Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
maria2013
Scris: Tuesday, August 25, 2020 9:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
simmo wrote:

Buna,

Poti sa ii transmiti mamicii sa intre pe grupul Educatie cu blandete. Au mai fost postari. Poate sa transmita mesaj catre moderator cu rugamintea de postare anonima (s-au mai postat si asa) - doar sa mentioneze varsta si localitatea .
Depinde de varsta copilului, dar daca este micut, cica psihoterapeutii ar fi mai indicati (eu nu fac diferenta intre cei doi ca si practica de meserie).

Mai degraba recomand grupul Autism Romania, unde sunt axati doar pe tema asta. Psihoterapeutul adopta diverse terapii comportamentale. Psihiatrul e cel ce recomanda terapie medicamentoasa. Uneori, tsa (tulburarile de spectru autist) implica atât terapii comportamentale, cat si medicamentoase.
maria2013
Scris: Tuesday, August 25, 2020 9:17 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Scuze, acum am vazut ca solicita sprijin pt tulburari de comportament... Mea culpa, am citit in graba...
Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 25, 2020 10:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:

Off Adina, tot nu papa Luca? I-ai facut analizele de care spuneai?
Si cum iti dai seama ca somonul era proaspat? Eu nu prea ma pricep la alesplans
Mofturoasa mea nu mananca mamaliga, i-am dat acum la 9l pt prima oara...degeaba...Ma gandeam sa ii prepar pastravul cu morcov, cartof si mazare...habar n am daca e ok...
Avem zile si zile.Este cand nu ia nici macar o gura,este cand papa jumatati de boluri.Dar nu este un mancacios si nici nu cred ca va fi.Ne chinuim cu mancatul,zilnic ii fac proaspat 3 mese pe zi,improvizez tot felul dar degeaba.De vreo 2 sapt.nu mai imi accepta nici macar fructele.M-am cam obisnuit oricum,asta este.Cand chiar face greva foamei cu zilele ii dau mamaliga.Asta niciodata nu o refuza.Am noroc cu ea.In 7 sept.avem programare la pediatru si atunci o sa ii spun tot ce ma macina si tot atunci o sa ii spun ca vreau sa ii fac analize si sa imi spuna ea ce anume trebuie.Sper sa ma linisteasca acest control la medic ca am prea multe ganduri deja.
Legat de peste eu il miros,ma uit la culoare si somonul este un peste pretentios.Se observa cand este vechi.La auchan zilnic aduc proaspat si nu se risca sa tina mai mult deoarece somonul in 24 ore trebuie consumat.Combinatia care vrei tu sa o faci sa nu te superi iti dau doar un sfat dar mi se pare cam grea si mazarea acolo.Cel putin lui Luca eu mazarea nu io combin cu cartof deoarece sunt amidoane amandoua si mi se pare ca fiind greu pt stomacelul lui.Eu peste ii dau cu pireu de cartof,chiftelute cu legume si peste,ori cu pastarnac,morcov,ori cu sfecla dar lui Luca cel mai mult ii place cu mamaliga sau cu cartof.
eve23
Scris: Tuesday, August 25, 2020 10:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/25/2018
Mul?umesc fetelor. Mâine o anun? pe soacra sa mi pun vreo 2 oua deoparte la rece sa ii fac. Cu alergii nu ne ?tim niciunul cel pu?in nu alimentare. Eu am alergii dar la medicamente ?i nebunii din astea. O sa încerc cu galbenu?ul momentan ?i vedem sapt viitoare ?i cu albu?ul.
Ne am facut mari ?i strengari. Are in jur de 7,5 kg ?i 70 de cm avea acum 3 sapt cred ca l am masurat. Eu zic ca e bine. Oricum nu sunt adepta graficelor ?i tabelelor...nici cu diversificarea nu am ?inut o cu un tabel anume...i am dat legumele in ordinea ?i Combina?ia care mi s a parut mie ok.
Anitta76
Scris: Tuesday, August 25, 2020 10:57 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Adina Mariana wrote:
Avem zile si zile.Este cand nu ia nici macar o gura,este cand papa jumatati de boluri.Dar nu este un mancacios si nici nu cred ca va fi.Ne chinuim cu mancatul,zilnic ii fac proaspat 3 mese pe zi,improvizez tot felul dar degeaba.De vreo 2 sapt.nu mai imi accepta nici macar fructele.M-am cam obisnuit oricum,asta este.Cand chiar face greva foamei cu zilele ii dau mamaliga.Asta niciodata nu o refuza.Am noroc cu ea.In 7 sept.avem programare la pediatru si atunci o sa ii spun tot ce ma macina si tot atunci o sa ii spun ca vreau sa ii fac analize si sa imi spuna ea ce anume trebuie.Sper sa ma linisteasca acest control la medic ca am prea multe ganduri deja.
Legat de peste eu il miros,ma uit la culoare si somonul este un peste pretentios.Se observa cand este vechi.La auchan zilnic aduc proaspat si nu se risca sa tina mai mult deoarece somonul in 24 ore trebuie consumat.Combinatia care vrei tu sa o faci sa nu te superi iti dau doar un sfat dar mi se pare cam grea si mazarea acolo.Cel putin lui Luca eu mazarea nu io combin cu cartof deoarece sunt amidoane amandoua si mi se pare ca fiind greu pt stomacelul lui.Eu peste ii dau cu pireu de cartof,chiftelute cu legume si peste,ori cu pastarnac,morcov,ori cu sfecla dar lui Luca cel mai mult ii place cu mamaliga sau cu cartof.

