Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simmo
Scris: Thursday, September 17, 2020 4:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Anitta76 wrote:

Cred ca la chestiile astea este la fel ca la mers, fiecare in ritmul lui, dar cateodata e frustrant si ma oftic rau de tot ca in loc sa ne bucuram de lucrurile pe care bebeii nostri le fac singurei, noi parca suntem intr-o totala intrecereCray al meu a facut, al meu a dres, al meu a spus, al meu a mers de la 9 luni si asa mai departe...pale sunt mega tristauff

Si eu am fost luata la intrebari "Domne, dar nu zice apa, papa, mama!". Iar eu (poker face): nu spune NIMIC!. Avea 10 luni atunci si nici acum nu spune. Daca il intrebi cine este mama nici macar nu arata inspre mine. Nu cred ca nu ar intelege pentru ca de uitat se uita. Am facut si un test la un moment dat, i-am zis sa-mi aduca masinuta si a venit cu ea. Dupa nume a inceput sa recunoasca cateva lucruri: masina, catel, pisica. Este atent (pentru cateva minute) cand ii arat poze din carticele, dar doar atat.

Eu am vorbit dupa varsta de 2 ani, pana atunci nu am scos un sunet. Mama m-a dus la doctor ca a crezut ca sunt muta, iar concluzia a fost ca sunt puturoasa. Lol

Deci, nu ma astept ca el sa exceleze. Cred ca dupa 2 - 3 ani ar trebui sa isi ridice parintii un semn de intrebare.

Singurul lucru care il face de cand are 1 an este mersul singur. Nici in parc nu il mai sustin, dar tot stau dupa el ca nu are echilibru si mai cade.
Mirela.t83
Scris: Thursday, September 17, 2020 5:39 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
Hey fetele!

Da asta e important sa mearga singurel.
Pentru mine, acum.

Stau numai dupa el incepe usor sa se desprinda de mine. A urcat în schimb toate scarile pana la etaj, ieri, bine eu in spatele lui.
Urmeaza si a 2 portita jos. Prima am montat o miercuri.

Are dar sa scoata lui fratesu in camera lui merge sa ii scoata chiloti din sertare.

Sunt rupta de mijloc ca nu pleaca 100% singur dar mergem inainte...mult nu mai e si va pleca.

Dupa, alta etapa.ras

Ba-ba.
Mama nu, tata nu.

Aseara a zis aaa_pa.

Face cu mana cand vrea el.
Canta pe limba lui.
Face cu mana la gurita ca un indian, la invatat Denis.
Face des bravo din manute cand cantam in special
blu88
Scris: Saturday, September 19, 2020 3:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Anitta76 wrote:
Multumesc fetelor.
M-am ingrijorat putin deoarece aseara ne-am intalnit cu niste prieteni care aveau un bebe de 10 luni jumate si facea ,,bravo,, si ,pa pa,,si mai mult decat atat repeta cuvinte dupa mama lui, era ceva de genul, zi mama ,,bebe,, si copilul zicea ,,bebe,,pale sau arata mami ochisorii si copilul arata ochii...topai M-am gandit ca o fi a mea defecta ca na, noi nu aveam cum sa ne laudam cu atatea...a mea zice doar ,,mama,, de cateva zile si ,,baba,, si am incercat sa o invat sa faca ,,pa pa,, dar ridica mana doar pana la jumatate si nu mai stie mai departe...ramane asa, nici nu da din ea, nimictopai
Cred ca la chestiile astea este la fel ca la mers, fiecare in ritmul lui, dar cateodata e frustrant si ma oftic rau de tot ca in loc sa ne bucuram de lucrurile pe care bebeii nostri le fac singurei, noi parca suntem intr-o totala intrecereCray al meu a facut, al meu a dres, al meu a spus, al meu a mers de la 9 luni si asa mai departe...pale sunt mega tristauff

al meu are 1 an si o luna acus face pa bravo .... daor cand are chef ... la 10 luni zicea apa papa si pa acum doar mama , tata cateodata da da si tipa... fiecare cu ritmul lui nu te ingrijora <3

dar si mie mi se spune nu merge singurel? a pai al meu a mers de la nu stiu cat ... aia e ... Cel mare a mers de la 1 an si 2 luni singur

