Clubul mamicilor incepatoare - 13
Subiectul anterior · Subiectul urmator
maria2013
Scris: Tuesday, August 4, 2020 5:02 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
Laura, chiar ma gândeam ce mai faceti voi, mai ales când am auzit ca în Arad sunt probleme cu virusul... Poze poti sa încarci pe imgbb

https://imgbb.com/
maria2013
Scris: Tuesday, August 4, 2020 8:49 AM
Nivel

maria2013 wrote:

Merci, Adina! Pe mine ma intereseaza cat timp trebuie sa treaca între ziua când eu fac cerere sa ma întorc ?i ziua când ma întorc în conditiile in care vreau sa revin, sa zicem, si mai devreme decât credeam pâna acum...

Am citit azi noapte legea... Se pare ca trebuie anun?at angajatorul cu cel pu?in 30 de zile înainte de reluarea activita?ii.
simmo
Scris: Tuesday, August 4, 2020 10:39 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
maria2013 wrote:

Am citit azi noapte legea... Se pare ca trebuie anun?at angajatorul cu cel pu?in 30 de zile înainte de reluarea activita?ii.

Buna,
Vroiam sa-si scriu eu, dar vad ca ai gasit ras

Atasez si o cerere model (se poate adapta in functie de firma/institutia la care lucrezi).

Personal as opta sa le fac si o astfel de cerere cu numar de inregistrare ca sa fie totul ok, nu doar telefonic.

Caz concret: a fost dusa cu vorba ca ba hr-ul este acasa din cauza pandemiei, ba ca nu-i nevoie de cerere....iar acum nu a mai putut sa revina la locul de munca. Nu este ok sa se intample asa ca pierzi atat stimulentul, cat si un venit pana gasesti altceva.

Indiferent cat de bine te-ai intelege cu angajatorul, ce este scris asa ramane si nu poate sa-ti refuze cererea. Eu ar trebui sa revin in iunie, iar in mai le voi face cererea (si prin fax le dau daca este nevoi Lol )

simmo attached the following image(s):
fb_img_1593455882733.jpg

maria2013
Scris: Tuesday, August 4, 2020 11:31 AM
Nivel

simmo wrote:

Buna,
Vroiam sa-si scriu eu, dar vad ca ai gasit ras

Atasez si o cerere model (se poate adapta in functie de firma/institutia la care lucrezi).

Personal as opta sa le fac si o astfel de cerere cu numar de inregistrare ca sa fie totul ok, nu doar telefonic.

Caz concret: a fost dusa cu vorba ca ba hr-ul este acasa din cauza pandemiei, ba ca nu-i nevoie de cerere....iar acum nu a mai putut sa revina la locul de munca. Nu este ok sa se intample asa ca pierzi atat stimulentul, cat si un venit pana gasesti altceva.

Indiferent cat de bine te-ai intelege cu angajatorul, ce este scris asa ramane si nu poate sa-ti refuze cererea. Eu ar trebui sa revin in iunie, iar in mai le voi face cererea (si prin fax le dau daca este nevoi Lol )

Sunt de acord cu tot ce ai scris! In primii ani de cariera m-am tot lovit de multe nereguli (birocratice sau din rea voin?a), asa ca m-am lecuit. Totul trebuie sa fie scris si cu numar de înregistrare! Eu inca stau in dubii când sa revin...
simmo
Scris: Tuesday, August 4, 2020 12:30 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Maria eu deja am anuntat in ianuarie.Defapt nu eu am anuntat ci ma sunat directoarea ca sa ma intrebe daca doresc stimulentul sau nu ca sa stie daca trebuie sa aduca o inlocuitoare pt.o luna jumatate pana ma intorc eu.Scoala incepand in sept.si eu trebuie sa ma intorc in oct.Asa ca am spus ca doresc stimulentul si trebuie sa ma intorc in august anul viitor la munca.Dar directoarea ma rugat daca pot veni din iulie ca au nevoie de mine acolo.Am acceptat fiind vacanta,asadar ma intorc cu 2 luni si 14 zile mai repede.Nu stiu daca te-a ajutat raspunsul meu dar poti suna directorul sa intrebi.Nu stiu nici de ce ma intrebat atat de repede ca nu am fost curioasa dar ma gandesc eu ca daca anunti inainte cu 3 luni ii ok.

Adina, posibil sa stii deja: pana la varsta de 2 ani poti beneficia de program redus cu 2 ore. Nu stiu cum te afecteaza pe tine si cum este programul in invatamant. Stiu sigur ca cine este in locul meu a venit pe program de 6 ore (a vrut sa se intoarca mult mai devreme si nu a revenit pe postul initial, dar asta a fost decizia persoanei respective).
Nicole2018
Scris: Tuesday, August 4, 2020 12:59 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
simmo wrote:

Adina, posibil sa stii deja: pana la varsta de 2 ani poti beneficia de program redus cu 2 ore. Nu stiu cum te afecteaza pe tine si cum este programul in invatamant. Stiu sigur ca cine este in locul meu a venit pe program de 6 ore (a vrut sa se intoarca mult mai devreme si nu a revenit pe postul initial, dar asta a fost decizia persoanei respective).

