Clubul mamicilor incepatoare - 14
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ellena20
Scris: Thursday, February 11, 2021 6:47 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Fetelor, multumesc mult! Voi suna astazi, freya.
Vreau neaparat sa vina un consultant acasa sa ne vada.

Iulia, de aceea si vreau sa rezolv cat mai repede sa scapam de biberon. M-am gandit inclusiv la ce a spus freya cu seringa.
S-au mai detensionat putin, a reusit si bebe sa suga din ambii, insa finalizam tot cu biberonul. Totusi, ma ajuta foarte mult protocolul postat de ivy
Ce pompa de san imi recomandati?? Cu a mea nu reusesc sa fac nimic. Scot mai mult lapte eu cu mana decat cu pompa.
NuStiu
Alle.p
Scris: Thursday, February 11, 2021 7:29 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Elena, pentru ca reusesti sa si alaptezi, iti recomand un colector de lapte matern. Gasesti filmulete pe youtube despre ce si cum se foloseste daca cauti haakaa pump.
Ti-l recomand pe cel de la lansinoh, sau am vazut ca a mai scos un brand cunoscut unul, cred ca primii pasi, dar nu sunt sigura.
Am inceput sa le vad si in farmacii, ceea ce e super, caci acum 3 ani se uitau farmacistele la mine ca la extratesrestrii cand le ziceam ce vreaunewclap
MirelaD
Scris: Thursday, February 11, 2021 8:04 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Elena, ?i eu am folosit un colector de lapte,cum a zis ?i Alle. Nu mai ?in minte marca,dar e super util. ?i eu am avut foarte mult lapte,mult timp... imi curgeau ambii sâni,iar când bebe era la un san,puneam colectorul la celalalt. Plus mereu purtam tampoane din acelea pt san,pâna acum recent. Se mai regleaza in timp,mie mi-a luat parca prea multLol
Mihaela14
Scris: Thursday, February 11, 2021 8:11 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2018
La început ?i eu aveam mult lapte, ca am tot stimulat sânii cu pompa ?i mi-am luat pungi de colectare ?i am congelat. La congelator se poate pastra ?i 3 luni. Mie mi-a prins foarte bine la botez în noiembrie (David avea 3 luni) , atunci i-am dat cu biberon din stoc ?i asa am putut sa ma duc lini?tita la coafat, iar la biserica nu m-am stresat ca trebuie sa fug în ma?ina sa-l alaptez. Pe urma nu am mai folosit biberon, asta a fost ultima oara.
freya1
Scris: Thursday, February 11, 2021 9:29 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
mie mi-e ca si mulgand cu pompa sa nu stimulez prea mult si sa intru intr-un cerc vicios, o sa mulg intre 2 supturi cand simt ca imi explodeaza sanii, dar ma gandesc ca nu f mult totusi
Iulia13
Scris: Thursday, February 11, 2021 10:17 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Ellena20 wrote:

Iulia, de aceea si vreau sa rezolv cat mai repede sa scapam de biberon. M-am gandit inclusiv la ce a spus freya cu seringa.
S-au mai detensionat putin, a reusit si bebe sa suga din ambii, insa finalizam tot cu biberonul. Totusi, ma ajuta foarte mult protocolul postat de ivy
Ce pompa de san imi recomandati?? Cu a mea nu reusesc sa fac nimic. Scot mai mult lapte eu cu mana decat cu pompa.
NuStiu

Eu dupa ambele na?teri m-am în?eles foarte bine cu pompa Minut o gase?ti pe EMAG sau daca dai ?i un search pe google. Am folosit ?i colectorul de care zice Alle la feti?a însa având sanii enorm de mari nu prea m-a ajutat. Cu cea de la Minut am scos ?i 180 ml în maxim 10-15 min. E manuala. Daca vrei electrica este acum la reducere pe eMAG cea de la Doopser, am luat-o acum 3 saptamâni ?i trage destul de bineras

Freya atâta timp cât nu te mulgi foarte mult, gen de 3x pe zi câte 15 min fiecare san cum mi-a explicat consultanta nu ai de ce sa suprastimulezi, mai degraba extragi laptele dupa masa ca sa golesti sânul. Eu ma mulgeam înainte cu o ora sa suga bebele, iar dupa îl puneam pe el la san
Ellena20
Scris: Thursday, February 11, 2021 10:33 AM
Nivel

Multumesc,Alle! Stiam de colector, te-am citit cand povesteai despre el, dar uitasem complet.

