Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
IoanaOlo wrote:
Buna mamici. Am o intrebare pentru mamicile de copila?i mai mari. Cum au erupt la ai vostri dintisorii? La Fabi i-au erupt incisivii centrali inferiori si cam la o luna ?i-au facut apari?ia ?i cei laterali tot inferiori. Nici o urma de centralii superiori. Oare sa fie problema sau nu e o regula modul în care apar? NuStiu
Nu este o regula,la fiecare copilas ies diferit.Deci nu este nici o problema..iti atasez o poza cu o medie dar nu e problema daca nu ii ies fix asa.Nici la noi nu au iesit asa dar ma ajuta cat de cat sa vad ca suntem pe aproape..

Adina Mariana attached the following image(s):
screenshot_20210417_004428.jpg

Adina Mariana
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:48 AM
Nivel

Zee wrote:
Fetelor cum le dati Vigantolul? Cu pipeta de la Secom era mai simplu. Sa folosesc pipeta aia sa iau 2 picaturi? Sau le dati cu lingurita? Le puneti pe suzeta/tetina? Nu stiu de ce is asa panicata sa nu ii curga mai mult cu picuratorul ala din sticlutaLol
Eu mereu am dat cu lingurita si Vigantolul si acum de la Secom.Mi se pare mai simplu asa ca el nu are rabdare sa ii picure in gurita si acum mi-ar roade pipeta sa io bag in guraLol
Ps: La multi ani pt.nepotica.Sper ca te-ai descurcat cu cadoulmajoreta
Adina Mariana
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:57 AM
Nivel

simmo wrote:
Adina, citisem zilele trecute ca baietelul tau nu spune multe cuvinte. Nici al meu nu spune, dar doar cateva 'da, mam,mama, a, dada, ba, pa, bau, tata' in rest mult cantat sau tipat.
El nu sta la televizor, nu stie ce sunt alea desene animate, doar cantecele pe YouTube mai vede si aia de 2-3 ori maxim pe saptamana.
I se citeste zilnic fie de catre mine, bona sau sot. Deci are per zi 2-3-4 carti citite. La care se mai adauga si carti ilustrate (inclusiv hoinari) unde arata cu degetul sa i se spuna si de n-ori ce este. Isi alege singur ce carti vrea sa citim sau sa ne uitam. Le stie pe toate. Nu stiu ce sa-i mai cumpar in materie de carti care sa fie pentru varsta 2-3 ani.
Ideea este ca in cazul nostru, nu este influentat de tv, ci pur si simplu nu 'rupe' mai multe cuvinte. Sper ca dupa 2 ani sa isi dea drumul.
Cineva imi spusese ca din cauza bonei nu vorbeste el, dar nu este adevarat. Muncesc de acasa, nu am mai fost la birou de cateva saptamani si aud cand ii vorbeste, cand se joaca sau citeste. Deci nu as zice ca nu se ocupa de el. Dansa l-a invatat sa spuna 'da', iar acum se chinuie sa il invete sa spuna 'apa'. Spune 'a' si 'pa', dar nu le leaga inca. Si eu exersez seara cu el sa spuna macar din litere, este atent , dar doar atat uneori. Nu imita dupa mine.
Eu chiar nu ma mai stresez cu nimic.Fiecare copil are ritmul lui si nu il mai compar cu altii.Al meu e mai lent asa dar il vad pe sapt ce trece mai mare si mai smecher si cu o achizie noua.Momentan spune mama,tata,nana,papa,caca si desigur in limba lui toata ziua.Nu il grabesc cu nimic,vb.mult cu el si ii spun ce este orice prind in mana si astept sa isi dea el drumul singurel.Pana la 14-15 luni ma stresam cu tot felul,acum sunt atat de linistita si ma tine asa in priza ca uit sa ma mai gandesc ce face bine si ce nu face.Pe fb mereu imi apar postari cu bebei care fac multe..acum nu il mai compar..la un moment dat obosestiCrazy asa ca nu te mai stresa nici tu..bona nu are nici o legatura,fiecate copil are ritmul lui si cand o sa poata si o sa vrea o sa inceapa el incat o sa vrei o pauzahainoroc

