Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ellena20 wrote:Salutare, mamicilor! Eu si bebe Cezar va pupam!! Ne alaturam si noi voua si "intram pe usa" deja cu o problema. Al meu bebe ar vrea sa pape doar din sanul stang. Cum il pun la dreptul plange si se agita, nu vrea deloc sa suga si de la sanul drept. V-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati gestionat situatia? Multumesc! Bine ai venit Elena.Sa iti traiasca baiatul si sa aveti o viata fericita impreuna.Am patit si eu in primele 2 luni m-am cam chinuit ca nu vroia numai din dreptul sa pape.Dar eu am insistat si o masa avea din dreptul,una din stangul indiferent ca ii convenea lui sau nu.La stangul se agita,plangea,dadea din manute si picioruse dar insistam si pana la urma se atasa si papa.Tineam sanul cu mana si strangeam sfarcul sa poata cuprinde cat mai mult din sfarc.Nu a fost usor dar eu am insistat.Daca nu insistam cred ca pierdeam lapticul din sanul stang.Cert este ca intr-un final so obisnuit si cu stangul si dupa 2 luni accepta oricare fara nici o problema.Ii ft.important cum ii obisnuim de micuti.Eu nu am lasat dupa el si nici acum nu las.Ma adaptez dupa nevoile lui dar in unele cazuri nu e dupa el si se adapteaza si el dupa mine cand vede ca nu are ce face.Bafta multa! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Droxana wrote:
Da,când se treze?te asa fac ?i eu,o ?in pu?in,o schimb, o pun ?i pe umar.. nu trage destul cât sa se sature,la concluzia asta am ajuns. Nu ii dau supliment, ii dau tot laptele meu dar muls,la biberon..azinoapte I am dat san ,apoi a mai luat ?i 50 ml din biberon ?i a adormit în 30 de min..
Nu e ok pt ca ei ii vine mult mai usor laptele din biberon si n-o sa mai vrea deloc de la san, si eu inca ma chinui sa il dezvat de biberonul primit in spital din acelasi motiv, poti sa ii dai laptele tau cu sns (de la Medela sau improvizat, dar sincer e chinuiala) sau cu o seringa, ii dai sa suga un deget si pe la coltul gurii ii dai cu seringa Suptul la san e diferit de cel la biberon, daca si vazut ei din biberon "musca" tetina ca sa vina lapte si astfel isi pierd obisnuinta de a suge de la san Crede-ma ca sunt in aceeasi situatie si i-am mai scapat cate un biberon dupa 5h in care a stat treaz noaptea si a urlat, dar nu trebuie sa devina regula |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Mihaela14 wrote:Pana la urma i-am comandat cana fara cioc( atasez poza) , sa încerc asa si daca nu ii place o sa iau una cu cioc. Luca e maricel deja  cum mai sunte?i, ce mai face nazdravanul tau? Eduard a refuzat cana cu cioc, normala, doar cu pai a acceptat si era si singura din care bea fara sa se inece |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Ellena20 wrote:Salutare, mamicilor! Eu si bebe Cezar va pupam!! Ne alaturam si noi voua si "intram pe usa" deja cu o problema. Al meu bebe ar vrea sa pape doar din sanul stang. Cum il pun la dreptul plange si se agita, nu vrea deloc sa suga si de la sanul drept. V-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati gestionat situatia? Multumesc! Bine ati venit! Si pitica mea facea figuri la sanul stang, nu manca decât întinsa lânga mine din el, din cel drept, din brate, încearca sa schimbi pozitia din care alaptezi. |
|

Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Si ca sa nu fie prea liniste aici mai pun eu ni?te întrebari Acum cât sunt atât de mici cum proceda?i în legatura cu acoperitul atunci când dorm? Ii pune?i în sac de dormit,ii înveli?i cu o paturica doar pana la brâu? Eu am primit un baby nest ?i acolo am pus o sa doarma,câteodata am pus o în sac de dormit,dar mai desfacut,câteodata am pus o paturica pana la burta..astazi a venit medicul de familie ?i mi a zis ca ar trebui sa fie gol în pat..sa fie pusa direct pe saltea ?i fara nimic..maxim o paturica pusa un pic asa peste picioare.. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina, cel mai bine este sa primesti si un raspuns scris de la dgaspc-ul de care apartii. Sotul ca sa beneficieze de luna a avut o speta mai putin intalnita, dar am citit legea, am pus intrebari exacte la manpis si ne-au lamurit. Pe internet gaseam informatii contradictorii. Acum asteptam sa vedem daca ii intra si lui indemnizatia ca decizia sigur o primeste tarziu (daca o mai primeste).
