Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| maria2013 wrote:Citesc ce scrieti despre alaptare si ma regasesc! Am mai scris aici...pt mine tot ce citisem s-a dus pe apa sâmbetei când am dat piept cu realitatea. Tind sa cred ca vârsta mea a contribuit si ea...+ Stres+...oboseala..Pur si simplu nu am reusit sa alaptez exclusiv, desi am vrut. Tare, tare greu mi-a fost sa accept ca nu pot. Tot ce citisem accentua starea de vinovatie si greu am depasit perioada aia! Însa, odata depasita, am inceput sa ma bucur de maternitate! Acum sunt tare incantata ca Ana suge si san (si chiar ii place mult!), mananca si biberon, manânca si mâncare... Sunt relaxata tare in privinta asta! Nu va necajiti! Amintiti-va ce greu ati reusit sa aduceti pe lume acest copil si ca tot ce conteaza e sa fiti sanatosi si echilibrati sufleteste toti! De asta are nevoie, in primul rand, un copil! Maria, subscriu si eu la ce ai scris tu. Toata sarcina am citit de alaptare si eram hotarata sa alaptez pana vrea fetita dar nu a fost asa foare la ureche. Mai auzeam ca doare dar stie bebe ce sa faca, il pui la san si trage...dar nu a fost deloc asa. Primele 3 luni au fost groaznice si in final am ajuns numa cu lapte praf. Acuma la a 2 a sarcina nu o sa mai fiu asa stresata, daca o sa pot alapta o sa alaptez daca nu, nu. Tin minte cand avea fetita vreo 5 luni ca m-am intalnit cu o vecina mai in varsta si a inceput chetionarea, cum ai nascut, de ce ai nascut prin cezariana, ce mananca bebe, de ce nu ii dau san si etc...in final am raspuns frumos ca pentru mine e mai important sa fie bebe ok si sanatos indiferent ce mananca si eu sa fie capabila sa am grija de ea nu sa fiu obosita si stresata mereu ca nu mananca, ca nu creste cum trebuie si etc... Am impresia ca in ultima vreme se pune o presiune asa mare pe nasterea naturala si pe alaptat dar uneori nu iese chiar cum vrem noi si sunt persoane care ne fac sa ne simtim ca si cum am esuat de la inceput in tot ce inseamna parinteala dar cred ca cel mai important e ca bebe sa fie sanatos si mamica sa fie capabila sa aiba grija de el. Va pup dragi mamici. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/27/2016 Mesaje: 148
| Florentinna wrote: Maria, subscriu si eu la ce ai scris tu. Toata sarcina am citit de alaptare si eram hotarata sa alaptez pana vrea fetita dar nu a fost asa foare la ureche. Mai auzeam ca doare dar stie bebe ce sa faca, il pui la san si trage...dar nu a fost deloc asa. Primele 3 luni au fost groaznice si in final am ajuns numa cu lapte praf. Acuma la a 2 a sarcina nu o sa mai fiu asa stresata, daca o sa pot alapta o sa alaptez daca nu, nu. Tin minte cand avea fetita vreo 5 luni ca m-am intalnit cu o vecina mai in varsta si a inceput chetionarea, cum ai nascut, de ce ai nascut prin cezariana, ce mananca bebe, de ce nu ii dau san si etc...in final am raspuns frumos ca pentru mine e mai important sa fie bebe ok si sanatos indiferent ce mananca si eu sa fie capabila sa am grija de ea nu sa fiu obosita si stresata mereu ca nu mananca, ca nu creste cum trebuie si etc... Am impresia ca in ultima vreme se pune o presiune asa mare pe nasterea naturala si pe alaptat dar uneori nu iese chiar cum vrem noi si sunt persoane care ne fac sa ne simtim ca si cum am esuat de la inceput in tot ce inseamna parinteala dar cred ca cel mai important e ca bebe sa fie sanatos si mamica sa fie capabila sa aiba grija de el. Va pup dragi mamici.
Si eu in sarcina am zis ca daca o sa am lapte o sa alaptez daca nu Lapte praf. Eu nici n-am citit nimic despre alaptare. Dupa ce a venit laptele si o puneam la san mi-a placut tare mult si abia atunci am inceput sa am o obsesie pt alaptat. Mi-am cumparat pompa Spectra si am zis ca o sa cresc lactatia . La pompa iese 10/20 ml :)) cred ca si din cauza ca nu sunt relaxata. Asa ca gata...incerc sa iau fiecare zi asa cum vine si ii multumesc lui Dumnezeu pt minunea mea si pt ca am reusit sa o tin la pieptul meu atat cat a fost sau cat o sa mai fie. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| blu88 wrote:
eu am inceput cu legume , prima zi cartof dulce a doua zi morcov si tot asa... pana am introdus cat mai mult legume... eu am tinut regula de 24 de ore nu cea de 3 zile.. si la 6 luni mi-a facut o alergie usoara la ardei... acum nu mai avem probleme...legata de carne ... eu i-am dat si de tara si cumparata... ma refer la pui... iar vita si vitel cumparata... porc nu i-am dat pana acum eu m-am mai inspirat si de pe biscuim...
