Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Droxana
Scris: Saturday, February 13, 2021 12:50 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2019
Ce ma bucur ca nu numa la noi sta mult treaza :)) ieri a stat de la 16 la 22 ..în timpul asta a dormit 30 min,atât! Sa vedem azi cum mai e.. ma bucur totu?i ca nop?ile sunt ok momentanras
Mihaela14
Scris: Saturday, February 13, 2021 4:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/1/2018
Adina Mariana wrote:
Da Simmo,este Luca.Poza facuta ieri dimineatasic sufletul lui mamicomputerlove

Freya iti multumesc si tie.Sanatosi sa fieHands

Ce dulce estecoeur coeur
simmo
Scris: Saturday, February 13, 2021 5:15 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Adina, simpatic foc. Love

Mamici, o recomandare de jucarii interactive copii 18l+ cu sunete, numere, cantecele.

Jucarii nu i-am luat eu prea multe (are colectie de masini de la bunici, matusi etc), dar s-a cam plictisit de ele. Am mai luat un covoras pian, dar l-a 'rezolvat' in cateva saptamani,
mai am un joc interactiv pe balcon 4 in 1 pentru zilele cand nu prea putem iesi afara, tabla de colorat (dar nu prea este interesat), multe lego. Avem in schimb foarte multe carticele; am gasit colectia hoinari la 165 lei la o edutura si nu m-am putut abtine.
Carti cu sunete ce mai recomandati? Din acestea nu am.
I-am luat carti de colorat pe baza de apa, dar inca nu este captivat de ele.
Voi cu ce ii mai tineti ocupati?
AndreV
Scris: Saturday, February 13, 2021 5:16 PM
Nivel

Inregistrat: 10/2/2018
Adina Mariana wrote:
Da Simmo,este Luca.Poza facuta ieri dimineatasic sufletul lui mamicomputerlove

Freya iti multumesc si tie.Sanatosi sa fieHands

Ce baietel frumos! Si ce falcuteeee!Love
Anitta76
Scris: Saturday, February 13, 2021 5:38 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
simmo wrote:
Adina, simpatic foc. Love

Mamici, o recomandare de jucarii interactive copii 18l+ cu sunete, numere, cantecele.

Jucarii nu i-am luat eu prea multe (are colectie de masini de la bunici, matusi etc), dar s-a cam plictisit de ele. Am mai luat un covoras pian, dar l-a 'rezolvat' in cateva saptamani,
mai am un joc interactiv pe balcon 4 in 1 pentru zilele cand nu prea putem iesi afara, tabla de colorat (dar nu prea este interesat), multe lego. Avem in schimb foarte multe carticele; am gasit colectia hoinari la 165 lei la o edutura si nu m-am putut abtine.

Uiiii, si eu am aceeasi curiozitate, abia astept sa vad ce recomanda mamicile. A mea s-a plictisit de toate, i am luat un carusel cu animalute si doar de el este interesata, in rest nu ii mai place nimic. Si nici nu stiu ce ar fi potrivit pt varsta ei...ma gandeam si eu la carticele, dar nu stiu de care sa iau pt 1 an si putin...bounce A primit o ma?inu?a cu care se mai plimba prin casa, un calut in care se balangane...dar nu prea rezista mult in ele. Ma gandeam sa ii cumpar un cort dar cred ca e prea mica pt el? A, si mai avem si un fel de tarc cu multe multe mingiute, mai mult de 15-20 min nu sta in elras si cativa bebelusi pe care ii tot pupahohot inca nu stie sa le faca nani sau sa se joace altfel cu ei. ras
Anitta76
Scris: Saturday, February 13, 2021 5:44 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Cu mare drag.Sper ca te-ai mai linistitpupici si eu ma gandesc cu groaza ca in august incep serviciul.Atat de repede trece timpul asta pffff...incerc sa profit cat mai mult de lunile ramase acasa si abia astept primavara sa scapam de infofolitul asta si sa iesim afara in voie ca tare maraie cand e vorba de imbracat chiar si acumaNuImiPasa pana iesim din casa ne trebuie 40 min,o adevarata aventuraHilar
Da,ne-am gandit la bebe 2 dar nu acuma ci in viitorul apropiat,nu mai repede de anul viitor.Am spus ca dupa ce Luca merge la gradinita,mananca singur,nu mai are pampy,doarme toata noaptea,vorbeste cat de cat sa isi spuna nevoile si sotul sa se poata ocupa de el ca eu sa pot sta cu bebe...mai repede nu pt.ca nu am nici un ajutor si sincer mai repede chiar nu m-as descurca.Deci iau in calcul si ca daca dureaza prea mult pana vine iar,totusi la primul a venit dupa 3 ani dar mai asteptam 1 an,2 sigur..depinde de Luca si evolutia lui.Ma modelez dupa el dar nici sa risc acum nu pot,poate se prinde din prima nu avem de unde sti si chiar nu sunt pregatita acum.Daca va veni la momentul cand vrem noi bine,daca nu..mie imi ajunge si Luca.E tot ce mi-am putut dori si visa vreodata.
dar voi?v-ati gandit la al doilea copil?diferenta mare intre ai nostri bebei nu esteras

