala.NuStiu noi ca noi ca ne tinem dar ei...
fluturash26
Scris: Sunday, January 31, 2021 8:34 PM
Nivel

Alle.p wrote:
Ella si eu am aflat de ele de cateva luni, chiar cautand o solutie pt treburile facute afaraLol
In vara vreau si eu sa il dezvat de scutec, iarna nu mi se pare potrivit tocmai ca se mai pot intampla accidente si e aiurea sa stai sa schimbi copilul in frig.
Nici nu sunt pe piata din Romania de foarte mult timp, dar asa, din vorba in vorba, putem sa schimbam asta. Nu pt toata lumea, caci multi parinti nu vad de fapt o problema prin a face nevoile oriune, ca doar e copil...Am si eu in grupul de prietene mamici care procedeaza astfel, eu le-am spus de olita portabila, dar nu insist. Fiecare decide cum creste copilul.

Si eu aveam de gand sa o las pentru primavara treaba asta dar ea avand program de olita la cresa cred ca s-a obisnuit asa si ii place si a venit din partea ei. Acum sper sa se mai incalzeasca cat de curand..oricum noi fiind cu bebe 2 mai mult pe langa casa ne invartim. Si in primavara numai bine poate va fi mai ok cu ea cand iesimras
Da e clar ca nu poti insista.ras daca nu ai cu cine.
Sa vedem maine la cresa cum va fi cu facutul la olita ca ea e tare rusinoasa sa zica.ras
Ella30
Scris: Sunday, January 31, 2021 10:16 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Alle.p wrote:

Asa e, fiecare si-l creste cum crede ca e mai bine Lol
Eu sincer am ales sa nu mai zic nimic nimanui. Care vede ceva si e curios, intreaba. Ii voi lua si eu o olita de asta, pt la vara/toamna, ca dupa cum vad situatia ne va lua muuuuult pana sa faca la olita..
Andra09
Scris: Monday, February 1, 2021 10:11 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Alle.p wrote:
Andra, a patit ceva Miruna sau e un conteol de rutina?computerlove

De când era micuta, daca a o tin aplecata spre fata la baie, i se invinetesc mâinile, medicul zice ca e normal, eu zic ca nu ras, asa ca prefer sa o vada un cardiolog. Sper sa fie doar rutina, ca alte simptome nu are. computerlove cum te simti? Ce repede trece timpul...
Adina Mariana
Scris: Monday, February 1, 2021 3:28 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017

Adina, soacra cum se mai simte ?[/quote]

Simmo ma bucur ca ai mai scris.Chiar ma intrebam oare ce mai face mama ta?imi pare rau ca nu este tocmai ok dar stiu ft.bine prin ce treci.Mama mea de la metastaze nu a mai rezistat,sunt ft.periculoase.Si exact asa ca tine recomand si eu mamicilor sa lase copilasii la bunici.E o binecuvantare cine ii are si se ofera.Eu din partea mea mami nu mai e,tata e plecat in strainatate iar cu soacra nu stiu ce va fi.Mi-am pierdut si ultima farama de sparanta ca se va face bine.A inceput sedintele de chimioterapie,la ultimul CT de sapt.trecuta ia iesit metastaze la stomac si pe intestine.In urma operatiei ia scos afara tumora si o parte din stomac,fierea si din pancreas.Doctorii spun ca este ft.agresiva si galopanta ce are soacra,ne-a spus stadiul 4 si cam 6 luni de trait,depinde de organism.Suntem devastati,sotul cu cumnatul si noi facem tot ce tine de noi sa ii prelungim viata cat mai mult posibil.Eu m-am inteles anul trecut cu soacra ca Luca va ramane la ea un an cat timp sunt eu cu sotul la lucru in jur de 6 ore sa nu fiu nevoita sa il duc la cresa sa imi fie mereu racit plus ca mi se pare prea micut,ci sa il dau la 3 anisori direct in grupa mica dar avand in vedere necazul care so abatut asupra noastra am depus dosarul deja pt.cresa de stat destul de aproape de locul meu de munca daca e ceva..sa pot fugi repede la el.Alt ajutor nu am,doar soacra putea.Fratemeu si el cu copil,loc de munca,nepotul la gradinita sau socrii lui fratemeu,cumnatu au si ei bebe mai mic ca si Luca cu 1 luna jumate unde sa il las?bona momentan nu ne permitem asa ca....asta e situatia.Luca este in permanenta cu mine si sotul care vine seara de la lucru.Este ft.atasat de mine,doamne feri sa merg pana la.baie ca repede vine dupa mine.Nu stiu ce va face saracul la cresa.Cred ca va suferi ft.mult dar pur si simplu nu stiu cum as putea sa fac,nu am cum.Imi pare ft.rau ca Luca nu se poate bucura de bunici si ma rupe sufletul pt.asta si mai tare ma doare ca posibil sa o pierd si pe soacra care era ca a doua mama pt.mine,ne intelegem ft.bine si si-a dorit ft.mult nepoti..dar acum cand ii are si au amandoi 14 respectiv 16 luni nu stiu cat se va mai putea bucura sa ii vada cum cresc.E ft.frustrant si traumatizant.
Ii doresc mamei tale sanatate si sa nu fie atat de grava situatia totusi.Sa ne mai scri.
Adrian cum se intelege cu bona?
Adina Mariana
Scris: Monday, February 1, 2021 3:50 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
MirelaD wrote:
Multumim de casu?a nouCheek Kiss