Domi e mai puturos :)))) merge de manuta dar nu singur..are timp
Anitta76
Scris: Sunday, September 20, 2020 11:44 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Buna fetelor. Aveti idee daca reflexul de ,,gag,, se duce la 10 luni chiar daca copilul nu prea mananca? In sensul ca nu are gura atat de antrenata din cauza faptului ca mananca cateva lingurite pe care le numar pe degete? Daca pana acum 1 luna aprox a mancat bine, ei bine acum, in ultimul timp abia deschide gura, ii bag lingurita si sta cu mancare in gura mult si bine, cateodata ii pica din gura ca nu vrea sa o înghita sau se face ca o vomita...pale o fi normal?
Alle.p
Scris: Sunday, September 20, 2020 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Anitta, a avut si Patrick o perioada, tot cam pe atunci, cand imi scuipa tot ce baga in gura. Trece...alcool
Doar ai rabdare si incearca sa nu ai nici un fel de reactie, sa pari zen, caci de i se va parea interesant cum reactionezi, ar putea face doar cu acest scopLol
Continua sa ii oferi de mancare, ca de obicei.
Anitta76
Scris: Sunday, September 20, 2020 1:46 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Alle.p wrote:
Anitta, a avut si Patrick o perioada, tot cam pe atunci, cand imi scuipa tot ce baga in gura. Trece...alcool
Doar ai rabdare si incearca sa nu ai nici un fel de reactie, sa pari zen, caci de i se va parea interesant cum reactionezi, ar putea face doar cu acest scopLol
Continua sa ii oferi de mancare, ca de obicei.

Uii, chiar fac ochii mari de cate ori o vad ca face asa si bineinteles ca face si ea la fel ca mineras
Mercicomputerlove
alina89
Scris: Sunday, September 20, 2020 3:04 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Anitta76 wrote:
Buna fetelor. Aveti idee daca reflexul de ,,gag,, se duce la 10 luni chiar daca copilul nu prea mananca? In sensul ca nu are gura atat de antrenata din cauza faptului ca mananca cateva lingurite pe care le numar pe degete? Daca pana acum 1 luna aprox a mancat bine, ei bine acum, in ultimul timp abia deschide gura, ii bag lingurita si sta cu mancare in gura mult si bine, cateodata ii pica din gura ca nu vrea sa o înghita sau se face ca o vomita...pale o fi normal?

Al meu o scuipa instant cum ii atinge limba, am incercat cu orice feluri de lingurite, orice textura, bucati, pasat, blenduit, indiferent ce ii dau are fix aceeasi reactie. El era super mancacios pana pe la 10 luni jumatate, dar de atunci pauza. Accepta mai bine briose, clatite, budinci ce le poate manca singurel cu mana. Noua ne da peste mana cand incercam sa ii dam, vrea neparat sa tina si el lingurita, dar nu reuseste sa manance singurel cu ea.
Florentinna
Scris: Sunday, September 20, 2020 6:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/6/2018
Fetelor, am supravietuit primei saptamani singura pe zi cu prichindeiiLol.
Nu a fost usor dar nici super greu. La somnul de dimineata au dormit amandoi si atunci am gatit si facut curat, in rest peste zi am facut multe activitati cu fetita cat dormea bebe si de iesit in parc am iesit cand venea sotul de la servici, peste zi am mai iesit in curte cu ei dar acolo Ami se plictiseste repede.
La bebe cred ca au inceput colicii de cateva zile ca are momente cand este tare nelinistit sau o fi puseu de crestere.
Va doresc o saptamana usoara mamici!computerlove
fluturash26
Scris: Sunday, September 20, 2020 6:25 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Florentinna wrote:
Fetelor, am supravietuit primei saptamani singura pe zi cu prichindeiiLol.
Nu a fost usor dar nici super greu. La somnul de dimineata au dormit amandoi si atunci am gatit si facut curat, in rest peste zi am facut multe activitati cu fetita cat dormea bebe si de iesit in parc am iesit cand venea sotul de la servici, peste zi am mai iesit in curte cu ei dar acolo Ami se plictiseste repede.
La bebe cred ca au inceput colicii de cateva zile ca are momente cand este tare nelinistit sau o fi puseu de crestere.
Va doresc o saptamana usoara mamici!computerlove

