Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nicole2018
Scris: Tuesday, August 25, 2020 2:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/11/2018
Fluturash, ce putin mai ai! Sa fiti sanatosi si sa va intalniti cu bine. computerlove

Andra, ma bucur sa mai aud ca sunteti bine.
La multi ani pentru micuta ta si multa sanatate! Ce bine ca va merge bine cu diversificarea, sa o tineti tot asa. :)

Eve, si eu am introdus oul inca din prima luna.

Insa la alimentele considerate principali alergeni:
- am incercat sa tin regula de 3 zile
- i-am oferit cantitate foarte mica la inceput
- nu ne-am grabit sa ingereze alimentul, am lasat-o sa intre in contact cu pielea si am urmarit daca apare vreo reactie la nivelul pielii
(dat fiind ca noi am facut autodiversificare, cam asta era oricum procesul, explora mancarea cu manutele, ducea pe la gura, scotea din gura, cerceta si explora mancarea noua pana sa ajunga sa o si inghita)

Alle.p, te admir pt ca esti pozitiva si curajoasa, sa ai o sarcina usoara si o nastere asa cum iti doresti care sa iti aduca la piept un bebe sanatos.
Ella30
Scris: Tuesday, August 25, 2020 2:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Fluturash, ce putin mai ai ! A zburat timpul computerlove

Andra, multe lunite inainte! Tineti-o tot asa cu mancarearas usor usor te vei putea organiza cat de catLol eu intru doar cand doarme ea.

Eve, alergenii se introduc pana intr-un an pentru ca nu garanteaza nimeni ca nu va dezvolta alergie la un aliment dupa 1-2-3-10 ani, deci nu are nici un rost amanarea. Insa, daca aveti teren alergic in familie trebuie precautie maxima.
Eu i-am dat si albus si galbenus inca din prima luna. Insa am ales sa ii dau un sfert, apoi jumatate, apoi 3 sferturi si in final ou intreg. Dintre toate mie de gluten mi -a fost cel mai frica, mai ales ca se introduce pana in 7 luni.
Ella30
Scris: Tuesday, August 25, 2020 2:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Anitta76
Scris: Tuesday, August 25, 2020 5:45 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
eve23 wrote:
Buna fetelor. Ce faceti? Nu am mai scris demult. Nu prea mai am când ce i drept. Majoritatea timpului sunt singura dar ?i când vine tati nu punem prea mare baza pe el ca nu prea le are cu Bebelu?ii. Noi am facut 6 luni pe 17 August ?i stam in fundule?. Am început sa ?i mâncam de pe la 5 luni jumate ?i ne plac legumele dar fructele nu prea. Voi când ati dat ou la bebelusi? Cumnatul meu care e pediatru mi a zis ca ii pot da la o luna de la începerea diversificarii ?i doar galbenu?ul...va pupa bebe Raducu

Buna, multe lunite inainte! Eu i-am dat oul la 7 luni, prima oara i-am pus un sfert de galbenus, si a2a oara i l-am pus jumate, dar cu tot cu albus. I l-am combinat cu spanac si branzica sau cu iaurt. Ce bine ca papa legumele, a mea nu prea le are cu legumele, in schimb fructe ar manca oricand la orice ora chiar daca diversificarea am inceput-o cu legume. Crestere frumoasa va doresc!
Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 25, 2020 5:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Fluturash Doamne Ajuta!
Imi pare rau ca iti este atat de greu dar inca putin si scapi.Sa ne anunti si pe noi cand nasti.Ce sa facem,nu avem de unde sa stim cum o sa fie dar merita cand ii vezi in brate.O sa fie binepupici

Andra imi pare rau pt.ce ati patit.Oare ia fost rece la piticuta?Sanatate multa si numai bine ii doresc.Noua ne-a iesit primii doi dintisori de jos la 7 luni si de atunci pauza.Tot ma uit si dupa urmatorii dar inca nu vad sa iasa.Ce bine ca nu aveti probleme cu mancatul.Si ce frica iti era ca va refuza totul.Eu eram sigura ca al meu va fi mancacios si e fix inverssic

Eve ce mari sunteti deja.Sa fie sanatos Raducu.Noi am introdus la 6 luni si 2 sapt.oul intreg unsfert,dupaia jumatate,apoi 3 sferturi si la final oul intreg cu distanta de 3 zile intre ele.Dupaia am dat si ou de prepelita intreg tot oul.Mare atentie daca aveti istoric in familie de alergii,daca nu...poti sa dai intreg.Eu am avut alergie la oul de tara cand am fost micuta,in general la lactatele de tara ma umpleam de bube pe corp dar vad ca Luca nu mi-a facut nimic si i-am dat si ou de tara.Am introdus toti alergenii intr-o luna.Ce nu am introdus inca referitor la alimente dar urmeaza este varza,fasolea,ciupercile in rest am dat de toate.
Legat de timp eu va scriu si citesc cand doarme sau cand sta sotul cu el sa imi trag eu sufletul.