Simo cum se mai simte mama ta?
Zee
Scris: Saturday, April 17, 2021 9:15 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Adina Mariana wrote:
Eu mereu am dat cu lingurita si Vigantolul si acum de la Secom.Mi se pare mai simplu asa ca el nu are rabdare sa ii picure in gurita si acum mi-ar roade pipeta sa io bag in guraLol
Ps: La multi ani pt.nepotica.Sper ca te-ai descurcat cu cadoulmajoreta

Multumesc mult, daa, am rezolvat. De acasa era mai mare stresul, cand am ajuns in magazin am avut de unde alege.

Andreea, cred ca asa stim majoritatea, mie pe externare la vit D imi scrie din fiecare gama cat sa administrez si tot 6 e si la mine. Mie si pediatra (med de familie e si pediatru) mi-a recomandat Vigantolul, doar ca eu am primit cand am nascut cea de la Secom si am zis ca ii dau pe urma, dar am schimbat acum. Mai poti cere o parere sa vezi. Oricum si cu Vigantolul asta is multe pareri, ca si cu orice cand vine vorba de copii Lol
Ellena20
Scris: Saturday, April 17, 2021 11:05 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Mamici, e posibil ca refluxul sa apara si mai tarziu? Pana acum nu am avut probleme cu asta, dar de 2 zile da lapte afara, un fel de lapte branzit.
Doar ziua, noaptea nu avem problema asta.
Sotul zice ca face asa pentru ca e foarte energic si da ENORM din maini si picioare, dar nu cred ca are vreo legatura.
Vine luni si pediatra acasa sa il vada.

PS: Inca nu am facut vaccinul ca sa pot spune ca ar fi o reactie de la vaccin.
Adina Mariana
Scris: Saturday, April 17, 2021 11:51 AM
Nivel

Mamici cu bebei mai maricei si nu numai voi cum stati cu caderea parului?va intreb pt.ca mie in continuare imi cade extrem de rau.Jumatate din parul care l-am avut a cazut.Arata extrem de urat,il port numai in coada sau coc.Am taiat o parte din el dar tot lung imi este,mai jos de umeri.Am folosit sampon si balsam vreo 4 marci pt.caderea parului si nici o schimbare.Pe sarcina nu a cazut nici un fir dar dupa nastere la 3 luni a inceput veselia.Inainte sa raman gravida nu aveam probleme,cadea dar cat e normal la pieptanare.Stiam ca dureaza pana pe la 1 an cam asa cazutul asta dar deja a trecut 1 an jumatate si situatia e la fel..pumni intregi de par mai ales la pieptanat si spalat.Casa toata este par,pur si simplu nu mai suport.Ieri am fost si mi-am facut un set de analize de sange complete ca am zis ca poate am o lipsa de ceva in organism cum am si slabit dar toate analizele imi sunt lacrima,nimic incercuit..nici nu imi amintesc sa fi stat atat de bine cu analizele candva dar se pare ca dieta si kg pierdute mi-au priit.
Oricum ce vreau sa va intreb este ca merita sa ma tund?de 2 zile ma gandesc serios sa ma tund scurt tare gen pana la ceafa ca asa nu se mai poate.As face schimbarea asta sa nu mai curat atata par in casa,sa nu il mai port numai in coada si cu speranta ca se va regenera si nu va mai cadea atata dupa.Nici macar de vopsit de cand am nascut o singura data m-am vopsit fara amoniac ca zic sa nu fac mai rau.De asemenea daca stiti ceva produse ce as mai putea incerca sa imi spuneti.Sunt cam disperata deja la acest capitoluff
freya1
Scris: Saturday, April 17, 2021 11:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Ellena, eu stiu ca refluxul e si fiziologic la ei, adica nu e anormal daca nu ii deranjeaza
Si al meu regurgiteaza asa dupa cate o sedinta din asta de dat din toate cele Lol e uimitor ce energie are
Am uitat sa zic ca eu am inceput sa tin regim fara lactate in caz ca are aplv, sa vedem acum cum merge
Nu are inca dermatita propriu-zisa, doar pielea ffff uscata si il dau cu crema de mai multe ori pe zi

Adina, imi zicea o prietena de forcapil si anacaps, mie inca nu a inceput sa imi cada (cade normal adica, e drept ca in sarcina nu cadea si nu se ingrasa deloc, ce viata)
Ellena20
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:19 PM
Nivel

Multumesc, freya!
Oricum i-am ridicat putin salteaua la patut.