Credeam ca doar al meu face no.2 de 2-3 ori/zi a inceput iar sa manance bine si ma bucura. Mai nou se catara pe varfuri sa ajunga la masa/blat daca vede ceva de mancare acolo. Nu mai pot sa tin nimic la vedere ca imediat cere.
Mihaela14, si eu am luat cana 360°, nu s-a obisnuit nu ea. Foarte tarziu a baut si din cana cu cioc. Abia dupa 1a3l a inceput sa bea din sticla de copii si la asta am ramas. Tot vreo 5 tipuri de cani/pahare am incercat si noi. Succes cu diversificarea.
Droxana, sunt de acord cu mf-ul tau. O perioada l-am tinut infasat in saculet subtire deoarece se speria de manute (tresarea, era reflexul acela moro). Pe urma mi-a fost frica sa ii mai pun ceva pe el sau in pat deoarece imi era teama sa nu ajunga cu nasul sub. Am fost una din acele mame care ii era frica de sindromul mortii subite sau sa se sufoce din cauza ca nu avea muschii formati si nu putea intoarce sau rasici. In patut l-am tinut doar cu perna antireflux, pe urma patul lui a fost de decor si dormea cu mine in pat. Abia la 1an+ i-am luat pat de toddler si doarme singur in el, are 3 perne acolo, un ursulet de plus, un hipopotam si o vulpita. Perna de alaptat s-a indragostit de ea recent, nu poti sa i-o iei sub nicio forma, iar celelalte doua ii place sa le incalece (asa doarme el, calare pe perna). Nici acum nu il invelesc (si nici lui nu ii place sa fie invelit), iar sacul de dormit nici nu vrea sa-l vada. In functie de temperatura ii dau o pijama mai groasa sau subtire.
LE: patul de toddler este 90×180, deci incap toate pe acolo, inclusiv eu . Seara la somn, stau cu el in pat pana adoarme. Imi este drag ca are nopti cand imi da si pup la propria initiativa. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Roxana, zici ca te-au ajutat pernitele termoizolante de la Philips? As incerca si eu ca nu mai pot de durere. De aceea nu sugea baiatul meu la sanul drept, iar acum situatia e aceeasi si la sanul stang. Sunt amandoi pietroi si nu pot sa scot nimic nici macar cu pompa. Doare ingrozitor, cum ai spus si tu nici nu pot sa merg bine. Am inceput de astazi sa iau si lecitina. Ma doare mai tare faptul ca nu pot sa imi alaptez baiatul. Incerc la fiecare masa sa il pun la san, dar se enerveaza rau si plange pana se inroseste. Il inteleg, ce sa prinda saracul.. sunt foarte tari si nu reuseste sa se ataseze. Am inceput cu protocolul scris de ivy si sper sa avem rezultate ca ma termina faptul ca ii dau biberon. Sper sa nu mai dureze mult si sa nu se invete numai cu biberonul... |
|

Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Adina Mariana wrote: Am avut si noi cana 360° dar mie nu a vrut sa imi bea din ea..nici acum.Dar merita sa incerci..sunt mult mai ok ca cele cu cioc.Dar fiecare bebe e diferit si o sa iti dai tu seama daca ii se potriveste ori nu.Noi am incercat 5 toate diferite pana am ajuns la una care sa ii placa.El a fost ft.mofturos cum imi refuza siliconul si greu am gasit sa accepte.Dar si cand am gasit mi-a baut apa ft.bine.Si acum bea foarte bine si asta ma bucura ca are un super tranzit.Are scaun de 2,3 ori pe zi dupa ce papa.E importanta apa pt.o functionare buna a organismului dupa ce se incepe diversificarea. Noi suntem bine,crestem,nu imi vine sa cred ca imediat are 1 an si jumatate.Parca acum l-am nascut si era mititel.Acum intruna umbla,exploreaza,pe zi ce trece e tot mai smecher si destept.Sunt ft.mandra de el,si nici nu pot sa spun ca e nazdravan.Este un baietel ft.cuminte si ascultator.Cand ii spun