Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,voi la cate sapatamani/luni ati începuta a curatati nasucu la bebei si cate picaturi de ser fiziologic se pune? La fel ca simo. In primele luni zilnic, cu pompita tip para si ser fiziologic. Am folosit batista bebelusului (atasata la aspirator) doar o singura daca cand a fost putin racita. De pe la 3-4 luni am inceput sa folosesc o pompita de la baby ono prin care trag eu cu gura, mi se pare super ok. Acum, la fel ca simmo, ii pun ser doar cand mi se pare ca e infundata, si trag, nu mai curat în fiecare seara. Nu stiu cat are bebe al tau, dar oricum ar fi iti recomand pompita aceea unde tragi tu cu gura. |
|
| Mamici, ce mai oferiti la cina in afara de chestii cu lapte? Am tot dat orez cu lapte, gris cu lapte, fulgi de ovaz cu lapte, cereale cu lapte...MBS nu ii place....deci nu...si cateva supe creme de care cred ca s-a saturat si ea...Ma gandeam si la faptul ca dimineata ii fac ori o branzica, ori un cus cus cu lapte sau hrisca, plus iaurt sau ceva cu lapte la gustare, as vrea altceva la cina, dar nu am idei.. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Am si eu pompa manuala dar nu a iesit nimic cand am incercat bine inteles ca nu am pus niciodata ser in nasucul lui,astazi am luat din dm o pompi?a stil batista bebelu?ului Decat ca trag eu cu gurita mucisori.baiatul meu are doua luni si pana acum nu ii lam cura?at pt ca mia fost frica si cand lam auzit asa ca harcaie in somn am fost la medic si mia spus ca este normal ca are nasul mic si ce mai canta ea acolo acum tot asa cateodata harcaie si de aceea am hotarât sa ii iau ser sa ii curat nasucul dar imi e un pic frica Cu acel ser cum sa ii pun si cat |
|
| Mihaelaalin wrote:Am si eu pompa manuala dar nu a iesit nimic curva cand am incercat bine inteles ca nu am pus niciodata ser in nasucul lui,astazi am luat din dm o pompi?a stil batista bebelu?ului FOR ca trag eu cu gurita mucisori.baiatul meu are doua luni si pana acum nu ii lam cura?at pt ca mia fost frica si cand lam auzit asa ca harcaie in somn am fost la medic si mia spus ca este normal ca are nasul mic si ce mai canta ea acolo acum tot asa cateodata harcaie si de aceea am hotarât sa ii iau sera a ii curat nasucul dar imi e un pic frica Cu acel ser cum sa ii pun si cat De cele mai multe ori e normal horcaitul. La fetita mea a durat pana la 6 luni cand am inceput diversificarea. Acum depinde de medici, unii recomanda curatarea nasului cu ser fiziologic in fiecare seara, altii nu recomanda, cel mai bine sa te consulti cu medicul si sa ceri o parere. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mihaelaalin wrote:Am si eu pompa manuala dar nu a iesit nimic cand am incercat bine inteles ca nu am pus niciodata ser in nasucul lui,astazi am luat din dm o pompi?a stil batista bebelu?ului Decat ca trag eu cu gurita mucisori.baiatul meu are doua luni si pana acum nu ii lam cura?at pt ca mia fost frica si cand lam auzit asa ca harcaie in somn am fost la medic si mia spus ca este normal ca are nasul mic si ce mai canta ea acolo acum tot asa cateodata harcaie si de aceea am hotarât sa ii iau ser sa ii curat nasucul dar imi e un pic frica Cu acel ser cum sa ii pun si cat
Poti sa intrebi si la pediatru, dar o monodoza de ser este suficient ca sa ii cureti nasucul. Eu puneam intr-o seringa sterila serul si puneam putin intr-o nara si putin in cealalta. De cele mai multe ori nici nu consumam tot serul ca nu era cazul. Mai mult curatam ca ii mai iesea laptic pe nas (am avut problema cu refluxul si greu i-a trecut, abia dupa 1 an). Cand a avut o usoara viroza, atunci am folosit toata monodoza de ser. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Anitta, mi-ai dat idei de ce sa-i mai gatesc si eu
