Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/27/2016 Mesaje: 148
| Florentinna wrote:Buna Sorina, si eu m-am chinuit cu alaptatul aproape 3 luni de zile si in final am ajuns doar cu lapte praf...eu de fiecare data cand o puneam la san ajungeam sa plang de durere si numa cand vedeam ca se misca si ca trebuie din nou sa o pun la san ma lua groaza asa ca am considerat ca mai bine nu ma mai chinui si inclusiv nu o mai chinui nici pe ea si am renuntat la alaptat...acuma nu zic sa faci la fel, eu iti zic doar situatia mea. De dormit eu am insistat sa doarma in patut chiar daca tati mai zicea las o in pat cu noi...nu ne puteam odihni deloc asa ca tot unde e copilul  . Am avut si noi zile si zile cand adormea usor dar si momente cand a fost horror. Cam de pe la 3 luni am inceput sa ii fac eu program, se trezea, ii dadeam laptele si ne jucam putin dar dupa max 2 ore de la trezire o puneam in patut fara tv, muzica sau sa mai ma joc cu ea sa adoarma sau ieseam la plimbare in carucior. S-a obisnuit asa si in mare parte cam asta era programul zilnic cu mici exceptii. Dupa cum a crescut s-a marit si timpul dintre somnuri dar urmaream sa vad cand deja parea obosita o puneam la nani pentru ca daca ratam momentul era haos... La noi cel mai greu a fost intre 2 si 3 luni dar deja de la 4 luni am avut un ingeras de copil. E foarte important si tu sa fi linistita pentru ca te simte, incearca sa te relaxezi si ai sa vezi ca o sa fie mai bine. Stiu...usor de zis greu de facut dar chiar functioneaza. Te pup si ai da vezi ca trece si perioada asta mai grea. Scuze romanul
Si eu pana acum m-am chinuit dar mai mult psihic. N-am avut rani sau dureri. Ea nu a luat prea bine in greutate desi s-a lungit foarte tare. Medicul de fam care e si consultant in alaptare a zis sa nu ii dau LP inca sa vedem evolutia dar eu nu o vad satula si linistita. Azi la amiaza dupa ce a supt la san plangea si i-am dat LP si asa de bine a dormit. Pana acum ii dadeam doar seara cand plangea. Schimbam sanii intre ei si cand nu mai rezistam de cat plangea ii dadeam 60 sau 90 si imi venea sa plang ca imi scade lactatia. Am tot citit aici pe forum postarile fetelor si mi-am dat seama ca eu imi doresc sa ma pot ocupa de dezvoltarea ei , sa ne jucam impreuna nu doar sa ma gandesc cum sa cresc lactatia.
Ma bucur sa aud ca pe la 3 luni ai inceput cu programul. Inseamna ca mai am o sansa. Te pup
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| SorinaB wrote:Buna fetelor,
Chiar daca sunt de mult timp pe forum nu prea ma stiti pt ca scriu foarte rar. Eu am ramas insarcinata dupa vreo 4 ani dupa o sarcina oprita in evolutie. Miriam a mea (3 luni)e un copil mult asteptat si dorit si e o minune de copil dar Doamne ce greu mi se pare sa cresti un copil :)). Ma gandeam ca o sa se schimbe viata noastra dar nu chiar asa de tare.
Am nascut cu cezariana si am avut un inceput greu in alaptare si o incapatanare a mea de a nu ii da lapte praf chiar daca eu nu aveam suficient. Cred ca cele mai multe dintre voi stiti cum e. Acum am inceput sa ii dau completare si sunt impacata cu asta. Pt ca eu eram incontinuu cu ea la san ca sa cresc lactatia noi suntem intrun haos total. Nu avem nici un program nici macar asa in mare. Eu nu stiu cand ar trebui sa manance sau cand sa doarma. Cu somnul alta problema. Noaptea doarme bine dar ziua abia reusesc sa o adorm si doarme putin si mai mult in brate. Daca incerc sa o pun in pat se trezeste. Eu toata ziua sunt cu ea in brate si ma cam epuizeaza. De multe ori ma gandesc ca poate era mai bine sa ii dau Lp si sa nu alaptez.