Fetelor ,eu intru in criza de timp,de asta nu prea mai reu?esc sa scriu,de?i citesc destul cat pot de des. La începutul lui aprilie trebuie sa ma întorc la serviciu, iar ce voi face cu Eva înca nu ?tiu nimic sigurpale la cre?ele de stat nu ?tiu când se vor face înscrieri...dar am în?eles ca, chiar ?i a?a ,criteriile sunt destul de aspre. Noi nu avem domiciliul în Ia?i,de?i ?ansele scad considerabil,plus Nr redus de copila?i înscri?i datorita covid.
Ceva privat luam în calcul,dar ustura tare la buzunaruff plus ca,am inceput sa cautam ?i noi o casu?a a noastra,înca stam in chirie ?i ne-am cam saturat..iar de vreo ruda care sa ne ajute nici vorba,ca suntem singuri aici.
Uneori simt ca ziua ar trebui sa aibe mai multe ore. Îmi doresc sa raspund uneori mamicilor începatoare,ca tare ma recunosc în unele întrebari,dar pâna apuc eu, subiectul e deja expiratNuStiu
De eva nu mai zic,fiecare zi e o provocare..,mai ales când vine vorba de somn, s-au schimbat radical lucrurileLol dar era de a?teptat, cre?te,se dezvoltahearts

Va îmbra?i?ez pe toate..sa ave?i multa rabdaregrup hearts

Mirela intereseaza-te din timp cu cresa de stat daca doresti sa o dai acolo.Eu deja am facut demersurile pt.inscrierile la cresa si eu doar in vara ma intorc la munca si oficial il las doar din septembrie dar trebuie din timp ca si asa sunt multe dosare in asteptare si sa prinzi vreun loc.Suna si te intereseaza si vezi ce trebuie ca sa faci.Depinde mult si de oras/zona,poate si de rata de imbolnavire nu stiu.De exemplu la noi nu am auzit sa ia mai putini copii din cauza Covidului..atata ca la noi sunt cam putine crese si multi copilasi si greu ajungi sa te primeasca si pe tine dar asa din timp ai sanse...

Cum stai cu alaptarea?ai inceput intarcarea?eu inca nu...am spus ca mai stau pana dupa Pasti si apoi incep.Dar tot odata am reusit sa ii scot o masa mai mult de alinare de la 7 seara.Asadar mai are o masa dimi la trezire,cea de la somnul de la pranz si cea de seara dinainte de nani.Noapte este mult mai bine ca de cam o luna din trezirile alea multe acum are doar 1 trezire,maxim 2,uneori nici una in schimb cu somnul seara am imediat un an de cand ma chinui sa il culc mai repede de 11 si nu reusesc.Cred ca am facut deja o obsesie din asta ca de ce nu reusesc.Ultima faza a fost zilele astea ca am reusit la 10 jumate sa il adorm..mare bucurie si pe cand sa ma pregatesc si eu de somn mi se trezeste intr-o juma de ora fresh si pauza..orice i-am facut nu l-am mai putut culca pana la ora 2 si ceva.Deci daca e culcat inainte de 11 seara se trezeste dupa 20-30 min si gata desi e intuneric in camera si nu este galagie in casa deloc.Deci..nu mai am putere la acest capitol si sper doar ca este sanatos pt.dezvoltarea lui aceasta ora tarzie de culcareCray pana de pasti ramanem asa cu mesele de lapte 3 pe zi si 1 pe noapte iar dupa pasti ii scot masa de la somnul de la pranz,apoi cea de noapte,si raman principalele de dimi si seara dar cert este ca pana in august maxim sept.vreau sa fie intarcat.
MirelaD
Scris: Monday, February 1, 2021 4:33 PM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Adina Mariana wrote:

