Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Wednesday, March 17, 2021 9:49 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Mirelush o sa fie bine,nu te intristaBuddy1 ai fetita mare si independenta.Ii dai tu de cap si cu lapticul si daca chiar este nevoie de lp nu e musai sa ii dai cu biberonul daca vrei sa nu o obisnuiesti asa.Se poate da din canita cu cioc,pahar cu pai,paharel mic,cana 360 cu ce este ea obisnuitapupici
Acum Eva la 1,9 are 10 kg fix?cu cat so nascut ca nu mai stiu.
MariaS
Scris: Wednesday, March 17, 2021 9:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Neata fetelor
Am inceput sa ma simt mai bine, mai tu?esc din când in când ,înca am gust ?i miros, sper sa nu le pierd, bebelina îi bine, are doar niste mucuti un pic colorati sper sa nu faca nimic.
De când cu saltul,puseul de crestere bebelina a devenit mai lipicioasa, nu a vrut sa mai doarma în patutul ei decât cu mine in pat, asa ca am transformat patutul ei cu leagan într-un patut co-sleeping si dormim lini?tite amândoua si suntem si una langa altayes coeur
Mai un pic si mai vine un puseu de crestere,îmi e groaza când ma gândesc dar sper sa îl trecem bland.
Cam asta despre noi. Va citesc cand o tin sa adoarma, dar nu apuc sa va scriu ca imediat ce adoarme ea adorm si eu, suntem mai legate una de cealalta decat când era în burticalove
Voi cum suntei,s-au mai lini?tit bebeii?
Zee
Scris: Wednesday, March 17, 2021 10:12 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Anitta76 wrote:

Daca te ajuta sau nu, mie intotdeauna mi-au fost de folos aceste leacuri babesti! Mai ales de cand am bebe. Intr-o seara cand a facut temperatura si i-am administrat supozitor am avut ?oc sa vad ca dupa cateva minute buuuune temperatura crescuse si mai mult. Pana nu am pus laudatele sosetele cu otet si pana nu am legat cu un prosop umed, nu i-a scazut, si inca cum, a ajuns de la 39° la 37,2° si nici nu a mai crescut de atunci. Si muulte multe au fost bune, si cu ,,sperietii" in apa de baie, etc etcras
In legatura cu acneea bebelusului, la noi a tinut aprox 1 saptamana dar ii dadeam cu o crema de la medicul de familie.

Eu am ramas uimita la faza cu apa, dar uite ca a avut efect. O sa ii cer si eu ceva, iti multumesc hearts
Droxana
Scris: Wednesday, March 17, 2021 11:29 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Neataacomputerlove

Ati avut problema sa nu poate qdormi bebe din cauza ca tresare f tare? Ce a?i facut? Azinoapte pana la 3 jum am încercat sa o adorm..adormea ?i când vroiam sa o mut sau ma mi?cam un pic,tresarea de î?i incorda mânu?ele apoi deschidea ochii largi ca ?i când s a trezit dupa 3 ore de somn...
MariaS
Scris: Wednesday, March 17, 2021 11:51 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Droxana wrote:
Neataacomputerlove

Ati avut problema sa nu poate qdormi bebe din cauza ca tresare f tare? Ce a?i facut? Azinoapte pana la 3 jum am încercat sa o adorm..adormea ?i când vroiam sa o mut sau ma mi?cam un pic,tresarea de î?i incorda mânu?ele apoi deschidea ochii largi ca ?i când s a trezit dupa 3 ore de somn...

