Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ella30
Scris: Sunday, September 6, 2020 10:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Felicitari , Fluturash ! Cum a primit cea mare noul membru? computerlove
Cat despre ochisor, Sofia a avut cateva luni bune secretia. O stergeam cu Iridium baby, ser si compresa sterila. Cum au zis si fetele, stergi din exterior spre interior si nu dai niciodata de 2 ori cu aceeasi parte, daca e nevoie schimbi servetelul sau compresa. La noi a ajutat mai mult sa i picur ser direct in ochi si apoi sa sterg, dar ne am chinuit luni bune pana sa fac asa.
Daca e canal infundat ajuta mult si masajul, dar cu siguranta pediatrul iti va spune exact ce e.
DistanceKiss
adina1109
Scris: Monday, September 7, 2020 6:47 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/29/2018
fluturash26 wrote:
Buna fetele! Am nascut si azi am ajuns acasa. Intre timp a inceput sa aiba o secretie galbuie din ochisor si i se lipeste ochisorul...ce ar putea fi si ce sa ii fac sa ii treaca? Nu am unde sa ma duc acum cu el...maine o sa sun sa caut un pediatru care poate veni acasa..
Sunt asa suparata cu ochisorul astapale pale

Si noi avem problema asta si curatam cu servetelele iridium baby la recomandarea pediatrului.
MirelaD
Scris: Monday, September 7, 2020 11:00 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
fluturash26 wrote:
Buna fetele! Am nascut si azi am ajuns acasa. Intre timp a inceput sa aiba o secretie galbuie din ochisor si i se lipeste ochisorul...ce ar putea fi si ce sa ii fac sa ii treaca? Nu am unde sa ma duc acum cu el...maine o sa sun sa caut un pediatru care poate veni acasa..

FelicitariCheek Kiss sa fi?i sanato?i cu to?ii ?i sa va acomoda?i u?or.coeur
fluturash26
Scris: Monday, September 7, 2020 11:13 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Multumesc fetele de sfaturi, cu ser si compresa incepusem si eu sa dau si de azi am luat si servetele, sper sa gasesc cat mai curand un pediatru sa vina acasa...uff daca nu sa merg la o clinica ceva daca se face si mai rau...ii curge asa ceva galben si tot lipit e chiar daca sterg mereu.
A reactionat ok,il iubeste in strange in brate doar ca ea il ia ca pe un copil mare si vrea sa se joace cu el ii prezinta toate jucariile,i le pune in manaLol Lol o sa inteleaga pana la urma ca e mic si o sa se adapteze si nevoilor lui cred..
In rest parca nici nu am copil in casa momentan,mananca si doarme, sta putin cu ochii deschisi si gata nani...plange doar cand ii e foame sau il deranjeaza ceva..si e mereu zgomot in casaras
La ea e naspa cu somnul ca nu mai vrea sa doarma..sta numa pe langa el..dar ne reglam noi.
LE: cu servetelele sterg asa simplu dupa ce il scot din ambalaj sau incalzesc plicul? Scrie mai multe metode acolo pe ele...
Florentinna
Scris: Monday, September 7, 2020 11:26 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/6/2018
fluturash26 wrote:
Multumesc fetele de sfaturi, cu ser si compresa incepusem si eu sa dau si de azi am luat si servetele, sper sa gasesc cat mai curand un pediatru sa vina acasa...uff daca nu sa merg la o clinica ceva daca se face si mai rau...ii curge asa ceva galben si tot lipit e chiar daca sterg mereu.
A reactionat ok,il iubeste in strange in brate doar ca ea il ia ca pe un copil mare si vrea sa se joace cu el ii prezinta toate jucariile,i le pune in manaLol Lol o sa inteleaga pana la urma ca e mic si o sa se adapteze si nevoilor lui cred..
In rest parca nici nu am copil in casa momentan,mananca si doarme, sta putin cu ochii deschisi si gata nani...plange doar cand ii e foame sau il deranjeaza ceva..si e mereu zgomot in casaras
La ea e naspa cu somnul ca nu mai vrea sa doarma..sta numa pe langa el..dar ne reglam noi.
LE: cu servetelele sterg asa simplu dupa ce il scot din ambalaj sau incalzesc plicul? Scrie mai multe metode acolo pe ele...

