Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andra09
Scris: Tuesday, September 8, 2020 11:10 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Adina Mariana wrote:
Fetelor va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Luca se trezeste la 7 dimineata.Urm.somn il are in jurul orei 11 de 2 ore pana la ora 1 maxim 1:30.Urm.somn il are intre ora 5 si 6 dupamasa cam o ora,o ora si jumatate.Mi se trezeste in jurul orei 7 seara.Si dupa ma chinui seara sa il culc.Acum sunt intr-un pachet de nervi deoarece de la 10 jumate incerc sa il culc si inca nu am reusit si este 12:20 noaptea.Am incercat si eu si sotul dar degeaba.Am renuntat si am venit la jucarii in living pt ca este ft activ si nici sansa sa doarma.Mie nu mi se pare normal dupa 12 noaptea el sa nu doarma si la 7 sa fie sus si se si trezeste din ora in ora sau odata la 2 ore sa suga pe noapte.Pur si simplu sunt rupta de oboseala,mie rau,is nervoasa,iritata si irascibila.Ce sa fac?mai repede de 5 jumate dupamasa nu reusesc sa il culc al doilea somn nicicum iar daca nu il culc pe la 6 jumate devine marait si nu rezist cu el.Sa o intind totusi cumva pana la 8 dupa care sa il culc si sa ii las pe zi un somn sau dimineata sa ii tot aman somnul sa nu il aiba la 11 ci mai tarziu?nush cum sa fac pt ca atunci cand il ia oboseala nu poti cu el ca ii turbatpale

Si inca o intrebare pt.mamele de baieti.La baieteii vostri la cat timp au coborat testicolele?azi la pediatru ne-a spus ca inca nu is coborate si ca pana la 1 an si 4 luni maxim ar trebui sa fie coborate si sa urmarim treaba asta.
Va multumesc pt.eventualele raspunsuripupici

Somnul asta al lor e dezastru... Sunt atât de epuizata ca nu stiu cum ma mai pot da jos din pat dimineata ras Miruna adoarme în jur de ora 10,dar se treze?te ora de ora sau în noptile bune la o ora jumate, dimineata la 9 se trezeste de tot, sta pana la 12,doarme o ora jumate, apoi mai are un somn la 5 tot de vreo ora, a si somnurile de zi doar cu mine lângă ea, de preferat cu sânul în guraNuImiPasa . Ea are somnul noaptea asa ciudat de la 4 luni,numai ca de o luna nu mai are 3 somnuri pe zi, are doar 2 si seara se lasa cu plansete si urlete la adormire... computerlove tot sper ca e o faza si trece
GeorgianaB
Scris: Tuesday, September 8, 2020 11:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
fluturash26 wrote:

Daaa, is taaare dragalasi insa a mai aparut de ieri seara si putina gelozie, ma cam indeparteaza pe mine..sta mai mult cu tati..cand vrea ceva tati tati...
Am sters si eu...parca se vede o imbunatatire dar pana nu trece se tot nu ma bucur prea mult...

Este normal sa reactioneze asa, incearca sa ii acorzi mult mai multa atentie avand in vedere ca bebe este mic si mananca, doarme. Eu neavand frati si oricat m-am documentat pe tema integrarii noului membru in familie imi este greu uneori sa gestionez situatia. Noi acum am reusit sa ne impartim sarcinile astfel incat sa ne petrecem timp cu fiecare copil in mod egal.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:07 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Fetelor va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Luca se trezeste la 7 dimineata.Urm.somn il are in jurul orei 11 de 2 ore pana la ora 1 maxim 1:30.Urm.somn il are intre ora 5 si 6 dupamasa cam o ora,o ora si jumatate.Mi se trezeste in jurul orei 7 seara.Si dupa ma chinui seara sa il culc.Acum sunt intr-un pachet de nervi deoarece de la 10 jumate incerc sa il culc si inca nu am reusit si este 12:20 noaptea.Am incercat si eu si sotul dar degeaba.Am renuntat si am venit la jucarii in living pt ca este ft activ si nici sansa sa doarma.Mie nu mi se pare normal dupa 12 noaptea el sa nu doarma si la 7 sa fie sus si se si trezeste din ora in ora sau odata la 2 ore sa suga pe noapte.Pur si simplu sunt rupta de oboseala,mie rau,is nervoasa,iritata si irascibila.Ce sa fac?mai repede de 5 jumate dupamasa nu reusesc sa il culc al doilea somn nicicum iar daca nu il culc pe la 6 jumate devine marait si nu rezist cu el.Sa o intind totusi cumva pana la 8 dupa care sa il culc si sa ii las pe zi un somn sau dimineata sa ii tot aman somnul sa nu il aiba la 11 ci mai tarziu?nush cum sa fac pt ca atunci cand il ia oboseala nu poti cu el ca ii turbatpale

