Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simmo
Scris: Thursday, February 25, 2021 10:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Cate mamici noi si ce bebei scumpici aveti. love

Mihaelaalin, cand puii serul il tii pe o parte. Il pui pe partea stanga si pui ser in nara deapta si invers.
simmo
Scris: Thursday, February 25, 2021 10:53 PM
Nivel

AriaM wrote:

Pfff o iau razna. Fata mea, care era in limite rezonabile dependenta de mine, mergea cu placere la gradi, a devenit codita mea, vrea doar cu mine, langa mine, nu vrea la gradi ca ii e dor de mine. Seara se roaga cu ochi in lacrimi de mine sa nu o duc la gradi de imi rupe inima, in timpul zilei e anxioasa, nu mai rade, plange din senin (ma tot intreaba, mama de ce imi vine sa plang?). Cu imaginatia mea incep deja sa ma intreb daca nu cumva are o depresie, ca tot am citit ca e posibil. Sau e doar o faza?! Ati avut si voi ceva asemanator?

Al meu de cateva zile este foarte atasat de mine. Prima oara am pus pe seama caninilor, dar acum vad ca s-a mai linistit, nu mai plange din senin.
Insa, nu vrea sa iasa afara decat cu mine, eu nu pot ca muncesc de acasa, dimineata se incolaceste de mine ca eu sa nu plec din camera, nici pe scaunul de masa nu vrea sa stea sa manance ca stie ca nu mai e in brate la mine; plange groaznic cand vede ca ies din camera, bate in usa in dormitor unde lucrez eu. Tot ritualul asta de dimineata ma oboseste psihic fiind ca il aud plangand atat.
Chiar nu stiu cum sa-i mai explic ca acum se joaca cu bona, dupa masa cu tati, iar seara sta cu mine. Nici nu spune cuvinte, uneori inteleg greu ce vrea...
Mihaelaalin
Scris: Friday, February 26, 2021 1:34 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
simmo wrote:
Cate mamici noi si ce bebei scumpici aveti. love

Mihaelaalin, cand puii serul il tii pe o parte. Il pui pe partea stanga si pui ser in nara deapta si invers.

Asa am facut pe o parte iam pus dar sa înro?it si a începuta sa tu?easca si parca se îneca asa e normal?nu am pus decat o picatura ca pun cu seringa
simmo
Scris: Friday, February 26, 2021 6:51 AM
Nivel

Mihaelaalin wrote:

Asa am facut pe o parte iam pus dar sa înro?it si a începuta sa tu?easca si parca se îneca asa e normal?nu am pus decat o picatura ca pun cu seringa

Teoretic nu ar trebui sa se inece, dar daca mai patesti poti sa-i faci Manevra Heimlich la bebelusi. Il intorci cu spatele si dai câteva palme . Poti cauta pe net cum se face.

Al meu s-a inecat si cu lapte cu toate ca initial ni se spusese ca nu are cum, dar din cauza unui flux mare de lapte se poate intampla. Ce este lichid nu are cum sa se inece incat sa se sufoce.
Mai incearca sa-i cureti nasul, nici mie nu imi ieseau lucrurile din prima, mai ales daca nu mai facusem.
Orice ai face, tu esti cea mai in masura sa ai grija de el deoarece esti mama lui. Ce facem este cu grija pentru copil.
simmo
Scris: Friday, February 26, 2021 7:03 AM
Nivel

Andra09, nu stiu daca o sa ajute ce spun acum, dar poate cand mai mergeti in vizita la parintii tai, stai mai mult cu fata la ei, chiar daca sotul trebuie sa se intoarca acasa. De exemplu, cand vine Pastele si mergeti in vizita discuta cu sotul ca tu vrei sa stai mai mult decat cateva zile, ca vrei sa stai 2 saptamani-o luna si din cauza ca iti doresti ca a doua pereche de bunici sa petreaca timp cu fata voastra, si din cauza ca ai nevoie si tu de o pauza a ta.
Eu nu vad ca pe un lucru rau, chiar daca sotul nu poate sta in tot acest timp cu voi, iar parintii tai te pot gazdui o perioada mai lunga.
freya1
Scris: Friday, February 26, 2021 10:40 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
simmo wrote:

Teoretic nu ar trebui sa se inece, dar daca mai patesti poti sa-i faci Manevra Heimlich la bebelusi. Il intorci cu spatele si dai câteva palme . Poti cauta pe net cum se face.

Al meu s-a inecat si cu lapte cu toate ca initial ni se spusese ca nu are cum, dar din cauza unui flux mare de lapte se poate intampla. Ce este lichid nu are cum sa se inece incat sa se sufoce.
Mai incearca sa-i cureti nasul, nici mie nu imi ieseau lucrurile din prima, mai ales daca nu mai facusem.
Orice ai face, tu esti cea mai in masura sa ai grija de el deoarece esti mama lui. Ce facem este cu grija pentru copil.