Merci frumos. Ai dat cumva si supa? Sau doar blenduit? |
|
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| Anitta76 wrote:Merci frumos. Ai dat cumva si supa? Sau doar blenduit? Noi am inceput fix la 6 luni diversificarea si vroiam eu sa merg pe autodiversificare, doar ca Ami a mea nu era curioasa deloc de legume, atunci i-am pregatit brocoli si morcov la abur. Am amanat cu o saptamana si am incercat din nou cu succes a 2 a oara. La noi a mers o combinatie de diversificare traditionala si auto. La sfatul pediatrului nu i-am dat blenduit, numa pasat cu furculita sau carnea taiata marunt marunt. Nu i-a placut nici un fel de pireu si nici acuma nu avem succes cu pireul. Eu am pus-o la masa de 3 ori pe zi si daca manca bine daca nu, lapte si incercam la urmatoarea masa cu ce aveam in plan sa ii dau. Eu nu i-am dat supa sau ciorba zeama pentru ca mi se parea ca se umple stomacul cu zeama si cam atat, ii dadeam numa legumele si carnita din ciorba. Nu am tinut nici eu regula de 3 zile, am urmarit sa nu ii iasa bubite pe corp sau alte reactii alergice dar noi nici nu avem istoric de reactii alergice in familie.
|
|

Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Anitta76 wrote:Nu te contrazic ptr ca stiu pe pielea mea ca exista sa nu ai lapte sau sa nu ai lapte bun. In legatura cu pozitiile de alaptare consider ca cea mai buna este cea in care te simti tu bine si o simti si pe ea, este usor de zis fa asa sau pune-o invers pt ca vorba ta, nu sunt papusi, si a mea urla cand o puneam pe perna incrucisat, ea vroia in bratele mele. Sa stii ca eu mai mancam fulgi de ovaz cu iaurt de fructe ptr cresterea lactatiei, nu stiu cat m-a ajutat ptr ca lapte aveam de curgea pe langa (cel putin in primele luni asa aveam) dar mi-au placut la gust si am inteles ca sunt f.buni ptr cresterea lactatiei. De cand ii dau lp a inceput sa ia, nu lua cat trebuia si am schimbat cu unul fara proteina laptelui de vaca (si aici am pierdut kg) pe care il voma mereu, deci nu a mancat mai nimic de el(era suspecta de aplv pe atunci insa nu asta a fost problema) dupa care am revenit la formula initiala si anume nan, insa de cand am introdus cerealele (cu care iar nu am fost de acord dar nu am avut incotro) a inceput sa ia ff bine in greutate. Tu cati ml de lapte praf zici ca ii dai pe zi?
Buna! Nici bebele meu nu ia bine in greutate, desi e hranit mixt. I-am introdus si eu o masa de cereale de vreo doua saptamani, dar tot nu mi se pare ca s-ar vedea ceva. Tu ii dai cereale la fiecare masa? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Georgy06 wrote:
Buna! Nici bebele meu nu ia bine in greutate, desi e hranit mixt. I-am introdus si eu o masa de cereale de vreo doua saptamani, dar tot nu mi se pare ca s-ar vedea ceva. Tu ii dai cereale la fiecare masa?
Buna. Eu ii dau cereale de 2 ori pe zi, dimineata si seara si papa 120ml la fiecare masa de cereale, nu papa atata lapte la masa cât cereale...Al tau cam cat papa la o masa?
|
|

| Anitta76 wrote: Buna. Eu ii dau cereale de 2 ori pe zi, dimineata si seara si papa 120ml la fiecare masa de cereale, nu papa atata lapte la masa cât cereale...Al tau cam cat papa la o masa?