Asa suntem si noi in 4 Lol ami vrea sa se joace cu el da saracu inca numa doarme si papa.
La voi nu vine pediatru acasa? La noi a venit a 2 a zi dupa externare sa ne vada si mai vine la o luna.
Ella30
Scris: Monday, September 7, 2020 2:01 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

Scumpa de ea, imi si imaginam in timp ce citeam..cred ca m-as topi sa am doi si sa fie asacomputerlove computerlove
Eu sincer la pediatra am mers dupa o luna. Pana atunci a venit mf acasa, la 7 zile. Dar cred ca majoritatea pediatrilor viziteaza si acasa.
Eu stergeam simplu, dupa ce scoteam din ambalaj.
Andra09
Scris: Monday, September 7, 2020 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
fluturash26 wrote:

Felicitari!!
Si Miruna a avut la fel, la ochiul stâng, tot când am ajuns acasa. Am sters-o cu ser fiziologic cu compresa sterila, i-a trecut cam în 4 zile.
Adina Mariana
Scris: Monday, September 7, 2020 11:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Andra09 wrote:

He he hohot si Miruna e fan sosete... Sa le manânce, ca în picioare nu stau 1 secunda. Eu ii pun strampiscratch
Ma crezi ca nu stiu ce is aia strampi?e prima data cand aud acest termen.La noi in zona nu se foloseste acest cuvant.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:19 AM
Nivel

Florentinna wrote:

Adina, eu auzisem de faza cu banutul pe buric pe la tara...nu am pus la nici un copil si nici nu o sa recurg la mituri de asteaLol . Cu siguranta daca era ceva iti spunea doctorul la control sau daca tot mergi il intrebi pt linistea ta dar eu zic ca e normal buricul.
La sosete si noi ne chinuim, abia reusesc sa ii dau, nu apuc sa o incalt ca deja sunt jos si o tinem asa pana reusesc sa dau si papucul..acuma noi am inceput si sa ne deschidem la body, cum s a racit afara, noaptea ii dau body cu capse dar pana adoarme il deschide si il da jos de min 10 oriLol pana se plictiseste. Trebuie sa caut alta varianta de pijama.
Ce comica mi se pare faza cu body 95Lol la asta nu m-as fi gandit ca pot sa fie atat de inventivi sa deschida capse.Poti incerca salopeta sau si aia ar deschide-o?ca totusi are capse de sus pana jos sau mai sunt salopetele acelea care se inchid in spate daca sti.Sunt mai greu de imbracat dar noaptea oricum nu o dezbraci si imbraci des.Poti incerca..

La pediatru am fost azi si o zis ca ar fi un inceput de hernie ombilicala dar acum nu se mai poate face nimic.Daca ramane asa ii ok,daca se mai umfla atunci doar dupa 2 ani se intervine chirurgicaluff dar sper sa nu fie cazul totusi.Iar dintisorii care i-au iesit demineralizati iar nu pot sa fac nimic cu ei pt.ca cica mugurii din burtica deja asa au fost formati si nu se stie sigur faca vor iesi asa toti sau doar o parte din ei.Partea buna este ca doar astia de lapte vor fi asa,cei maturi vor fi sanatosi.Vom trai si vom vedea.Oricat mi-as dori sa nu fie asa nu am ce sa fac.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, September 8, 2020 12:23 AM
Nivel