Merci Adina, nu e cu suparare, mersi ca mi-ai spus. Facusem rost de mazare de la cineva din gradina si ma gandeam cu ce sa o combin. Nu prea ma pricep sincer la grupe, daca ma poti ajuta ti-as fi recunoscatoare. Stiam ca exista un tabel dar nu l-am gasit...
Totusi daca nu scade in greutate inseamna ca foamea nu o face si lapticul este perfect pt el mai ales cand refuza mesele.
Doamne ajuta sa te intorci cu vesti bune de la pediatru si analize la fel de bune!
Va pupamcomputerlove
Anitta76
Scris: Tuesday, August 25, 2020 11:00 PM
Nivel

simmo wrote:

Buna,
Voi aveti in centru o piata mare inclus cu peste (nu stiu cum se numeste, dar de acolo mai luau bunicii/sotul si i-am dat si lui bebe fara probleme pana acum).
De somon nu stiu cum sa-ti spun sa-l diferentiezi ca proaspat ca tot timpul eu l-am gasit taiat rondele (dar dupa culoare, miros, ar trebui sa se vada vreo diferenta). Daca gasesti peste proaspat intreg, te uiti la branhii (ar trebui sa fie mai rozalii/rosii) sau solzii daca se desprind greu, inseamna ca este proaspat.

La Metro (sper sa-mi aduc aminte corect ca am fost o singura data acolo la voi), au peste la acvariu (dar imi aduc aminte doar de crap sa fi vazut; am fost acum cativa ani, nu stiu daca s-a schimbat ceva).

Simmo exact din piata am luat pastrav, insa eu vroiam salau tot asa viu, nu am gasit nici acolo si nici in supermarket-uri. O sa mai încerc peste cateva zile. Imi este cam frica cu pastravul pt ca mi se pare ca are cam multe oase, sau poate am nimerit eu mai asa, cine stie...
Merci de pont cu diferentierea. computerlove
fluturash26
Scris: Tuesday, August 25, 2020 11:22 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Multumesc fetele, pe 3.09 ma alatur voua daca totul decurge conform programarii.ras si daca ma primiti pe aici.
Ella30
Scris: Tuesday, August 25, 2020 11:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Adinacomputerlove

