Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Culmea Freya ca nu o îmbrac gros, adica are o salopeta fara boto?ei (nu le suporta pe cele cu botosei) si infasata sau in sac de dormit. La noi timpul dintre 2 somnuri variaza intre o ora jumate si 3 ore, in functie de cat ii de maraita, in timpul asta papa,ragait,nu tot timpul o face imediat cum o iau de la sân ?i niciodata nu o pun la somn fara sa râgâie ca altfel îmi vomita, baita,masaj la burtica pt gaze,schimb scutec. Am observat ca daca ii fac masaj sau bicicleta nu se ma zvarcoleste asa tare. |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| MariaS wrote:Hello fetelor, am vazut ca si voi v-ati confruntat cu acelasi probleme ca si noi. Zilele trecute ne-am confruntat cu niste crize de la colici combinate cu puseu de cretere, mereu maraita, nimic nu îi convenea, am incercat toate variantele sa o linistim, dupa vreo 3-4 ore de lenagat schimbat de scutece si de hainute a adormit 4 ore. Si ai vostri bebei "va spun" cand nu le convine in ce sunt imbracati? Bebelina mea daca nu îi place in ce îi imbracata sau nu se simte confortabil atata se foieste pana o schimb, pe urma adoarme instant.
Buna Maria, eu am avut problema asta cu cea mica. Nu suporta pantalonii cu botos. Plangea si se fataia, cand o dezbracam se linistea imediat si adormea. Si acum are o problema cu sosetele, daca ar fi dupa ea doar desculta ar sta. Salopetele nu se suporta, strampi nu. A invatat si dezbraca daca nu ii convine ceva. Se trezea noaptea plangand si nu stiam ce vrea, o dezbracam la picioare si apoi adormea la loc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mihaela14 wrote:Ce dulce este multumim frumos |
|
| AndreV wrote:Ce baietel frumos! Si ce falcuteeee! Multumim frumos asa a avut mereu obrajorii..cand era mai micut era si mai si |
|
| Anitta76 wrote:Da Adina, e greu...dar asta este, cand ma gandesc ca asta face toata lumea parca am mai multa dorinta sa ma intorc la munca, desi timpul cu ei va fi limitat si o sa ne bucuram mai mult in weekenduri Eu m-am gandit la bebe 2 dar sotul nu El este singur la parin?i si e mai egoist dar de multe ori ma face si pe mine sa ma razgandesc. Oricum, daca ar fi sa mai facem, acum sigur nu, probabil peste 2-3 ani. Mi se pare super greu sa ai grija de 2 mici...cred ca daca unul e mai mare e mai usor, desi cunosc cazuri cand cel mare nu a mai fost sau nu s-a mai simtit bagat in seama...dar, oricum ar fi, cel mare cred ca intotdeauna va avea de suferit putin. Sper sa fie sanato?i, ca de restul ne ocupam noi, ne descurcam pana la urma. Te pup. Da,stiu ce spui.Usor nu va fi cu intoarcerea la munca dar ne reobisnuim noi..asta e cursul vietii si avem nevoie de bani o sa ne descurcam noi si cu copilasii,mai cresc si ei si altcumva ne putem intelege cu ei.Hai ca poate ne punem pe conceput iar deodata nu de alta dar asa am spus si noi ca in 2,3 ani.Sa aiba Luca un 3 anisori macar as vrea apoi mai vedem si bine spui,sanatosi sa fim cu totii ca restul vin de la sine. |