Super feedback,iti doresc tot asa sa fie in continuare! Si eu de miercuri raman singura cu prichindeii..:ras si al meu doarme cat doarme sora lui de obicei,sper sa isi pastreze ritmulras
Inca nu a inceput cu colici si speram tare mult sa nu aiba..imi e groaza..
adina1109
Scris: Tuesday, September 22, 2020 10:36 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/29/2018
Fetelor va recomand sa dati un like paginii assmb si sa urmariti “scoala parintilor “ unde sunt prezentate live de catre angajati din spitalele de stat din Bucuresti, mai multe subiecte : nasterea , îngrijirea nou nascutului , alaptarea etc. Urmatoarele prezentari live vad ca sunt pe 22 si 23 sept începând cu ora 13. Fiind live pute?i pune intrebari si vi se raspunde . Va pup
Georgy06
Scris: Tuesday, September 22, 2020 11:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/26/2018
Buna, mamici! Vin si eu cu o intrebare la voi, pana ajung la eco cu cel mic, ca sunt panicata toata. Punand mana pe abdomenul lui, am simtit in stanga sus ceva tare, ca o umflatura cat o moneda as zice, nu stiu cum sa descriu altfel..asa ca m-am panicat si am sunat la dr. Sa programez o ecografie. Pana la eco insa, imi fac tot felul de ganduri.. A mai patit cineva ceva asemanator? incerc sa ma imbarbatez singura ca nu e nimic grav, dar mintea mea...sunt tare abatuta de la gandurile pe care le am :((
GeorgianaB
Scris: Wednesday, September 23, 2020 3:00 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Florentina, Fluturash, ma bucur pentru acomodarea cu cei mici, doamne ajuta sa fie asa in continuare. Eu uneori parca stau cu frica sa nu se schimbe ceva :))
Astazi am reusit sa ii adorm pe baieti in acelasi timp, nu pot descrie in cuvinte cat de fericita sunt, parca am facut cine stie ce chestie mareata :)))
Trece timpul extrem de repede, am fost cu Radu pentru vaccinuri, nu a fost nici macar marait dupa. Parca este prea frumos sa fie adevarat ca este asa cuminte, mereu zic sa nu il mai laud asa ca cine stie cum se intoarce roata :D
Am iesit acum cateva zile cu amandoi, bebe in carucior, Luca pe jos... A fost o aventura, Luca Este foarte activ si curios, nu sta locului, iar eu m-am aventurat pe o distanta mai lunga.
In orice caz plimbarile cu amandoi sunt o solutie inspirata arat pentru mine, cat si pt ei. Dorm mai bine, Luca face mai putine nazuri, bebe doarme in sistem, toata lumea este fericita.
Mai sunt si zile grele cand incerc sa nu cer prea multe de la niciunul dintre noi, cu cat ma agit mai mult in legatura cu ceva parca ii activez pe toti din casa si este haos :)))

simmo
Scris: Wednesday, September 23, 2020 5:45 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Georgy06 wrote:
Buna, mamici! Vin si eu cu o intrebare la voi, pana ajung la eco cu cel mic, ca sunt panicata toata. Punand mana pe abdomenul lui, am simtit in stanga sus ceva tare, ca o umflatura cat o moneda as zice, nu stiu cum sa descriu altfel..asa ca m-am panicat si am sunat la dr. Sa programez o ecografie. Pana la eco insa, imi fac tot felul de ganduri.. A mai patit cineva ceva asemanator? incerc sa ma imbarbatez singura ca nu e nimic grav, dar mintea mea...sunt tare abatuta de la gandurile pe care le am :((