ca nu e voie da din cap ca nunu si merge de acolo.Acum tot incerc sa fac activitati cu el,sa il invat cu olita,uneori coopereaza alteori nu.Eu ii explic si el acolo ma lasa  ii place ft.mult sa umble.Cat e ziua de lunga face ture prin casa,kilometrii intregi.Ca un titirez dupa el sunt.Nu incurca pe nimeni,el isi face pasii lui  eu tot dupa el ca peste tot s-ar catara si ar deschide toate dulapurile daca nu ar fi protectii.E tare scump si dragalas si energic  se si vede pe el ca desi mananca destul de bine inca nu are 10 kg..suntem putin sub limita dar asa e ritmul lui a spus medicul  da nu ma mir la cat umbla intr-o zi ca pune ft.greu sau imi stagneaza. Voi cum sunteti?cum au trecut primele 6 luni?stiu ca usor nu este si timp nici atata dar...merita clar.Mie mi so parut extrem de greu intre 7-11 luni.Am crezut ca o iau razna mai aleas pe la 9 luni dar a trecut si asta si dupa 1 an chiar mi se pare usor acum cu exceptia cand ii mai iese cate o masea si e marait.Te pup Am primit cana 360,acum sa vad daca înva?a sa bea din ea. E asa frumoasa fiecare etapa din cre?terea copiilor, cu atât mai mult ca ni i-am dorit atât de mult! te cred ca e?ti mandra, asa sunt ?i eu foarte mandra de puiul meu ?i noi suntem bine, am trait intens fiecare zi pana acum, ne bucuram de el, este un scump, zâmbare? ?i cuminte. Doar ca nu e prieten cu somnul Înca umblam la gimnastica, acum am schimbat terapeuta ca nu era de treaba cea veche, sper sa fie mai bine cu cea de acum, e mai experimentata. În primele trei luni a fost mai greu :reflux, colici.. dar au trecut toate ?i am ramas cu amintiri frumoase  Acum începem o noua etapa, diversificarea. Am început sâmbata exact când a facut 6 luni ?i pana acum merge bine, a mancat tot ce i-am dat. Va pupam ?i noi! |
|

| Ellena20 wrote:Roxana, zici ca te-au ajutat pernitele termoizolante de la Philips? As incerca si eu ca nu mai pot de durere. De aceea nu sugea baiatul meu la sanul drept, iar acum situatia e aceeasi si la sanul stang. Sunt amandoi pietroi si nu pot sa scot nimic nici macar cu pompa. Doare ingrozitor, cum ai spus si tu nici nu pot sa merg bine. Am inceput de astazi sa iau si lecitina. Ma doare mai tare faptul ca nu pot sa imi alaptez baiatul. Incerc la fiecare masa sa il pun la san, dar se enerveaza rau si plange pana se inroseste. Il inteleg, ce sa prinda saracul.. sunt foarte tari si nu reuseste sa se ataseze. Am inceput cu protocolul scris de ivy si sper sa avem rezultate ca ma termina faptul ca ii dau biberon. Sper sa nu mai dureze mult si sa nu se invete numai cu biberonul... Iti las si eu o poza cu atasarea la san poate te ajuta Mihaela14 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Ellena20 wrote:Roxana, zici ca te-au ajutat pernitele termoizolante de la Philips? As incerca si eu ca nu mai pot de durere. De aceea nu sugea baiatul meu la sanul drept, iar acum situatia e aceeasi si la sanul stang. Sunt amandoi pietroi si nu pot sa scot nimic nici macar cu pompa. Doare ingrozitor, cum ai spus si tu nici nu pot sa merg bine. Am inceput de astazi sa iau si lecitina. Ma doare mai tare faptul ca nu pot sa imi alaptez baiatul. Incerc la fiecare masa sa il pun la san, dar se enerveaza rau si plange pana se inroseste. Il inteleg, ce sa prinda saracul.. sunt foarte tari si nu reuseste sa se ataseze. Am inceput cu protocolul scris de ivy si sper sa avem rezultate ca ma termina faptul ca ii dau biberon. Sper sa nu mai dureze mult si sa nu se invete numai cu biberonul...