|
| simmo wrote:Adina, simpatic foc. Mamici, o recomandare de jucarii interactive copii 18l+ cu sunete, numere, cantecele. Jucarii nu i-am luat eu prea multe (are colectie de masini de la bunici, matusi etc), dar s-a cam plictisit de ele. Am mai luat un covoras pian, dar l-a 'rezolvat' in cateva saptamani, mai am un joc interactiv pe balcon 4 in 1 pentru zilele cand nu prea putem iesi afara, tabla de colorat (dar nu prea este interesat), multe lego. Avem in schimb foarte multe carticele; am gasit colectia hoinari la 165 lei la o edutura si nu m-am putut abtine. Carti cu sunete ce mai recomandati? Din acestea nu am. I-am luat carti de colorat pe baza de apa, dar inca nu este captivat de ele. Voi cu ce ii mai tineti ocupati? Multumesc mult Chiar citeam mesajul tau si m-am ingrijorat putin in sensul ca al meu inca nu este captat de absolut nimic.Tot vin cu idei noi,cu jocuri noi dar nu este fascinat de nimic si nu stiu daca este normal.Toata ziua umbla prin casa cu obiecte la mana,se suie peste tot inclusiv sus pe masa din bucatarie,ori cand e plictisit ma calareste.Are cateva masinute cu care se mai joaca cateva minute in rest orice am incercat nimic nu functioneaza la el.Tot astept ca da de o sa isi dea drumul.Acum ii mai iau iarasi niste jocuri puzzle din cuburi mari de lemn,niste jucarii interactive si incerc si asa.De carti nu este deloc captat nici care suna,nici care nu suna,nici de puzzle,nici sa bage forme geometrice sau alte forme in casuta sau la locul lor.Nici nu sta macar sa ma vada sau sa ii explic nici atata.Mi le ia din mana si le plimba prin toata casa pe rand,le mai uita pe unde pleaca dar doamne feri sa fie la locul loc ca un doi merge si le rastoarna.Avem tare multe jucarii dar la fel le poarta prin casa nu se joaca cu ele.Eu ma gandesc ca inca este micut si nu are ceva probleme...nu il compar dar mai vad ft.multi bebei care fac activitati la 1 an si cateva lunite,eu am incercat dar nu vrea pur si simplu.Este total in lumea lui iar telefonul nu ii l-am dat niciodata.Se mai uita de 2 ori pe zi la cantecele pe youtube cate 15-20 min dimi si seara pe canapea departe de tv si atata este toata tehnologia unde are voie...o sa ii mai tot iau jocuri deastea poate totusi odata o sa gasesc ceva cu care o sa vrea sa coopereze...acum avem o ratusca cu cercuri si ii tot arat cum sa puna cercurile pe gatul ratustei dar nu stie sa le puna,el le tot scoate si le plimba prin casa si asa mi de ciuda dar asta este..asa o fi ritmul lui si nu vreau nici sa il stresez. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1866
| Si pentru noi e o "problema" somnul.. greu adoarme bebe dupa ce mananca, dar macar nu plange, e destul de cuminte. Mi-a ajuns astazi si pompa electrica si de abia astept sa o incerc. Deocamdata lucrurile stau mai bine. Bebe sta mai mult la san, ba chiar avem mese in care nu mai cere si supliment Voi cand ati scos bebeii din casa? Asa as iesi la o plimbare.. insa mi se pare inca frig si mi-e teama sa il scot. Va pupam!!