Voi cum reusiti sa ii adormiti? Oare pe la cate luni incepe sa fie mai bine?
Ps. Cred ca suntem la puseul de 3 luni si de acea sunt asa de disperata.
Buna. Si bine ai revenit. Intr-adevar, si din punctul meu de vedere tot greu mi se pare sa cresti un copil. In ceea ce priveste, ce ai descris tu mai sus este cam normal, mai ales daca este vorba de puseu. Eu personal daca eram in locul tau nu introduceam laptele praf mai ales daca bebe are o cre?tere frumoasa, ia in greutate bine si uda scutece. Eu am suferit foarte mult din cauza alaptarii...de multe ori nici nu vreau sa vorbesc despre asta, de aceea nici nu prea am scris aici despre problema mea ptr ca si daca as primii un comentariu mai diferit poate m-ar afecta avand in vedere chinul prin care am trecut. De aceea zic ca daca ai lapte si toti indicatorii sunt ok este bine sa alaptezi, chiar daca la un moment dat devine epuizant mai ales in perioada puseelor. Stiu ca pana la 3 luni sunt foarte multe pusee, eu trecusem de perioada de 3 luni, dar am renuntat pentru ca bebelusa mea nu crestea de la laptele meu, ea la 4 luni luase doar 1 kg si putin de la nastere...deci a fost horror laptele meu:))) ii multumesc lui D.zeu ptr faptul ca mi-a deschis ochii si am renuntat la incapatanarea mea ptr ca cine stie unde ajungeam... Poti merge si cu hranirea mixta ca nu este nicio problema, ii dai lapte praf o masa, san o masa, sau cum vrei tu. Eu ii dau acum san aproape ca o masa de desert:)) adica cam rar Sa nu te simti vreodata vinovata daca renunti, trebuie sa faci ceea ce simti. Noi aici schimbam pareri, nu trebuie sa ascultam neaparat una de alta, parerile sunt impartite iar tu ai posibilitatea sa o alegi pe cea mai buna, insa urmeaza-ti instinctul si nu te simti vinovata orice ai alege. Succes! |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| SorinaB wrote:
Si eu pana acum m-am chinuit dar mai mult psihic. N-am avut rani sau dureri. Ea nu a luat prea bine in greutate desi s-a lungit foarte tare. Medicul de fam care e si consultant in alaptare a zis sa nu ii dau LP inca sa vedem evolutia dar eu nu o vad satula si linistita. Azi la amiaza dupa ce a supt la san plangea si i-am dat LP si asa de bine a dormit. Pana acum ii dadeam doar seara cand plangea. Schimbam sanii intre ei si cand nu mai rezistam de cat plangea ii dadeam 60 sau 90 si imi venea sa plang ca imi scade lactatia. Am tot citit aici pe forum postarile fetelor si mi-am dat seama ca eu imi doresc sa ma pot ocupa de dezvoltarea ei , sa ne jucam impreuna nu doar sa ma gandesc cum sa cresc lactatia.
