|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| alina89 wrote:Tot citesc in urma pareri pro si contra despre alaptare.
Eu am un copil pe care nu am reusit sa il alaptez si un copil pe care l-am alaptat si inca il alaptez exclusiv.
Am fost mama criticata, aratata cu degetul si careia i se striga de toate, ca nu vad ca moare de foame copilul, ca sa nu il mai chinui, ca nu am lapte suficient sau ca nu am facut sacrificii destul, ca am renuntat prea repede, ca nu am alaptat pentru ca nu am vrut etc. Ce inseamna prea repede pentru MINE nu inseamna si pentru TINE. Doar TU stii cand PREA MULT este PREA MULT. Sa stiti ca nimeni niciodata nu ne va ridica statuie pentru noptile nedormite, pentru ranile la sani, pentru trezitul pe ceas pentru pompat si pentru toate suplimentele bagate in noi ca sa reusim. Toate cuvintele astea m-au bagat in depresie, plangeam zilnic ore in sir, eram coplesita de "nu exista nu poti si nu ai incercat destul, nu ai sacrificat destul". Dupa ce am zis stop, imi fac rau mie si ii fac rau copilului, ca bebelusul meu are nevoie mai mare de mine sanatoasa la cap decat de laptele meu, atunci am devenit alt om. Este si va fi intodeauna un regret mare ca nu am reusit sa il alaptez si pe el, dar am revenit la viata, am putut sa ma reconectez cu el, sa ne gasim alte momente de dragalit si sa compensam altfel alaptatul.
Eu am sustinut alaptarea si o voi sustine intodeauna, dinainte sa imi reuseasca a doua oara. Dar inteleg PERFECT de ce oricine nu ar vrea sa alapteze exclusiv. Eu am alaptat nu pentru a imi hrani copilul pentru ca l-am crescut pe primul perfect cu lapte praf si stiam deja ca si daca fac a doua oara acelasi lucru tot va fi foarte bine. Pur si simplu imi e drag de el, de conectarea dintre noi cand este la san si cum ma cuprinde cu totul cu manutele lui, cum se uita in ochii mei, dar daca ma aflam iar in situatia de la primul bebe, in depresia in care ajunsesem atunci si sentimentele pe care numai ideea de alaptat mi le trezise cu siguranta as fi ales sa pun stop agoniei si sa ma bucur de copii mei si sa le ofer o mama fericita si echilibrata.
Nu mai conteaza asta, dar cel hranit cu lp se imbolnaveste mai rar si face viroze f usoare fata de al doilea alaptat exclusiv care ne da niste emotii la fiecare viroza de o luam razna si s-a imbolnavit fara numar pana acum.
In weekend am vizionat cursul de LPB cu dezvoltarea socio emotionala a copilului (poate l-a mai vazut si altcineva) si era dat un exemplu de studiu facut de un pui de maimuta. maimutica hranita la san de o "mama" cu piele aspra, rece sau de o mama fara lapte, dar calda, cu blana pufoasa. si studiul spunea ca maimutica alegea intodeauna mama fara lapte chiar daca asta inseamna ca nu va supravietui decat cateva zile.
P.S. nu am scris mesajul ca sa supar pe cineva, pur si simplu exista iubire si conectare orice metoda ati alege sa va hraniti copulul. Si mamele care nu reusesc indiferent de motiv au nevoie de suport chiar mai mare decat cele care au reusit. Sa stie ca sunt mame bune, ca puii lor sunt in siguranta si ca fericirea lor chiar conteaza in dezolvarea micutilor. Jos palaria!!!! |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ce frumos ai scris, alina ! Sunt intru totul de acord, mi-am dorit mult sa alaptez, nu ma asteptam ca inceputul sa fie atat de greu, inca nu pot spune ca e ceva placut, de multe ori e dureros si obositor, dar voi continua cat o sa pot, nu mi-am fixat obiective pe termen foarte lung Eu m-am bazat doar pe sprijinul partenerului meu, cu care am discutat ca vom face ce e posibil astfel incat sa fiu si eu ok si daca voi considera ca sanatatea mea fizica si psihica sunt afectate voi renunta. A stat cu mine, ne-am chinuit impreuna sa facem biberoane, sa ii bagam tubul de sns lui bebe in gurita, sa mananc si sa ma odihnesc cat de cat. In rest nu am ascultat alte sfaturi si nu ma intereseaza, presiune se poate exercita in orice directie si stiu cum e sa te simti o mama incapabila E util sfatul unui consultant in alaptare decat sa va chinuiti singure, nu stiu daca si aici sunt opinii extremiste, alegeti pe cineva care sa va sprijine si sa nu va judece orice ar fi. Eu nu am decat cuvinte de lauda pentru fetele de la clinica de alaptare/ 07alaptare / naste cum simti care m-au ajutat inca de dinainte de nastere si continua sa ma ajute in fiecare zi, sunt si ele mame si inteleg perfect prin ce trecem
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/29/2020 Mesaje: 342
| IoanaIoanaC wrote: Vicky, imi cer scuze ca intervin, dar unde ai gasit de testat in Cj fara sa achizitionezi?
