Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
blu88
Scris: Monday, May 25, 2020 12:14 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Alle.p wrote:
Mamicute dragi,

Nu reusesc sa fiu la fel de activa si sa nai raspund pe aici. Va citesc mai mult pe diagonalaLol . Patrick ma plimba kilometrii prin casa de manutaCrazy love love love love love love love
Voiam sa va zic repejor cum folosim o noua metoda de adormire, poate ajuta pe cineva. Dupa un an de leganat, sunete albe, adormit in sistem, shhhit, cantat, frustrate am spus stop.
Avem patutul lipit de patul nostru, cu o laterala scoasa de ceva timp, iar acum am inceput sa il culc in el. Cand e ora de culcare, fie zi sau noapte, ma pun langa patut, pe post de bariera si ma pun la somn. Imi induc o stare de relaxare si somn si astept ca Patrick sa faca la fel. Se mai foieste, se mai joaca, mai povesteste, dar intr-un final, vazand ca eu "dorm" si nu il bag in seama, se cuibareste langa mine si adorame singurel.coeur
Prima zi a fost mai dificil, a durat o ora sa adoarma cu plansete cu tot. Era si normal, fiind derutat de schimbare. Apoi a fost din ce in ce mai bine.
Plus ca de multe ori ma ia somnul si pe mine pe bune si dorm si eu o ora cu el, si vai ce bine imi prindetopai
Avem deja un anisorcoeur a trecut asa repedecoeur acum bebelusul meu este un baietel miccoeur
Va pupam

la multi anii !!!! love love love love love love
Mirela.t83
Scris: Monday, May 25, 2020 12:33 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
La multi ani Patrick!Lumanari Bravoo
Ce scumpel si ce voinic este!SimplyLove

Ale, o sa tinem cont de sfaturi.
Si eu ma confrunt cu problema somnului de seara. Se pare ca ii place mai mult în pat cu mine, decat in patut. ras
Desi are seri bune cand doarme bine in patut, seri cand nu se poate in fel si chip decat in pat.
MirelaD
Scris: Monday, May 25, 2020 7:12 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
La multi ani Patrick!coeur coeur pfiuu ce mai trece timpul asta,sa fi?i sanatosi si fericiti impreunaCheek Kiss
?tiu cum e cu tot efortul depus la adormire, cateodata cedeaza mai u?or câteodata foarte greu de î?i vine sa î?i iei lumea în capCrazy ?i Eva ?i-a schimbat mult stilul de a adormi,in sistem nu mai vrea deloc. Eu dorm cu ea intr-un pat mare,dupa ce înainte ori o plimb pu?in în bra?e,ori o alaptez. Dar ar cam trebui sa schimbam foaia ?i sa incep sa folosesc patu?ul acela care mai mult e de decor in casaCrazy testam,testam ?i iar testam variante.
Adina Mariana
Scris: Monday, May 25, 2020 10:32 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
La multi anisori fericiti si sanatosi Patrick.Multumim ca ai impartasit cu noi Alle varianta voastra de nani.Dupa 1 an voi incerca si eu asa fara sa cedez.Am incercat de 2 ori odata la amiaza si odata seara dar mi-a plans ft.tare si ma tragea de bluza sa ii dau titica si am cedat repede pt.ca nu suport sa il vad ca plange,ma rupe sufletul.Imi este ft.groaza de momentul intarcarii pt.ca este ft.dependent de titi dar totusi de la 1 an as rupe asocierea san/somn,el doar cu sanul adoarme si as vrea ca sa incep sa il invat treptat si mai ales sa imi fie mie mai usor cu intarcatul cand voi fi pregatita sa il intarc.
Anitta76
Scris: Monday, May 25, 2020 4:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Alle.p wrote:
Mamicute dragi,

