|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Maria, cata dreptate ai avut .
Ieri nu a dormit aproape deloc, maxim 20 min toata ziua. Aseara tot il adormeam in patut, era maxim de agitat, eram hotarata sa merg cu el la urgente ca urla intruna si nu il puteam calma, i-am scris pediatrei, ea a zis ca ne vede la prima ora, dar daca simt ca nu e ceva in regula sa mergem la urgente. Si i-am dat sa manance si zice sotul sa il punem in pat, sa il las jumate de ora sa il schimb si sa mergem pe urma, ca oricum era numai 8 si zice ca atunci se schimba tura la urgente. Si stand langa el in pat adorm dusa, nici nu stiu cum. Ma trezesc buimaca cand incepe sa urle ma si duc la dulap sa ma imbrac cand imi zice sotul sa nu ma agit ca e 2 noaptea si sigur plange de foame. Deci nu stiu cum am dormit atata, dar a zis ca a stat cu el si nu a avut nimic. Deci e clara toata treaba. Mie imi era mai usor peste zi sa il las in patut sa mai fac si eu una alta, daar se pare ca nu imi iese planul. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ati ajuns tot la vorba mea eu nici macar nu am incercat cu patutul si uite ca acum dormim foarte bine, daca e prea obosit si marait il pun in marsupi si doarme acolo 1h30-2, daca nu isi baga degetelul in gura si adoarme singur, nu mai vrea in brate Ieri il durea burtica (mai are gaze, plus ca dr a zis ca de la rotarix poate sa mai aiba pb) si l-am luat in brate si a adormit asa, altfel nu mai sta, imi dadusera lacrimile ca am asa baiat mare |
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Zee daca vrei sa faci una alta prin casa peste zi, ca ?i sfat ti-as zice sa încerci sa îl ti in landou pe lânga tine sau wrap/marsupiu/sistem, la noi astea functioneaza, reusesc sa manânc , sa spal/ întind hainele, sa aspir, iar în zilele bune in care se îndura sefa fac si o mâncare , DAR DOAR CAND VREA.
Se mai confrunta vreuna din mamicile cu incapatanarea lui bebe de a sta in picioare mai devreme decât trebuie? De ceva timp se împinge în picioare când o ?in la verticala sa o râgâi, uneori ?i în wrap face chestia asta. Sotul zice ca o sa mearga înainte de a tine capul bine pe umeri
Înca ceva,are zicea sau stiti din cunostinte, un model de carucior tip umbrela de la Joie care poate fi folosit de la 0 luni si pe care sa pot pune scoica ? Sper ca se intelege ce am vrut sa zic, in mintea mea suna mai bine |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Multumesc Maria, am tot amanat achizitia marsupiului pana am fost la ecografia de sold, dar azi sau maine imi comand. Am ajuns la concluzia ca e singura varianta. In landou si in leagan a functionat cateva zile, dar deja nu ii mai place
Freya, mare dreptate ai avut. Sotul demult zice ca as dormi si eu mai bine si toti am fi mai linistiti. Si cat am cautat o saltea buna pt patut |
| Maria, nu e stat in picioare, e doar unul din reflexele ancestrale cum e si reflexul Moro care va disparea, la noi era jale cu urcatul, tot asa daca il tineam in brate sau oricum statea si atingea ceva cu picioarele se impingea sa urce (banuiesc ca e cam ce zici tu), si prin somn facea asa si se trezea, cand il puneam pe burtica, innebunisem cu cataratul asta, dar s-a mai diminuat acum) Uite despre reflexe https://www.romedic.ro/reflexe-nou-nascut-0C1263
Si eu tot cu el in marsupi fac destule prin casa, cand e treaz ii mai pun balansoarul in usa bucatariei si ii dau jucarii, vorbesc cu el in timp ce pun o mancare pe foc, dar se plictiseste repede |
| Ellena, mai pui, te rog, lista ta cu sisteme de purtare pt bebei mici ? Sa vad ce as putea lua si eu, cu wrapul nu prea ma descurc si oricum vine caldura, marsupi are niste inconveniente si el, poate gasesc ceva ce pot folosi mai mult timp de acum |
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| AriaM wrote:Si mie tot baiat imi iese pt K, indiferent ce data pun, due date sau birthdate. Adina, tu ce aplicatie ai folosit? Sa incerc si acolo
Nici la noi nu da bine. Una din fete zice calendarul ca ar fi baiat. |
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Nicole2018 wrote:Nici la noi nu da bine. Una din fete zice calendarul ca ar fi baiat.
