Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MirelaD wrote:Multumim de casu?a nou Fetelor ,eu intru in criza de timp,de asta nu prea mai reu?esc sa scriu,de?i citesc destul cat pot de des. La începutul lui aprilie trebuie sa ma întorc la serviciu, iar ce voi face cu Eva înca nu ?tiu nimic sigur  la cre?ele de stat nu ?tiu când se vor face înscrieri...dar am în?eles ca, chiar ?i a?a ,criteriile sunt destul de aspre. Noi nu avem domiciliul în Ia?i,de?i ?ansele scad considerabil,plus Nr redus de copila?i înscri?i datorita covid. Ceva privat luam în calcul,dar ustura tare la buzunar  plus ca,am inceput sa cautam ?i noi o casu?a a noastra,înca stam in chirie ?i ne-am cam saturat..iar de vreo ruda care sa ne ajute nici vorba,ca suntem singuri aici. Uneori simt ca ziua ar trebui sa aibe mai multe ore. Îmi doresc sa raspund uneori mamicilor începatoare,ca tare ma recunosc în unele întrebari,dar pâna apuc eu, subiectul e deja expirat De eva nu mai zic,fiecare zi e o provocare..,mai ales când vine vorba de somn, s-au schimbat radical lucrurile  dar era de a?teptat, cre?te,se dezvolta Va îmbra?i?ez pe toate..sa ave?i multa rabdare Noi avem fetita la cresa de stat. Recomand sa o dai la privat pana in septembrie si intre timp cand is inscrierile o vei inscrie pentru septembrie. Sansele sunt mici dar va puteti face mutatie pe Iasi macar unul dintre voi, recomandat ar fi ambii pentru punctaj mai mare. Daca nu intri din prima vei fi sunata cand se mai elibereaza locuri. Noi am fost sunati dupa 1 luna. Nu e adevarat ca locurile sunt reduse. Sunt 20 de copii in grupa, la inceput prima luna au fost reduse, acum functioneaza la capacitate maxima din ce stiu. Intr-adevar is scumpe cele de la privat dar daca alegi una buna( si sunt multe) fac foarte multe activitati cu ei fata de cum fac la cele de stat. La stat se ocupa mai multe autodisciplina lor ( sa ii invete sa manance singuri, sa mearga la baie, sa se imbrace, etc.) |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Mirela, din cate am inteles la cresa de langa mine se fac inscrieri in iulie..nu stiu daca e asa la toate, dar poti urmari. V-ati gandit si la o bona ? Zic si eu..poate iesiti mai ok cu banutii decat la cresa privata, pana prinzi loc la stat. Te inteleg, cu Eva..eu cred ca te vei simti un pic mai bine cand vei incepe serviciul. Vei avea si alte activitati si poate vei reusi sa te relaxezi/linistesti/recreezi chiar, macar un pic.
Eu citesc zilnic, dar la fel ca tine, pana apuc sa raspund deja e expirat subiectul. Tot atunci incep si eu munca si sincer simt o umbra de depresie. Plus ca m-am schimbat, daca inainte acceptam cateva ore sau chiar o zi ajutor de la soacra, sau mai lasam fata la ea o noapte ca sa pot face curatenie in casa (da, cu ea nu puteam face nimic), acum sunt extrem de posesiva si fac absolut orice cu S. sau cand doarme ea, seara. Cumva comportamentul meu cred ca se reflecta si in al ei, nu mai vrea deloc sa se desparta de mine.. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea, daca mai apuci imi poti sterge si mie tickerul cu David |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| AstaMica, noi patim sa ne inrosim la baita din cauza ca iarna (cand e foarte frig) are portiuni pe corp cu piele uscata. Simt pielea mai aspra cand pun mana acolo, iar la baita (fiind apa calda) se inroseste. Avem probleme asta la fiecare timp rece; ii dau cu crema. Dupa ce ii trece, nu ii mai dau cu nimic. Personal nu sunt de acord cu creme/ulei sa dau pe corpul celor mici deoatece ei in principiu nu au nevoie.
Mai era o mamica ce intreba de masaj/ulei la baita. Eu i-am facut masaj cu ulei inainte de baie (ulei de masline). Masajul dura 2 minute, nu statea, dupa care ii faceam baie (pentru ca nu eram incantata cu ideea de a ramane peste noapte cu ulei pe el).
Mirela, eu am inceput munca. Mai mult lucrez de acasa. Ne-am luat bona (part time). Practic, am 1 - 2 ore cu el dimineata sa stau si inca 2 ore seara. In perioada cat stau cu el, are atentia mea 100%. Pare sa nu se mai plictiseasca (dimineata bona, dupa masa tata si seara eu). Noi asteptam sa vedem cum vor mai evolua lucrurile si poate in toamna il inscriem la gradinita/cresa. Eu sunt pro cele de stat, daca sunt ok (nu au reputatie ca ar bate copiii sau alte nebunii de genul).