Fluturash, dar oricum esti parte din grupul nostrucomputerlove ce putin mai ai, nu imi vine sa cred !! majoreta sa dea Domnul sa fiti bine amandoi si sanatosicoeur
fluturash26
Scris: Wednesday, August 26, 2020 2:50 AM
Nivel

Ella30 wrote:
Adinacomputerlove

Fluturash, dar oricum esti parte din grupul nostrucomputerlove ce putin mai ai, nu imi vine sa cred !! majoreta sa dea Domnul sa fiti bine amandoi si sanatosicoeur

In calitate de proaspata mamicaLol
Multumesc, Doamne ajuta!
simmo
Scris: Wednesday, August 26, 2020 1:13 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Anitta76 wrote:

Facusem rost de mazare de la cineva din gradina si ma gandeam cu ce sa o combin.:

Eu i-am facut mancare de mazare (o mana de mazare, putin morcov, patrunjel, ceapa si bulion), dar nu pot sa zic ca a fost prea incantat.
Am mai pus in ciorba de legume (asa a mancat; noi ciorba o pasam, zeama nu prea mananca).
Sau piure de mazare, poti incerca (eu nu i-am mai facut ca am primit putina mazare).
Anitta76
Scris: Wednesday, August 26, 2020 3:40 PM
Nivel

simmo wrote:

Eu i-am facut mancare de mazare (o mana de mazare, putin morcov, patrunjel, ceapa si bulion), dar nu pot sa zic ca a fost prea incantat.
Am mai pus in ciorba de legume (asa a mancat; noi ciorba o pasam, zeama nu prea mananca).
Sau piure de mazare, poti incerca (eu nu i-am mai facut ca am primit putina mazare).

Merci. Te pupcomputerlove
Adina Mariana
Scris: Wednesday, August 26, 2020 4:40 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Merci Adina, nu e cu suparare, mersi ca mi-ai spus. Facusem rost de mazare de la cineva din gradina si ma gandeam cu ce sa o combin. Nu prea ma pricep sincer la grupe, daca ma poti ajuta ti-as fi recunoscatoare. Stiam ca exista un tabel dar nu l-am gasit...
Totusi daca nu scade in greutate inseamna ca foamea nu o face si lapticul este perfect pt el mai ales cand refuza mesele.
Doamne ajuta sa te intorci cu vesti bune de la pediatru si analize la fel de bune!
Va pupamcomputerlove
Nu am un tabel anume.Doar din ce ma mai documentez si eu si ce mi-a spus si pediatrul ca la bebei amidoanele nu se combina,carnea la fel nu se combina ca e greu pt stomacel sa digere.Si trebuie sa ne gandim si daca ne place noua ca eu nu cred ca as manca mazare cu peste.Nu mi se pare ca merge.In schimb mazarea o poti combina cu alte legume.Eu ii fac lui Luca supa crema de mazare(morcov,pastarnac,ceapa,ardei,mazare,ulei masline) le fierb si dupa le fac cu blenderu vertical si adaug zeama in care au fiert pana ajung la constintenta dorita.Ori mai fac mazare cu brocoli,morcovi,radacina patrunjel.Odata am facut mazare cu conopida dar parca mi-a fost usor balonat desi abia a luat 3,4 lingurite.Depinde mult si de copil ca poate altul nu ar avea treaba sa ii se dea 2 amidoane sau alte combinatii.Sfatul meu este sa nu te iei dupa nici un tabel,sa faci cum simti tu,cum te gandesti ca ai manca si tu.Se spune ca cele mai bune mancaruri pt.bebe sunt sa improvizam noi nu sa ne luam dupa niste restrictii ca poate la bebeii nostri nu se potriveste si sincer eu ma bucur cand vad ca imi ia cateva guri indiferent ce cum i-as combina.De exemplu azi si eu i-am facut mazare cu legume si nu mi-a mancat deloc desi de alta data ia cateva guri.Ii tare frustrant cand nu mananca dar ce poti sa faci?asta estem.M-am obisnuit cu gandul ca nu este un mancacios si asta e..poate dupa 1 an isi mai da drumul ori daca nu...atata timp cat ia si 100 grame pe luna si nu imi slabeste ma declar multumita.Ah si mi-am propus dupa ce mai creste si constientizeaza mai multe sa ii fac preparate frumos decorate gen personaje din desene animate si animale poate asa il va atrage mai mult.Am incercat acum intr-o zi sa ii fac din clatite un iepuras..nici nu so uitat catre elLol zic...ii prea micut,incerc mai incolosic
Adina Mariana
Scris: Wednesday, August 26, 2020 4:41 PM
Nivel