Nicole cum esti? Ai nascut? Poate ai scris si mi-a scapat mie |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Sigur, freya 1. Manduca XT 2. Lenny upgrade 3. Isara the one 4. Radira Tiny Magic (care nu se mai fabrica) - poate mai. gasesti la lichidarea de stoc ori sa iei de la vreo mamica) ori Radira Magic Joy (varianta noua care chiar cred ca aduce multa bucurie ) 5. Boba 4GS
Eu sunt mai mult decat multumita de Radira, desi imi mai doresc si un Lenny. M-au ajutat mult informatiile stranse de pe grupul Ajutor in Babywearing. |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Si al meu nazdravan are reflexul urcarii. Se impinge asa mult cand il tin in brate ca sotul zice ca se urca in copac |
| Multumesc, Ellena Deci toate avem niste alpinisti mici ? |
| alina89 wrote:Asa am auzit si eu Si mie cel mai tare imi e tot de o a 3a cezariana, insa cica sunt si cu 4 si nu au avut nici o problema. Desi dupa a doua m-am recuperat foarte repede, am fost mai puternica si mai motivata si stiam deja fiecare din pasii care ma steapta, plus ca am ramas singura cu ei mult mai repede decat la primul bebe. Asa si sotul de anul trecut din martie lucreaza de acasa, cel mare a avut pauza de la gradi 2 sapt ca au avut coleg cu covid si ne-am inteles destul de bine, ne-am organizat chiar ok cu tot felul de activitati si lectii educative pe yt (am gasit pe yt de la o gradinita care posteaza clipulete educative de cateva minute - legumele timpurii, munca de primavara, misloacele de transport, meserii etc), tantrumuri rare etc. Dar acum la ultima viroza nu stiu ce naiba s-a intamplat ca am plans si tipat zilnic, nu l-am recunoscut, probabil si el nervos din cauza ca nu respira bine avand nasul infundat. Oricum s-au tavalit pe jos cu urlete amandoi de dimineata pana seara de joi incoace. Afara singura cu ei cand nu am de ales, ma aventurez max 30-45 min, pentru ca fiecare vrea sa se joace in alt colt al parcului si imi e frica sa nu pierd vreo unul :( nu ma inteleg cu ei la capitolul asta sa ne jucam toti in aceeasi zona.. dar cand are sotul calluri importante nu am de ales si ies cu amandoi si am anxietatea la cer pana termina callul si vine dupa noi Asa in rest merg cu Nico sa il iau pe fratisu de la gradi fara probleme, dar fara sa il dau jos din carucior dus-intors altfel e cu Doamne ajuta si Doamne fereste!
Alina, tare imi e drag sa te citesc si tare mult te admir pt cum va descurcati voi 2 singurei cu piticii plini de energie! Bravo voua! Si te admir si pt curaj si daruie pt ca desi nu-i usor sa cresti 2 pitici ai lua-o de la capat si cu al 3lea.
Sunteti niste parinti minunati! Sa nu te indoiesti vreodata de asta! Oricat de bine intentionati suntem ca parinti, tot mai facem si greseli, avem si noi limitele noastre, important e ca apoi le constientizam si le corectam si ca ne straduim mereu sa fim mai buni! |
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Intreba cineva mai devreme de vit. D. De la 1 an de zile K primeste de la Baby Guard, mie mi se pare mult mai usor de administrat. Iar acum la 3 ani, K mesteca fiolele si le scuipa dupa ce nu mai curge "medicamentul".
Fetelor, eu am o problema (nu chiar problema, dar nu stiu cum altfel sa o numesc) . Cum naiba intarc la 3+ ani? Exclus sa o las pe K la bunici, ca se intoarce stricata, cu idei rasiste, sovine si cu "eu nu pot sa fac asta, ca sunt fetita, doar baietii fac asa".
LE: si oricum nu ar ajuta lasatul ei la altcinea. Nu are nicio problema sa stea fara titi cand e altundeva. Dsr cum ma vede cum e calare pe mine. Si nu mai pot, nu mereu. Tot imi e drag sa o alaptez. Am vb cu ea, intelege. Intelege asa de bine, incat isi doreste sa fie iar bebe ca sa poata stea la san muuult si plange ca nu mai e bebe.
|
| oanatm wrote:Nicole cum esti? Ai nascut? Poate ai scris si mi-a scapat mie
Da am nascut, micuta mea minune are deja 2 saptamani si o zi, e micuta, mancacioasa si destul de linistita pana acum, suntem topiti dupa ea. Surioara ei a primit-o bine, echilibrat, nu e nici extrem de entuziasmata de cea mica dar o accepta pasnic, cu curiozitate si cu mici momente de dragalasenie, e intelegatoare deocamdata si ne prinde bine ca nu au inceput de acum "ostilitatile". Suntem bine acasa in noua formula, e asa de firesc sa o avem si pe cea mica cu noi si sa ne ocupam si de ea, si vai ce mult se simte relaxarea noastra ce vine din faptul ca suntem la al 2lea bebe. Eu m-am recuperat neasteptat de rapid dupa nastere, ii sunt recunoscatoare corpului meu pt asta, insa am avut ghinionul sa raman cu un efect advers de la anestezie, niste dureri de cap, primele zile au fost foarte intense, apoi si-au diminuat intensitatea, inca nu au disparut de tot, bine macar ca sunt mult mai slabe. |
|
| AndreV wrote:
Pentru punctie maine merg sa vorbesc cu un Dr. Chirurgul vrea neaparat punctie ghidata ecografic si m-a trimis el la cineva anume. Tot maine fac si ceva test genetic din saliva, sa vada ce sanse de a face cancer sunt. Iar la rmn cand am sunat au zis sa sun cand imi vine ciclul. Ar trebui sa apara zilele astea. Multumesc ca sunteti langa mine. M-am mai descarcat. Acasa nici sa plang nu pot, ca sa ma descarc, ca ma simte pitica si se necajeste.
Mamica draga, multa sanatate iti doresc! Imi imaginez ce e in sufletul tau. Nu pierde nicio clipa speranta ca va fi totul bine si ca esti puternica si ca poti trece peste orice ca sa fii bine langa familia ta. |
|
|