Sunt ok dar sunt cam scumpute..po?i încerca momentan sa vezi daca merge ,da?i cu dusul cu apa calda pe sâni câteva minute înainte sa te mulgi sau sa alaptezi ?i maseaza ?i în timpul alaptarii. Mie îmi curgea lapte dupa dus pana sa ma îmbrac.. Eu acum sunt mai ok ,daca stau mai mult sinu alaptez,se întaresc însa caldura ajuta..?i perinitele alea tot pe baza asta sunt,se încalzesc în apa fierbinte ?i se pun pe sâni.. bine,ele se pot folosi ?i dupa alaptare,sa le pui în frigider,congelator ?i apoi pe sâni ca sa ia din durere,eu momentan nu le am folosit decât la caldura. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Multumesc, Mihaela! Tot incerc de dimineata sa dau de un consultant in alaptare si nu raspunde la telefon
Roxana, multumesc. Deci mai astept sa vad rezultate de la protocol. |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ellena20 wrote:Multumesc, Mihaela! Tot incerc de dimineata sa dau de un consultant in alaptare si nu raspunde la telefon Roxana, multumesc. Deci mai astept sa vad rezultate de la protocol.
Hei Ellena, încearca sa faci compresii pe san cu mana ta, du?uri calde caci ajuta mult, mai încearca la pompa (pe mine m-a ajutat enorm pompa) sau compresii de la mul?i-mam(astea mi le-a recomandat consultanta). ?i mai insista la consultant sa î?i raspunda, te va ajuta super mult crede-ma. Cu cât e mai repede cu atât mai bine, biberonul saboteaza mult alaptarea î?i zic din propria experienta.. Am pa?it-o si la feti?a ?i la baietel. De?i am avut experienta de la fetita, am ajuns dupa o luna de alaptat exclusiv sa-i dau biberon la baietel deoarece numai faceam fata cu el (doar pe perna de alaptat reu?eam sa-i dau san caci doar asa se atasa corect), pentru mine devenea foarte obositor ?i frustrant asa ca am apelat la vechiul obicei ?i acum la 2 luni ale lui, deci dupa o luna de biberon plus san a început sa îmi refuze sânul.. ?i atunci ma tot mulg, dar voi încerca sa apelez din nou la consultant caci ?tiu ca mi-am dorit enorm sa alaptez ?i am facut o gre?eala enorma sa-i dau biberon |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Ellena, poti suna la 07alaptare sa vorbesti cu un consultant Si eu abia acum am inceput sa am mai mult lapte, sper sa nu ajung si eu acolo, sa vad cum reglez cu mulsul, sa nu fac supraproductie |
|

| simmo wrote:Mihaela14, si eu am luat cana 360°, nu s-a obisnuit nu ea. Foarte tarziu a baut si din cana cu cioc. Abia dupa 1a3l a inceput sa bea din sticla de copii si la asta am ramas. Tot vreo 5 tipuri de cani/pahare am incercat si noi. Succes cu diversificarea. Multumesc |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| freya1 wrote:Ellena, poti suna la 07alaptare sa vorbesti cu un consultant Si eu abia acum am inceput sa am mai mult lapte, sper sa nu ajung si eu acolo, sa vad cum reglez cu mulsul, sa nu fac supraproductie
Chiar daca ai supraproductie, pui laptele la frigider sau congelator în pungi speciale ?i îl pastrezi caci nu se ?tie niciodata când vei avea nevoie Atât la feti?a ?i cât ?i la baie?el am avut furia laptelui, o perioada când am produs enorm de mult lapte ?i dupa numai |
|
|