Nu reusesc sa fiu la fel de activa si sa nai raspund pe aici. Va citesc mai mult pe diagonalaLol . Patrick ma plimba kilometrii prin casa de manutaCrazy
Voiam sa va zic repejor cum folosim o noua metoda de adormire, poate ajuta pe cineva. Dupa un an de leganat, sunete albe, adormit in sistem, shhhit, cantat, frustrate am spus stop.
Avem patutul lipit de patul nostru, cu o laterala scoasa de ceva timp, iar acum am inceput sa il culc in el. Cand e ora de culcare, fie zi sau noapte, ma pun langa patut, pe post de bariera si ma pun la somn. Imi induc o stare de relaxare si somn si astept ca Patrick sa faca la fel. Se mai foieste, se mai joaca, mai povesteste, dar intr-un final, vazand ca eu "dorm" si nu il bag in seama, se cuibareste langa mine si adorame singurel.coeur
Prima zi a fost mai dificil, a durat o ora sa adoarma cu plansete cu tot. Era si normal, fiind derutat de schimbare. Apoi a fost din ce in ce mai bine.
Plus ca de multe ori ma ia somnul si pe mine pe bune si dorm si eu o ora cu el, si vai ce bine imi prindetopai
Avem deja un anisorcoeur a trecut asa repedecoeur acum bebelusul meu este un baietel miccoeur
Va pupam

La multi ani sanato?i puiului vostru!
Aceeasi metoda o folosim si noi, a fost greu la inceput dar acum numai asa doarme, cum o vad ca se freaca putin la ochi o pun in patut, ma asez langa ea si in maxim 10 min face nani. Cumva ai vreo metoda si pentru papa? Il pui in scaunel, si daca nu papa cum procedezi? ras Noi momentan abia am inceput, sa zic ca astazi i-am dat pt a4a oara papa dar nu vrea deloc sa pape, stiu ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai dar ma gândeam ca asta doar in prima zi...la cum o vad eu, sigur va mai refuza si de-acum incoloCray
Daca se poate sa nu ma judece fetele ca e timp, s.a, tuturor cred ca v-a fost greu la inceput si nu va convenea mai mult ca sigur ca cineva sa va dezamageascabounce
Pupiciiicomputerlove
maria2013
Scris: Monday, May 25, 2020 6:14 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Anitta76 wrote:

Aceeasi metoda o folosim si noi, a fost greu la inceput dar acum numai asa doarme, cum o vad ca se freaca putin la ochi o pun in patut, ma asez langa ea si in maxim 10 min face nani. Cumva ai vreo metoda si pentru papa? Il pui in scaunel, si daca nu papa cum procedezi? ras Noi momentan abia am inceput, sa zic ca astazi i-am dat pt a4a oara papa dar nu vrea deloc sa pape, stiu ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai dar ma gândeam ca asta doar in prima zi...la cum o vad eu, sigur va mai refuza si de-acum incoloCray
Daca se poate sa nu ma judece fetele ca e timp, s.a, tuturor cred ca v-a fost greu la inceput si nu va convenea mai mult ca sigur ca cineva sa va dezamageascabounce
Pupiciiicomputerlove

Sunt copii si copii. Tu continua sa îi pregatesti mâncare si sa ii oferi sub diferite feluri, pt a afla ce prefera. Oricum, lor li se tot schimba preferintele de-a lungul timpului. Da-i si piure, ofera-i si buca?i, încearca sa stai cu ea la masa sa te vada mâncând. Trebuie sa fie bine!
maria2013
Scris: Monday, May 25, 2020 6:17 PM
Nivel

Încearca sa îi dai masa solida când nu e nici flamanda, flamanda, dar nici satula. Parca Adinei ii scrisesem sa nu ofere lapte imediat ce bebe refuza solidele, ca sa nu se obisnuiasca cu gândul ca, daca nu manânca, va primi oricum lapticul cel bun.
kryssu92
Scris: Monday, May 25, 2020 6:23 PM
Nivel

Inregistrat: 10/8/2018
Alle.p wrote:
Mamicute dragi,

Nu reusesc sa fiu la fel de activa si sa nai raspund pe aici. Va citesc mai mult pe diagonalaLol . Patrick ma plimba kilometrii prin casa de manutaCrazy
Va pupam

La multi ani frumosi, fericiti si împliniti, Patrik!!! hearts
Andra09
Scris: Monday, May 25, 2020 8:30 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Alle.p wrote:
Mamicute dragi,

Va pupam

La mul?i ani, copil minunat!!
Anitta76
Scris: Monday, May 25, 2020 11:33 PM
Nivel

maria2013 wrote:
Încearca sa îi dai masa solida când nu e nici flamanda, flamanda, dar nici satula. Parca Adinei ii scrisesem sa nu ofere lapte imediat ce bebe refuza solidele, ca sa nu se obisnuiasca cu gândul ca, daca nu manânca, va primi oricum lapticul cel bun.