Eu am mai dat peste cu mamaliga si usturoi, snitel de pui cu mamaliga si gogosar murat (snitelele eu le fac in tava la cuptor si le acopar cu hartie; se inabuse mai mult, nu le prajesc); mancarica de cartofi; mancarica de dovlecel sau ghiveci; cand nu am mai avut timp sa gatesc am dat si cascaval, rosii, castraveti, ceapa. I s-a pus pata pe lapte batut si ii mai dau cu paine. Tati i-a facut "gyros bebelusesc" (asa ii spun eu). De cele mai multe ori mananca ce mancam si noi. Nu stiu daca e bine sau nu....singurul lucru la care sunt atenta este sarea. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Mie mi-a spus medicul pediatru sa ii pun cateva picaturi de ser ( poti pune pana la jumatate de monodoza / nara) si apoi sa nu il aspir, sa il pun la san si el se va descurca, am vazut dupa asta ca a eliminat niste mucisori Oricum e normal sa aiba nasucul infundat si sa horcaie, aspiratul excesiv abia stimuleaza formarea de secretii Atentie si sa nu fie aerul prea uscat in camera |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Andra09 wrote: Mai mamicilor, ati luat-o razna? De unde atâta curaj pe voi? eu în urmatorii 5 ani sigur nici nu ma gândesc eu spun ca te schimbi tu in gandire mai repede.Acum depinde si de varsta.Nu stiu cati ani ai dar eu fac 32 anul asta si nu imi permit nici sa mai stau 5 ani inca si poate iar vine in 2,3 ani...nu l-as face mai tarziu de 35-36 ani dar mai vedem noi cum o sa fie momentan pot sa am si 36 ani ca tot nu as mai incerca inca chiar nu m-as descurca in momentul de fatza fara un ajutor si nu il am de unde lua. |
|
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,voi la cate sapatamani/luni ati începuta a curatati nasucu la bebei si cate picaturi de ser fiziologic se pune? Eu inca din spital am inceput cu ser si pompita tip para.Ii era mereu nasucul infundat si chiar doctorul ma sfatuit sa pun ser si sa scot mucutii.Am venit acasa si zilnic bagam ser nu numaram picurii..puneam cu o siringa putintel in fiecare nara si scoteam cu batista bebelusului cu aspiratorul.Eu stiu ca nu e o varianta buna si spuneau si fetele de aici ca usuca nasucul si nu este ok dar eu chiar nu am avut ce sa fac primele luni de viata ale lui pt.ca avea atat de multi mucuti incat nu putea sa suga,sa respire si plangea de disconfort.Cu pompita nu mergea,cu capatul sa suflu nici atata,ii scotea doar pe cei de la suprafara...deci am recurs la disperare la aspirator.Cert este ca nu am avut probleme si nu am in ziua de azi ca l-am folosit zilnic si nici nu imi pare rau pt.ca nu mi so chinuit copilul.In 10 sec.era gata aspirat si putea respira fara probleme.Dupa cateva luni si-a revenit si nu l-am mai aspirat zilnic...ci odata la 3-4 zile cand vedeam mucisori.Asta pana pe la 6 luni...de la 6 luni in sus am tras eu cu gura ceea ce fac si acuma odata pe sapt.sau cand vad ca are mucuri.De fiecare data pun ser si trag cu gura si nu ii si nu io fost uscat deloc niciodata.Eu sunt pe principiul ca decat sa se chinuie fac orice.Acuma fiecare mama procedeaza cum crede ea mai bine..eu alta varianta nu am avut..chiar nu puteam sa il vad chinuindu-se cu nasul plin si noaptea sa mi se inece cu muci doar ca eu am spus ca nu il aspir ca nu e bine...intelegi tu ideea... |
|
| Anitta76 wrote:Mamici, ce mai oferiti la cina in afara de chestii cu lapte? Am tot dat orez cu lapte, gris cu lapte, fulgi de ovaz cu lapte, cereale cu lapte...MBS nu ii place....deci nu...si cateva supe creme de care cred ca s-a saturat si ea...Ma gandeam si la faptul ca dimineata ii fac ori o branzica, ori un cus cus cu lapte sau hrisca, plus iaurt sau ceva cu lapte la gustare, as vrea altceva la cina, dar nu am idei.. Nu stiu ce inseamna MBS...si eu seara tot preparate in lapte ii dau mai mult pt.ca el dimineata papa doar fructe.Asa ii dau eu sa fiu sigura ca imi ia necesarul zilnic din fructe.Papa un boluc de fructe..combin maxim 3 fructe.Le tau micute si papa bine.Odata pe sapt.le mai amestec cu iaurt sau cu branzica dar in general le papa simple.La pranz proteina+legumele iar seara preparate in lapte cereale in lapte(fulgi de ovaz,secara,orz,mei,hrisca,tapioca)gris in lapte,mamaliga cu lapte sau cu branza si smantana/iaurt,mamaliga fiarta in lapte cu mozzarela si spanac/brocoli,paste cu branza si smantana,paste cu brocoli,paste cu ficat,ceapa si ardei,orez in lapte,taitei in