Mirela intereseaza-te din timp cu cresa de stat daca doresti sa o dai acolo.Eu deja am facut demersurile pt.inscrierile la cresa si eu doar in vara ma intorc la munca si oficial il las doar din septembrie dar trebuie din timp ca si asa sunt multe dosare in asteptare si sa prinzi vreun loc.Suna si te intereseaza si vezi ce trebuie ca sa faci.Depinde mult si de oras/zona,poate si de rata de imbolnavire nu stiu.De exemplu la noi nu am auzit sa ia mai putini copii din cauza Covidului..atata ca la noi sunt cam putine crese si multi copilasi si greu ajungi sa te primeasca si pe tine dar asa din timp ai sanse...

Cum stai cu alaptarea?ai inceput intarcarea?eu inca nu...am spus ca mai stau pana dupa Pasti si apoi incep.Dar tot odata am reusit sa ii scot o masa mai mult de alinare de la 7 seara.Asadar mai are o masa dimi la trezire,cea de la somnul de la pranz si cea de seara dinainte de nani.Noapte este mult mai bine ca de cam o luna din trezirile alea multe acum are doar 1 trezire,maxim 2,uneori nici una in schimb cu somnul seara am imediat un an de cand ma chinui sa il culc mai repede de 11 si nu reusesc.Cred ca am facut deja o obsesie din asta ca de ce nu reusesc.Ultima faza a fost zilele astea ca am reusit la 10 jumate sa il adorm..mare bucurie si pe cand sa ma pregatesc si eu de somn mi se trezeste intr-o juma de ora fresh si pauza..orice i-am facut nu l-am mai putut culca pana la ora 2 si ceva.Deci daca e culcat inainte de 11 seara se trezeste dupa 20-30 min si gata desi e intuneric in camera si nu este galagie in casa deloc.Deci..nu mai am putere la acest capitol si sper doar ca este sanatos pt.dezvoltarea lui aceasta ora tarzie de culcareCray pana de pasti ramanem asa cu mesele de lapte 3 pe zi si 1 pe noapte iar dupa pasti ii scot masa de la somnul de la pranz,apoi cea de noapte,si raman principalele de dimi si seara dar cert este ca pana in august maxim sept.vreau sa fie intarcat.

Adina,am sunat la 2 cre?e sa cer informa?ii,nu ?tiu sa îmi raspunda ce am nevoie pt dosar,cica sa urmaresc siteul. Am sunat ?i la direc?ia cre?e,?i tot a?a,nu îmi zic nimic concret,nici macar o hârtiu?a sa incep ?i eu sa adun. Spun ca vor fi afi?ate pe site toate detaliile cu vreo luna înainte de înscrieri,?i ca am timp atunci,de?i eu am zis ca vreau sa incep sa strâng actele necesare,ca timp nu mai e mult ?i acu?i ma întorc la munca. Cel mai probabil se vor putea depune dosare prin mai-iunie,dar nimic sigur. Anul trecut abia în iulie au început înscrierile . Nici nu ?tiu cum sa mai fac,pe cine sa mai sun. Se pare ca oricum ar fi , chiar daca prin absurd am prinde loc,pâna atunci va trebui sa apelez la cre?a privata. Care e f scumpapale
Iar de în?arcat,parca nu reu?esc sa mai fac nimic concret. În ultima vreme,se treze?te noaptea de n ori,f rar adoarme la loc fara lapte,in rest plângepale ?i doar a?a o linistesc..eu pun pe seama caninilor,ca trebuie sa sparga curand. Iar ziua tot cam la fel ca ?i tine, mai reu?esc când ?i când sa sar laptele de diminea?a,mai ales atunci când se întâmpla sa ies din casa înainte ca ea sa se trezeasca,apoi prânz ?i seara. Dar doaamnee ce greu adoarme la prânz,cat se opune,nu o recunosc. Se lasa cu plâns ?i urlet chiar. Chiar daca se treze?te la 7 diminea?a,daca am noroc ?i adoarme pe la 3, cu toate încercarile ?i insistentele mele. Cum s-a întâmplat ?i astazi. Greu tareCrazy
Sincer,aveam în cap un plan bine stabilit,ca o voi în?arca pâna ma întorc la serviciu,dar timpul trece a?a repede ?i eu ma simt depa?ita de situa?ie...ca nu mai sunt buna de nimicuff sunt epuizata