Ma bucur sa aud ca pe la 3 luni ai inceput cu programul. Inseamna ca mai am o sansa. Te pup
Cu siguranta sanse sunt oricand de facut program chiar daca e greu si pt noi si pt cei mici, orice schimbare vine cu dificultati dar trebuie sa incerci sa gasiti ce merge la voi si sa mergi pe directia aia. Ai grija si la ce mananci tu, mie consultantul in alaptare mi-a spus ca pot sa mananc orice vreau dar daca observ ce bebe e nelinistit dupa ce papa de la mine poate nu ii place lui ceva din alimentatia mea si atunci sa exclud produsul respectiv. Sper sa treceti repede peste perioada mai dificila
|
|
| Buna mamici. O parere daca se poate si la noi Urmeaza sa incepem diversificarea si deja ma gandesc sa imi fac stocul de carnita ptr ca trebuie sa fie naturala... Eu am la tara pui de curte, ce-i drept nu am gaini si din ce am citit pe internet nu este voie animal tanar...deci ar trebui sa fac rost de gaina In ceea ce priveste vita...iar am o problema, aproape ca am facut rost de o pulpa de vitel, insa iar nu e bine, ca e animal tanar...dar vaca totusi nu e prea batrana? Voi aveti experienta, va rog sa ma ajutati Va pup |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Anitta76 wrote:Buna mamici. O parere daca se poate si la noi Urmeaza sa incepem diversificarea si deja ma gandesc sa imi fac stocul de carnita ptr ca trebuie sa fie naturala... Eu am la tara pui de curte, ce-i drept nu am gaini  si din ce am citit pe internet nu este voie animal tanar...deci ar trebui sa fac rost de gaina In ceea ce priveste vita...iar am o problema, aproape ca am facut rost de o pulpa de vitel, insa iar nu e bine, ca e animal tanar...dar vaca totusi nu e prea batrana? Voi aveti experienta, va rog sa ma ajutati Va pup E prima data când aud asta ... Nu stiu care e explicatia, dar pot sa iti spun ca suntem destule mamici care ne hranim copiii si cu pui de găină, sau carne de vitel. Ca sfat, încearca sa privesti cu relaxare si drag diversificarea! E o etapa solicitanta, dar f frumoasa si e pacat sa te stresezi cu idei de genul: "Trebuie neaparat sa fac asa!" |
|

| Anitta76 wrote:Buna. Si bine ai revenit. Intr-adevar, si din punctul meu de vedere tot greu mi se pare sa cresti un copil. In ceea ce priveste, ce ai descris tu mai sus este cam normal, mai ales daca este vorba de puseu. Eu personal daca eram in locul tau nu introduceam laptele praf mai ales daca bebe are o cre?tere frumoasa, ia in greutate bine si uda scutece. Eu am suferit foarte mult din cauza alaptarii...de multe ori nici nu vreau sa vorbesc despre asta, de aceea nici nu prea am scris aici despre problema mea ptr ca si daca as primii un comentariu mai diferit poate m-ar afecta avand in vedere chinul prin care am trecut. De aceea zic ca daca ai lapte si toti indicatorii sunt ok este bine sa alaptezi, chiar daca la un moment dat devine epuizant mai ales in perioada puseelor. Stiu ca pana la 3 luni sunt foarte multe pusee, eu trecusem de perioada de 3 luni, dar am renuntat pentru ca bebelusa mea nu crestea de la laptele meu, ea la 4 luni luase doar 1 kg si putin de la nastere...deci a fost horror laptele meu:))) ii multumesc lui D.zeu ptr faptul ca mi-a deschis ochii si am renuntat la incapatanarea mea ptr ca cine stie unde ajungeam... Poti merge si cu hranirea mixta ca nu este nicio problema, ii dai lapte praf o masa, san o masa, sau cum vrei tu. Eu ii dau acum san aproape ca o masa de desert:)) adica cam rar Sa nu te simti vreodata vinovata daca renunti, trebuie sa faci ceea ce simti. Noi aici schimbam pareri, nu trebuie sa ascultam neaparat una de alta, parerile sunt impartite iar tu ai posibilitatea sa o alegi pe cea mai buna, insa urmeaza-ti instinctul si nu te simti vinovata orice ai alege. Succes!