Fetelor va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Luca se trezeste la 7 dimineata.Urm.somn il are in jurul orei 11 de 2 ore pana la ora 1 maxim 1:30.Urm.somn il are intre ora 5 si 6 dupamasa cam o ora,o ora si jumatate.Mi se trezeste in jurul orei 7 seara.Si dupa ma chinui seara sa il culc.Acum sunt intr-un pachet de nervi deoarece de la 10 jumate incerc sa il culc si inca nu am reusit si este 12:20 noaptea.Am incercat si eu si sotul dar degeaba.Am renuntat si am venit la jucarii in living pt ca este ft activ si nici sansa sa doarma.Mie nu mi se pare normal dupa 12 noaptea el sa nu doarma si la 7 sa fie sus si se si trezeste din ora in ora sau odata la 2 ore sa suga pe noapte.Pur si simplu sunt rupta de oboseala,mie rau,is nervoasa,iritata si irascibila.Ce sa fac?mai repede de 5 jumate dupamasa nu reusesc sa il culc al doilea somn nicicum iar daca nu il culc pe la 6 jumate devine marait si nu rezist cu el.Sa o intind totusi cumva pana la 8 dupa care sa il culc si sa ii las pe zi un somn sau dimineata sa ii tot aman somnul sa nu il aiba la 11 ci mai tarziu?nush cum sa fac pt ca atunci cand il ia oboseala nu poti cu el ca ii turbatpale

Si inca o intrebare pt.mamele de baieti.La baieteii vostri la cat timp au coborat testicolele?azi la pediatru ne-a spus ca inca nu is coborate si ca pana la 1 an si 4 luni maxim ar trebui sa fie coborate si sa urmarim treaba asta.
Va multumesc pt.eventualele raspunsuripupici
fluturash26
Scris: Tuesday, September 8, 2020 6:19 AM
Nivel

Florentinna wrote:

Asa suntem si noi in 4 Lol ami vrea sa se joace cu el da saracu inca numa doarme si papa.
La voi nu vine pediatru acasa? La noi a venit a 2 a zi dupa externare sa ne vada si mai vine la o luna.

Eu sper sa ramana asa cumintel..ras fata a fost mai plangacioasa.
Pai vine dar nu am gasit un pediatru ok inca..
fluturash26
Scris: Tuesday, September 8, 2020 6:21 AM
Nivel

Ella30 wrote:

Scumpa de ea, imi si imaginam in timp ce citeam..cred ca m-as topi sa am doi si sa fie asacomputerlove computerlove
Eu sincer la pediatra am mers dupa o luna. Pana atunci a venit mf acasa, la 7 zile. Dar cred ca majoritatea pediatrilor viziteaza si acasa.
Eu stergeam simplu, dupa ce scoteam din ambalaj.

Daaa, is taaare dragalasi insa a mai aparut de ieri seara si putina gelozie, ma cam indeparteaza pe mine..sta mai mult cu tati..cand vrea ceva tati tati...
Am sters si eu...parca se vede o imbunatatire dar pana nu trece se tot nu ma bucur prea mult...
fluturash26
Scris: Tuesday, September 8, 2020 6:21 AM
Nivel

Andra09 wrote:

Felicitari!!
Si Miruna a avut la fel, la ochiul stâng, tot când am ajuns acasa. Am sters-o cu ser fiziologic cu compresa sterila, i-a trecut cam în 4 zile.

Multumesc mult!deci tot cam ca si la noi...ca sotu zicea ca de ce am plecat asa cu el din spital dar pe cuvant ca nu avea nimic...
Andra09
Scris: Tuesday, September 8, 2020 11:02 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Adina Mariana wrote:
Ma crezi ca nu stiu ce is aia strampi?e prima data cand aud acest termen.La noi in zona nu se foloseste acest cuvant.

Ciorapi lungi/dresuri ras. Nu mi-am dat seamaLol
Ella30
Scris: Tuesday, September 8, 2020 11:02 AM
Nivel

fluturash26 wrote:

Daaa, is taaare dragalasi insa a mai aparut de ieri seara si putina gelozie, ma cam indeparteaza pe mine..sta mai mult cu tati..cand vrea ceva tati tati...
Am sters si eu...parca se vede o imbunatatire dar pana nu trece se tot nu ma bucur prea mult...

Nu stiu ce sfat sa iti dau dar cred ca e doar o etapa, pana se obisnuieste cu noua situatiecomputerlove
Te cred, la noi a durat 6 luni si ceva, daca mi amintesc bine..
Esti pe grupul La primul bebe? Sau pe Recomandari medici Iasi? Gasesti feedbackuri ale pediatrilor. Eu am doar 2 exemple, Chiscop Stefania sau Popescu Alice. A doua lucreaza si cu Cas si acum nu platesti consultatia din cate am inteles.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.