De la bebepufulete am inchiriat o saptamana. Poti merge cu bebe sa probezi mai multe tipuri sau wrap. Si te ajuta acolo. Noi nu am mers cu el ca in ziua cand a mers dotul era sgitat si nu l-am stresat in plus. Este si “teri...” daca cauti pe fb sau grupul Babywearing Cluj e fain pe partea asta. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Asa este, Alina! Foarte frumos comentariul tau!
Personal sunt pro-informare din surse de calitate, nu pro-presiune din partea tuturor din exterior. Pro-alegere, e perfect ok daca nu vrei sa alaptezi sau daca renunti pe parcurs din varii motive. Pro consultant in alaptare acreditat pentru mamicile care isi doresc enorm sa alapteze dar intampina hopuri, pro psihoterapie pentru cele care nu mai fac fata tuturor schimbarilor si problemelor care ne dezechilibreaza atunci cand apare un bebe. Pro ajutor din partea familiei, nu sacrificiu si martirizare pana ajungi in pragul nebuniei ca sa nu deranjezi pe altii.
Mamici, aveti grija de voi si incercati sa nu cedati asa usor la presiunea celor din jur care doar dau din gura. Aveti grija de voi si de sanatatea voastra, fizica si mentala! |
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| laura513 wrote:Asa este, Alina! Foarte frumos comentariul tau! Personal sunt pro-informare din surse de calitate, nu pro-presiune din partea tuturor din exterior. Pro-alegere, e perfect ok daca nu vrei sa alaptezi sau daca renunti pe parcurs din varii motive. Pro consultant in alaptare acreditat pentru mamicile care isi doresc enorm sa alapteze dar intampina hopuri, pro psihoterapie pentru cele care nu mai fac fata tuturor schimbarilor si problemelor care ne dezechilibreaza atunci cand apare un bebe. Pro ajutor din partea familiei, nu sacrificiu si martirizare pana ajungi in pragul nebuniei ca sa nu deranjezi pe altii. Mamici, aveti grija de voi si incercati sa nu cedati asa usor la presiunea celor din jur care doar dau din gura. Aveti grija de voi si de sanatatea voastra, fizica si mentala! Asta e si ideea.Ca de multe ori, in loc sa ne sustinem intre noi, ne inducem subtil nesiguranta ca nu suntem suficient de bune mame pentru copiii nostri, din x motive.Nu am ajuns inca acolo, dar am incercat pana acum sa nu ascult sfaturi aiurea si sa nu ma desconsider pentru deciziile pe care le-am luat, sa ma impac cu ideea ca e ok sa nasc cu cezariana, ca e ok daca nu o sa pot alapta samd.Pentru ca suntem diferite! Dar suntem mame perfecte pentru puii nostri. Si nu e vorba ca nu alaptezi pentru ca nu iti doresti suficient,Asta mi se pare cea mai dura replica pe care i-o poti spune unei mame care si asa se framanta, e vorba de puterea fiecareia, de psihic, de ajutorul/sprijinul pe care il primeste fiecare. Fetelor, incercati sa nu va setati asteptari, luati totul treptat si sunt convinsa ca veti ajunge la cea mai buna varianta a voastra. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Mamici, avem nevoie de ajutorul vostru! As vrea sa ii schimb laptele lui Luca. Pare ca nu se intelege cu el. In primul rand, nu imi place nici mirosul lui (preparat). In al doilea rand, el e tot timpul constipat si are gaze. (De o saptamana luam Bifido Baby si e ok cu kk.) Apoi, ne chinuim sa mancam, nu mananca toata cantitatea, nici vorba sa manance cat scrie pe cutie. Alteori refuza total. Suntem pe Nan Optipro 1, si i-as lua Topfer. Voi ce parere aveti? Mamicile care dau lapte praf, ce folositi si trecerea trebuie sa o fac treptat sau pot si direct? Va multumesc! |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Eu cand i-am dat completare i-am dat Hipp organic, asta ii dadeau si in maternitate, mi s-a parut mai ok decat topfer (stiu ca e laudat) dpdv al ingredientelor pt ca nu are zahar / maltodextrina, cred ca tot neindulcit mai e Holle...acum conteaza sa ii fie bine lui bebe cu el, pt mine era importanta si partea asta Am gasit pe net un tabel cu ingredientele pt diverse marci, sa vad daca il mai am pe undeva |
|
| freya1 wrote:Eu cand i-am dat completare i-am dat Hipp organic, asta ii dadeau si in maternitate, mi s-a parut mai ok decat topfer (stiu ca e laudat) dpdv al ingredientelor pt ca nu are zahar / maltodextrina, cred ca tot neindulcit mai e Holle...acum conteaza sa ii fie bine lui bebe cu el, pt mine era importanta si partea asta Am gasit pe net un tabel cu ingredientele pt diverse marci, sa vad daca il mai am pe undeva
Multumesc, freya. Daca il mai ai, astept sa il vad. |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Alina, tot respectul. Foarte frumos ai scris. Eu sunt una din mame care nu am reusit cu alaptatul, vina mea, probabil stresul, mi-am dat seama ca moartea mamei mele m-a afectat mult mai mult dupa ce am devenit mama. Grupul mentionat de fb, pe mine m-a facut sa ma invinovatesc mai mult. Am fost la cateva sedinte la un psiholog pt ca plangeam prea mult si pana la urma m-am impacat cu ideea, copilul meu o sa creasca cu lapte praf si cu o mama cat de cat mai linistita fata de primele zile.
AstaMica, eu am gasit un tabel, il atasez, poate iti e de folos. Am inteles ca cei care au schimbat brusc formula nu a fost intocmai ok si trecerea se face treptat. Eu am inteles ca Topfer ar fi cel mai bun (din auzite, nu am citit ),Nan am inteles ca doar cumva "umfla" si nu e neaparat nutritiv. Eu nu sunt tare documentata, repet, doar din ce am auzit. Eu ii dau Hipp, asa a fost din spital, am vazut ca e ok si nu am cautat altul. E drept ca prima data am avut Hipp organic si mi se parea ca nu se satura si am trecut pe Hipp organic combiotic de care sunt multumita.
https://ibb.co/9ZnVNLr |
|
Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Anitta76 wrote:Mamici, foloseste cineva thermomix?