fluturash26 wrote:
Multumesc fetele, pe 3.09 ma alatur voua daca totul decurge conform programarii.ras si daca ma primiti pe aici.
Doamne Ajuta sa fie totul bineCheek Kiss ce prostii vb daca te primim aici?pai nu esti aici de imediat 2 ani?ras acum o sa fi dublu mami in casuta astasic pupici
Anitta76
Scris: Wednesday, August 26, 2020 7:02 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Nu am un tabel anume.Doar din ce ma mai documentez si eu si ce mi-a spus si pediatrul ca la bebei amidoanele nu se combina,carnea la fel nu se combina ca e greu pt stomacel sa digere.Si trebuie sa ne gandim si daca ne place noua ca eu nu cred ca as manca mazare cu peste.Nu mi se pare ca merge.In schimb mazarea o poti combina cu alte legume.Eu ii fac lui Luca supa crema de mazare(morcov,pastarnac,ceapa,ardei,mazare,ulei masline) le fierb si dupa le fac cu blenderu vertical si adaug zeama in care au fiert pana ajung la constintenta dorita.Ori mai fac mazare cu brocoli,morcovi,radacina patrunjel.Odata am facut mazare cu conopida dar parca mi-a fost usor balonat desi abia a luat 3,4 lingurite.Depinde mult si de copil ca poate altul nu ar avea treaba sa ii se dea 2 amidoane sau alte combinatii.Sfatul meu este sa nu te iei dupa nici un tabel,sa faci cum simti tu,cum te gandesti ca ai manca si tu.Se spune ca cele mai bune mancaruri pt.bebe sunt sa improvizam noi nu sa ne luam dupa niste restrictii ca poate la bebeii nostri nu se potriveste si sincer eu ma bucur cand vad ca imi ia cateva guri indiferent ce cum i-as combina.De exemplu azi si eu i-am facut mazare cu legume si nu mi-a mancat deloc desi de alta data ia cateva guri.Ii tare frustrant cand nu mananca dar ce poti sa faci?asta estem.M-am obisnuit cu gandul ca nu este un mancacios si asta e..poate dupa 1 an isi mai da drumul ori daca nu...atata timp cat ia si 100 grame pe luna si nu imi slabeste ma declar multumita.Ah si mi-am propus dupa ce mai creste si constientizeaza mai multe sa ii fac preparate frumos decorate gen personaje din desene animate si animale poate asa il va atrage mai mult.Am incercat acum intr-o zi sa ii fac din clatite un iepuras..nici nu so uitat catre elLol zic...ii prea micut,incerc mai incolosic

Off Adina, te compatimesc.. dar ce sa facem...mergem inainteuff
Si eu mereu zic ca era bine sa am o vecina cu bebe de-o seama ca oricum imi ramane destul de multa mancare pe care o arunc...si imi pare rau dar ce sa fac...
Va pupcomputerlove
fluturash26
Scris: Thursday, August 27, 2020 1:37 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Doamne Ajuta sa fie totul bineCheek Kiss ce prostii vb daca te primim aici?pai nu esti aici de imediat 2 ani?ras acum o sa fi dublu mami in casuta astasic pupici

Nu prea am mai avut eu timp sa va citesc asa mult pe aici, pe unele fete nici nu le stiu..ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.