Si al meu are pielea putin uscata intre sprancene (exact ca mine) dar il dau cu crema o data la 2-3 zile, rar face cateva cojite.

Eu inca nu am probleme cu parul, vedem pe mai tarziu.
freya1
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Intre sprancene sunt cruste de lapte (dermatita seboreica a bebelusilor) al meu mai face uneori si pe scalp sau pe urechi, dar trece de la sine
Cine intreba de acneea bebelusului, al meu a avut cam de la 2 sapt la 2 luni si ceva, acum i-a trecut abia
Andra09
Scris: Saturday, April 17, 2021 12:52 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Adina eu m-am tuns destul de mult si încerc sa nu îl mai prind si coincidenta sau nu, cade mult mai putin,10-15 fire când îl spal NuStiu
Roser
Scris: Saturday, April 17, 2021 1:08 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Fetelor ma mut si eu in sfarsit in casuta asta.
Am tot vrut sa scriu dar am un copil tare mamos care ma solicita la maxim :). Numai la mine in brate vrea non-stop, si sa pape, si sa doarma, si la plimbare... La sotul meu sta maxim 5 min dupa care urla ca din gura de sarpe. Nici in carucior nu ii place, doar adormit pot sa il plimb.
Azi implinim o luna si am luat in greutate 1.3kg si am crescut 5cm.
A fost foarte grea prima luna dar si foarte frumoasa in acelasi timp. Nu mi-as mai imagina viata fara Hugo.
Am avut si mai avem pb cu alaptarea. Mie mi-a venit laptele (f putin) doar la o saptamana dupa cezariana si el a avut fren sublingual pe care nu i l-au taiat in spital unde am nascut pe motiv ca nu ar afecta alaptarea. Cum murea de foame ca nu avea ce suge plus ca avea fren, din prima sapt a trebuit sa il hranesc mixt. La 3 sapt am reusit sa ii taiem frenul dar nu am observat ca s-a schimbat mare lucru. Noaptea ii dau doar titi dar ziua trebuie sa completez cu vreo 2 biberoane de lp ca daca nu plange pana se invineteste, isi baga pumnii in gura, imi intinde sfarcurile de zici ca sunt gume de mestecat. Incercam sa renuntam la lp treptat, sper sa reusim.
Colici nu are, noaptea doarme de la 23h pana dimineata la 10 cu treziri din 2-2.5h pt titi, ma rog sa il tina programul asta cat de mult :)
Deja incepe sa vocalizeze, zice "a" "u" si zambeste de ma topesc toata.
Poza e de la "povestile" de azi dimineata.

Roser attached the following image(s):
img_20210417_120425_copy_1500x1900.jpg

Adina Mariana
Scris: Saturday, April 17, 2021 1:18 PM
Nivel

Roser,bine ai venit,e o dulceata,tare frumusel.Sa fie sanatos si o viata fericita impreunacoeur

Andra cred ca asta voi face si eu, desfacut nu il pot purta pt.ca Luca trage de el si toata casa dupa e par si baga in gura.Poate e mai usor cu el scurt si sa urmez un tratament apoi.Eu asa as vrea sa il tund.Iti atasez poza.

Freya mersi,o sa citesc despre.

Adina Mariana attached the following image(s):
screenshot_20210415_124525_com.pinterest.jpg

Ellena20
Scris: Saturday, April 17, 2021 1:18 PM
Nivel

Roser, la multe lunite frumoase!
Ce baiat frumos! Ma bucur mult ca ai scris, de abia asteptam un update de la tinr.