Lapte nu vrea mai mult de 120ml la o masa, cereale ii fac tot 120 sau 150, dar mananca doar daca e semiadormit..altfel nu il intereseaza mancarea. Noaptea e mai usor, ca mananca din somn. Cerealele le prepari cum scrie pe cutie? |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/11/2019 Mesaje: 26
| Buna Sorina
Experiente neplacute cu alaptatul am avut si eu. M am incapatanat ca si tine sa alaptez exclusiv desi bebe lua f greu in greutate si aveam ragade la un san de urlam de durere cand il atasam. Dar a fost ambitia mea sa alaptez si nu imi pare rau. Noi locuim in Anglia si veneau sa verifice bebele si tot imi spuneau ca laptele meu nu este suficient,ca nu e bun ca bla bla bla. Am inceput sa ii dau si completare,neputincioasa fiind cand toti din jurul meu ma stresau sa renunt la alaptat. 2 saptamani am mers pe mixt. Dupa 2 sapt am intalnit o doamna,consultant in alaptare care mi a spus asa:vrei sa alaptezi exclusiv?atunci iti asumi raspunderea si alaptezi exclusiv chiar de asta inseamna sa stai cu bebe la san 2 ore. Am ascultat o si bine mi a fost. In pusee intradevar stateam f mult cu el la san.dormea se trezea iar papa titi. Imi pare rau ca nu mai vine Mary pe aici ca de la ea am invatat multe. Cu somnul la fel.Avea zile cand dormea 10 15 minute.Orice as fi facut nu reuseam sa il adorm sau sa il fca sa doarma mai mult,desi nu ma miscam de langa el cand adormea.imi aduc aminte ca abia suflam de frica sa nu il trezesc. Fetele de aici stiu cat de tare m am chinuit si cu somnul si cu alaptatul. Acum dupa 1an si 7 luni de alaptare titi nu mai este. Am 2 saptamani de cand l am intarcat din motive personale La pranz adoarme langa mine in brate si seara la fel Ma strange in brate spune mami si se culca. Alaptarea a fost un drum greu,obositor dar superb. Iti doresc sa ai acelasi noroc ca si mine
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Andreea-Alexandra te imbratisez.Ma emotionat mesajul tau si ma regasesc in el.La fel de greu mi-a fost si mie la inceput cu alaptarea dar am reusit si sunt ft.mandra de mine.Acum alaptez fara probleme si la cerere.Luca a stat la inceput si cu orele iar acum titi pt.el este totul si ma bucur ca orice durere are ii trece cand papa titi.Acum ii da sa iasa primul dintisor,il simt daca ating gingia cu degetul si cere mult titi si mereu il linisteste.Ador acest sentiment cand se uita in ochii mei si imi zambeste cand papa,merita orice sacrificiu de la inceput Cu somnul si la noi este dificil mai ales ca nu reusesc sub nici o forma si modalitate sa il adorm mai repede de 10-10:30 seara si este si matinal trezindu-se intre 5-6 dimineata.Seara nu este deloc obosit iar dimineata este fresh.M-am obisnuit pot sa spun dar uneori trag de mine sa imi pot deschide ochii.Stiu ca sunt toate trecatoare si sunt ft.puternica pt.el.Nu credeam vreodata ca un om poate rezista atat de mult oboselii.Mi-am batut recordul |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/11/2019 Mesaje: 26
| Adina Mariana wrote:Andreea-Alexandra te imbratisez.Ma emotionat mesajul tau si ma regasesc in el.La fel de greu mi-a fost si mie la inceput cu alaptarea dar am reusit si sunt ft.mandra de mine.Acum alaptez fara probleme si la cerere.Luca a stat la inceput si cu orele iar acum titi pt.el este totul si ma bucur ca orice durere are ii trece cand papa titi.Acum ii da sa iasa primul dintisor,il simt daca ating gingia cu degetul si cere mult titi si mereu il linisteste.Ador acest sentiment cand se uita in ochii mei si imi zambeste cand papa,merita orice sacrificiu de la inceput  Cu somnul si la noi este dificil mai ales ca nu reusesc sub nici o forma si modalitate sa il adorm mai repede de 10-10:30 seara si este si matinal trezindu-se intre 5-6 dimineata.Seara nu este deloc obosit iar dimineata este fresh.M-am obisnuit pot sa spun dar uneori trag de mine sa imi pot deschide ochii.Stiu ca sunt toate trecatoare si sunt ft.puternica pt.el.Nu credeam vreodata ca un om poate rezista atat de mult oboselii.Mi-am batut recordul