Neata Roxana, am patit eu cu ea in perioada puseului si acum mai are momente. Ca si rezolvare uneori func?ioneaza daca o ?in de mânu?e usor pana intra in somnul profund si abia pe urma sa o mut.
fluturash26
Scris: Wednesday, March 17, 2021 11:54 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
MirelaD wrote:
Mul?umesc de raspunsuri. Eva având aproape 1a9l când nu a mai vrut titi,am inceput sa ii dau lapte de vaca de 3,5% când cerea lapte, adica doar de câteva zil ...nici nu m-am gândit o secunda la lp...doar asta aveam in casa,?i îi dau diminea?a când se treze?te pu?in,?i mai nou,de vreo 2 zile,?i când se treze?te din somnul de prânz. Dar am fost cu ea azi la mf pt o evaluare ca a stagnat la 10 kg de câteva luni bune,?i mi-a zis ca e musai completare cu lp. Eu i-am zis ca îi dau lapte de vaca dar inca nu ating 500 ml cum mi-a zis ea va trebuie,a cam strâmbat din nas. Dar nah,tot ea mi-a spus ca din cauza ca am alaptat-o atât,de aceea are greutatea astaBoredom Voi întreba mâine ?i pediatrul,sa vedem ce zice.

A mea de la 1 an si 3 luni de la intarcare nu a mai baut lapte de nici un fel. Abia acum a inceput usor usor o data la cateva zile sa ceara ea un pahar cu lapte dar putin oricum bea.
Eu am discutat si cu dr si a zis ca daca nu accepta nu e bai. Intre timp am mai facut si analize si e super ok.
Ellena20
Scris: Wednesday, March 17, 2021 12:04 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Roxana, la noi mereu e asa. Astept si jumatate de ora sa doarma profund.. il pun in patut sau pe pat, iar in 5 minute e treaz. Uneori si daca stau langa el.. la fel este.
Asa de mult da din maimi si picioare ca se trezeste imediat. Uneori functioneaza infasatul, alteori nu.
Ieri nu am avut timp nici sa mananc, a venit sotul si imi dadea cu lingura ca la copiii mici in timp ce alaptam Lol
Astept o zi in care sa doarma 2 ore legat.. sigur va veni ras
Droxana
Scris: Wednesday, March 17, 2021 12:20 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2019
Ellena20 wrote:
Roxana, la noi mereu e asa. Astept si jumatate de ora sa doarma profund.. il pun in patut sau pe pat, iar in 5 minute e treaz. Uneori si daca stau langa el.. la fel este.
Asa de mult da din maimi si picioare ca se trezeste imediat. Uneori functioneaza infasatul, alteori nu.
Ieri nu am avut timp nici sa mananc, a venit sotul si imi dadea cu lingura ca la copiii mici in timp ce alaptam Lol
Astept o zi in care sa doarma 2 ore legat.. sigur va veni ras

Vai..:( ?i sta la tzatza toata ziua? Ieri ma dureau de numa numa..tot ziceam ca o mai pun un pic ca poate adoarme ?i asa ma durea când apuca..nu ?tiu.. unii zic sa ii ?ii cât vor,al?ii sa nu stai toata ziua la san ca fac colici mai tare..nici nu ?tiu ce sa mai cred/fac..
Ce sa zic..ești optimista tare :)) noi pana acum dormeam noaptea..odata 3 ore apoi pauza o ora și dupaja iar 2 SUA 3 ore..
Mihaelaalin
Scris: Wednesday, March 17, 2021 12:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/1/2018
Buna fetelor,ati patit cu bebei ca la degetele de la mânu?e ca sa se cure?e pielea?poate fi lipsea de calciu?
Ellena20
Scris: Wednesday, March 17, 2021 12:26 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Droxana wrote:

Vai..:( ?i sta la tzatza toata ziua? Ieri ma dureau de numa numa..tot ziceam ca o mai pun un pic ca poate adoarme ?i asa ma durea când apuca..nu ?tiu.. unii zic sa ii ?ii cât vor,al?ii sa nu stai toata ziua la san ca fac colici mai tare..nici nu ?tiu ce sa mai cred/fac..
Ce sa zic..e?ti optimista tare :)) noi pana acum dormeam noaptea..odata 3 ore apoi pauza o ora ?i dupaja iar 2 SUA 3 ore..