Anitta am citit cam tot ce ai scris tu. Te-am cautat cu butonul cauta :). Nici la mine indicatorii nu sunt foarte ok. A luat in greutate in cele 3 luni asa 500 g/700g/700g . Am iesit din matern cu completare dar ii dadeam 30 max 60 seara si de la pe la mijlocul lunii 2 nu i-am mai dat pana acum o sapt. Deci si cei 700 pe luna sunt cu mici completari. Scutece uda 5/6 si fara completare. O sa merg in continuare cu completare. Luni merg sa vb cu o pediatra.
|
|
| SorinaB wrote:
Anitta am citit cam tot ce ai scris tu. Te-am cautat cu butonul cauta :). Nici la mine indicatorii nu sunt foarte ok. A luat in greutate in cele 3 luni asa 500 g/700g/700g . Am iesit din matern cu completare dar ii dadeam 30 max 60 seara si de la pe la mijlocul lunii 2 nu i-am mai dat pana acum o sapt. Deci si cei 700 pe luna sunt cu mici completari. Scutece uda 5/6 si fara completare. O sa merg in continuare cu completare. Luni merg sa vb cu o pediatra.
500 a fost putintel dar asta probabil si ptr ca a trebuit sa recupereze kg de la nastere. Sa stii ca eu am chemat si consultant in alaptare acasa, pt mine a fost cam degeaba, am luat si pastile more milk si chiar aveam lapte de la ele, si totusi nu am putut alapta. Tu esti o mamica responsabila si este bine ca ai procedat asa, ai simtit tu ca trebuie completare si asta ai facut. Eu m-am luat ff mult dupa Consultant care imi spunea ca am lapte ca nu exista sa nu fie bun si ca e totul ok desi nu era...in momentul in care trecuse luna si copilul meu a luat doar 250gr in luna respectiva consultanta a zis ca tre sa lucrez la atasare, cu toate ca a zis ca e ok...deci...am fost eu mai ghinionista Tu fa asa acum simti, mie da, pot spune ca imi pare rau ca nu am adaugat lp mai devreme ptr ca bebe a mea nu va sta in fund intr-o saptamana ca sa o pot pune in scaunel sa pape si nici macar 2 secunde ptr ca e slaba. Succes orice ai alege! Te pup |
|
| maria2013 wrote: E prima data când aud asta ... Nu stiu care e explicatia, dar pot sa iti spun ca suntem destule mamici care ne hranim copiii si cu pui de gaina, sau carne de vitel. Ca sfat, încearca sa privesti cu relaxare si drag diversificarea! E o etapa solicitanta, dar f frumoasa si e pacat sa te stresezi cu idei de genul: "Trebuie neaparat sa fac asa!"
Am citit pe un grup de diversificare (stiu ca nu toate sunt ok) ca ar contine acid uric animalele tinere. Si mie mi s-a parut la inceput o prostie dar am crezut ca poate nu am eu habar de asa ceva...problema este ca nu pot merge nici la pediatru in conditiile actuale cu toate ca vorbesc cu ea foarte des pe whatsap dar totusi nu ii pot scrie atatea pomelnice de intrebari legate de diversificare cu toate ca simt ca ma depaseste. Eu simt sa ii dau piure de legume la 12 si la 14 supa de legume dar stiu ca nu e ok, dar asta am in cap, nu stiu de unde si pana unde, bineinteles ca nu pot introduce 2 mese din prima saptamana dar ma gandeam macar in a2a sau a3a.. Am tot citit si pe flaveur dar sunt cred 10 retete ptr 6 luni si pareri destul de multe... |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Anitta76 wrote:Buna mamici. O parere daca se poate si la noi Urmeaza sa incepem diversificarea si deja ma gandesc sa imi fac stocul de carnita ptr ca trebuie sa fie naturala... Eu am la tara pui de curte, ce-i drept nu am gaini  si din ce am citit pe internet nu este voie animal tanar...deci ar trebui sa fac rost de gaina In ceea ce priveste vita...iar am o problema, aproape ca am facut rost de o pulpa de vitel, insa iar nu e bine, ca e animal tanar...dar vaca totusi nu e prea batrana? Voi aveti experienta, va rog sa ma ajutati Va pup
Buna, Si eu folosesc pui de tara. Prefer sa ii dau ceva ce stiu ca este ok vs ce pot lua de la magazin. Am si carne de rata sau porc, dar astea sunt prea grele pentru el acum. Daca la rata as introduce dupa 1 an, cu porcul pot sa zic ca am eu o problema la copii mici (nu vorbesc doar de sugari). Vita noi nu am avut, asa ca am cumparat.