Asa a fost si la noi pana acum 2 saptamani. Bebe statea doar la mine si atat. Plangea asa tare cand il lua sotul in brate...
Acum in schimb, pentru tot ce inseamna joaca este tati! Sunt putin geloasa, recunosc Lol ei impreuna au jocurile lor si asa se distreaza amandoi.. cand fac si eu aceleasi jocuri cu el, la mine nu are nicio reactie Lol
A crescut foarte frumos! Asa zicem si noi.. ca nu mai stim cum era inainte, parca bebe e cu noi dintotdeauna!

Roser, am patit si eu cu laptele la fel, simteam ca nu e suficient si bebe plangea si nu stiam ce sa ii fac pentru ca nu accepta deloc biberonul, voiam sa ii dau lp cu seringa. Am luat cateva zile More Milk Plus si s-a vazut clar o imbunatatire + power pumping, iti atasez o poza, poate te ajuta.

https://ibb.co/DDTKyTr
simmo
Scris: Saturday, April 17, 2021 1:21 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Georgiana, multumesc de mesaj. Si eu am vorbit tarziu, dupa 2 ani, inclusiv mama mea a fost atunci cu mine la doctor si i-a spus ca nu am nimic. Si pediatru a zis ca nu este problema. Daca nu spune cuvinte multe, am inceput sa vorbim cu el prin semne (gen, daca vrea mancare casca gura si pune degetul in gurita; daca face caca spune 'cahhh'...inca nu e prieten cu olita; si altele).

Alina, nu mi-am pus problema inca. Stiu ca ai mai spus ca baietelul cel mare a vorbit mai tarziu. Am in bloc o dna care atunci cand i-a taiat complet tv, a inceput sa spuna cuvinte, dar are deja 2a8-9l. Nici acum nu spune foarte multe, dar si-a dat drumul. Cartile pe noi ne ajuta ca este atent, receptiv, dar se pare ca nu inca si la vocabular.

Eu va citesc si ma inspir de la voi cand spuneti ce jucarii, jocuri, carti mai luati pentru cei mici.

Adina, de FB nici nu prea mai am timp; nu mai urmaresc de mult grupurile cu bebelusi si ce mai face fiecare la o anumita varsta. In ultima vreme m-am tot uitat de un robot de bucatarie multifunctional care sa ma ajute , iar dupa lungi cautari, documentari, citit reviewuri, am dat comanda de unul. Sper sa ma ajute ca au fost perioade cand nici nu prea am mai gatit si comandam de la vreo 2-3 restaurante in care aveam incredere (si doar preparate vegetale). Preferam sa stau cu copilul ca imi este drag decat sa mai gatesc. Nu sunt nici pe departe mama perfecta, iar prin parc evit sa mai am discutii de acest gen. Ma obosesc cand aud cate fac pentru copilasii lor (ceea ce este de admirat), iar cand aud ca al meu nu are 1a10l si eu am revenit la munca, au expresia aceea a fetei de ma indispune total. Inclusiv la birou am primit intrebari de genul. Oricum ar fi, cineva are ceva de zic.
De cand am reinceput munca, iar sotul continua ccc, ne este mai bine si noua in cuplu. Nu mai avem tensiunile dinainte.
Mama mea este rau de tot, a paralizat de la brau in jos, imobilizata la pat acum, nu mananca mai deloc(pentru ca nu poate), mai ia si morfina pentru dureri.
simmo
Scris: Saturday, April 17, 2021 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Adina, eu de 2 ori m-am tuns pana la umeri de cand am nascut. Prima oara la 3 luni dupa nastere, iar a 2-a oara anul acesta.

Cand renunti la alaptat, recomand sa vezi un dermatolog si sa intrebi de apolexi. Este singurul recunoscut ca ajuta in astfel de situatii, restul sunt doar incercari. Se ia doar pe baza de reteta si trebuie respectat gramajul indicat si perioada de tratament. Dupa o cura cu el, o sa vezi ca se vor schimba lucrurile.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.