Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Zee wrote:Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat?
La fel mi s-a zis si mie, eu am respectat ce a zis neonatoloaga. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Zee wrote:Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat? Eu lam sters decateori il schimbam de pempars cu spirt si vata |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Zee wrote:Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat?
Bine ai venit proaspata mamica! Am vazut poza cu flacaul la gravidute, îi foarte frumusel
O saptamâna asa am facut ?i eu cu buricul, compresa ne?esuta cu spirt de jur împrejur, nu s-a uscat ca sa pice, pe urma am fost la pediatru pt înscriere ?i control ?i mi-a zis sa nu îi mai fac asa, ci sa o curat cu betadina si las liber bontul,a picat in 2 zile maxim.
Plimbari efectiv am facut dupa 3 saptamâni,asta din cauza vremi, pâna atunci am ie?it câte 5 min afara la fotosinteza ?i ca sa îi mai treaca din icter. |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Zee wrote:Buna mamici, fac si eu trecerea de la gravidute aici Mamicile cu epiziotomie, cam dupa cat timp de la nastere s-a diminuat disconfortul? Si inca o intrebare, dupa cat timp ati iesit la plimbare cu bebelasii vostri? Felicitari! Eu am 2 saptamani si inca ma deranjeaza, asta si pentru ca nu am respectat ce mi-a spus doctorul sa nubstau in fund... Oricum e din ce in ce mai ok, nu se mai resimte asa |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Zee wrote:Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat? Eu doar l-am sters cu spirt o data pe zi si a cazut la o saptamana |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Si eu tot cu spirt l-am sters o data pe zi si dupa am pus baneocin. Tot la o saptamana a cazut. |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Hei
Fetelor cum va mai confrunta?i cu colicii? La noi de 3 zile e mai rau:( nu plânge dar de dimineata pana seara se screme ?i se înro?e?te la fata,ma doare sufletul sa o vad cum o chinuie :(( protectis ii dau de la început, de o sapt ii dau ?i colief si de 2 zile am bagat ?i espumisan . Cele care le mai da?i atâtea cum le administra?i? ?tiu ca se zice ca nu prea avem ce face decat sa a?teptam sa treaca însa ma gândeam ca poate nu I dau eu cum trebuie... |
|
| Eu ii dau Infacol (aceeasi substanta ca espumisan sau sab simplex) inainte de masa, nu-i dau zilnic, cand vad ca are o zi mai proasta, al meu mai mult se chinuie sa faca kk decat de colici propriu-zis, asa mi se pare in ultima vreme. Mai am si baby grope water, colidep si colic calm, dar nu mi-e clar daca ajuta. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Eu am renun?at la sab simplex pt ca am vazut ca mai rau îi facea, acum îi dau odata în zi protectis . Dar am observat ca daca o culc pe burtica la mine nu are nimic , cum o pun pe o parte în patu? la ea se treze?te imediat, da din pucioruse ?i face part. Ma bate gândul sa ii schimb pozitia de somn ?i sa o culc pe burta. Pe ai vostri de când i-a?i lasat sa doarma pe burta? Freya, parca tu ziceai ca îl culci pe flacau pe burtica, cum îi? |
|
| Nu, il las doar supravegheat ziua pe burtica sa isi tina capul, e periculos sa doarma singuri pe burta cred (daca se intorc ei e altceva) Si al meu doarme doar pe pieptul meu, dar am grija sa aiba capul pe o parte sa respire bine, nu cred ca e vorba de pozitie, cat de faptul ca se simt in siguranta in brate la mami, eu am zis ca prefer asa si sa dormim amandoi bine, altfel se trezeste imediat, cum zici si tu, da din maini si din picioare si plange in somn |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| MariaS wrote:Eu am renun?at la sab simplex pt ca am vazut ca mai rau îi facea, acum îi dau odata în zi protectis . Dar am observat ca daca o culc pe burtica la mine nu are nimic , cum o pun pe o parte în patu? la ea se treze?te imediat, da din pucioruse ?i face part. Ma bate gândul sa ii schimb pozitia de somn ?i sa o culc pe burta. Pe ai vostri de când i-a?i lasat sa doarma pe burta? Freya, parca tu ziceai ca îl culci pe flacau pe burtica, cum îi?
Al doilea copil a dormit pe burta de la o luna, avea somnurile mai lungi asa, dupa ce adormea in brate îl asezam in patut pe burta cu capul intr-o parte si dormea 2-4 ore cat era mic. Pana sa îl las singur asa l-am supravegheat sa vad cum se misca, daca ducea nasul in saltea intorcea repede capul pe o parte. |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| freya1 wrote:Nu, il las doar supravegheat ziua pe burtica sa isi tina capul, e periculos sa doarma singuri pe burta cred (daca se intorc ei e altceva) Si al meu doarme doar pe pieptul meu, dar am grija sa aiba capul pe o parte sa respire bine, nu cred ca e vorba de pozitie, cat de faptul ca se simt in siguranta in brate la mami, eu am zis ca prefer asa si sa dormim amandoi bine, altfel se trezeste imediat, cum zici si tu, da din maini si din picioare si plange in somn
Si cum dormi?i amândoi? Asa ?i la mine da într-una într-una mâini ?i din picioare si parca nici n as vrea sa o infas.. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Eu ii dau Espumisan si Bonisan alternativ. Uneori pare ca nimic nu il deranjeaza, alteori asa mult da din picioare.. Eu l-am infasat de cateva ori si chiar a dormit mai bine.. si m-am putut odihni si eu. |
|
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Zee wrote:Mamici, la externarea din spital mi s-a zis de catre pediatru sa pun tifon cu alcool la buric si sa le il leg acolo roata de clema zilnic. Pe toate mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca zona trebuie sa fie uscata si nu se lasa acolo comprese. Voi cum ati procedat? Bine ai venit! Exact asa am facut si eu, a cazut cam la 10 zile. |
|
|