Explicatia pentru faptul sa ii dai carne de gaina vs pui este ca puiul este indopat foarte mult ca sa creasca repede si sa ajunga in comert. In schimb gaina deja ajungand la etapa de "maturitate (nici nu stiu cum sa ii zic), e mult mai greu sa o mai indopi cu ceva (mananca exact cat are nevoie...pana la urma nu mai este in crestere ca puiul). Si pediatru la care merg mi-a zis ca prefera gaina daca este sa cumparam, dar cum i-am zis ca noi avem pui de tara a zis ca este ok. Eu intrebasem ca sa pot congela (ca si tine) pentru ca vroiam sa beneficieze el de carne. Am facut pachetele mici (gen 30g) ca sa am la o masa. Acum avand mai multe alimente introduse, fac ciorba/supe si ii dau (blenduit) din ce mancam noi (fara sare). Ii fac portie separat.
Eu nu as da puiul de tara pe gaina de comert
|
|

| Anitta76 wrote:500 a fost putintel dar asta probabil si ptr ca a trebuit sa recupereze kg de la nastere. Sa stii ca eu am chemat si consultant in alaptare acasa, pt mine a fost cam degeaba, am luat si pastile more milk si chiar aveam lapte de la ele, si totusi nu am putut alapta. Tu esti o mamica responsabila si este bine ca ai procedat asa, ai simtit tu ca trebuie completare si asta ai facut. Eu m-am luat ff mult dupa Consultant care imi spunea ca am lapte ca nu exista sa nu fie bun si ca e totul ok desi nu era...in momentul in care trecuse luna si copilul meu a luat doar 250gr in luna respectiva consultanta a zis ca tre sa lucrez la atasare, cu toate ca a zis ca e ok...deci...am fost eu mai ghinionista Tu fa asa acum simti, mie da, pot spune ca imi pare rau ca nu am adaugat lp mai devreme ptr ca bebe a mea nu va sta in fund intr-o saptamana ca sa o pot pune in scaunel sa pape si nici macar 2 secunde ptr ca e slaba. Succes orice ai alege! Te pup
Din cauza Covid consultanta nu a mai venit pt ca este neonatolog la maternitate si nu vroia sa riste infectarea.Medicul de familie e consultant dar nu acreditat. Atata m-am stresat si eu cu atasarea. El imi arata in pozitia leaganul incrucisat dar eu nu reusesc nici cum ca ea se misca nu e papusa :)). E greu cand nu iau bine in greutate. Daca lua probabil ca nu imi faceam atatea griji dar asa cand plange la san ma gandesc ca nu am lapte si ea probabil plange din alte cauze.
Cu lapte praf micuta ta a pus mai bine in greutate?
|
|
| SorinaB wrote:
Din cauza Covid consultanta nu a mai venit pt ca este neonatolog la maternitate si nu vroia sa riste infectarea.Medicul de familie e consultant dar nu acreditat. Atata m-am stresat si eu cu atasarea. El imi arata in pozitia leaganul incrucisat dar eu nu reusesc nici cum ca ea se misca nu e papusa :)). E greu cand nu iau bine in greutate. Daca lua probabil ca nu imi faceam atatea griji dar asa cand plange la san ma gandesc ca nu am lapte si ea probabil plange din alte cauze.
Cu lapte praf micuta ta a pus mai bine in greutate?