Eu m-am uitat la n filmulete si am tot cautat pe formuri pareri. Pe grupurile de mamici de pe fb sunt foarte multe postari. Eu parca nu ma indur sa dau atatia bani. Ideea e ca sau nu am inteles eu bine, sau nu stiu, dar si acolo pui ingredientele pe rand, dupa cum iti cere reteta, tot cumva trebuie sa fii prin zona. Cred ca doar economisesti timp la taiat, tocat. Si de exemplu la ciorbe cred ca poti face doar pt o masa, eu daca fac o ciorba o fac pe 2-3 zile |
|
| Zee wrote:AstaMica, eu am gasit un tabel, il atasez, poate iti e de folos. Am inteles ca cei care au schimbat brusc formula nu a fost intocmai ok si trecerea se face treptat. Eu am inteles ca Topfer ar fi cel mai bun (din auzite, nu am citit ),Nan am inteles ca doar cumva "umfla" si nu e neaparat nutritiv. Eu nu sunt tare documentata, repet, doar din ce am auzit. Eu ii dau Hipp, asa a fost din spital, am vazut ca e ok si nu am cautat altul. E drept ca prima data am avut Hipp organic si mi se parea ca nu se satura si am trecut pe Hipp organic combiotic de care sunt multumita. https://ibb.co/9ZnVNLr
Multumesc, Zee. O sa tin cont. |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Alina, obiectiv si logic mesaj! Scris fara sa fii partinitoare! Super! Apropo de alaptare/hranire mixta/hranire cu lapte praf, am mai scris câteva mesaje pe forum. Din cauza presiunilor puse de multe persoane, inclusiv de fete pe aici, inclusiv de prostia aia de mesaj pe care parca îl auzeam obsesiv mereu la tv, care recomanda (obsesiv si imperativ, parca) alaptarea exclusiva, am ajuns în prag de depresie postnatala. Pâna într-o noapte, când am realizat ca Ana are nevoie de mine calma si am acceptat hranirea mixta ca pe solutia potrivita noua. Pâna la un an si sase luni am hranit-o mixt, dupa care Ana nu a mai acceptat biberon. Acum înca e alaptata, sunt bucuroasa, dar nu as pune in veci presiune pe o mama ce abia a nascut si e vai de ea, obosita, nedormita, îngrijorata, sa alapteze exclusiv sau sa faca ceva într-un anume fel, doar pentru ca asa se aude prin târg. Pun mai presus de orice linistea casei! |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| In maternitate, Ana a primit Nan. Am trecut apoi, treptat, pe Topfer. De la un an, pentru ca Topfer nu ma mai incanta (era cu fructe, parca), am trecut iar, treptat, pe Nan. |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Alina mesajul tau a fost exact pe sufletul meu.. comentariile din jur ne afecteaza indiferent cât vrem sa nu le punem la suflet..am ajuns ?i eu la concluzia ca cel mai important este sa fim sanatoase sa se sature bebe iar psihicul nostru sa fie ok.. momentan alaptez dar când ma întreaba cineva cum e sa fiu mamica raspunsul meu este ca nu m am gândit ?i nu am crezut niciodata ca alaptarea este asa dificila,ca atâtea probleme exista cu sânii.. de vreo 3 zile seara I am dat câte un biberon de lapte praf completare pt ca ajunsesem sa plang ca nu în?elegeam de ce nu adoarme de pe la 3,4,5 pana seara la 23.. ?i încontinuu la tzatza..am în?eles ca trebuie sa le dam cât cer dar cu tot cu protec?iile de silicon am ajuns ca de la durere când suzeteaza sanul(se mai întâmpla daca adoarme un pic) pur ?i simplu sa îmi creeze o stare de nervi ?i irascibilitate pe moment direct..nu ?tiu cu ce sa aseman senza?ia.. poate ca atunci când cineva ?i ar face cu degetul într-una în buric :)) nu ?tiu... Plus de asta dupa prânz e f agitata la san da din maini din picioare din cap..bun am dat vina odata pe puseu altadata pe colici altadata pe oboseala dar în fiecare zi? ?i atunci sotu s a enervat ?i a zis ca ii face biberon,cum l a golit a adormit.. ieri am vb cu un consultant in alaptare si mi a dat ni?te pastile de lacta?ie.. Acum sa vedem.. nu as vrea sa renun? mai ales ca noaptea e ok, dar în stilul asta nu ?tiu ce sa zic..nu pot sta jumatate din zi sa o vad într-una cu tzatza n gura,adoarme 5 min apoi plânge apoi iar deschide gura iar tzatza ?i tot asa de trece jumatate din zi în care daca fug pana la baie e ok.. |
|
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Fetele cu bebeii mici cum ii adormi?i ziua? ?i cam cât va dorm? De câteva zile bebelusa mea adoarme pe pieptul meu , o las pt ca imi e draga ?i cred ca din cauza colicilor se lini?te?te mai bine , am citit ca ei întra în somnul profund cam dupa 20 de min, câteodata dupa ce o mut doarme în continuare dar de cele mai multe ori se trezeste...plus ca în timpul asta se mai foieste,mai deschide ochii... întrebarea e cum ne dam seama ca a întrat în somnul adânc? Sa ?tiu sigur ca atunci când o mut de pe mine î?i continua somnul:)) |
|
|