Ella30, ma bucur ca ai mai scris. Chiar ma intrebam ce mai faceti. Daca poti, personal iti recomand sa lasi fata sa stea si cu bunicii (mai ales daca isi doresc si ei). De cateva luni mama mea se chinuie cu problema de sanatate care o are (diagnosticul nu este optimist, mai ales ca a recidivat intr-o perioada fff scurta si e posibil sa aiba si metastaze). Parintii mei sufera ca nu mai pot sta cu el. Plang non-stop. Nici mie nu imi prinde bine situatia la care s-a ajuns. As vrea ca mama sa se faca bine si sa mai poata sta cu el , dar imi dau seama ca sansele sunt tot mai mici (si posibil sa nu il mai vada cum o sa creasca mare).
Adina, soacra cum se mai simte ? |
|

| Mamici cum ati procedat cand ati renuntat la pampers cu iesitul afara? Ziceau copiii cand ieseati afara ca vor sa faca? Am emotii, prin casa face la olita afara ii pun pampers...si la gradi o sa ii dau chilotei sa ii puna peste vreo saptamana.acasa doar la somn ii pun si cand ies afara. |
|
| Imi pare rau ca mama ta se simte rau..incearca, totusi, sa ramai optimista. Dumnezeu e mare.. O mai las cu ei, adica mergem in vizita, ei vin mai rar la noi acum de cand cu pandemia. Stiu ca poate gresesc dar nu ma pot controla. A contribuit la asta si faptul ca probabil va trebui sa o lasam la ei foarte des cand incep eu munca..nu o putem duce dimineata si lua seara cand iesim de ex..asa ca o vom lua cand e liber sotul, ca el lucreaza 2 cu 2. Nu stiu alte solutii, bona iese din discutie, la cresa e aceeasi problema cu programul nostru si nu are cine sa o ia daca o dam unde stam noi..asa ca va sta la ei. Ma bucur ca va fi pe maini bune, m reusit sa fac o echipa cu soacra si stiu ca ii va da ce trebuie, dar tot imi vine sa mor de dor deja.. Incerc sa imi gasesc alt job dar situatia actuala nu ma ajuta deloc..plus ca m am si plafonat. |
|
| fluturash26 wrote:Mamici cum ati procedat cand ati renuntat la pampers cu iesitul afara? Ziceau copiii cand ieseati afara ca vor sa faca? Am emotii, prin casa face la olita afara ii pun pampers...si la gradi o sa ii dau chilotei sa ii puna peste vreo saptamana.acasa doar la somn ii pun si cand ies afara. Nu stiu daca te ajuta cu ceva, a mea inca nu vrea la olita, dar pe afara aud mereu mamici ca isi intreaba copiii daca nu vor sa faca pipi. |
|

| Ella30 wrote: Nu stiu daca te ajuta cu ceva, a mea inca nu vrea la olita, dar pe afara aud mereu mamici ca isi intreaba copiii daca nu vor sa faca pipi.
Asta da, si pe acasa ii reamintesc si o intreb daca vrea. Dar practic, daca vrea cum sa procedez, o duc intr-ul colt etc nu am idei. Acum la somn nu a acceptat pampers. Is tare curioasa cum va fi peste noapte. |
|
| fluturash26 wrote:Asta da, si pe acasa ii reamintesc si o intreb daca vrea. Dar practic, daca vrea cum sa procedez, o duc intr-ul colt etc  nu am idei. Acum la somn nu a acceptat pampers. Is tare curioasa cum va fi peste noapte.