Si inca o intrebare pt.mamele de baieti.La baieteii vostri la cat timp au coborat testicolele?azi la pediatru ne-a spus ca inca nu is coborate si ca pana la 1 an si 4 luni maxim ar trebui sa fie coborate si sa urmarim treaba asta.
Va multumesc pt.eventualele raspunsuripupici

Urmeaza sa treaca la un singur somn, o perioada de acum inainte va alterna un somn cu 2 somnuri. Este foarte obositor dar nu prea ai ce sa ii faci, poate doar sa incerci sa il lasi cu un somn in anumite zile si sa nu va mai consumati cand nu vrea, poate sa adoarma, eu la un moment dat il lasam pe Luca in treaba lui cu jucariile si pica singur. Faptul ca era matinal ma termina fizic si psihic, a fost o imbunatatire cand a inceput sa mearga, se dadea singur jos din pat si isi mai facea de treaba cu jucariile pe langa pat. In orice caz cu timpul nu va fi neaparat mai usor, acum doarme bine dar cand vine la 7 sa ma trezeasca cu miam-miam simt ca pica cerul pe mine :)))
Eu tot incerc sa ma adaptez lui si sa adorm mai devreme seara dar mai fac cate ceva in casa, ne mai relaxam la un film etc
Este un grup pe fb bebe doarme si poti intreba acolo, sigur vei gasi mai multe pareri.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Andra09 wrote:

Ciorapi lungi/dresuri ras. Nu mi-am dat seamaLol
In zona mea li se spune ciorap chilotHilar Lol
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:47 PM
Nivel

Andra09 wrote:

Somnul asta al lor e dezastru... Sunt atât de epuizata ca nu stiu cum ma mai pot da jos din pat dimineata ras Miruna adoarme în jur de ora 10,dar se treze?te ora de ora sau în noptile bune la o ora jumate, dimineata la 9 se trezeste de tot, sta pana la 12,doarme o ora jumate, apoi mai are un somn la 5 tot de vreo ora, a si somnurile de zi doar cu mine lânga ea, de preferat cu sânul în guraNuImiPasa . Ea are somnul noaptea asa ciudat de la 4 luni,numai ca de o luna nu mai are 3 somnuri pe zi, are doar 2 si seara se lasa cu plansete si urlete la adormire... computerlove tot sper ca e o faza si trece
Te cred.Asa simt si eu si nici nu beau cafea,chiar nu stiu cum rezist,poate de ce imi las treaba prin casa si cand are acel somn de 2 ore ma intind si eu langa el sa fac fatza zilei.Sper si eu ca este doar o perioada dar de la 9 luni tot asa o tinem,parca tot mai rau cum creste si constientizeaza mai bine in schimb el este fericit si vad ca se dezvolta minunat din toate punctele de vedere multumesc lui Dumnezeu pt.asta.Acum mai trebuie sa rezist eu si sa fie mai bine dupa ce trece totul.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:56 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Urmeaza sa treaca la un singur somn, o perioada de acum inainte va alterna un somn cu 2 somnuri. Este foarte obositor dar nu prea ai ce sa ii faci, poate doar sa incerci sa il lasi cu un somn in anumite zile si sa nu va mai consumati cand nu vrea, poate sa adoarma, eu la un moment dat il lasam pe Luca in treaba lui cu jucariile si pica singur. Faptul ca era matinal ma termina fizic si psihic, a fost o imbunatatire cand a inceput sa mearga, se dadea singur jos din pat si isi mai facea de treaba cu jucariile pe langa pat. In orice caz cu timpul nu va fi neaparat mai usor, acum doarme bine dar cand vine la 7 sa ma trezeasca cu miam-miam simt ca pica cerul pe mine :)))
Eu tot incerc sa ma adaptez lui si sa adorm mai devreme seara dar mai fac cate ceva in casa, ne mai relaxam la un film etc
Este un grup pe fb bebe doarme si poti intreba acolo, sigur vei gasi mai multe pareri.
Te inteleg,asa ma termina si pe mine trezitul lui matinal.Intre 6:30 si 7 este sus,rareori cand se intampla sa fie intre 7:30 si 8 si atunci ma simt atat de bine...problema este ca eu as vrea seara sa ma culc mai repede dar nu pot de el ca el tot pe la 11 imi adoarme in cel mai bun caz 10 jumate si pe cand adoarme pic de oboseala ce sa mai stau plus trezirile pe noapte la 7 dimi cand el vine peste mine zambind abia imi deschid ochii dar asta este.
Eu nici nu pot ca sa il las in treaba lui sa imi adoarma singur ca incepe sa planga rau sa il iau in brate si la san.Dar vedem cum o sa fie dupa intarcare ca acum normal ca imi vrea sanul.Cred ca ai dreptate ca ar vrea sa treaca la un somn ca la asta ma gandeam si eu..odata are 1 somn,odata 2 nici nu mai stiu cum sa procedez sau cum sa jonglez cu orele.O sa vedem cum o sa fie.Referitor la grup sunt in acel grup,mai citesc si pe acolo.
Florentinna
Scris: Tuesday, September 8, 2020 1:18 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/6/2018
Adina Mariana wrote:
Te inteleg,asa ma termina si pe mine trezitul lui matinal.Intre 6:30 si 7 este sus,rareori cand se intampla sa fie intre 7:30 si 8 si atunci ma simt atat de bine...problema este ca eu as vrea seara sa ma culc mai repede dar nu pot de el ca el tot pe la 11 imi adoarme in cel mai bun caz 10 jumate si pe cand adoarme pic de oboseala ce sa mai stau plus trezirile pe noapte la 7 dimi cand el vine peste mine zambind abia imi deschid ochii dar asta este.
Eu nici nu pot ca sa il las in treaba lui sa imi adoarma singur ca incepe sa planga rau sa il iau in brate si la san.Dar vedem cum o sa fie dupa intarcare ca acum normal ca imi vrea sanul.Cred ca ai dreptate ca ar vrea sa treaca la un somn ca la asta ma gandeam si eu..odata are 1 somn,odata 2 nici nu mai stiu cum sa procedez sau cum sa jonglez cu orele.O sa vedem cum o sa fie.Referitor la grup sunt in acel grup,mai citesc si pe acolo.