Ella multumim pt.retete.Foarte bune,voi incerca si asta.Cei cu stafide am fost dementiali.Ne-au placut la toata familia fara zahar tot gustosi sunt,cu zahar cred ca sunt si mai gustosilove eu am tot incercat biscuiti dar mi se prea uscau si se intareau dar cred ca ii lasam prea mult in cuptor sau ii taiam prea subtiri.Acum am urmat strict reteta si mi-au iesit.Deci veselie marealcool
Anitta76
Scris: Tuesday, August 25, 2020 5:49 PM
Nivel

Buna fetelor. Ce peste ati dat bebelusilor la 9 luni si cum l-ati cumparat? Eu am gasit viu doar pastrav si am de gand sa ii dau si salau numai ca nu am gasit viu, doar proaspat...acum imi este frica ca nu stiu cat de proaspat este, la fel si cu somonul. Voi cum ii cumparati? Va pupcomputerlove
Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 25, 2020 5:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:
Buna fetelor. Ce peste ati dat bebelusilor la 9 luni si cum l-ati cumparat? Eu am gasit viu doar pastrav si am de gand sa ii dau si salau numai ca nu am gasit viu, doar proaspat...acum imi este frica ca nu stiu cat de proaspat este, la fel si cu somonul. Voi cum ii cumparati? Va pupcomputerlove
Eu prima data am dat peste la 10 luni somon.Am cumparat un medalion proaspat,l-am spalat bine,am adaugat piper si ierburi aromatice si am pus la cuptor.Dupa ce so facut,am scos din el o bucatica cam de 2 degete si am ales cu atentie cu degetele sa nu fie oase dupa care ii l-am oferit cu mamaliga si spanac.Ia placut,a mancat jumatate de bol,cam 60 grame.Pt.Luca 60 grame este muuuult si ma declar multumita.
Anitta76
Scris: Tuesday, August 25, 2020 6:12 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Eu prima data am dat peste la 10 luni somon.Am cumparat un medalion proaspat,l-am spalat bine,am adaugat piper si ierburi aromatice si am pus la cuptor.Dupa ce so facut,am scos din el o bucatica cam de 2 degete si am ales cu atentie cu degetele sa nu fie oase dupa care ii l-am oferit cu mamaliga si spanac.Ia placut,a mancat jumatate de bol,cam 60 grame.Pt.Luca 60 grame este muuuult si ma declar multumita.

Off Adina, tot nu papa Luca? I-ai facut analizele de care spuneai?
Si cum iti dai seama ca somonul era proaspat? Eu nu prea ma pricep la alesplans
Mofturoasa mea nu mananca mamaliga, i-am dat acum la 9l pt prima oara...degeaba...Ma gandeam sa ii prepar pastravul cu morcov, cartof si mazare...habar n am daca e ok...
Andra09
Scris: Tuesday, August 25, 2020 6:52 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2018
Alle.p wrote:

Andra, ce a trecut timpulcoeur ma bucur ca stai bine la capitolul diversificare...un stres in minus.
Fluturash bafta la controlBuddy1
Eve eu i-am dat ou din prima luna, si galbenus si albus. Oms recomanda introducerea tuturor alergenilor in primul an de via?a.

computerlove felicitari pentru sarcina, esti tare curajoasa!!!! Am crezut ca nu vad bine de dimineata hohot
Andra09
Scris: Tuesday, August 25, 2020 6:53 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Off, imi pare rau sa aud asta...Si ce se mai distra pitica la marecoeur Bine ca sunteti acasa acum si e totul bine.
Va imbratisez si la multe lunite inainte Mirulove
PS: si noi tot 2 dinti avem:027:

Ea a continuat sa se distreze ?i bolnava, mie nu mi-a mai priit nimic. Asta este, trebuia sa trecem ?i peste un episod de boala.
Andra09
Scris: Tuesday, August 25, 2020 6:54 PM
Nivel

simmo wrote:
Eva

Andra, sanatate multa

E bine ca este mancacioasa fetita; sa o tina tot asa.

Multumesccomputerlove
Andra09
Scris: Tuesday, August 25, 2020 6:57 PM
Nivel

Nicole2018
Multumesc, speram. computerlove
simmo
Scris: Tuesday, August 25, 2020 8:34 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Anitta76 wrote:

Buna,
Voi aveti in centru o piata mare inclus cu peste (nu stiu cum se numeste, dar de acolo mai luau bunicii/sotul si i-am dat si lui bebe fara probleme pana acum).
De somon nu stiu cum sa-ti spun sa-l diferentiezi ca proaspat ca tot timpul eu l-am gasit taiat rondele (dar dupa culoare, miros, ar trebui sa se vada vreo diferenta). Daca gasesti peste proaspat intreg, te uiti la branhii (ar trebui sa fie mai rozalii/rosii) sau solzii daca se desprind greu, inseamna ca este proaspat.

La Metro (sper sa-mi aduc aminte corect ca am fost o singura data acolo la voi), au peste la acvariu (dar imi aduc aminte doar de crap sa fi vazut; am fost acum cativa ani, nu stiu daca s-a schimbat ceva).
Mirela.t83
Scris: Tuesday, August 25, 2020 8:34 PM
Nivel

Inregistrat: 11/1/2018
Buna seara fetelor!

O recomandare de psiholog sau psihiatru pentru un copil de 3 ani suspect de tulburari de comportament?
In Bucuresti m-ar interesa.
Intreb pentru o prietena.

Multumesc mult!
simmo
Scris: Tuesday, August 25, 2020 8:55 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Mirela.t83 wrote:
Buna seara fetelor!

O recomandare de psiholog sau psihiatru pentru un copil de 3 ani suspect de tulburari de comportament?
In Bucuresti m-ar interesa.
Intreb pentru o prietena.

Multumesc mult!

Buna,

Poti sa ii transmiti mamicii sa intre pe grupul Educatie cu blandete. Au mai fost postari. Poate sa transmita mesaj catre moderator cu rugamintea de postare anonima (s-au mai postat si asa) - doar sa mentioneze varsta si localitatea .
Depinde de varsta copilului, dar daca este micut, cica psihoterapeutii ar fi mai indicati (eu nu fac diferenta intre cei doi ca si practica de meserie).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.