PS: Mi-e dor de burtica! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| Ellena20 wrote:Si pentru noi e o "problema" somnul.. greu adoarme bebe dupa ce mananca, dar macar nu plange, e destul de cuminte. Mi-a ajuns astazi si pompa electrica si de abia astept sa o incerc. Deocamdata lucrurile stau mai bine. Bebe sta mai mult la san, ba chiar avem mese in care nu mai cere si supliment Voi cand ati scos bebeii din casa? Asa as iesi la o plimbare.. insa mi se pare inca frig si mi-e teama sa il scot. Va pupam!! PS: Mi-e dor de burtica! Mie dr de familie mi-a zis saptamana aceasta cand e cald si soare cate 10 min pe balcon sa incepem. |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Ellena20 wrote:Si pentru noi e o "problema" somnul.. greu adoarme bebe dupa ce mananca, dar macar nu plange, e destul de cuminte. Mi-a ajuns astazi si pompa electrica si de abia astept sa o incerc. Deocamdata lucrurile stau mai bine. Bebe sta mai mult la san, ba chiar avem mese in care nu mai cere si supliment Voi cand ati scos bebeii din casa? Asa as iesi la o plimbare.. insa mi se pare inca frig si mi-e teama sa il scot. Va pupam!! PS: Mi-e dor de burtica! Neonatologul imi spunea sa o scot din prima zi cum ajungem acasa, cate 15 min in fiecare zi (am nascut tot iarna). Am scos-o asa, iar dupa 1 luna deja ma plimbam cu caruciorul poate chiar si 40-50 minute. Era foarte protejata in carucior. Este foarte bine pt ei sa ia aer incepand cu primele zile de viata. Curaj! Imbraca-l pe bebe adecvat si iesiti afara. Chiar daca ninge, ploua, stati intr-un loc protejat, unde sa nu fie nici curent si e prefect! |
|
| Adina Mariana wrote: Da,stiu ce spui.Usor nu va fi cu intoarcerea la munca dar ne reobisnuim noi..asta e cursul vietii si avem nevoie de bani o sa ne descurcam noi si cu copilasii,mai cresc si ei si altcumva ne putem intelege cu ei.Hai ca poate ne punem pe conceput iar deodata nu de alta dar asa am spus si noi ca in 2,3 ani.Sa aiba Luca un 3 anisori macar as vrea apoi mai vedem si bine spui,sanatosi sa fim cu totii ca restul vin de la sine. Hihi ar fi tare sa ramanem amandoua odata! Mai ,, copilarim" si noi putin si dupa mai vedem daca ne marim responsabilitatie |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Anitta76 wrote:Hihi ar fi tare sa ramanem amandoua odata! Mai ,, copilarim" si noi putin si dupa mai vedem daca ne marim responsabilitatie Mai mamicilor, ati luat-o razna? De unde atâta curaj pe voi? eu în urmatorii 5 ani sigur nici nu ma gândesc |
|
| Andra09 wrote: Mai mamicilor, ati luat-o razna? De unde atâta curaj pe voi? eu în urmatorii 5 ani sigur nici nu ma gândesc Cred ca doar gura e de mine Ce mai faceti? Cum sunteti? Miru e minunataaa! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 383
| Buna mamici,voi la cate sapatamani/luni ati începuta a curatati nasucu la bebei si cate picaturi de ser fiziologic se pune? |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mihaelaalin wrote:Buna mamici,voi la cate sapatamani/luni ati începuta a curatati nasucu la bebei si cate picaturi de ser fiziologic se pune?
Buna, Eu zilnic i-am curatat nasucul cu pompita (cea sub forma de para) inca din primele zile. Ser fiziologic i-am pus doar cand observam un mucus mai tare, umezeam ca sa il pot scoate.
Ulterior am inceput sa-i curat nasul la nevoie, cand observ ceva, sau cand aud ca are nasul usor infundat sau mai face mucus moale de la diferenta mare de temperatura afara-casa in sezonul rece. Si acum folosesc tot pompa manuala. Cea electrica am folosit-o o singura data, la recomandarea medicului, cand a avut o usoara viroza manifestata prin nas infundat si secretie la ochi la 2 luni. Si atunci foloseam o data pe zi pompa electrica, in rest tot pe cea manuala o foloseam. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina, parca il descrii pe baiatul meu intr-o oarecare masura. Nu are stare deloc, a inceput sa se catere peste tot unde ajunge, are o forta in maini de ma uimeste. Iar mai nou este un adevarat scandal cu imbracatul ca sa iesim afara sau refuza sa mai stea in carut. Am ajuns sa iesim cu el de mana afara. Cand nu ii convine ceva, incepe sa se franga, dar cel mai neplacut este ca daca nu il tii se loveste. Daca nu i se da ceva plange uneori cu lacrimi de crocodil. Simt ca am un Denis pericol public in casa |
|
|