Buna, Maria. Imi poti indica un articol despre aceasta posibilitate?
Eu stiam de o masura similara pt mamicile ce alapteaza insa se aplica doar pana la varsta de 1 an a copilului.
maria2013
Scris: Tuesday, August 4, 2020 1:55 PM
Nivel

simmo wrote:

Daca ar fi asa, in invatamant sigur nu se poate aplica. Aici, nici în sarcina nu exista aceasta posibilitate...
Ella30
Scris: Tuesday, August 4, 2020 3:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Adina Mariana wrote:
Haha.Mi se pare ft.comic sa fie atras de altceva decat de jucarii.Eu chiar sunt captata de jucariile luiLol Hilar
9

Ti le trimit si pe ale noastre ? :)) momentan doar eu ma joc cu ele, cand le mut ca sa sterg praful. Ea se uita la mine si ma ia de mana, sa ne plimbam prin casaLol
Ella30
Scris: Tuesday, August 4, 2020 3:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Si eu stiam ca reducerea programului pt a alapta se aplica doar pana la varsta de 1 an..

Nu stiu daca s-a mai discutat dar daca tot e subiectul deschis..luna tatalui intra in cele 60 zile in care se intoarce mama , nu ? Si pt luna lui mama nu primeste stimulent, va primi abia dupa reintoarcerea tatalui, adica de la 1 an si 11 luni. Zic bine?
simmo
Scris: Tuesday, August 4, 2020 3:41 PM
Nivel

Nicole2018 wrote:

Buna, Maria. Imi poti indica un articol despre aceasta posibilitate?
Eu stiam de o masura similara pt mamicile ce alapteaza insa se aplica doar pana la varsta de 1 an a copilului.

Buna,

Stiam ca era stipulat in contractul colectiv de munca la nivel national, dar au tot existat modificari si de la an la an si in functie de ramura.

Noi avem CCM si este trecut acolo.

Din pacate (sau fericire) este o ramura cu risc si anual il adapteaza in functie de legislatie.

Personal, cu toata nebunia de acum, nici nu vreau sa ma gandesc daca imi vor face vreo faza anul viitor la intoarcere. Crazy
simmo
Scris: Tuesday, August 4, 2020 4:20 PM
Nivel

Ella30 wrote:
Si eu stiam ca reducerea programului pt a alapta se aplica doar pana la varsta de 1 an..

Nu stiu daca s-a mai discutat dar daca tot e subiectul deschis..luna tatalui intra in cele 60 zile in care se intoarce mama , nu ? Si pt luna lui mama nu primeste stimulent, va primi abia dupa reintoarcerea tatalui, adica de la 1 an si 11 luni. Zic bine?

Buna,

Atasez un raspuns primit de la ei. Intrebati si la directia din judetul vostru.
Eu inteleg ca daca tatal ia CCC, mama se intoarece de la 1a9l; deci in luna 9 tatal este in ccc si nu beneficiezi de stimulent atunci.
Daca renunta tatal la ccc, mama poate reveni de la 1a10l.

simmo attached the following image(s):
fb_img_1580974591262.jpg

Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 4, 2020 4:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
maria2013 wrote:

Merci, Adina! Pe mine ma intereseaza cat timp trebuie sa treaca între ziua când eu fac cerere sa ma întorc ?i ziua când ma întorc în conditiile in care vreau sa revin, sa zicem, si mai devreme decât credeam pâna acum...
Am inteles.Mie nu mi-a cerut nici o cerere.A spus ca se ocupa ea de tot(directoarea).Dar vrei sa te intorci si mai repede decat 60 zile?
Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 4, 2020 4:50 PM
Nivel

simmo wrote:

Sincer nu stiam.Mersi pt.detalii.O sa ma interesez.Partea buna este ca nimeresc vara sa ma intorc si nu va trebui sa merg numai de cateva ori pana in sept.cand incepe oficial.
Adina Mariana
Scris: Tuesday, August 4, 2020 4:50 PM
Nivel

Ella30 wrote:
9

Ti le trimit si pe ale noastre ? :)) momentan doar eu ma joc cu ele, cand le mut ca sa sterg praful. Ea se uita la mine si ma ia de mana, sa ne plimbam prin casaLol
InteresantClap
maria2013
Scris: Tuesday, August 4, 2020 8:53 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Am inteles.Mie nu mi-a cerut nici o cerere.A spus ca se ocupa ea de tot(directoarea).Dar vrei sa te intorci si mai repede decat 60 zile?

Vei face atunci când va veni vremea si cererea. Da, ma batea gândul sa întorc un mai devreme, dar înca nu sunt hotarâta...voi mai analiza situatia...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.