Da, multumesc, stiam de lucrul asta dar cam cu cat timp inainte sa ofer masa de lapte? De exemplu ea papa cam la 3-4 ore biberon.computerlove
maria2013
Scris: Tuesday, May 26, 2020 6:48 AM
Nivel

Anitta76 wrote:

Da, multumesc, stiam de lucrul asta dar cam cu cat timp inainte sa ofer masa de lapte? De exemplu ea papa cam la 3-4 ore biberon.computerlove

Cred ca ai putea sa încerci la o ora si jumatate sau doua ore dupa ce a baut lapte.
Florentinna
Scris: Tuesday, May 26, 2020 10:50 AM
Nivel

Inregistrat: 7/6/2018
Anitta cu siguranta tuturor ne-a fost greu si acuma dupa aproape 10 luni de diversificare mai sunt zile cand ne e greu, cel putin in cazul meu.
Cred ca de aia si e forumul aici ca sa ne sfatuim si sa ne impartasim experientele nu sa judecamcomputerlove
Eu cand am inceout diversificarea i am oferet bucatele si nu a fost deloc interesata, am facut pauza cateva zile si am incercat din nou. La noi cel mai ok a fost pasat cu furculita, bucati mari nu manca si pireuri nici atat, nici acum nu mananca nici un pireu, cum simte textura cum scuipa.
Eu zic sa ii oferi zilnic cate ceva chiar daca nu mananca, e ceva nou pt ei si trebuie sa se obisnuiasca cu gustul si textura noua. La noi cel mai mare succes la inceput l-a avut iaurtul si ii puneam cate o lingurita si pe legume daca nu vroia sa manance. Acuma il are sucul de rosii, daca nu vrea sa manance ii pun putin suc de rosii deasupra si papa imediatLol .
Ai sa vezi ca sunt zile si zile, oricat de mult ne-am stradui sa gatim sunt zile cand nu mananca si punct sau mananca foarte putin si zile cand ma mir si eu cat a papat.
Eu o puneam la masa cand se trezea si cand se apropia ora de laptic sa nu fie nici prea infometata. Dupa ce termina de papat mai stateam macar 15 min pana sa ii dau completare de lapte si asa usor usor am tot lungit pana am reusit sa scot masa de lapte. Acuma mai bea inainte de somnul de dimineata si seara la culcare dar sunt zile cand nu vrea sa se culce de dupa masa fara lapte si atunci mai primeste inca o portie.
Anitta76
Scris: Tuesday, May 26, 2020 11:11 AM
Nivel

Florentinna wrote:
Anitta cu siguranta tuturor ne-a fost greu si acuma dupa aproape 10 luni de diversificare mai sunt zile cand ne e greu, cel putin in cazul meu.
Cred ca de aia si e forumul aici ca sa ne sfatuim si sa ne impartasim experientele nu sa judecamcomputerlove
Eu cand am inceout diversificarea i am oferet bucatele si nu a fost deloc interesata, am facut pauza cateva zile si am incercat din nou. La noi cel mai ok a fost pasat cu furculita, bucati mari nu manca si pireuri nici atat, nici acum nu mananca nici un pireu, cum simte textura cum scuipa.
Eu zic sa ii oferi zilnic cate ceva chiar daca nu mananca, e ceva nou pt ei si trebuie sa se obisnuiasca cu gustul si textura noua. La noi cel mai mare succes la inceput l-a avut iaurtul si ii puneam cate o lingurita si pe legume daca nu vroia sa manance. Acuma il are sucul de rosii, daca nu vrea sa manance ii pun putin suc de rosii deasupra si papa imediatLol .
Ai sa vezi ca sunt zile si zile, oricat de mult ne-am stradui sa gatim sunt zile cand nu mananca si punct sau mananca foarte putin si zile cand ma mir si eu cat a papat.
Eu o puneam la masa cand se trezea si cand se apropia ora de laptic sa nu fie nici prea infometata. Dupa ce termina de papat mai stateam macar 15 min pana sa ii dau completare de lapte si asa usor usor am tot lungit pana am reusit sa scot masa de lapte. Acuma mai bea inainte de somnul de dimineata si seara la culcare dar sunt zile cand nu vrea sa se culce de dupa masa fara lapte si atunci mai primeste inca o portie.