Si al meu se mai ineaca la san si ma sperii mereu uff stiu ca e recomandat alaptatul din pozitie culcat ca sa fie fluxul mai putin puternic
Anitta76
Scris: Friday, February 26, 2021 10:49 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Mamici cu experienta, am nevoie de voi. Daca bebe se freaca la ochi cand ii e somn si implicit la nas, tot atunci, cand ii e somn, sau se freaca mai mult la nas decat la ochi, e posibil sa aibe viermisori? V-ati mai confruntat cu asa ceva? I-am facut coprocultura acum vreo 4 luni si a iesit ok...dar la nas se freaca de cateva zile in momentul in care vrea sa doarma, nu mereu.
Andra09
Scris: Friday, February 26, 2021 12:05 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Droxana wrote:

Adevarul e ca nu m am gândit pe termen mai lung Lol la noi înca sunt mici ?i nu baga în seama,deaia ne permitem sa stam mai mult pe grup Lol

Îmi dau seama, ca si eu gândeam la fel. Dar oricât de greu si solicitant este, se merita. Eu numai pot de dragul fetitei mele când seara înainte de somn ma tine în brate, ma mângâie si ma pupa Love
Andra09
Scris: Friday, February 26, 2021 12:07 PM
Nivel

Droxana wrote:

Oo frumoasacomputerlove bine ca te ai mai lini?tit Mariacomputerlove

Voi le mai da?i completare la bebei? Eu nust ce sa fac cred ca iar cedez la lapte praf..suge într-una de la 12 n a mai dormit calumea decât reprize de 10 min pe mine ?i suge într-una ?i e cu gura deschisa iar eu nu maivad sa iasa ceva din sânii mei.. nici nu I lasa sa se odihneasca ?i ei,sa producaLol topai

Eu nu i-am dat niciodata completare, o lasam sa stea cu orele, mai ales în pusee era dezastru. Iar acum cu dintisorii noaptea la fel sta aproape numai la titi.
Andra09
Scris: Friday, February 26, 2021 12:08 PM
Nivel

computerlove
MirelaD wrote:

Mare dreptate ai!
Andra09
Scris: Friday, February 26, 2021 12:20 PM
Nivel

simmo wrote:
Andra09, nu stiu daca o sa ajute ce spun acum, dar poate cand mai mergeti in vizita la parintii tai, stai mai mult cu fata la ei, chiar daca sotul trebuie sa se intoarca acasa. De exemplu, cand vine Pastele si mergeti in vizita discuta cu sotul ca tu vrei sa stai mai mult decat cateva zile, ca vrei sa stai 2 saptamani-o luna si din cauza ca iti doresti ca a doua pereche de bunici sa petreaca timp cu fata voastra, si din cauza ca ai nevoie si tu de o pauza a ta.
Eu nu vad ca pe un lucru rau, chiar daca sotul nu poate sta in tot acest timp cu voi, iar parintii tai te pot gazdui o perioada mai lunga.

Asa am facut vara trecuta, am stat 4 saptamâni, a fost super... A fost singura perioada în care pitica a dormit perfect, se trezea decât odata pe noapte si eu era odihnita. Ea de la 4 luni nu a mai dormit noaptea, dar acolo s-a schimbat total. Probabil ma simte si pe mine nervoasa si stresata. El nu e de acord sa plecam fara el, dar pt psihicul meu voi merge si acum în martie vreo 3 saptamani ca stiu si sunt constienta ca nu mai pot. computerlove
Andra09
Scris: Friday, February 26, 2021 12:23 PM
Nivel

Anitta76 wrote:
Mamici cu experienta, am nevoie de voi. Daca bebe se freaca la ochi cand ii e somn si implicit la nas, tot atunci, cand ii e somn, sau se freaca mai mult la nas decat la ochi, e posibil sa aibe viermisori? V-ati mai confruntat cu asa ceva? I-am facut coprocultura acum vreo 4 luni si a iesit ok...dar la nas se freaca de cateva zile in momentul in care vrea sa doarma, nu mereu.

Miru are un întreg ritual când e obosita, întâi se freaca de cateva ori la ochi, apoi la nasuc, uneori chiar se trage de el, apoi îsi da cu mana la urechiusa dreapta sa se joace cu cercelul ras nu cred ca e de la viermisori.
Adina Mariana
Scris: Friday, February 26, 2021 1:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:
Nu cred ca are legatura.Daca ar avea viermisori s-ar freca si in timpul zilei nu doar cand ii este somn.De exemplu Luca nu so frecat la nas si ochi niciodata cand e obosit.In schimb se trage de urechi si par intr-o veselie si maraie.Acum tu o cunosti mai bine dar daca inainte se freca la nasuc este normal acum...la noi cum nu se freaca la nas si sa inceapa acum clar as avea motive sa cred ca are viermisori.
Adina Mariana
Scris: Friday, February 26, 2021 1:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Andra09 wrote:

Asa am facut vara trecuta, am stat 4 saptamâni, a fost super... A fost singura perioada în care pitica a dormit perfect, se trezea decât odata pe noapte si eu era odihnita. Ea de la 4 luni nu a mai dormit noaptea, dar acolo s-a schimbat total. Probabil ma simte si pe mine nervoasa si stresata. El nu e de acord sa plecam fara el, dar pt psihicul meu voi merge si acum în martie vreo 3 saptamani ca stiu si sunt constienta ca nu mai pot. computerlove
Si eu spun ca e o binecuvantare ca ii ai pe parintii tai si daca se poate de ce sa nu profiti mai ales ca ei se bucura.Sotul trebuie sa te inteleaga iar daca nu vrea atunci propune-i sa iti ia locul sa vedem daca face fatza.Eu as vrea sa am si as merge sute de km pana la ei sa stau dar din pacate nu am pe absolut nimeni si doamne ce bine mi-ar prinde putintel ajutor ca uneori simt ca cedez cu noptile astea nedormite,rutina de peste zi,mancare,curatenie,iesit afara indiferent ca vreau ori ca nu vreau etc..dar tot eu ma ridic si cand stiu ca nici nu as avea unde sa il las sau sa ma ajute careva ma consolez singura cu ideea.Sti citatul ala? "Cand simti ca nu mai poti...defapt mai poti putin,si iar putin si tot asa" coeur
Droxana
Scris: Friday, February 26, 2021 4:44 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Hei computerlove

Cat ?ti?i voi ca se tine laptele muls la frigider? Dar la temperatura camerei?
computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.