Nu te contrazic ptr ca stiu pe pielea mea ca exista sa nu ai lapte sau sa nu ai lapte bun. In legatura cu pozitiile de alaptare consider ca cea mai buna este cea in care te simti tu bine si o simti si pe ea, este usor de zis fa asa sau pune-o invers pt ca vorba ta, nu sunt papusi, si a mea urla cand o puneam pe perna incrucisat, ea vroia in bratele mele. Sa stii ca eu mai mancam fulgi de ovaz cu iaurt de fructe ptr cresterea lactatiei, nu stiu cat m-a ajutat ptr ca lapte aveam de curgea pe langa (cel putin in primele luni asa aveam) dar mi-au placut la gust si am inteles ca sunt f.buni ptr cresterea lactatiei. De cand ii dau lp a inceput sa ia, nu lua cat trebuia si am schimbat cu unul fara proteina laptelui de vaca (si aici am pierdut kg) pe care il voma mereu, deci nu a mancat mai nimic de el(era suspecta de aplv pe atunci insa nu asta a fost problema) dupa care am revenit la formula initiala si anume nan, insa de cand am introdus cerealele (cu care iar nu am fost de acord dar nu am avut incotro) a inceput sa ia ff bine in greutate. Tu cati ml de lapte praf zici ca ii dai pe zi? |
|

| Anitta76 wrote:Nu te contrazic ptr ca stiu pe pielea mea ca exista sa nu ai lapte sau sa nu ai lapte bun. In legatura cu pozitiile de alaptare consider ca cea mai buna este cea in care te simti tu bine si o simti si pe ea, este usor de zis fa asa sau pune-o invers pt ca vorba ta, nu sunt papusi, si a mea urla cand o puneam pe perna incrucisat, ea vroia in bratele mele. Sa stii ca eu mai mancam fulgi de ovaz cu iaurt de fructe ptr cresterea lactatiei, nu stiu cat m-a ajutat ptr ca lapte aveam de curgea pe langa (cel putin in primele luni asa aveam) dar mi-au placut la gust si am inteles ca sunt f.buni ptr cresterea lactatiei. De cand ii dau lp a inceput sa ia, nu lua cat trebuia si am schimbat cu unul fara proteina laptelui de vaca (si aici am pierdut kg) pe care il voma mereu, deci nu a mancat mai nimic de el(era suspecta de aplv pe atunci insa nu asta a fost problema) dupa care am revenit la formula initiala si anume nan, insa de cand am introdus cerealele (cu care iar nu am fost de acord dar nu am avut incotro) a inceput sa ia ff bine in greutate. Tu cati ml de lapte praf zici ca ii dai pe zi?
Cam 90- 120ml seara. O pun la san dar nu suge mult si apoi incepe sa planga. Schimb sanii de cateva ori apoi ii dau lapte praf. Probabil fluxul scade. Cam de o sapt ii dau in fiecare seara. Inainte tot schimbam sanii si la un moment dat adormea dar cand am vazut ca nici in greutate nu i-a prea bine am zis ca nu ne mai chinui atat pe amandoua.
Pana acum nu ii dadeam de frica sa nu respinga sanul. Imi e asa de draga cand o am la piept dar acum am inceput sa am aproape acelasi sentiment si cand imi zambeste cu biberonul in gurita. Pare asa de linistita si satula. Pana am reusit sa accept laptele praf imi venea sa plang de fiecare data cand ii dadeam completarea. Ii faceam 60 si speram sa nu il bea tot :)). Daca la sfarsit plangea o puneam la san.