Adina e greu acuma dar dupa ce se stabilizeaza cu somnurile o sa fie mai ok. La noi, Ami mai are zile cand are 2 somnuri pe zi, cel de dupa masa max de o ora si atunci seara ne prinde ora 22 sau 23 cu ea inca plina de energie dar o las sa se joace in treaba ei pana vad ca se misca in reluare si atunci la somn. Cand doarme numa la amiaza, deja pe la ora 21 e praf de oboseala. Eu am incercat sa o culc mai devrema dar se lasa numa cu drame asa ca o las pana vad ca da ea semne de nani si atunci la somn.
Mihaela14
Scris: Tuesday, September 8, 2020 4:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2018
Mamici bebe al meu a facut duminica o luna si de câteva zile se întoarce de pe burta pe spate. Ati patit/auzit sa se întoarca atat de repede?? Sunt uimita de el, nu ma a?teptam la asta. De când s-a nascut a fost foarte ager si si-a ?inut capul bine, dar asta cu întoarcerile citeam ca se întâmpla pe la 3-4 luni.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 5:13 PM
Nivel

Florentinna wrote:

Adina e greu acuma dar dupa ce se stabilizeaza cu somnurile o sa fie mai ok. La noi, Ami mai are zile cand are 2 somnuri pe zi, cel de dupa masa max de o ora si atunci seara ne prinde ora 22 sau 23 cu ea inca plina de energie dar o las sa se joace in treaba ei pana vad ca se misca in reluare si atunci la somn. Cand doarme numa la amiaza, deja pe la ora 21 e praf de oboseala. Eu am incercat sa o culc mai devrema dar se lasa numa cu drame asa ca o las pana vad ca da ea semne de nani si atunci la somn.
Multumesc pt.incurajarepupici incerc si eu sa ma ambitionez singura si sa spun ca e o perioada si va trece.Azi a fost mai bine ca am lungit-o cu primul somn si so trezit la 3 jumate,acum mergem afara si nu il mai las sa aiba somnul de la 6.Sper sa reusescalcool sic
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 5:18 PM
Nivel