Iulia, am doua pompe manuale si cred ca urmeaza cea electrica sau colectorul. Una din ele e cea de la Minut si nu scot nimic cu ea, parca nici nu prinde bine sanul. E ciudata pompita aia. Scot mai mult lapte eu cu mainile.
AndreV
Scris: Thursday, February 11, 2021 11:29 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Buna mamici. E ceva in jurul vârstei de 10 luni? Fetita mea face greva foamei de câteva zile. Ieri de exemplu n-a mâncat mai nimic. De diminea?a 80ml lapte, dupa-masa pe la 4jumate 60, si seara inca 70. Doar noaptea în somn am reu?it sa-i dau 180ml. Mâncare nu manânca deloc, desi ea mânca bine. Ma gândeam la dinti, ca nu avem deloc, dar nu se vede, sau nu ma prind eu, nu Č™tiu ce ar trebui sa vad. In rest ea pare ok. Nu e mai maraita decât de obicei. E si altceva care poate fi sau sa fug la pediatru?
freya1
Scris: Thursday, February 11, 2021 11:34 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Eu manuala am Lansinoh si face treaba, dar mi-am luat electrica Spectra si e wow, scot 50 ml intr-un minut ( retineti ca eu nu am ff mult lapte) si nu doare deloc
ivy
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:18 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/6/2019
Ellena20 wrote:

NuStiu

Ma bucur mult ca ajuta, poti intra si pe facebook pe grupul Alapteaza! - Breastfeeding support, gasesti multe informatii utile, inclusiv consultanti in alaptare, care sa te ajute: Adina Branici si Silvia Nicoara. Ambele sunt super dragute. Ele sunt din Tm dar stiu ca in perioada asta consulta doar online. Eu cu Adina am colaborat si o recomand din tot sufletul! de la ea am si protocolul.. si mi-a spus sa aplic ce pot din el ca tot o sa fie mai bine.
Ellena20
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:29 PM
Nivel

ivy, pentru mine a fost minune! Multumesc din suflet!
Daca tot nu reusesc sa vina un consultant acasa, merg pe recomandarea ta.
Am dat si comanda de o pompa electrica, iar acum caut si un colector. O sa izbutesc eu pana la urma in ale alaptatului, nu ma las!
ivy
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:29 PM
Nivel

freya1 wrote:
mie mi-e ca si mulgand cu pompa sa nu stimulez prea mult si sa intru intr-un cerc vicios, o sa mulg intre 2 supturi cand simt ca imi explodeaza sanii, dar ma gandesc ca nu f mult totusi

si eu stiu de la cursuri de alaptare ca cu cat pompezi mai mult cu atat produci mai mult.. cat e stimulat azi sanul, el atat va stii maine ca trebuie sa produca. Deci chiar vei intra intr un cerc vicios daca tot bagi pompa, sanul trebuie sa stie sa produca atat cat are bebe nevoie, atat cat poate el suge si nu mai mult, ca vei fi mereu cu ei plini si vei simti nevoia de a-i goli artificial cum i-ai obisnuit cu pompa.
Mie una 15 min de pompat per san mi se pare mult, ca sa i detensionezi ajunge mai putin, lasa-l pe bebe sa-i goleasca.
Si mie mi se umpleau tare la inceput, zici ca aveam silicoane intre alaptari, saracuta de abia prindea de ei sa suga la cat erau de plini, dar asaaa bine era cand ii golea.. si in timp, in cateva saptamani, treptat s-a reglat tot mai bine lactatia.
ivy
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:32 PM
Nivel

[quote=Ellena20]ivy, pentru mine a fost minune! Multumesc din suflet!

Cheek Kiss cu mult drag, chiar ma bucur ca e de folos
Ellena20
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:36 PM
Nivel

Si deci.. e nevoie de timp. Acum realizez citind mesajul tau, ivy, ca lactatia ta s-a reglat in cateva saptamani. Micutul meu are de abia 5 zile si cred ca vreau prea mult de la el.
Am alaptat de abia in a doua zi,spre seara. Pana atunci.. inainte de alaptare, ii dadeau lapte praf si normal ca nu era interesat de san. In a treia zi, la spital, au avut tratamente si vaccinuri de facut la bebei si nu am avut acces la bebe sa il alaptez. E foarte greu sa nu ai suport tocmai la inceput de alaptare in spital.
ivy
Scris: Thursday, February 11, 2021 12:45 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Si deci.. e nevoie de timp. Acum realizez citind mesajul tau, ivy, ca lactatia ta s-a reglat in cateva saptamani. Micutul meu are de abia 5 zile si cred ca vreau prea mult de la el.
Am alaptat de abia in a doua zi,spre seara. Pana atunci.. inainte de alaptare, ii dadeau lapte praf si normal ca nu era interesat de san. In a treia zi, la spital, au avut tratamente si vaccinuri de facut la bebei si nu am avut acces la bebe sa il alaptez. E foarte greu sa nu ai suport tocmai la inceput de alaptare in spital.

daaa rabdare multa rabdare :)
si mie mi-a fost greu la inceput si m-am intristat tare in spital cand ceream ajutor consultantului de acolo ( cica am beneficiat de asa ceva fiind spital privat) .. consultanta, o tanti batrana, super brutala si pe langa situatie.. eu stiam teoria alaptarii dar imi era greu sa o aplic, o rugam sa ma ajute cu atasarea si ea ma prindea brutal de sfarc, strangea si il impingea in gura fetitei.. ma durea de imi venea sa ma urc pe pereti! si ei sa-i trag un pumn in gura! ca stiam ca alaptarea nu ar trebui sa doara! si ca atasarea, ca sa se invete, nu trebuie fortata in halul asta...de abia am asteptat sa ajung acasa :)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.