ai fetita mare Da..asa am vazut ca fac mamicile astea :)) intr un colt, daca nu apuca sa urce in casa. Dar acum ca e frig, eu as mai lasa-o cu pampers afara, sincer. Ps. Acum imi dau seama ca habar nu am cum sa peocedez cu pampersul. Mi se pare cea mai dificila "chestie" de pana acum |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| fluturash26 wrote:Mamici cum ati procedat cand ati renuntat la pampers cu iesitul afara? Ziceau copiii cand ieseati afara ca vor sa faca? Am emotii, prin casa face la olita afara ii pun pampers...si la gradi o sa ii dau chilotei sa ii puna peste vreo saptamana.acasa doar la somn ii pun si cand ies afara. Buna, nu stiu daca te ajuta raspunsul meu, noi nu am renuntat la scutec înca, dar 90% face la olita. Înainte sa iesim afara o întreb daca face, daca vrea, ma ia de mana ?i ma duce la oala. Când venim înapoi în casa, o întreb iar, în majoritatea timpului, are scutecul uscat si face când ne întoarcem. Nu am înca curaj sa o las fara. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Noi marti avem programare la cardiolog si sunt super stresata... Avem de mers 3 ore cu masina, nu am voie sa urc în clinica decât eu cu fetita, trebuie sa i se faca electrocardiograma înainte de a întra la doamna doctor si apoi ecografie cardiaca... M e foarte mamoasa si cand sunt eu cu ea e foarte morocanici, nu lasa pe nimeni lânga ea, fara mine e mai rau... Nu dorm de 2 nopti ?i îmi fac fel ?i fel de scenarii. Nu are o jucarie preferata care sa o liniteasca, nu are suzeta, iar când începe sa plânga, dureaza ceva pana se calmeaza... Aveti vreun pont cum sa fac sa trecem cu bine peste consult? |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| fluturash26 wrote:Asta da, si pe acasa ii reamintesc si o intreb daca vrea. Dar practic, daca vrea cum sa procedez, o duc intr-ul colt etc  nu am idei. Acum la somn nu a acceptat pampers. Is tare curioasa cum va fi peste noapte.
Eu stiu de olita portabila pottete care are si pungi, este mica si incape intr-un rucsac mic. Inainte de a iesi afara o obisnuiesti sa stea pe olita sa faca pipi si cand iesi sa fii pregatita totusi cu pampers si haine de schimb. Acum iarna mi se pare mai greu sa faci experimente dar la ce povestesti sunt sanse sa fie pregatita si sa nu faca afara, adica sa nu faca pe ea. |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Si eu sunt pentru olitele portabile. Nu mi se pare civilizat sa ne facem nevoile pe la colturi, nici macar copiii mici. Plus nu e igienic. Al meu este un mic explorator, pune mana peste tot, pe copaci, pe ziduri, garduri. Si sunt sigura ca nu e singurul. De doua ori am vazut copii pusi sa faca pipi unde tocmai se jucase ap meu. De cate ori au facut-o pana atunci? Sunt si oljte portabile pt pipi, arata ca niste sticlute, atat pt fetite, cat si pt baietei. Haindeti sa crestem noi o generatie mai civilizata! https://www.domo.ro/olite-si-reductoare-wc/olita-portabila-de-urinat-pentru-calatorii-pMCY1NDArMw-l/
|
|

| GeorgianaB wrote:
Eu stiu de olita portabila pottete care are si pungi, este mica si incape intr-un rucsac mic. Inainte de a iesi afara o obisnuiesti sa stea pe olita sa faca pipi si cand iesi sa fii pregatita totusi cu pampers si haine de schimb. Acum iarna mi se pare mai greu sa faci experimente dar la ce povestesti sunt sanse sa fie pregatita si sa nu faca afara, adica sa nu faca pe ea.
E greu..nici eu nu stiu cum sa fac maine cand va merge la cresa, i-am pus in rucsac chilotei si mai multe perechi de colanti in caz de are accidente. Acum sper sa nu ii fie rusine sa ii zica doamnei dar oricum vad ele acolo. De ieri de la 2 nu a mai folosit pampers si nu vrea nici sa il vada...aseara a pus-o sotul pe olita la 12 noaptea si a facut ft putin..a mai incercat la 4 dar nu a vrut si a facut la 6 cand s-a trezit de tot s-a dus direct la olita. Acum sa vedem si diseara cum va fi. Am ceva emotii cu iesitul afara dar am auzit de chilotei de trece de la pampers la olita care retin lichidu, sa merg sa iau din aia...pe o parte ma bucur pe alta parte e naspa ca am prins iarna, oricum noi nu prea iesim asa des. Vom limita iesitul o perioada. |
|

| Alle.p wrote:Si eu sunt pentru olitele portabile. Nu mi se pare civilizat sa ne facem nevoile pe la colturi, nici macar copiii mici. Plus nu e igienic. Al meu este un mic explorator, pune mana peste tot, pe copaci, pe ziduri, garduri. Si sunt sigura ca nu e singurul. De doua ori am vazut copii pusi sa faca pipi unde tocmai se jucase ap meu. De cate ori au facut-o pana atunci? Sunt si oljte portabile pt pipi, arata ca niste sticlute, atat pt fetite, cat si pt baietei. Haindeti sa crestem noi o generatie mai civilizata! https://www.domo.ro/olite-si-reductoare-wc/olita-portabila-de-urinat-pentru-calatorii-pMCY1NDArMw-l/ Arata ciudat...ma voi uita dupa aia pottette. |
|
|