|
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Citesc ce scrieti despre alaptare si ma regasesc! Am mai scris aici...pt mine tot ce citisem s-a dus pe apa sâmbetei când am dat piept cu realitatea. Tind sa cred ca vârsta mea a contribuit si ea...+ Stres+...oboseala..Pur si simplu nu am reusit sa alaptez exclusiv, desi am vrut. Tare, tare greu mi-a fost sa accept ca nu pot. Tot ce citisem accentua starea de vinovatie si greu am depasit perioada aia! Însa, odata depasita, am inceput sa ma bucur de maternitate! Acum sunt tare incantata ca Ana suge si san (si chiar ii place mult!), mananca si biberon, manânca si mâncare... Sunt relaxata tare in privinta asta! Nu va necajiti! Amintiti-va ce greu ati reusit sa aduceti pe lume acest copil si ca tot ce conteaza e sa fiti sanatosi si echilibrati sufleteste toti! De asta are nevoie, in primul rand, un copil! |
|

| maria2013 wrote:Citesc ce scrieti despre alaptare si ma regasesc! Am mai scris aici...pt mine tot ce citisem s-a dus pe apa sâmbetei când am dat piept cu realitatea. Tind sa cred ca vârsta mea a contribuit si ea...+ Stres+...oboseala..Pur si simplu nu am reusit sa alaptez exclusiv, desi am vrut. Tare, tare greu mi-a fost sa accept ca nu pot. Tot ce citisem accentua starea de vinovatie si greu am depasit perioada aia! Însa, odata depasita, am inceput sa ma bucur de maternitate! Acum sunt tare incantata ca Ana suge si san (si chiar ii place mult!), mananca si biberon, manânca si mâncare... Sunt relaxata tare in privinta asta! Nu va necajiti! Amintiti-va ce greu ati reusit sa aduceti pe lume acest copil si ca tot ce conteaza e sa fiti sanatosi si echilibrati sufleteste toti! De asta are nevoie, in primul rand, un copil!
Maria2013 in perioada asta a mea de disperare cu alaptatul am dat cautare pe forum si am citit cam ce s-a discutat. Sincer m-au ajutat mult postarile tale si sper sa reusesc si eu sa alaptez mixt cat o sa vrea. Tu m-ai ajutat cu sfaturi si la aspirante si pana la urma mi-am gasit Trombofilia. Iti multumesc!
Greseala mea a fost ca eu nu m-am informat legat de cresterea unui copil crezand ca instinctul iti spune ce sa faci. Indemn toate gravidutzele sa faca cursuri si sa se informeze din sarcina despre alaptare, cresterea si ingrijirea copilului pt ca nu prea mai ai cum dupa ce nasti. :)) Eu in sarcina am citit carti de parenting si acum imi vine sa rad cand imi dau seama ca pana acolo mai este destul si nu e asa simplu cum am crezut. Nu m-am gandit ca un copil trebuie invatat sa doarma si sa manance. Eu m-am gandit ca doarme ea cand ii e somn. Ei bine a mea nu doarme decat daca o culc eu. Acum e mai ok pt ca am inceput sa o cunosc si parca incep sa ma obisnuiesc.
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| Anitta76 wrote: Am citit pe un grup de diversificare (stiu ca nu toate sunt ok) ca ar contine acid uric animalele tinere. Si mie mi s-a parut la inceput o prostie dar am crezut ca poate nu am eu habar de asa ceva...problema este ca nu pot merge nici la pediatru in conditiile actuale cu toate ca vorbesc cu ea foarte des pe whatsap dar totusi nu ii pot scrie atatea pomelnice de intrebari legate de diversificare cu toate ca simt ca ma depaseste. Eu simt sa ii dau piure de legume la 12 si la 14 supa de legume dar stiu ca nu e ok, dar asta am in cap, nu stiu de unde si pana unde, bineinteles ca nu pot introduce 2 mese din prima saptamana dar ma gandeam macar in a2a sau a3a.. Am tot citit si pe flaveur dar sunt cred 10 retete ptr 6 luni si pareri destul de multe...
eu am inceput cu legume , prima zi cartof dulce a doua zi morcov si tot asa... pana am introdus cat mai mult legume... eu am tinut regula de 24 de ore nu cea de 3 zile.. si la 6 luni mi-a facut o alergie usoara la ardei... acum nu mai avem probleme...legata de carne ... eu i-am dat si de tara si cumparata... ma refer la pui... iar vita si vitel cumparata... porc nu i-am dat pana acum eu m-am mai inspirat si de pe biscuim... |
|
|