Sunt optimista ca altfel o iau razna Lol
Da, da. Il pun asa des la san ca zic ca tine.. poate o adormi acum. Al meu uneori sta doar asa cu sanul in gura, nici nu mananca, dar plange daca il iau.
freya1
Scris: Wednesday, March 17, 2021 1:16 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Si la noi la fel cu trezitul, eu una nici nu mai incerc sa il pun jos, doarme pe noi, langa mine in pat (daca adoarme la san, stau lipita de el si cu mana pe el) sau in sistem, azi am facut si o prajitura cu el dormind in sistem
Pediatra a zis ca in curand n-o sa mai vrea sa doarma pe noi... sa vedem minunea Lol
E drept ca a avut o noapte cand se zbatea si in bratele mele fiind, dar probabil de la reflux :( ca are asa ceva
Mamicile de bebei cu reflux, la cate luni s-a ameliorat ? Inteleg ca pe la 6 luni ?
IoanaOlo
Scris: Wednesday, March 17, 2021 1:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/19/2019
freya1 wrote:
Si la noi la fel cu trezitul, eu una nici nu mai incerc sa il pun jos, doarme pe noi, langa mine in pat (daca adoarme la san, stau lipita de el si cu mana pe el) sau in sistem, azi am facut si o prajitura cu el dormind in sistem
Pediatra a zis ca in curand n-o sa mai vrea sa doarma pe noi... sa vedem minunea Lol
E drept ca a avut o noapte cand se zbatea si in bratele mele fiind, dar probabil de la reflux :( ca are asa ceva
Mamicile de bebei cu reflux, la cate luni s-a ameliorat ? Inteleg ca pe la 6 luni ?

Noi suntem la 5 luni acum, cu reflux de când s-a nascut. Nu ?tiu sa î?i spun cand va trece, pot doar sa te incurajez si sa iti spun ca pe masura ce creste o sa fie tot mai bine. Nu zic ca noi acum nu mai avem, dar fata de acum doua luni stam mai bine. Avem zile in care nu îl schimb de trei ori dupa ce mananca o data. Rabdare si incredere trebuie, ca toate se rezolva la timpul lor. Buddy1
freya1
Scris: Wednesday, March 17, 2021 1:31 PM
Nivel

Ioana Cheek Kiss multumesc mult si sper sa scapati repede de reflux si voi !
la el e mai degraba reflux silentios, nu regurgiteaza f mult, dar mai ales noaptea il aud cum plescaie si horcaie si stau cu groaza sa nu se inece cu lapte, ca de asta probabil si sperietura pe care am avut-o
Acum pediatra ne-a dat Refalgin, i-am dat aseara si nu a mai horcait asa, a dormit mai linistit, e un sirop din alge care formeaza o pelicula in stomacel si impiedica laptele sa vina inapoi, daca nu ati incercat poate merita
freya1
Scris: Wednesday, March 17, 2021 1:32 PM
Nivel

Mihaelaalin wrote:
Buna fetelor,ati patit cu bebei ca la degetele de la mânu?e ca sa se cure?e pielea?poate fi lipsea de calciu?

noi am patit asa cand avea 2-3 saptamani, e normal sa se exfolieze pielea aceea fina pe care o au ei din burtica
MirelaD
Scris: Wednesday, March 17, 2021 2:04 PM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
fluturash26 wrote:

A mea de la 1 an si 3 luni de la intarcare nu a mai baut lapte de nici un fel. Abia acum a inceput usor usor o data la cateva zile sa ceara ea un pahar cu lapte dar putin oricum bea.
Eu am discutat si cu dr si a zis ca daca nu accepta nu e bai. Intre timp am mai facut si analize si e super ok.

Pai ?i noi avem un set de analize de facut,cred ca vom merge sâmbata sa le facem. Ma bucur sa vad ca feti?a e ok ?i laptele nu e chiar indispensabil. Dar oricât ne dorim noi,depinde clar ?i de copil daca accepta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.