Da Adina, e greu...dar asta este, cand ma gandesc ca asta face toata lumea parca am mai multa dorinta sa ma intorc la munca, desi timpul cu ei va fi limitat si o sa ne bucuram mai mult in weekenduripale
Eu m-am gandit la bebe 2 dar sotul nuhohot El este singur la parin?i si e mai egoist ras dar de multe ori ma face si pe mine sa ma razgandesc. Oricum, daca ar fi sa mai facem, acum sigur nu, probabil peste 2-3 ani. Mi se pare super greu sa ai grija de 2 mici...cred ca daca unul e mai mare e mai usor, desi cunosc cazuri cand cel mare nu a mai fost sau nu s-a mai simtit bagat in seama...dar, oricum ar fi, cel mare cred ca intotdeauna va avea de suferit putin. Sper sa fie sanato?i, ca de restul ne ocupam noi, ne descurcam pana la urma. Te pup.
simmo
Scris: Saturday, February 13, 2021 9:19 PM
Nivel

Anitta, cum arata caruselul cu animale ?

La inceput i-am luat carti de bebe doar o imagine pe pagina, micute cu zornitoare. Dupa 1 an s-a cam plictisit de ele si am luat din cele cartonate, mai mari cu imagini (gen animale, la baie, la culcare, circ, in oras etc); hoinari la recomandarea fetelor (are rabdare cateva minute sa ne uitam pe ea); cu sunete am primele cuvinte de la Litera (este fascinat de sunete masinilor utilitare sau instrumente muzicale). Bona zilnic ii arata pe carti cate ceva.
De citit i-am luat colectia patrula catelusilor (dar asta ca am nimerit o promotie). La inceput nu ii placea, nu avea rabdare nici 2 pagini sa-i citrsc, acum pare mai interesat. De vreo 2 - 3 ori am reusit sa duc povesteau si pana la capat.
Imi arata cu degetul spre biblioteca si il intreb ce carte vrea. Daca nu spune cuvinte inca, ii arat cartea si da din cap fie da, fie nu.
Are n-masini care fie nu mai scot zgomot (ca le-a tot zapacit), fie le-a rupt cate ceva pe la ele (daca mi se pare ca devin periculoase pentru el, nu i le mai dau, le arunc).
Masinuta de plimbat a primit si el, dar sta rar in ea si mai mult merge cu spatele, nu cu fata. Imi pare rau ca nu are centura ca asa mai ieseam cu el afara. Inca nu stie de frica masinilor si are tendinta sa se duca in strada. Imi este teama sa nu coboare si sa o ia intr-o directie gresita, iar eu sa nu il pot prinde. E clar genul de masina de mers prin parc, nu printre blocuri cum suntem noi.

La cort m-am gandit si eu, dar nu mai am unde sa-l pun. Nu prea dispunem de spatiu generos.

Ca sa nu se plictiseasca de jucarii, eu i le-am pus in lada si i le rotesc. El stie unde mai are jucarii si cand il intreb pe care le vrea, nu prea mai alege din ele. Se vede ca isi doreste si altceva.

Ce mai e de succes, este o roata care o tot plimba prin casa, din aceea care le trag dupa ei si afara prin parc.
Anitta76
Scris: Saturday, February 13, 2021 11:52 PM
Nivel

simmo wrote:
Anitta, cum arata caruselul cu animale ?