Georgy, am intrat sa-ti urez sanatate si sa ai rezultate bune la eco. computerlove
Eu, din pacate, nu te pot ajuta cu mai multe informatii.
alina89
Scris: Wednesday, September 23, 2020 9:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
GeorgianaB wrote:
Florentina, Fluturash, ma bucur pentru acomodarea cu cei mici, doamne ajuta sa fie asa in continuare. Eu uneori parca stau cu frica sa nu se schimbe ceva :))
Astazi am reusit sa ii adorm pe baieti in acelasi timp, nu pot descrie in cuvinte cat de fericita sunt, parca am facut cine stie ce chestie mareata :)))
Trece timpul extrem de repede, am fost cu Radu pentru vaccinuri, nu a fost nici macar marait dupa. Parca este prea frumos sa fie adevarat ca este asa cuminte, mereu zic sa nu il mai laud asa ca cine stie cum se intoarce roata :D
Am iesit acum cateva zile cu amandoi, bebe in carucior, Luca pe jos... A fost o aventura, Luca Este foarte activ si curios, nu sta locului, iar eu m-am aventurat pe o distanta mai lunga.
In orice caz plimbarile cu amandoi sunt o solutie inspirata arat pentru mine, cat si pt ei. Dorm mai bine, Luca face mai putine nazuri, bebe doarme in sistem, toata lumea este fericita.
Mai sunt si zile grele cand incerc sa nu cer prea multe de la niciunul dintre noi, cu cat ma agit mai mult in legatura cu ceva parca ii activez pe toti din casa si este haos :)))

Parca ai deschis inceputurile noastre coeur Asa e, amandoi erau mult mai ok afara, la aer, aveam mereu o super stare de anxietate inainte sa ies din casa cu amandoi, imi trecea apoi cat stateam afara cu ei si ma lua iar cand trebuia sa urcam, imi faceam 100 de scenarii si replici ce sa ii zic sa il conving sa vina de buna voie, cateodata nu functiona nimic si il luam pe sus ce zicea luma ca il fur la cum urla Lol Anyway, noi intodeauna vom gasi puterea sa mergem mai departe si sa facem sa fie mai bine pentru ei, indiferent cat de greu ne-ar fi.

Eu sunt dupa o noapte nedormita, celui mic ii ies 6 dintisori si a plans 2 ore continuu, apoi din 15 in 15 min, apoi la 1h pana la 8. Sunt praf, dat toata lumea doarme acum, iar eu nu pot sa dorm pentru ca vreau sa ma bucur de linistea din casa si sa imi mai adun gandurile Crazy
Adina Mariana
Scris: Wednesday, September 23, 2020 10:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Mamici imi puteti recomanda de unde sa imi cumpar sac de dormit de la 1 an in sus?un site sau ceva.Luca nu sta nici 2 min.invelit si as incerca cu sac,poate o sa fie mai bine.

Inca o intrebare.Daca ii dau supozitor de Nurofen ii pot da si Panadol daca nu ii scade febra intr-o ora sau trebuie sa astept 4 ore intre?azi toata ziua mi-a fost cu febra..nu mare dar are..38,8, 38,4, 37,5 tot urca si creste.Nu stiu ce are dar banui ca rosu in gat pt.ca are si mucuti,ori m-am gandit si de la vaccinul care ii l-am facut la 11 luni dar totusi au trecut 7 zile de atunci,ori dintii dar nu cred ca nu vad sa ii iasa ceva momentan.La 4 luni a mai avut tot asa febra si era rosu in gat,atunci cand am primit Sumetrolimul,la fel este si acum,parca se repeta istoria.La noapte il urmaresc si maine daca continua asa mergem la medic.

Sunt rupta dupa ziua de azi si urmeaza noapte albaCray sper sa rezist
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.