Buna Adina. Stiu ce inseamna oboseala crede ma dar usor usor ai sa iti revii. O sa inceteze cu trezirile asa matinale si o sa fie mai bine. Noi acum daca nu mai papam titi doarme toata noaptea si asa de bine ma odihnesc si eu fara treziri. Din ce in ce mai bine. Imi este dor de momentele cu titi dar cand il vad acum cum ma ia in brate si ma strange si adoarme ma face sa mai uit. Cum merge diversificarea? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Andreea-Alexandra N wrote:Buna Adina. Stiu ce inseamna oboseala crede ma dar usor usor ai sa iti revii. O sa inceteze cu trezirile asa matinale si o sa fie mai bine. Noi acum daca nu mai papam titi doarme toata noaptea si asa de bine ma odihnesc si eu fara treziri. Din ce in ce mai bine. Imi este dor de momentele cu titi dar cand il vad acum cum ma ia in brate si ma strange si adoarme ma face sa mai uit. Cum merge diversificarea? Din fericire chiar daca este alaptat exclusiv Luca nu se trezeste numai de doua ori pe noapte.Papa titi si adoarme inapoi instant la fel si eu.Este cat si doar odata se trezeste.Ne odihnim bine noapte atata ca este foarte matinal dar stiu ca atunci cand isi scoate somnul de seara,are unul pe la 7 pe care nu reusesc sa il scot deoarece se trezeste la amiaza prea devreme nu rezista si nici sa aman nu pot iar de dormit intruna pana dimi nici o sansa ca se trezeste in 30-40 min.Probabil dupa ce isi scoate a 3-a repriza de somn o sa pot sa il pun si eu mai repede.Astept acea zi o sa imi fie si mie foarte dor sa il alaptez cand il voi intarca dar acesta este cursul vietii.As dori pana pe la 1 an si jumatate dar vedem si in functie de el cum o sa fie ca nu este dupa mine.Din fericire am lapte destul si acum si ma bucur mult. Diversificarea mersi de intrebare merge destul de bine la cum am inceput.Dupa vreo 2 sapt.de refuz total a inceput sa guste din toate.La inceput a acceptat doar lactatele acum ia cateva lingurite din orice ii dau.Sunt zile cand papa mai bine,altele cand gusta si atat dar ma bucur ca coopereaza si nu mai scuipa tot ce ii ajunge in gura,este un mare progres.Acum de 3 zile am introdus si a doua masa una din ele fiind fructe.Vad ca ii plac mai bine fructele dar tot lactatele sunt favoritele lui.Oricum sunt ft.multumita si mandra de el.A progresat extrem de mult.Pune unpic cam lent in greutate dar sper ca este ok pana ajungem la medic sa intrebam.Din pacate nu este dornic sa exploreze(dar este timp destul cred) ii pun zilnic pe masa bucatele dar nu vrea sa se atinga de ele,ii pun in mana si lasa in urm.sec.Rar este cand ar vrea sa prinda singurel..nici macar de lingura nu este curios dar ne invatam noi.Eu continui sa ii dau mixt adica si bucatele pe masa si pisat cu furculita si sper sa isi dea drumul. Te pup |
|

Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| Anitta76 wrote:Merci frumos. Ai dat cumva si supa? Sau doar blenduit?
blenduit pana pe la 8 luni cand am vazut ca ii place si bucatele ...acum suntem mixt si blenduit si bucatele |
|

| blu88 wrote:
eu am inceput cu legume , prima zi cartof dulce a doua zi morcov si tot asa... pana am introdus cat mai mult legume... eu am tinut regula de 24 de ore nu cea de 3 zile.. si la 6 luni mi-a facut o alergie usoara la ardei... acum nu mai avem probleme...legata de carne ... eu i-am dat si de tara si cumparata... ma refer la pui... iar vita si vitel cumparata... porc nu i-am dat pana acum eu m-am mai inspirat si de pe biscuim...
La ce varsta ai inceput tu diversificarea? Statea deja in fundulet bebe? |
|

Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| Georgy06 wrote: La ce varsta ai inceput tu diversificarea? Statea deja in fundulet bebe?
la 6 luni , statea 10 secunde 20 sec singurel si daca il tineam in brate numai asa ar fi vrut sa stea , avem scaunul antilop de la ikea cu pernuta de sustinere si a fost ok nu am avut probleme , la inceput oricum manca putin credeam ca voi avea un bebe tare mofturos... dar se apre ca nu :)))
daca era sa incep cand el statea mai mult singurel in fund insemna sa incep la 7 luni |
|

| blu88 wrote:
la 6 luni , statea 10 secunde 20 sec singurel si daca il tineam in brate numai asa ar fi vrut sa stea , avem scaunul antilop de la ikea cu pernuta de sustinere si a fost ok nu am avut probleme , la inceput oricum manca putin credeam ca voi avea un bebe tare mofturos... dar se apre ca nu :)))
daca era sa incep cand el statea mai mult singurel in fund insemna sa incep la 7 luni
Multumesc! Si noi tot scaunul antilop l-am luat. Deocamdata il pun cateva secunde zilnic sa se invete cu el. Mai avem pana stam singuri in fund. Dar cu sustinere se descurca. Astept cu nerabdare diversificarea, nu stiu de ce. Ma rog sa fie mancacios macar asa. |
|
|