La inceput i-am luat carti de bebe doar o imagine pe pagina, micute cu zornitoare. Dupa 1 an s-a cam plictisit de ele si am luat din cele cartonate, mai mari cu imagini (gen animale, la baie, la culcare, circ, in oras etc); hoinari la recomandarea fetelor (are rabdare cateva minute sa ne uitam pe ea); cu sunete am primele cuvinte de la Litera (este fascinat de sunete masinilor utilitare sau instrumente muzicale). Bona zilnic ii arata pe carti cate ceva.
De citit i-am luat colectia patrula catelusilor (dar asta ca am nimerit o promotie). La inceput nu ii placea, nu avea rabdare nici 2 pagini sa-i citrsc, acum pare mai interesat. De vreo 2 - 3 ori am reusit sa duc povesteau si pana la capat.
Imi arata cu degetul spre biblioteca si il intreb ce carte vrea. Daca nu spune cuvinte inca, ii arat cartea si da din cap fie da, fie nu.
Are n-masini care fie nu mai scot zgomot (ca le-a tot zapacit), fie le-a rupt cate ceva pe la ele (daca mi se pare ca devin periculoase pentru el, nu i le mai dau, le arunc).
Masinuta de plimbat a primit si el, dar sta rar in ea si mai mult merge cu spatele, nu cu fata. Imi pare rau ca nu are centura ca asa mai ieseam cu el afara. Inca nu stie de frica masinilor si are tendinta sa se duca in strada. Imi este teama sa nu coboare si sa o ia intr-o directie gresita, iar eu sa nu il pot prinde. E clar genul de masina de mers prin parc, nu printre blocuri cum suntem noi.

La cort m-am gandit si eu, dar nu mai am unde sa-l pun. Nu prea dispunem de spatiu generos.

Ca sa nu se plictiseasca de jucarii, eu i le-am pus in lada si i le rotesc. El stie unde mai are jucarii si cand il intreb pe care le vrea, nu prea mai alege din ele. Se vede ca isi doreste si altceva.

Ce mai e de succes, este o roata care o tot plimba prin casa, din aceea care le trag dupa ei si afara prin parc.

Bia am incercat sa caut o poza cu caruselul dar nu gasesc. Este un carusel care se invarte si langa el un pian cu muzica si cantecele, si cateva sunete cu animale.
Masinuta de care mai e atrasa e aia de merge ea singura, se impinge in picioare, dar nu are mereu chef de ea, inca nu stie sa se urce pe ea pt ca e foarte usoara si aluneca si o mai ajut eu cateodata. Merci ca mi-ai dat idee de roata, dar tot asa, nu avem unde sa o plimbam prin casa, dar la primavara cu siguranta o sa ii iau.
De multe ori merg la jumbo si tot timpul plec cu cateva jucarii, doar ca se plictiseste destul de repede si ma gandesc sa i le dau prin rotatie pt ca am destule si nu mai am nici spatiu...si na, nu pot sa i cumpar in fiecare zi ca e pretentioasa...ras scuze dar nu mai stiu cat are baietelul tau, cumva 2 anisori? Vazusem parca tot la jumbo o jucarie interesanta cu un volan, cred ca jucariile sunt aceleasi, nu conteaza orasul, nu?computerlove
Ella30
Scris: Sunday, February 14, 2021 1:08 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
simmo wrote:

[b]Mamici
, o recomandare de jucarii interactive copii 18l+ cu sunete, numere, cantecele.

Nu sunt chiar interactive si cu sunete, dar o sa iti spun cam cu ce se joaca a mea, poate te ajuta.
De mare succes sunt puzzle-urile incastre. Se joaca cu ele ori de cate ori le vede. Asa a invatat alfabetul (impropriu spus, denumeste aproape toate literele si atat) si cifrele ceasului.
Cub de activitati. Raaaar se joaca cu el..dar atunci sta cam 10 minute cu el.
Ciocan. Ii place, dar nu bate cu ciocanul ci cu degetulLol
Joc de pescuit. Are unul de lemn, a decolorat pestii de cat s-a jucat cu ei zilnic.
Joc de lemn cu cifre, forme si inele. Se joaca daca o intreb, altfel nu prea. Insa daca accepta sta cam 15 minute cu el.
I-am facut "nisip" kinetic de casa. Se joaca frumos vreo 20 minute, apoi il arunca prin casaLol
Galetuse de construit. Sau pahare, nu stiu exact cum se numesc . Luate din Pepco, foarte utilizate, au si gauri si le foloseste si la baie. Tot din Pepco are un joc de stivuit, cu inele. De cateva luni bune inca ii mai capteaza atentia.
Covoras pt desenat cu apa. La inceput a fost atrasa, acum doar suge apa din carioca Lol
Imi cere cariocile si creioanele colorate mereu, dar doar ca sa ii desenez eu tot felul de animale, forme. Daca e carte de colorat, imi da sa colorez eu si ea zambeste si ma priveste.
Daca vede creta, imi cere sa desenam pe gresie, in special "imioale" (inimioare).
Are ursuletul Cora de 1 an, acum a ajuns la "performanta" de a se juca 5 minute cu el :)))
Cartile cu sunete nu ii plac, nici cele cu povesti. Noi suntem inca la etapa celor cu imagini si clapete. Am reusit sa compensez cu cardurile educative, este extrem de receptiva la ele si a invatat multe cuvinte cu ajutorul lor.
Daca are rabdare si vrea poti incerca sortari, jocuri cu pompom..o pista de masini (parca asa se numeste jocul ala cu cate o masina care cade), sau marble tree iar e pt varsta lor si e foarte captivant dar numai sa nu bage in gurita bilele.
Saptamana viitoare va fi la Lidl un busy board recomandat de la 1.5 ani super ok ca pret, daca crezi ca ar vrea.
Irinan
Scris: Sunday, February 14, 2021 9:51 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Anitta76 wrote:

Oo da Adina, din experienta mea, sincer, perioada pana la 5l jumate a fost foarte grea pt mine, pt noi, dintii si maselele au fost mici copii pe langa colici, puseuri, salturi, regresii...Eu una m-am linistit destul de mult dupa ce am inceput diversificarea, chiar daca nu prea a mancat a fost o perioada mult mai buna pt noi. Apropo fetelor, noi la varsta asta avem 4 masele si inca niciun canin, de fapt, cred ca in urmatoarele zile apar si caninii, dar oare o fi normal sa avem atatea masele...? Mai ales ca au iesit cam toate odata pale
Va pup.

Si la noi tot 4 masele, si abia acum da primul caninbounce
Ella30
Scris: Sunday, February 14, 2021 10:03 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Irinan wrote:

Si la noi tot 4 masele, si abia acum da primul caninbounce

Si la noi tot 4 masele, si 2 canini. Al 3 lea abia a spart, sper ca greul a trecut. Sa vedem al 4lea cum va fi..si am scapat momentanLol
simmo
Scris: Sunday, February 14, 2021 11:51 AM
Nivel

Anitta, are 1a5l. La jumbo au acelasi jucarii in toata tara (nu cred ca fac diferenta; posibil ca unele sa nu le mai gasesti in magazin ca nu au stoc). Imi pare rau ca cei din jumbo nu au si varianta online. Mie mi-a fost de mare ajutor sa caut online jucarii, carti, asa am gasit cele mai bune preturi.

Ella,multumesc ca ai scris. O sa caut si pentru el o parte din ce ai scris, poate va fi mai interesat.
MariaS
Scris: Sunday, February 14, 2021 7:06 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Hello fetelor, am vazut ca si voi v-ati confruntat cu acelasi probleme ca si noi. Zilele trecute ne-am confruntat cu niste crize de la colici combinate cu puseu de cretere, mereu maraita, nimic nu îi convenea, am incercat toate variantele sa o linistim, dupa vreo 3-4 ore de lenagat schimbat de scutece si de hainute a adormit 4 ore.
Si ai vostri bebei "va spun" cand nu le convine in ce sunt imbracati?
Bebelina mea daca nu îi place in ce îi imbracata sau nu se simte confortabil atata se foieste pana o schimb, pe urma adoarme instant.
Droxana
Scris: Sunday, February 14, 2021 8:50 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
MariaS wrote:
Hello fetelor, am vazut ca si voi v-ati confruntat cu acelasi probleme ca si noi. Zilele trecute ne-am confruntat cu niste crize de la colici combinate cu puseu de cretere, mereu maraita, nimic nu îi convenea, am incercat toate variantele sa o linistim, dupa vreo 3-4 ore de lenagat schimbat de scutece si de hainute a adormit 4 ore.
Si ai vostri bebei "va spun" cand nu le convine in ce sunt imbracati?
Bebelina mea daca nu îi place in ce îi imbracata sau nu se simte confortabil atata se foieste pana o schimb, pe urma adoarme instant.

Hei computerlove
Noi înca n am avut problema hainelor..dar am citit ca e posibil ras în schimb noi de vreo 3 zile adormim f greu ziua..sta treaza5,6 ore.. so?ul se bucura ca zice ca e odihnita ?i sta ?i ea cu noi dar mie nu prea mi se pare normal la 2 sapt sa stea atâta treaza..nu are crize sau asa..dar o tot lungim cu san,schimbat,pus în pat(aici se mârâie ?i plange) ?i o tot luam de la capat asa...nu ?tiu ce o fi
freya1
Scris: Sunday, February 14, 2021 9:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Si la noi cred ca e un puseu de crestere, azi a supt din ora in ora, termina de mancat si iar isi baga manutele in gura banghead la noapte nu cred ca dormim prea mult
Ziua nu dorm daca sunt suprastimulati si le trece ora de somn, pediatra zicea ca mai mult de 30 min nu ar trebui sa stea treji, noi incercam sa il mai pacalim cu infasat, leganat, dar nu reusim mereu, tot asa sta cu ochii pe pereti
Maria, nu stiu daca de la hainute, dar daca ii e cald protesteaza sigur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.