Mihaela14 wrote:
Mamici bebe al meu a facut duminica o luna si de câteva zile se întoarce de pe burta pe spate. Ati patit/auzit sa se întoarca atat de repede?? Sunt uimita de el, nu ma a?teptam la asta. De când s-a nascut a fost foarte ager si si-a ?inut capul bine, dar asta cu întoarcerile citeam ca se întâmpla pe la 3-4 luni.
Mihaela felicitari! Ai un mic luptator care abia a asteptat sa ii fi mamica.Desigur,este normal si fiecare bebe in ritmul lui.Pt.linistea ta...mai stiu cazuripupici
Anitta76
Scris: Tuesday, September 8, 2020 8:14 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Mihaela14 wrote:

Miha, bebe a mea la 2l nu suporta sa stea pe burta si cand o puneam ea se întorcea pe spate. Este posibil sa nu ii placa pe burtica?
Mihaela14
Scris: Tuesday, September 8, 2020 8:52 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2018
Anitta76 wrote:

Miha, bebe a mea la 2l nu suporta sa stea pe burta si cand o puneam ea se întorcea pe spate. Este posibil sa nu ii placa pe burtica?

Nu e vorba despre aia, ca sta pe burta, a si adormit la un moment dat, dar cand se plictiseste (cred) se întoarce.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, September 8, 2020 10:07 PM
Nivel

Mihaela14 wrote:

Nu e vorba despre aia, ca sta pe burta, a si adormit la un moment dat, dar cand se plictiseste (cred) se întoarce.

Este posibil sa ai un copil precoce. Sunt avantaje si dezavantaje, Luca a evoluat foarte repede si era asa activ, mereu le spuneam celor cate povesteau ca ai lor copii nu fac nu stiu ce sa se bucure ca au timp, iar ei parintii sa se bucure de liniste :)). Este bine pt ca se intoarce pe spate, bebe Radu doarme pe burta de rupe si mereu il verific daca respira bine
GeorgianaB
Scris: Tuesday, September 8, 2020 10:10 PM
Nivel

Eu cred ca am un canal imfundat pt ca ma simt cam rau. Am frisoane, dureri musculare, ma doare unul dintre sani, am inceput sa aplic protocolul si sper sa imi treaca, ideea este ca cu 2 copii mici timp nu prea este. Deci sa va rugati pt mine va rog :( Bebe doarme pe pieptul meu si eu tremur de frig...
simmo
Scris: Tuesday, September 8, 2020 10:17 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Adina, eu ma simt uneori cea mai obosita mamica din cele pe care le vad (asta in conditiile in care o pereche de bunici ma ajuta maxim; il mai iau la ei). Nu inteleg cum mai au timp si de machiaj cand vin in parc, iar eu odata am iesit cu camasa incheiata stramb (noroc ca avem oglinda in lift si am observat).
Mai am si frustarea ca nu inteleg de ce al meu se mai trezeste peste noapte pentru lapte (avand in vedere ca nu este alaptat), iar altii de varsta cu el sau ceva mai mici dorm toata noaptea. Eu nu pot sa adorm imediat inapoi daca ma trezesc si uite asa stau 2-3 ore cu ochii pe pereti.
Al meu se trezeste intre 5:30 - 6:30. Si eu trag de mine atunci pentru ca abia atipesc din nou.
La 8 cel tarziu sunt in parc cu el; numai noi (nimeni nu mai este la ora aceea).

Si el oscileaza intre un somn si doua ziua. De obicei daca da semne ca s-ar culca la 18, il tin treaz (ies cu el afara; in carut nu doarme , este acaparat de ce este in jur). Mi s-a intamplat cand ne-am intors in lift sa atipeasca, dar extrem de rar.

De la 11,5 luni si-a dat usor drumul la mers. Minim 4 ore/zi stau in picioare. Seara ma dor picioarele si spatele. Nu are stare o clipa. O jucarie il intereseaza maxim 5 minute. Cand ii citesc din carticele maxim 20 minute.
In parc stau dupa el non-stop pentru ca nu are stabilitate inca + are in continuare tendinta sa bage in gura diverse ce gaseste.

Mamici, am facut si noi 1 anisor (am intampinat ziua cu o alergie la ardei gras...) si acum incerc sa gasesc un echilibru pentru gustarele (pana acum mi s-a parut un haos total Lol )

Mihaela, un baietel voinic ai. Nu toate lucrurile care le fac bebelusii trebuie sa fie in tipare. Si al meu unele le-a facut mai repede, altele nu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.