MirelaD
Scris: Monday, February 1, 2021 4:35 PM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:

Asa e, fiecare si-l creste cum crede ca e mai bine Lol
Eu sincer am ales sa nu mai zic nimic nimanui. Care vede ceva si e curios, intreaba. Ii voi lua si eu o olita de asta, pt la vara/toamna, ca dupa cum vad situatia ne va lua muuuuult pana sa faca la olita..

Subscriu la faza cu olitaLol
Alle.p
Scris: Monday, February 1, 2021 4:45 PM
Nivel

Adina , la cat se trezeste dimineata? Si la pranz la cat si cat doarme?
AndreV
Scris: Monday, February 1, 2021 10:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/2/2018
Andra09 wrote:

De când era micuta, daca a o tin aplecata spre fata la baie, i se invinetesc mâinile, medicul zice ca e normal, eu zic ca nu ras, asa ca prefer sa o vada un cardiolog. Sper sa fie doar rutina, ca alte simptome nu are. computerlove cum te simti? Ce repede trece timpul...

Andra, la noi la 6 saptamani a urlat la eco cardiac, la 7 luni trebuia sa repetam eco. Acolo iar si-a inceput concertul. Ca sa stea cuminte, i-am pus youtube, elefantul cici. M-am simtit vinovata,dar trebuia sa stea cuminte. A fost aproximativ cuminte. Neavand acces la ecrane, a fost fascinata. Isi mai aducea ea aminte ca ar fi cazul sa planga, dar iar era furata de ecran. Poate functioneaza si la bebe mai mare, un desen animat, ceva.
fluturash26
Scris: Tuesday, February 2, 2021 8:22 AM
Nivel

MirelaD wrote:

Adina,am sunat la 2 cre?e sa cer informa?ii,nu ?tiu sa îmi raspunda ce am nevoie pt dosar,cica sa urmaresc siteul. Am sunat ?i la direc?ia cre?e,?i tot a?a,nu îmi zic nimic concret,nici macar o hârtiu?a sa incep ?i eu sa adun. Spun ca vor fi afi?ate pe site toate detaliile cu vreo luna înainte de înscrieri,?i ca am timp atunci,de?i eu am zis ca vreau sa incep sa strâng actele necesare,ca timp nu mai e mult ?i acu?i ma întorc la munca. Cel mai probabil se vor putea depune dosare prin mai-iunie,dar nimic sigur. Anul trecut abia în iulie au început înscrierile . Nici nu ?tiu cum sa mai fac,pe cine sa mai sun. Se pare ca oricum ar fi , chiar daca prin absurd am prinde loc,pâna atunci va trebui sa apelez la cre?a privata. Care e f scumpapale
Iar de în?arcat,parca nu reu?esc sa mai fac nimic concret. În ultima vreme,se treze?te noaptea de n ori,f rar adoarme la loc fara lapte,in rest plângepale ?i doar a?a o linistesc..eu pun pe seama caninilor,ca trebuie sa sparga curand. Iar ziua tot cam la fel ca ?i tine, mai reu?esc când ?i când sa sar laptele de diminea?a,mai ales atunci când se întâmpla sa ies din casa înainte ca ea sa se trezeasca,apoi prânz ?i seara. Dar doaamnee ce greu adoarme la prânz,cat se opune,nu o recunosc. Se lasa cu plâns ?i urlet chiar. Chiar daca se treze?te la 7 diminea?a,daca am noroc ?i adoarme pe la 3, cu toate încercarile ?i insistentele mele. Cum s-a întâmplat ?i astazi. Greu tareCrazy
Sincer,aveam în cap un plan bine stabilit,ca o voi în?arca pâna ma întorc la serviciu,dar timpul trece a?a repede ?i eu ma simt depa?ita de situa?ie...ca nu mai sunt buna de nimicuff sunt epuizata

Da, la noi nu se dau informatii, eu mereu urmaream site-ul directiei de crese cand au fost inscrierile in vara. Fiimd timp de pandemie cred ca nici ei nu stiu, dar eu cred ca undeva prin mai iunie vor fi daca totul merge ok. Se pun atunci actele, nu is cine stie ce acte, le obtii in 2 zile.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.