lapte,sufleuri si budinci la cuptor cu lapte,mascarpone,gris,fructe.Pireu de cartofi fiert in lapte cu unt si peste sau carnita de pui,perisoare cu legume gen pisate ca sarmalele sparte fara varza,iaurt cu biscuiti facuti in casa sau pur si simplu iaurt cu branzica sau cu paine cand is in criza de timp.I-am mai facut mamaliga cu peste sau la cuptor legume cu peste sau carnica.Pilaf de orez cu legume sau si cu carnica.Cartofi dulci cu mirodenii la cuptor cu iaurt,dovlecel pane la cuptor cu ou,cartofi scazuti cu legume si carnica,chiftele la cuptor retete de pe flaveur,clatite cu legume pisate sau cu mascarpone,briose la cuptor ori cu legume ori varianta cu fructe si putina miere sau indulcitor,cornuri la cuptor pufoase .Cam astea le fac eu...in general ce mancam noi,mananca si el atata ca lui mereu ii scot inainte fara sare si nu ii dau prajeli sau uns.Nu ii dau dulce deloc,isi ia din fructe.Cu ce mai gresesc e ca uneori ii ofer pufuleti odata la ceva zile ca tare ii plac dar ma uit sa iau cu cei mai putina sare gen deaia de la sanovita sau integrali si nu consider ca gresesc intratata.Asta simt,asta fac in rest ma consider chiar o mama care face de toate si se implica si in alimentatia lui pe cat posibil.Te sfatuiesc avand in vedere ca are trecut de 1 an sa ii gatesti ce gatesti in casa atata ca iei ii scoti fara sare inainte sa papati voi. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| freya1 wrote:Mie mi-a spus medicul pediatru sa ii pun cateva picaturi de ser ( poti pune pana la jumatate de monodoza / nara) si apoi sa nu il aspir, sa il pun la san si el se va descurca, am vazut dupa asta ca a eliminat niste mucisori Oricum e normal sa aiba nasucul infundat si sa horcaie, aspiratul excesiv abia stimuleaza formarea de secretii Atentie si sa nu fie aerul prea uscat in camera Am 26 de grade in casa,cum verific daca este aerul uscat?eu pe fiecare dimineata aerisesc in camera |
|
| Mihaelaalin wrote: Am 26 de grade in casa,cum verific daca este aerul uscat?eu pe fiecare dimineata aerisesc in camera
Parerea mea este ca ai prea multe grade in casa.Eu stiu ca nu este bine sa tinem bebei in asa caldura.La noi nu sunt mai mult de 22,4 in casa si stiu ca ideal este intre 20-23 maxim.Pt.aerul uscat noi avem in casa aparat umidificator dar sunt si termometre care arata uscaciunea in casa. |
|
| simmo wrote:Adina, parca il descrii pe baiatul meu intr-o oarecare masura. Nu are stare deloc, a inceput sa se catere peste tot unde ajunge, are o forta in maini de ma uimeste. Iar mai nou este un adevarat scandal cu imbracatul ca sa iesim afara sau refuza sa mai stea in carut. Am ajuns sa iesim cu el de mana afara. Cand nu ii convine ceva, incepe sa se franga, dar cel mai neplacut este ca daca nu il tii se loveste. Daca nu i se da ceva plange uneori cu lacrimi de crocodil. Simt ca am un Denis pericol public in casa Simmo se poate numi si Adrian pericol public nu e neaparat sa fie Denis se aseamana mult bebeii nostri.Noh lasa ca ne descurcam noi,sanatosi sa fie.Avem momente si momente dar trec ele.Eu tot ce astept acuma este sa se incalzeasca vremea si sa pot iesi fara sa ne infofolim in halul asta.Atunci o sa ies si eu din rutina asta care ma afecteaza de multe ori |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1866
| Mamici, cum faceti igiena cavitatii bucale la bebei?? Am uitat sa intreb dr si nici nu mi-a zis nimic de asta. Nasul noi il curatam tot cu ser fiziologic si din cand in cand folosesc si pompita in forma de para, dar cum spune si freya.. ei isi fac bine treaba apoi dupa ser.
A venit dr la noi acasa si am primit calificativ de trecere pt alaptare continuam tot asa si lasam la o parte laptele praf. Bebe are deja 4400g. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3077
| Wow, Ellena, ce bebe maricel Noua la curs ne-au zis ca nu e cazul sa le curatam gurita si nici in maternitate nu ne-au zis, ne-au aratat doar nasul si ochii cum ii curatam, eu cred ca nu e cazul sa le curatam in mod special gurita (am citit si eu de curatat cu compresa sterila)
|
|
|