Iti multumesc pt raspuns. Asa este, clubul mamicilor incepatoare, nu experteras Dar cateodata parca mi.e si teama sa intreb ca sa nu se rada de stangacia mearas
Cu bucatele am zis sa nu incerc de frica...dar probabil ar trebui sa o dau intr-un fel ca sa pape...am incercat si pasat cu furculi?a si s-a inecat destul de rau, a avut câteva momente cand nu a respiratuff Si de atunci i-am facut cu blenderul si dupa am mai pus putina apa in piure ca sa fie mai lichid (tot de frica sa nu se inece) Si daca ii dau apa se stramba si face asa ca si cum ar voma...o sa mai astept o perioada, iar daca tot n-am succes probabil o sa trec pe altceva...pt ca e clar ca legumele nu ii sunt prietene.
Te pupcomputerlove
Alle.p
Scris: Tuesday, May 26, 2020 1:43 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Adina Mariana wrote:
La multi anisori fericiti si sanatosi Patrick.Multumim ca ai impartasit cu noi Alle varianta voastra de nani.Dupa 1 an voi incerca si eu asa fara sa cedez.Am incercat de 2 ori odata la amiaza si odata seara dar mi-a plans ft.tare si ma tragea de bluza sa ii dau titica si am cedat repede pt.ca nu suport sa il vad ca plange,ma rupe sufletul.Imi este ft.groaza de momentul intarcarii pt.ca este ft.dependent de titi dar totusi de la 1 an as rupe asocierea san/somn,el doar cu sanul adoarme si as vrea ca sa incep sa il invat treptat si mai ales sa imi fie mie mai usor cu intarcatul cand voi fi pregatita sa il intarc.

A avut si Patrick o perioada cand adormea la san. Ba chiar m-am chinuit sa ii fac aceasta asociere pt ca era mai simllu de adprmit decat leganat sau plimbat in brateLol. Doar ca de vre-o 2 luni nu mai adoarme la titi. Papa, se satura bine si asteapta sa fie adormitCrazy deci revenisem la leganat, shhit, cantat....
Am mai incercat pe la 6 luni metoda asta si nu a functiunat. Cred ca era prea mic. M-a inspirat un articol al printesei urbane, desi ea aplicase metoda cu copiii ei mai maricei, se parr ca si la un anisor functioneaza.

Va multumesc tuturor pentru uraricoeur multa sanatate si puiutilor vostricoeur
Alle.p
Scris: Tuesday, May 26, 2020 1:56 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Anitta76 wrote:

Pupiciiicomputerlove

Pt papa nu am nici o metodaras Patrick nu e foarte mancacios, iar lm este inca principala sursa de hrana pt el.
La inceput a avut zile(multe) in care nici nu voia sa se atinga de mancare. Ca si reguli de care am incercat sa tin cont au fost:
1. Relaxare, relaxare, relaxare. Daca tu te agiti, frustrezi, enervezi, asta ii vei transmite si ei.
2. I-am oferit zilnic de mancare de la 6 luni, chiar si de 2-3 ori pe zi( de cate ori ma puneam eu la masa)
3. Am observat ca prefera mancarea gatita in locul legumelor fierte, asa ca i-am dat din mancarea noastra. Ii scoteam inainte sa adaug sare ( mancarica gatita fara sare, zahar, prajeala, afumatura)
4. Fara TV, telefon si alte distrageri
5. Mancam doar la masa, in scaunel. Il mai iau in brate cand nu are stare, dar tot la masa stam. In nici un caz nu ma plimb cu mancarica prin casa dupa el.
6. Mancat doar in sezut. Nu in leagan, scoica. Prezinta pericol de inec( app de discutia recenta)
7. Eu am mers pe o combinatie intre diversificarea clasica si cea naturala. M-am lasat ghidata de preferintele bebelului din dotare
8. Mergand mult si pe autodiversificare, m-am impacat cu ideea ca face muuulta mizerie si il lasam sa se murdareasca. De multe ori mancarica ajungea toata in cap si in gurita iocLol
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.